"Еърбъс" разработва технологичен демонстратор за водородни самолети

Според служители на компанията новото изследване ще постави началото на технология, която вероятно ще играе роля при следващото поколение по-големи самолети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да спрат самолетите селд 2038 година. И "зелените" гъзове да ходят пеш до симпозиумите си. Като онова не ориентиранано създание Грета Тунберг. На нас защо ще ни спират ТЕЦ Марица? Идиотизъм в действие.

Виж Ту 155 от 1988г.

И какво се случва с него в момента? Нищо. Тествали са, видели са, че няма да го бъде и толкова. Същото, което ще се случи и сега. Едно такова гориво създава много повече проблеми, отколкото решава. Ако се интересуваш, мога да ти изброя няколко, ти сам да провериш вярно ли е.

Зеленикавите няма ли да спрат да занимават света с абсурдните си. Това не е нищо повече от PR с цел евентуално да вдигнат цената на акциите. Водородът е сигурно най-неподходящото гориво за един самолет.

Изключително е взривоопасен, страхотни фойерверки ще има по летищата и във въздуха. Който не вярва да чете за цепелина Хинденбург през 1937-ма....

Там количеството водород е било много малко. Все пак идеята е била да бъде по-лек от въздуха. Тук обаче говорим за тонове водород под страшно високо налягане.