Дончев: Раздвижване на АЕЦ "Белене" - най-рано през 2020 г.

Министър Теменужка Петкова внесе в МС предложение за рестарт на АЕЦ "Белене"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде сте зелени природозащитници, къде сте "красиви", кресливи, "неплатени" протестърчета? Как допускате тези лицемери и долни вагабонти да ви плюят в...сурата? Откога "гьолът" на Борисов стана стратегическа цел за "зелените" жабоци? Подли и жалки твари сте това гербаджиите! Подли, гнусни и жалки! Как оня лайномет Биков още не е оплюл Орешарски, Станишев и Р. Овч. че са спряли строежа на "най-важния" за Баце стратегически обект на Балканите?! Ами Южен поток, ами газовият хъб, ами пречиствателните станции - на кого ги оставихте? Ами лъжливите "обещания" на Баце за...светлото герберастко бъдеще? На кого ни оставяте?

Само искам да припомня, че 2013 година точно тези тиквеници, начело с Тиквата(да Й се свети Името) спряха този проект като се обявиха против него и за... забележете... "изграждането на 7-ми блок в Козлодуй"!?! Пита се сега в задачата, какво накара същата тази клика около гореспоменатата Тиква да обърне на 180 градуса плочата и да запее в хор, че Белене не е вече... "гьол"(цитирам по памет думите на Тиквата от онези дни), а стратегически обект?!? "Стратегически обект"?!? Да, може и да е стратегически обект, но не за нормалните хора, които ще платят за тази авантюра с няколко дупки повече на коланите си, а за кликата около Тиквата, която вече доволно потрива ръце, как този... "стратегически обект" ще се превърне в такъв за техните... джобове!!! Да живееееееееееееее, биха извикали някои,... анатема, биха репликирали други или просто... въпрос на вкус, както би реагирало кучето, облизвайки задните си части!!! Та така, различни хора, различни нрави, за всеки му по нещо!!!

ЩЩе ти кажа какво ги накара. През 2020 официално приключват еврофондовете. Трябва да има нещо за крадене и след това.

Няма да сте на власт тогава

А защо просто не ги подарите на онези, които са ги поръчвали:)))??? И без това се гласите да им подарите още няколко милиарда, така че сметката може, и да излезе, тоест, може и да спестим накрая:)))!?! Тъпанари, цървули нямат, гайда тръгнали да купуват, погледнете си издънения двор, вижте си дереджето на скапаната кочина, пък после се запитайте дали наистина тази дупка има нужда от втора атомна!!!

И нека краденето на едро продължи... СЕГА!

Не ни трябва българска Фукушима с катастрофално земетресение в района Вранча - Белене.

На Вас и такива като Вас само грантове им трябват ! Всичко друго е излишно !

Преди няколко години нали имаше референдум - народа каза, че не иска АЕЦ Белене. Как сега се променя това? Нали народа е решил?

По-евтино, чисто и икономически изгодно е да се строят фотоволтаици, ветро-генератори и батерии. При нас с този релеф могат да се направят няколко гигавата сторидж под формата на ПАВЕЦ. Да не говорим, че след 5-6 години конвенционалните батерии ще са много по-етини от сега. За какво ни е този АЕЦ? Построяването е 11 млрд., още толкова ще отидат и за затваряне след 40 години.

Този е за 60 години с опция до 80. Обаче не знам какво се уфлянкват, а не работят за 7 блок на Козлодуй, и евентуална опция за 8-ми блок. Има си нужните връзки и дори подстанци освободени след спирането на блокове 1-4.

petrovito

Споко, Кака Гинка е приготвила парите...

и що така се разбързахте,ей,дявол черен има още за крадене ,а...а дните ти са преброени..май...

то голема дупка била беленската, ама за единият келепир, дошло е време да я пълним. То и тръбата от Русия била нечиста работа, ама щом Германия и Турция си я искат, явно не е така. Абе, политика.

Референдум, доклад на БАН и сякаш нищо не е било.

Тук здравата ни будалкат. Проста сметка: Построяват се 2 блкока по 1000 MW. И почват да работят непрекъснато с пълна мощност и енергията се изкупува по 100 лв. MWH (от Козлодуй май под 60 лв.). 2000МWh x 100 лв. х 24 часа = 4800000 лв. За 365 дни (1 година) - 1 752 000 000 лв. За почти 11. 5 години само от продажба ще се съберта тези 10 милиарда евро. Ами от тези 100 лв. на MWh трябва да се извадят всички разходи или да кажем да остане печалбата - колко е тя 50 лв? Тогава периода става 23 години. Е има ли такъв инвеститор? Да замразиш 10 милиарда евро за 23 години и то при идеални условия. Май нещо имаше за гьола и жабетата. Аз не искам да съм от жабетата. Или да слагат оборудването в Козлодуй или да го продават - загубата ще я понесем по-лесно.

