Експерти в лют спор за рестарта на АЕЦ "Белене"

Ясно е, че през първите 10 - 15 години централата ще губи пари, смята Трайчо Трайков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трайчо нищо не казва за сеизмичните условия на площадката на АЕЦ Белене Още проф. Съльо Сачански, от Геофизичния институт на БАН, по бай тошово време спря безумието да се строи в сеизмична зона, льос и слаби земни пластове, атомна електроцентрала. Така, че всичко е политическо заблуждение на хората. Белене може да се сравни само с "досиетата". Използва се само с политическа цел, без да се вземат някакви практически действия, които са и невъзможни.

Проблемът с АЕЦ Белене е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня в СЕИЗМИЧЕН РАЙОН и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа, въпреки че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ...

В Трайчо затвора. Атомните централи са златните мини на съвременния свят. Проекта ще е печеливш, драмата е кой ще лапа и кой ще плаща сметката.

Това кой ти го каза бе тъпанар. Тогава що затварят 50 блока, а се строят 4-5. Защо в САЩ затварят изплатени централи за да невъзможност да се конкурират с другите видове централи? Щото там не е пазарна икономика ли бе смръдльо?

Трайчо най-добре да си трайка! Седесарската позиция против АЕЦ"Белене" я знаем! Тя е анти българска. Логиката е нищо да не се строи; да чакаме да изтече животът на 5-ти и 6-ти блок и да закрием АЕЦ"Козлодуй". Така ще закрием и държавата. Казват, че проекта бил много скъп. Само за нас ли е скъп? За турци и унгарци не е ли скъп? Българският проект в никакъв случай не е по-скъп от турския или унгарският. При това, турците не си чоплят носът, а се готвят да строят и втора централа.Защото икономиката им се развива бурно, трябва много ток. И то евтин! Така се развива и самата страна. А НАШИТЕ ДОМОРАСЛИ "ЕКСПЕРТИ" ОТ РОДА НА ТРАЙЧО, МИ КАЗВАТ, ЧЕ НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ! ВИЖ ТРАЙЧО ИМА ДВА ВАЖНИ МОМЕНТА. 1. АКО ВСИЧКИ МИСЛЕХА КАТО ВАС И ИМАХА ВАШАТА ЛОГИКА, НИКОГА И НИЩО НЯМАШЕ ДА БЪДЕ ПОСТРОЕНО! АЕЦ"КОЗЛОДУЙ" ПРОСТО НЯМАШЕ ДА Я ИМА! ТОВА Е СЕДЕСАРСКАТА ЛОГИКА; ЛОГИКАТА НА НЕКАДЪРНИКА, КОЙТО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ГРАДИ, А САМО ДА РУШИ! 2. ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО ГУБЕЩА АЕЦ В ЦЯЛ СВЯТ НЯМА ТРАЙЧО! ОТ МЕН ДА ГО ЗНАЕШ!

Ае тъпаците като тебе да си траят и да не плямпат глупости. В цял свят се затварят АЕЦ заради неконкурентноспособност. В България от АЕЦ се произвежда 40% от електроенергията, докато в Турция НУЛА, а с Акую около 7-8%. в Унгария само се говори, ама още нищо не е започнато. Надяват се да почне. Само че Унгария има 4 блока по 440 МВт, които скоро трябва да затворят малко след 2030, докато 5 и 6 блок на Козлодуй ще работят до 2048-2051 г. И най-вече консумацията тук стига под 2800 МВт за продължителни периоди в денонощието, а Козлодуй само прави 2080 МВт. И напротив казва се да се прави, ама не АЕЦ. Пиши тъпако в Гугъл: Малките и стари АЕЦ не издържат на конкуренцията на свободния пазар. Dominion Energy Resources, която обяви, че в средата на 2013 г. ще спре своя централа в Уисконсин, макар че разрешителното й действа още 20 години. Мотивът на Dominion, която купи централата "Кюуони" през 2005 г., е, че й излиза по-евтино да купува ток на свободния пазар, отколкото да го добива от реакторите. Друга АЕЦ - в Ойстър Крийк, щата Ню Джърси, е с лиценз за дейност до 2029 г., но също се обмисля спирането й през 2019 г.

Двама се карат - третия печели ! Десните лобират за някоя американска компания като Уестингхаус , рубладжиите се надяват на Росатом да им снася комисионни , така че китайците са си най-доброто решение в момента ! Плюс това са подкрепени от ЕС , и при положение че няма как да финансираме сами строежа , ако това е вярно че са съгласни да го платят те , и не държат на държавни гаранции за количества изкупена енергия и цени , нека да го почват строежа !

Експерти в лют спор... а в статията споменават името само на един експерт и един куп бивши министри които са чиста проба лобисти а не експерти;)

С избързването с договорите за ВЕИ, Трайчо ощети България с 13 милиарда. Кога Цацаров ще му потърси сметка за огромната щета? Ако е бил толкова некадърен, за да ощети България с 13 милиарда, защо продължава да се изявява като "експерт". Трайчо - в затвора!

Не лъжи боклуко. Червените боклуси на Станишко сключиха договорите.

Лют е спорът как да се ощавят още няколко милиарда от българския народ за тоя дето духа.

Какво не разбра бе, соросе? Сто пъти ти казаха, че Китай ще финансира проекта и той рискува да загуби (или да спечели 100 милиарда). Аман от неграмотни сороси сте!

ще финансира без да е ясно на кой и за колко ще продава тока кога ме нема :))) ... китайците освен че са работливи са и пресметливи , за разлика от ватниците дето си мислят че са кръстопът на европа и планетата , единствено македонците са център на вселената - но се отклонявам от темата :))) . аз лично имам огромни подозрения и резерви към строителството изпълнено по китайски технологии - за справка виж земетръсните зони в китай и пораженията по инфраструктурните проекти там при сравнително слаби земетресения от 5-та степен . прави сметка че на белене може да друсне и 6,5 степен ;))) ... не си го изсмуквам от пръстите просто там е земетръсна зона с такъв потенциал ...

Според герП най-добре Гинка и Маджо да го придобият този АЕЦ, след като народа го е платил ! Струва ми се демократично !

Тоя е за затвора. Уж го разследваха и нищо. Както обикновено. Мен лично много ме притеснява китайска аец на наша територия. Герберите унищожиха енергетиката ни със спирането на три възлови проекта.