Дребните вложители станаха изчезващ вид

Инфлация, ниски лихви и отказ на банките да съхраняват депозити, "изпразниха" спестовните сметки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банките са рекетьори и измукват ресурсите най-вече на бедните вложители затова само в кеш и няма такси -вкрваш 100 или 10000 лв такса има ,лихви няма я да ходят да се друсат затова в най-бедната колония бъка от банки никой не си отива

Банките в момента са евтини трезори...

Киро Харварда раздава на свои хора милиони необезпечени, от получателите, кредити. Кой ще ги връща-никой!

И все по изчезващ ще стават с тия управници!

Млн млр?

Банките стават излишни щом не дават лихви. За разплащане също няма да са нужни скоро. Винаги парите са носили лихва, а земята рента. Тази гигантска манипулация и измама с лихвените проценти се плаща от населението с инфлация и грабеж. На нас ще ни е за втори път в един живот!

И преди векове е било така -Бурканбанк. Защо намират копащите чирепи/гърнета/ с пари- монети, де?

Ми, попадат на местата, дето са били касите за клиенти. Там са държали парата. .. за деня.

Ми, като няма Банк- с.очни депозити, ние ще си организираме БурканБанк. И са ни под ръка.

Който е хвърлял яйца и домати миналата година да не се оплаква! Скоро време и долара - 3000 лв. !

По 3000 каймета на калпак срочен депозит ли? От руската газ и нефт ли??

Тоа пък ... превърженик на репресиите болен мазохист

Рискувах и си купих биткоин и кардано. Ем най добрата ми инвестиция. Удвоих си парите. Не, не препоръчвам никой да го прави. Само, ако имате волско търпение и сте готови да загубите някакви пари.

Сигурен ли си? Пробвал ли си да си обърнеш биткойните обратно в левове/евро/долари? Да не се окаже, че не може?

Може, може. Ама на тия дето изтърваха влака им е гадно.

Да, преспокойно може. Супер лесно е. Това е някакъв мит на анти биткоин хората, че не може. Грешката е реинвестиция на печалбата щот почва да се услажда и риска става голям и води до загуба. Лично аз ще си купя една количка (поръчал съм я вече) и забравям за всякакви коини. Стига ми спечелването.

Ба , щом почва с "бит.." - не ми го фали.

Скоро ще дойде момента в който банките отчаяно ще се нуждаят от пари. Но хората тогава ще са почнали да ползват алтернативни спестовни продукти - взаимно кредитиране, пенсионни/застрахователни продукти, финтех и т.н. Алчните банки ако искат да се оттърват от кеша да почнат да дават потребителски кредити с до 6-7% лихва и без излишни условности (ма доход, ма обезпечения, ма превод на заплата в банката, и т.н. простотии).

Начи, и аз така го ,,грея,, т,ва.

Като погледна ситуацията, защо да държа няколко бона в банката, като лихвата по депозита едва ще покрива таксите по обслужването му, а банката от своя страна ще печели от моите пари с лихва, необосновано висока?

Лихвите нищо не могат да покрият, вече таксите са високи.

Ти като прочете статията, къде видя "необосновано висока лихва"? Напротив, говори се за много ниски, за отрицателни лихви! Та като са толкова ниски лихвите, как банката "печели от необосновано висока лихва"??? Или викаш, говорим си на изуст...?

Дребния вложител сега са вложители в апартаменти в големите градове, а някой от тия кредитни новобогаташи вече са се обули и в апартамент на кредит в затворен комплекс за солидна сума. Така в един момент или вдигане на лихвите или някакъв друг проблем ги пращя в групата на вечния длъжник вижеещ в къщата на село.

Добрата новина, засега, е, че все още няма такса "преминаване покрай банка". Но бъдещето ще покаже.

Начи мислим за народа да го ваксинираме, дакато банкерите викат...ебете си путката майчина ?

ОТ ТАЗИ СТАТИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ФИНАНСИВИ ИНВАЛИДИ И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО БЕДНИ!!!

Дребните вложители станаха изчезващ вид - за да си вложител трябва да имаш пари, а при таз инфлация и ниски доходи е чудо, че още има хора, които спестяват !!!