вече сме пре-б-ни, така че мърдане няма. Затворили сме 1.3 милиарда в чисто нови реактори, хвърлени на една площадка на вятър, мъгла, влага, студ, мраз и сняг.....

drkskwlkr

Значи вече не са чисто нови, а мръсно стари и ръждясали. Дай да не хвърляме 10 пъти по толкова след тях...

А така ! Важното е да платим и насреща нищо да няма! Абе Вие що не пазарувате в моя магазин ? Ще бъдете моя любим клиент!

Ако наистина има пазарен принцип никой никога няма да погледне АЕЦ тъй като произвежда ядрен боклук и има нужда от постоянното му охлаждане и съхранение за хиляди години, вместо това развива се слънце и вятър.

А защо поглеждат тогава ! На Балканите бяхме първите и единствени с атомни реактори и то 6 на брой! Днес Румъния има атомна централа, Турция започна да строи такава ! Те ли бъркат или ние? Ако гледаме стандарта на живот 100 процента абдалите сме ние !!!

Сега за какво ни е това? Само да си замърсяваме държавата с радиоактивни боклуци

Всеки политик, без значение на коя партия се кланя, отива в политиката за лично облагодтелстване и изгода. Мина времето когато те "работеха за благото на Родината". Енергетиката е стратегически отрасъл, който те заложиха на сергията, за няколко пробити долара. То бяха потоци, газове, хъбове, американски централи, сега ЧЕЗ и Белене. Всичко за чужди интереси и нищо за България. Питам се кога ще дръпнем шалтера и ударим кепенците на тая пуста, издоена българска територия. Понякога си мисля, че е хубаво, че живота има край, за да не гледам филма "Потъването на България".

Крадците се раздвижиха. Трябват им пари за покупка на избори. Как по лесно да източил милиони в консултанти и проучвания, които с радост връщат половината от хонорара в куфарче за партиината каса.

Да слагат реакторите направо в циганската махала да стоплят избирателите си!!!

АЕЦ Белене е другото име на корупцията в тази територия! Проблема е че при толкова много крадци по веригата, компромисите със сигурноста и трагедията са много вероятни! Затова инвестиции само в ВЕИ. Боко е решил, че ще изкара този мандат докрай и че ще успее да осребри Белене!

Неможе в България втора АЕЦ. Американския посланик нареди. Турция свой АЕЦ си построи. И газопровода ни взе. Турция и Русия имат лидери. Ние - продажници.

drkskwlkr

Мушмул, поинтересувай се какво се случва с обменния курс на турската лира, инфлацията и лихвените им проценти. И по-специално техният "лидер", който е поел икономиката на ръчен контрол. За северното джудже какво ли да говорим...

Какво е построила Турция бе тъпак? Сега почва и не е ясно докъде ще стигне, щото турски инвеститор йок. Била построила, в минало свършено време, деа тъпака.

Дончев отивай на строежа да лееш бетон поне с нещо да си полезен на България. Да си заслужиш заплатата.

чувал съм , че чуждите инвеститори точно такива държави търсят, за да инвестират в тях- дръжави като България, където едно правителство един проект го почва, спира завинаги, после пак го почва, пак го спира и т.н....

Накой пак е огладнял доста и подозирам, че са БСП. Активират техните си хора и подпартийки, скоро очакваме масирана тролска кампания в медиите.

След като ТИКВОПИТЕКА се биеше в гърдите,че спря АЕЦ Белене,Южен поток и Бургас-Алексодропулус,сега ще отваря отново Белене!Късно е,късное чедо за китка!!!!!. Кой ще ви позволи да изградите атомна електроцентрала(Румъния,Турция,Франция или Америка)??? Прах и пепел!!!

Южния паток го спряха тримата сенатори от кравария - разпоредиха се директно на Ориха и той плахо измеца пред камерите, че видите ли, "временно" се спира.

Не лъжи боклуко - спря го джуджето Путлер като се провикна от Турция, че заповядва да се спре Южен поток и да се почне Турски.

Дано до тогава (пък и по-рано) ГЕРБ да няма нищо общо с управлението на България.

супата на другарката ЛЪЖА.........

Тези кой ще ги търпи да 2020? Още тази година да се измитат и дирекно в затвора

Тези кой ще ги търпи да 2020? Още тази година да се измитат и дирекно в затвора

Енергийният министър Теменужка Петкова сесрещна с председателя на управителния съвет на ПАО "Газпром" Алексей Милер. Енергийният министър информира руската страна за напредъка по изграждане на транзитния газопровод между България и Турция в участъка Лозенец-Недялско. С КАКВО ЩЕ ПЪЛНИ ТАЗИ ТРЪБА ПЕТКОВА НЕ Е ЯСНО. ЯСНО Е, ЧЕ СЛЕД СПИРАНЕТО НА ПОДАВАНЕТО НА ГАЗ ПРЕЗ УКРАЙНА НИЕ ХС УКРАИНЦИТЕ УМИРАМЕ ПРАВИ. ФИЛМА "Борисов -3" ВЪРВИ КЪМ СВОЯ ТРАГИКОМИЧЕН ЗАВЪРШЕК. Няма кой да иска оставката на Борисов. Той сам ще си я подаде. Руското джудже го матира. Истинските играчи не чакат до последно, а сами признават загубата си. У нас обаче не е така. Банкенския селянин се върти като змия надявайки се на някаква милост. Милост от Москва НЯМА ДА ИМА. КОЛКОТО ПО РАНО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА БИЗНЕСА И НАРОДА.

