Коментари - Домусчиев: С теглене на заеми и вдигане на данъци вървим към гръцки сценарий | Бизнес.dir.bg
назад

Домусчиев: С теглене на заеми и вдигане на данъци вървим към гръцки сценарий

Председателят на КРИБ предупреди политиците и изпълнителната власт, че неглижират бизнеса в България и ще има последствия

Обратно в новината

Коментари - Домусчиев: С теглене на заеми и вдигане на данъци вървим към гръцки сценарий | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гений. Гърция си е СУПЕР. Мечтаем да сме като Гърция. (

Прав е донякъде, но Гърция все още остава мерило, с което не можем да се мерим.

Тоя педераст започва да се страхува от конкуренция.

Гърците минаха през гръцкия сценарий и пак са по-добре от нас, така че Домуса е много голям оптимист да ни сравнява с тях.

България върви към Гръцкият сценарий, а Асен Василев и сие вървят към поредните милиони, които ще гепят от заемите, които ще изтеглят. И после ще си бият шута, ще отидат в някоя топла страна и ще си харчат щастливо парите.

Всеки иска да те остриже повече, но никой не казва за какво. Вече всичко ще се случва електронно и няма да вися по гишета ли? Ще има повече места в детските градини и няма да се налага лотария и шмекерии ли? Няма да карам по най-раздрънканите пътища на Европа? Няма да вися по границата понеже някой чиновник не си е свършил работата ли? Ще има нормално правораздаване или ще реформират милицията, така че да не се държат с мен все едно съм им длъжен ли?

Ами, те затова "демократите" напират толкова много за еврозоната. Ще могат да отвържат резерва и да теглят заеми, с които да се хвалят как хвърчим икономически за няколко години, докато удари кризата.

Как ще ги стигнем... гърците?

"Бизнесът плаща заплати, данъци, осигуровки" то такива заплати, че направо се чудим къде да я похарчим, а щото ние не плащаме данъци :)

Не вървим, а падаме, а ускорението е толкова голямо че безопастното спиране вече не е опция.

И какво им има на гърците?

А защо влачиш торботе с продукти, като идеш там ?

От къде ще дойдат финансите за 11% увеличение на държавните заплати и 2 милиона пенсии? С 15% корпоративен, повишаване на МРЗ и максимален осигурителен доход ли ще привлечем инвеститорите и потенциалните клиенти, които ни избягваха до момента? Право говори.

При тези цени и сметки , 11% за пенсии са капка в морето. Реално трябва да се увеличат с 80%

Продавай панелката, в гроба си ли ще в вземеш?

А още сега от 1 Януари

След 34години крадене и преход към демонаегъзацшя.... икономика няма, но искат още да крадат, а няма откъде, няма население, няма деца, няма кадри, няма образование, няма здравеопазване, няма нищо. И наште демократични партньори, нъле и те опоскаха квото можаха. Тошовите неща се разпадат, нови няма. Ноо... искат още да крадат... Откъде? Ми, кредитите са добър избор да бъдат откраднати.... А иначе всеки се загрижил точно за България... И ония, и тия, и този... Но ония, тия и този са лесни... беж по топлите страни с парите... Останалите са проблемни и от останалите - умрелите са измрели м мизерия, другите приключили и ще.мрат в мизерия, децата им и те приключили... Всъщност... роби. Те не притежават дори животите си! :)

Ни кажеш За първия милион Кога ще платиш данъците

Мафията около Боко се завайка...

Когато един милиардер ми говори как са му високи данъците към фалиралата му почти Държава, то аз избухвам в смях. Но след него следва гняв и недоволство на "тълпата"!

Ами натиснете малко политиците, които са се самозабравили! Обикновените хора протестираме ама не можем сами! За какво само се събирате в разни асоциации ако нямате механизмите да спрете тези безумци! Заплетени в собствени интереси корпорациите не виждате по-далеч от носа си. Ако всички останали са зле, вие също ще сте зле, защото дори да имате пари бизнесът ви ще пострада! Замислете се над това и вземете мерки и то скоро, тръгнали сме уверено към Трета национална катастрофа!

Къде протестирате бе, явно на грешното място и време?

Браво! И кво сега?

Ти специално си много неглижиран, затова си милиардер!

Какъв гръцки сценарии? Тя Гърция е член на еврозоната, затова я спасиха! Ако тука тръгне инфлация и разпад на системата, не да не се е случвало, никой няма пръста си да мръдне да ни помага! Ще ни оставят да си изгладуваме тарикатлъка, както стана 1997г. Не гръцки, а български сценарии 1996-7г. То вече обезценката на лева върви с пълна сила, да видим само колко % ще е!

За съжаление си напълно прав. Но докато една шепа боклуци тотални бездарници връзкари и некадърници с Фалшиви западни дипломи като мен Ви управляват директно от София и индиректно от Брюксел ще мизерствате. А трябва просто да ни засечете на летище София лятото и да ни съдите и в затвора. Западните дипломи не могат да са фалшиви както Българските. Но нашите са ..... . Моята е фалшива както и тези на моите колеги боклуци прехвалените " брюкселски експерти" . Тотален контрол и съд за брюкселски експерти лайнари

Май френд, две неща мразя на този свят - звукът от тропането на подковани жабета и комунист да ми обяснява за капитализма. Не е капитализъм европейски цени с азиатски заплати, драги. Казано е - с комунисти капитализъм и деморкация не се прави. Няма смисъл... Но ти го знаеш най-добре това...

