Коментари - Електромобилите и соларните панели на Китай са капиталистическа победа за комунизма | Бизнес.dir.bg
назад

Електромобилите и соларните панели на Китай са капиталистическа победа за комунизма

Растежът на чистите технологии в страната е история на успех в голям мащаб

Обратно в новината
| Редактор: Дейвид Фиклинг, Bloomberg

Коментари - Електромобилите и соларните панели на Китай са капиталистическа победа за комунизма | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да се запознаете как Китай открадна технологията за слънчевите панели от щлшвейцарците, които имаха неблагоразумието да построят завод в китай

Откакто сложи за председател на НПОто СЗО човек с пет водени срещу него дела и успя да пробута вируса като пандемия, поставяйки всички под домашен арест, Китай е господаря на света. Имали бум в чистите индустрии... Ами те имат бум и в потреблението на въглища, нефт и газ и никой в света не може да им каже нито дума. А доколко Китай бил комунизъм... Абе да ви имах обърканите понятия на мозъци от Блумбърг, знаещи само американски.

но доколкото знам от други ваши статии, Китай бълва най-голямо количество въглероден двуокис в атмосферата. И не мисля, че в Китай цари комунизъм. Там цари паричен идеологизъм за подпомагане на главатарите на червената партия (която от поне 20-25 години няма нищо общо с комунизъм). Не случайно от толкова време насам китайското правителство изисква от западни фирми достъп до техни патенти, ако тия фирми искат да бъдат активни на китайския пазар и да произвеждат в Китай.

А Европа като че ли, не залива всички фирми с пари и то хеликоптерни пари за залена икономика, за скъп ток, за скъпа газ и т.н. В Европа се раздават стотици милиарди всяка година на всякакви фирми ама сега им виновно китайското правителство и китайските банки заради неуспеха им да се конкурират с техните продукти.

Защо ли автора не сравнява с Лемън Брадърс, а с Уорън Бъфет…прострастност или ще рухне цялата му теза?

... завист...

Комунизъм ли:)))))))) Е па нема такова животно:)) Всеки опит и претенции за комунизъм си е чист тоталитаризъм и диктатура. В Китай сие е пак така- милиони бедни, дребните партийните функционери - уж средна класа и висшето партийно ръководство - там си и милиардерите.

Преди няколко години официално и признато Китай изкорени бедността по международни критерии. Отделно средната му класа наброява 800 милиона. Тия простотии дето ги ръсиш са продукт на четене на подобни статии като горната, лишени от съдържание и аргументи. Ще напомня само финансовите кризи по целия свят са предизвикани от САЩ, но това не ги прави фалшива икономика, каквато се опитват да изкарат Китай. Макар че, все по-често американците опират до новосъздадени пари за да “спасяват” компаниите, които уж са на “свободния пазар”.