Експерт: Фотоволтаици по пътищата са най-естественото място за електрозарядни станции

500 хиляди мвтч зелена енергия може да получава България, без да прави сериозни разходи в нови енергийни инсталации,предлага проф. Георги Тончев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоз иксперт да не е счетоводител? щото толково разбира от ток?? кой му сменя бушоните???

goose

И колко точно време ще зарежаш от слънчевия панел, при положение, че ти трябват два часа на 25 киловатова зарядна станция? :)

Професора не е запознат със Законите в България - всички ВЕИ са собственост на бивши и настоящи Депутати .Няма как да се използва ВЕИ за автомобили - има подписани договори с частни фирми за изкупуване на ел.енергия от Фотоволтаици и плащане от Бюджета на цени от 1 лева за Киловат - тези договори са със срок от 25 години . Цените са одобрени от Правителството , дадени са терени за безплатно ползване и гарантирана печалба .

В Австрия държавата дава 6К евро ако ти дадеш още 6 и си сложиш панели на покрива + батерия. Там знаят какво щес тане с цената на тока, ако не намерят начин да произвеждат ток евтино, щом електрическите коли се нароят. За България е дсотатъчно още 1 АЕЦ (най-добре да е НЕ руски, за да имаме резервен вариант, в случай, че руснаците ни спрат ядреното гориво на АЕЦ Козлодуй). 3 индустриални батерии близо до големи консуматори (големи градове или заводи), ТЕЦ-овете плавно да преминат на газ, слънчеви панели по покривите на хората с лесна процедура за монтаж. Тук-таме някой соларен парк на някой политик и тока сме го закърпили отвсякъде за следващите 10 години. Дори за износ ще има.

През ноща ще има ли ток ?

През нощта със закон ще ти забранят да пътуваш - стой и гледай

Ще си сложим и платна на колите, за да летят и ще си гледаме Лудият Макс за по-интересно.