Ще дойдат и европейските заплати не се коси, но с европейски цени! Скоро услугите ще стигнат европейските цени и тогава изкараните евра на запад ще трябва да си ги харчиш другаде!

Детето ми, кога се върне в България се изумява от високите цени тук!

Детето ти е заслепеняк, не излизащ от квартирата си на запад и пазариващо в немския лидал! Я му кажи да излезе на вечеря или обяд в рестпрант, или на фризьор, ама не при кваталния емигрант и в некой голем град и пак го питай къде е по скъпо. Той ми сравнява цените в лидъл или тия в неговата провинция и на слънчака!

Хахах, за 7 години дали не се е постригвало? Хахах. Много ви е тесен кръгозора!!!

Да им го каже и г-н Домусчиев, че водят държавата към фалит до 5 г.

Киро гела ги разбира нещата беееее! Толкова години пълнеше джоба на главатаря от Банкя и сега го карат хазна да пълни... Откъде на къде бе!

Домуса иска сглобка САМО от Герб и ДпС. Те и двете споменати партии това искат. Две партии ли казах???

щото тъкмо приятелят Му крепи сглобката !

Страхотно! Там хората наистина живеят! И държавата не е абдикирала!

с това темпо на обедняване социализма ще се върне много бързо, без да го вика някой, хората ще го поискат

Не се сърдете на чиляка, той е такъв защото условията около него го позволяват. Всеки от нас, ако можеше щеше да направи същото. израстването е личен, вътрешен въпрос и разбиране. После е неговото външно проявяване. Ако има вътре, ще има отвън и обрятното. Не може тиква да ражда праскови, нали!? :)

Това бат Санди ви го говори от 1 година, ама вие му блъскате минуси както моя приятел ма блъска, когато е пил повечко мастика.

Тано, защо не си казала досега, че мастиката помага, сливи ли имаше в устата?

Ти от небето ли падаш, да не знаеш ма? Сигурно си под 14 годишна, за да си толкоз боса и неука.

Вие откъде се взехте двете откачалки? Вкъщи си имам една като вас, едва я изтрайвам. Скоро ще я пращам да си ходи пак при майка си. Ама оная вещица я хваща за ръка и ми е връща обратно, нямало да прави вече така. Да, ама 2-3 дни е кротка и слуша и после пак ми се качва на главата.

не гръцкия а африканския, заеми за оръжия на тройна цена, закриване на енергийни мощности, които никога повече няма да бъдат открити,тец, аец, рафинерия. отделно затриване инфраструктура, земеделие и население.... но пък вие си ги избрахте

Незнам дали покрай азиатската финансова криза през 90 те соросоидите не ни внесоха "ценови шокове" и смениаме курсо на запад https://tass.ru/ekonomika/19164611

Никой не смята да ти чете руските източници, за друго става въпрос тука. Премести се под друга статия!

Тоя tass и за кебап не става.

Една лустрация, и този бизнес "великан" е "изгорял"!

Домусчиев иска да каже, че най мрази да плаща нещо, иска само да получава. Едрият бизнес ако може да не плаща заплати и данъци и всичко да се върти през офшорките им е най харно. Кръв повръща пари не връща. Такива като него и 10% данък печалба им е много, заради него въведоха термина "морски лица", където не дава нито един лев за осигуряване и това е от 2010,не плаща ДДС, не плаща акцизи върху горивата, през офшорките не плаща дори и десетте процента данък. Не е само той, всички са така, обичат ангария да им се работи!

Не е 10, 15%!

Абе и ти кога стана циганин, кога ти почерня задника!? ... Мекере и подлога, лизач за пари, що не се самосъздаде, ами след анално облизване те видяхме на пазара на роби?

Гръцки сценарии? Когато българи се лекуват в Гърция и учат там,а не обратното Тоз на снимката може да говори.

В гръцките държавни институции имат икона на Дева Мария,а в България висят портрети на Борисов, Радев, Портних

Абе тоя, дето блъска кебапчетата с оня селянин от Мото Пфое Атанас Фурнаджиев, що се обажда ?? Тия двама селяни освен да чукат секретарки, нещо друго вършат ли ??

Не знам дали е Домусчиев или Джуди Халваджиян, но си експлоатира работниците в българските му заводи за смешни кинти, а самият той е може би най-богатия българин след Божков.

Брат му е най -богатият Георги Домусчиев!

Прав е Човека! Спечелил си ги е, работниците са си ги изработили! Може да направи всичко и да не плати лев данък! а и защо да плаща на държавата? Да ги изядат циганите ли? или държавните служители, или политрътките! или дупетатите! Когато стане осигуряването като в САЩ: Осигурителен номер, партида и всичко се ползва от мен или моите наследници, тогава мога да плащам данъци и осигуровки!

