КНСБ: Скокът при цените на храните налага на бизнеса да вдигне заплатите

При инфлация на основни храни от 19%, масово хората искат увеличение на доходите между 10 и 15 на сто

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: Скокът при цените на храните налага на бизнеса да вдигне заплатите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познайте, кога "бизнесът" ще вдигне заплатите... На куково лято!

Бизнесът сега ще наеме украинци, защото те идват да работят без пари. ;)

"бизнеса" се чуди как да плаща по-малко, тези ще вдигат заплати...

той БИЗНЕСА е благотворителна организация навярно? Или бизнеса се чуди къде да даде парите си по напред - за ток или за газ или за заплати?!?! хахаха ПОЧВА ИНФРАЦИЯТА! Честита ви промяна!

И понеже "бизнесът" в България има дълга история на неадекватни заплати (и после вой как нямат работници), ако бизнесът както винаги си направи оглушки, КНСБ какво ще направи?!

Но бизнесът НЯМА да вдигне заплатите!!!

То това е така щрак и готово.....ток 2,5 пъти нагоре,газ нагоре,гориво нагоре ,суровини нагоре от тук и себестойността нагоре кой ще я плати......по вероятно да има масови фалити и на борсата

...Велев, къде си, бе?!

А не се ли налага разтуряна на Европейския съюз на демократичните републики?

Бизнесът интересно откъде ще вдигне заплатите, като е бил на загуба 3 години. Изключая сектор здравеопазване. Там са си мега здрави. Но правителството пак ще тегли заеми..

Айде да си говориме реално.Извън софия се дава минималното за почти всяка работа от тия 710 като махнеме 200 данък за държавата остават едни 510 чисто от тия 510 ако имаш късмет шефа да не те глоби за нещо като вземеш храна кафе заредиш колата и си 0 на 0.тотал щета.

А бизнеса ги сере тия пари, нали някой трябва да ги изкара кратунковци смотани, дайте ги вие. В България 80 % от фирмите са на ръба на фалита, 1/4 от работната ръка работят нищо, тоест в държавната администрация. Има едни 20% са в IT сектора и така или иначе взимат достатъчно пари. Измислете как да промените данъчното бреме на малките фирми, иначе бизнес и и доходи ще видите през крив макарон.

Минималната заплата трябва да е поне 1000 лв нето,не бруто,а нето при сегашните цени! Цените в България са по високи от тези в Румъния,дори от тези в западните държави! Почти всичко ни е по скъпо,а заплащането на труда е пълно безобразие! Дори украинците ни се чудят,като идват тук,ниско заплащане на труда и свръх скъпотия,при тях е десет пъти по евтино,а заплащането на труда е 3 пъти по малко,демек са по добре от тук. След войната ще се върнат в Украйна или ще избягат на запад,то и тук не идват работници,а богатите украинци... В Македония се живее по добре,от в България,каква е тази безумна алчност тук сред феодалите,да си купуват свръх скъпи палати,лимузини,спортни коли,яхти,хотели,за това се мятат луди пари,за любовници,за екзотични почивки и ядене по скъпи ресторанти,за робите работници нищо не остава и на това държавните институции не обръщат внимание... В българските фирми се работи робски къртовски труд по 6 дни в седмицата,на места по 12 часа на ден,дори нощни смени,извънредния труд не се заплаща,режат те за имало и немало,крещи се,като по свине,никакво отношение спрямо персонала,това дори в София го има,а Инспекция по труда спи,няма проверки,чакат единствено сигнали,те самите да направят масови проверки,да бе да,ще им наруши съня това... Масово се работи за без пари дори и в София,1 500 лв заплата в София е смехория,защото в Румъния тази заплата се взема по западналите села,а в другите държави толкова ниско заплащане няма... Тук такава заплата феодалите я имат за огромна и дори я натякват на робите си,че видите ли,давали големи заплати,къде другаде давали по толкова,дават и то по много повече навсякъде извън България,тук само не се дава. България опустява заради ниското заплащане на труда и ниските доходи на работниците,супер спекулата,мега цените, скапаната Съдебна система и смъртоносното ни Здравеопазване! Какво да задържи българина в България,то от тук дори бежанците от войни бягат,какво остава за местното население,остават само тези,които нямат избор,всичко друго се изнася... Държавата трябва най сетне да обърне внимание на работника,защото без него ще се срине всичко! Време е ниското заплащане на труда да отиде в миналото! Време е отношението към българските работници да се промени и да не е,като към роби!

