Коментари - Джеф Безос планира до края на живота си да дари по-голямата част от своето богатство | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като начало ще е добре да почне да плаща по-добре на работниците си.

Се връщат десеторно, ей на това му се казва щедър филантроп.

Особено, преди срещата с оная, с косата…

:) като чичко Били - хем дари всичко, хем фондация направи и все по-багат става :)))) Може би правилното заглавие би било "Безос обмисля юридически форми на собственост, които ще му позволят да не плаща данъци до края на живота си"

Когато смени жената с някоя мустаката дебелана тогава ще повярвам.

До тук, Безос, каквото е казал - е излъгал.

Както беше казал Стийв Джобс на времето "За какво ми е да съм най богатият човек в гробището"

По скоро камила ще мине през иглени уши отколкото богат да влезе в Рая. Иначе тая куха лейка до него бих я опънал.

И аз, два пъти

мда верваме му, както и Бил Гейтс си дари парите на ... собствената си фондация хахах, чакай някой богат да си даде парите

Много пъти съм коментирал за какво отделят парите си богатите: да прокарват влияние, идеи и политики, които те и те еднолично смятат, че са правилни. За пред широката публика се казва, че това е благотворителност за доброто на човечеството, пък и така се намаляват данъци, които иначе отиват в хазната и едноличното влияние на благодетеля се губи зад таксовата анономност. Обкновените хора питат: 'тоя/тая защо не нахранят бедните, или да дават по-добри заплати и т.н.'. Отговорът е, че те не се интересуват наистина да подобрят живота на другите, обикновените хора. А да направят света по-добро място за себе си, децата си, и подобните си - затова!

Не можеш да сложиш всички богати хора под един знаменател. Опита да го направиш, показва инфантилност и липса на определен житейски опит. Има всякакви богати хора. Има стиснати които на никой не искат да дават дори и след смъртта си (един ги беше завещал на гора в Англия защото мразил хората), друг ще ги даде само за благотворителност за да не попаднат в ръцете на близките му, трети ще ги остави за близките си а други ще се опитат да ги похарчат за обществото...къде от желание хората да ги помнят, къде защото наистина смятат че така ще допринесът към някакъв цялостен прогрес. Най често са тези които комбинират няколко неща....и на близките ще остави и на обществото ще даде за да го помнят с добро!

Така е. Само че в случая на Безос е абсолютно прав. Той е от най-наглите лицемери, представители и бранители на корпоративното статукво. Безос си е търговец до мозъка на костите си и единствената цел за която работи е увеличаване на властта и печалбата на компанията си (за разлика от Мъск например). Тази новина няма и грам общо с филантропски подбуди а е чист ПР, пак с цел за укрепване на неговата власт. Да не говорим че най-вероятно е подвеждаща схема при която има намерение да дари всичките си активи до момента, в продължение на няколко десетилетия и когато процеса е завършен сегашните активи които е завещал ще са се умножили многократно и ще бъдат само малък процент от цялото му състояние. Нещо подобно направи и Зукърбърг преди няколко години.

бе кво ша дарява. тия хартии не се ядат . да направи нещо смислено с тях, не да дарява