Явно за вас е невъзможно да почнете нещо да правите повече от обществени поръчки . Това е нещо което явно ще го правят следващите които са на власт . Само не мога да разбера защо не направите нещо което ще ви запомним освен с големите издънки и провали . Време е вече да започвате да стягате куфарите и раираните дрехи .

до тогава гьола ще е блато и гарантирано нищо нпяма д аможе да се прави дори при желание .

Благодарение на мафиотите от БСП и ДПС днес сме в ситуацията на беден селянин, който има чисто нов двигател от Майбах и се чуди как от него да направи кола, с която да се вози или поне да продаде. В момента влизате в сайта на ИСО и виждате, че имаме 60% излишък на ток. Произвежда се, плащаме го, но отива в небитието.

ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ НЕ Е АЕЦ БЕЛЕНЕ, а спирането на транзита на руски газ през Украйна и България за Турция. ПЪРВАТА ТРЪБА НА ТУРСКИ ПОТОК ЗАМЕСТВАЩА ТАЗИ МИНАВАЩА ПРЕЗ СТРАНАТА НИ Е ФАКТ!! БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА БЕЗ РУСКА ГАЗ УГАСВАТ КАТО ФАСОВЕ. НЕЩАСТНАТА МИНИСТЪРКА ВЧЕРА Е РАЗБАРАЛА , ЧЕ втора тръба за ТУРСКИ ПОТОК няма да има!! НИЕ И ПРОЕВРОПЕЙСКИТЕ БАЛКАНИ НА БОРИСОВ ОСТАВАМЕ БЕЗ ГАЗ!! ЗА БОЙКОВИЯ ХЪБ НЯМА ДА ГОВОРЯ. Опита за строителството на ЧАСТЕН тръбопровод от ТУРЦИЯ за БЪЛГАРИЯ претърпя пълно фиаско! БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ ЩЕ ИЗПИЯТ ДО ДЪНО ГОРЧИВАТА ЧАША НА ВСИЧКИ БЕЗУМИЯ КОИТО СЪТВОРИХА.

Дрън-дрън. Гузпром ще продава газ на който иска и това никога няма да спре. Дали транзита ще минава през Украйна или през Турция е все едно. Важното е че ще минава през България за източна Европа и това е 101% сигурно.

"Гузпром ще продава газ на който иска" но ние не сме от тези на когото иска !! РУСКА ГАЗ ЩЕ ИМА НО САМО ЗА ТУРЦИЯ!! НА НАС НЕ НИ Е ПИСАНО ДА СМЕ СРЕД ТЕЗИ НА КОИТО ЩЕ БЪДЕ ДОСТАВАНА ТАКАВА ГАЗ. Нали ние не искахме руска газ. Сега ще годухаме през зимата. ВТОРА ТРЪБА ЗА ЕВРОПА НЯМА ДА ИМА!! ЗАТОВА СА СЕ СЪБРАЛИ ГЛАВОЧИТЕ ОТ БАЛКАНИТЕ ЗА ДА ПИТАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ КАКВА ЩЕ Я ВЪРШАТ ПРЕЗ ЗИМАТА.

дано до тогава и вас да ви "раздвижим",завинаги !!!

Кой ще лапне тази златна мина ? И кой ще плати за нея ? 1 път плащаме за да се направи 2 ри път плащаме за тока от нея 3 някой прибира чиста печалба от,излишния ток продаден за евра Е как да не се построи ще се построи разбира се но защо да плащаме сметката 2 пъти ? (най малко 2 пъти )

И ГЕРБ стигнаха до идеятя на БСП - ако искаш да крадеш, прави го на едро! Няма смисъл да чоплиш от 1000 обществени поръчки по 100-200 хиляди. Направи хвани един проект за 20 милиарда, раздуй го до до 100 милиарда и открадни 50! Ако някой си мисли, че зад АЕЦ Белене има друг замисъл, . . . . да помисли пак!

говори за следващото правителство. Дай да видиме вия какво ще направите...

stankow

2020 г ? Вероятно дотогава изтичат разрешителните за строеж ... Проамериканското лоби няма да позволи да я построим, ако ще камък връз камък да не остане от България !

на това му се вика след дъжд качулка,идиотщината с белене която досега да продава ток продължава

Дончев: Раздвижване на АЕЦ "Белене" най-рано през 2020 г. Ами разбира се,че ще е чак тогава бе шайка изроди! Нали си знаете, че тогава няма да бъдете в правителство, а в затвора мръсници! Просто от там вече са минимални възможностите за крадене нали!?

пред мумията,нали?