На ръба на фалита са,защото феодалите влагат в лимузини,в апартаменти,в палати,в екзотика,любовници,ресторанти, но не и в работниците и фирмите си!!!!

Е то е ясно че вдигането на заплатите дори с 5%-10% означава вдигане цените на предлагания продукт. То е лавинообразно и напълно очаквано! Лошото е че това вдигане на заплатите няма да се усети ни най малко от работещите и трудолюбиви хора! Напротив.

Тези са луди. Айде бе ще вдигам, да не съм луд. То служителите ми трябва да ми плащат, че работят при мен, как иначе да имам за жената, любовниците, за нова кола всеки месец, за вилите на морето и планината.

Голямата спирала идва, пазете задните си части, ще мине няколко пъти , хаха.

Много е забавно с тия коментари как всички “бизнесмени” първо си купували колите и т.н. Сигурно има и такива - 1 на 50. Повечето собственици на магазинчета, баничарници, автосервизи, хотелчета, малки цехове и т.н. ми казват че още малко цените за енергия и суровини нагоре и им е по-изгодно да отидат на заплата да работят. Къде ги тия феодали за които говорите? (освен 20-те известни олигарха свързани с властта)?

Мда, хората наистина си живеят с идеята, че като си собственик на фирма автоматично ставаш олигарх с яхти, имоти, скъпи джипове, курви и т.н. Съветвам ги всичките "разбирачи" тук да регистрират по една фирма и да видят дали така работи и да дават 5 бона стартова заплата на служителите си. Истината, е че тези, дето им се навират в очите с придобивките си нито са бизнесмени, нито са много.

По време на ковид пландемията много брутално алчни феодали се възползваха от нея да се оправдават,че нямат пари и започнаха да режат робите си,а те си накупиха сума апартаменти в София и по морето,сума лимузини и какво лин е... Лично на мен ми се случи феодала да ми реве,че му трябват пари,купил си бил джип и ме оряза с 300 лв,защото трябвало да му купи гуми,оряза и колегите с по 300 лв., после купи жилище,оряза ни с по 300 лв., като каза,че му трябвали пари за мебели,това е гнусотия! Не искаше да си пипа парите в банките,затова режеше от заплатите ни,част от нас напуснаха,останаха най големите убитаци,а когато напускахме,тоя най нагло ни крещеше,къде сме щели да отидем сега,на това време и тази криза... Отидохме всичките извън България - царството на простотията,мизерията,най високата смъртност в света,царството на безнаказаността и престъпността,царството на алчността... Дори локдауните в Европа не ни спряха да избягаме от тази кочина... Разберете,алчността и простотията българска я няма никъде по света!

айде още един "експерт"

За украинските бежанци по 1 200 лв нето на месец,а за българските работещи роби по 710 лв бруто на месец... В България живеят най големите отрепки...

България е с едни от най-високите цени на храните в цяла Европа! Просто е смешно, със заплати от 1000 лева чисто и то ако си щастливец да я взимаш да плащаш 25 лева за кило кашкавал, 15 лева за сирене, 5 лева за домати и 6 лева за бутилка олио. Това показва, че има нещо много сбъркано в целия бизнес модел на този тип търговия - хитрите търгаши знаят, че хората нямат избор и помпят цените. Същото важи и за имотния пазар и цените в ресторанти и заведения.

Ли ?