кой направи това в САЩ? Чувал ли си, че там такива като тоа пръдльо ги мачкат по закона, ама яко! Не като тук да ги въздигат!

Домусчиев, неглижирането на доходите ни е най-опасното! Снощи, Домусчиев, влизам в хранителен магазин и тъпогледаща продавачка ме информира, че гръцката салата, която и соча е 6,80 лв за порция. Това миналата година беше цената на гръцка салата в ресторант, Домусчиев, където сядаш на бяла покривка, с виличка и ножче, сервират ти я и те питат "Всичко ли е наред?". Не се прави, че не рабираш какво казвам. Можете да надуете цените на всичко, печалбите ви да скочат двойно и тройно, но виждате непреодолима опасност да давате повече заплата.

Ще ме прощава тоя измамник, ама хазната я пълни основно ДДС, което се плаща от потребителите.

Този ли мошеник започна дава акъл. Той принадлежи към кохортата, ограбила България, присвоила си всички активи, създадени и построени с нашите пари, кохортата, която 33 години крие данъци и осигуровки, лъже държавата, мръсниците, които принуждават хората да им работят с колкото може по ниско заплащане. И тези мръсници имат наглостта да се появяват и да дрънкат. Отврат.

С теглене на заеми само отлагаме истинското вдигане на данъците. Рано или късно шоковото вдигане на данъци ще стане неизбежно. Първо няма да ни дават повече евтини заеми, и второ Европа ще се стреми към единна фискална политика. Живуркайте си, докато можете !

бе тука някои много се зарадваха колко добре били живеели гърците като забравят от ЕЦБ как им разказаха играта преди време с ограниченията кой колко пари може да тегли... Гърция с многото си пристанища към Средиземно море няма как да бъде оставена да фалира съвсем (както всъщност са фалирали няколко пъти откакто са станали независими през 19 век...) Много хубаво било да се налапащ с кредити... и после като не можеш да ги върнеш да ти вземат това което си заложил като гаранция - защото точно това беше при гърците. Ако не бъркам около 300 милиарда отидоха покрай техното спасяване - но да не си мисли някой че ако може така за Гърция значи и за нас може...

Ех, при Бойко много хубаво му беше на тоя... Сега взе да мрънка, това е добър знак.

Факт, гъсти са. Той при него стана от милионер в милиардер.

Гръцкия сценарий в никакъв случай не е по-зле от българския. Гърците като цяло живеят по-добре от българите. Не е драстично по-добре, но е по-добре и беше по-добре и когато бяха затегнати коланите там. Но стандарта на живот в Гърция не е единствения икономически показател. Ако говорим за гръцката армия, например, е добре да се знае, че само от F-16 имат 153 бройки, отделно още толкова от други модели. Плановете са за закупуване на 48 бройки F-35. Могат да се дадат още десетки примери къде са гърците и къде сме ние. А не са нито по-умен народ от нас, нито са по-работливи, нито имат повече природни дадености от нас. Като капак имат и военно и икономически силен неприятел, Турция, какъвто ние нямаме. Хич не е лошо да разгледаме "гръцки вариант", но не само по отношение на заеми, разбира се.

Гърците държат огромна част от търговския флот в света. Заради заемите им, се опитаха да им го вземат, ама се получи лека греда. Ние какво имаме?

Нищо. И няма какво да ни вземат. Всичко вече е откраднато. Така че докато дават, добре е да вземаме заеми. Защото всичката тази далавера със заемите се заплаща накрая. Загубите на банките ги покриват будалите дето не са вземали заеми.

Имаме много добре софтуерна индустрия, която принципно носи далеч, далеч по-добри печалби от търговския флот. Затова и в София заплатите са по-високи от тези в Атина, колкото и да не му се вярва на човек. Имаме и условия за туризъм, които хич не са по-лоши от гръцките, но тотално сме забатачили този изгоден (и политически) бизнес. Имаме по-добро висше образование от Гърция. Нямаме политици, нямаме и честен едър бизнес. От другото си имаме това-онова и ние.

До Хммм - имаме отлични програмисти, които работят качествено и сравнително евтино. Но нямаме иновации в този бранш, почти всички работят за чужди компании и парите от иновациите отиват другаде. Това е все едно да твърдим, че имаме развита модна индустрия, защото шием на ишлеме за Италия и Германия. Туризма - нито имаме инфраструктура, нито култура да развиваме този бизнес, така че, нямаме нищо и там. Тежка промишленост - нямаме природни ресурси да развиваме такава. Остава едно земеделие, но колко богата страна да станем само от това? Имай предвид, че там също има Евро регулации.

Прав сте, но най-малкото туризмът е несравним с нашия. Имат хиляди острови, освен основната част. Имат и по-добро земеделие. В България консумираме основно техни продукти. Имат евро, Шенген, нямат валутен борд. Корумпета са, но като цяло си спазват повече законите от нас....

И какво му е лошото на гръцкия сценарий? Вемаш яко заеми (както правят всички "бели" хора). После се оказва че те са принципно невъзвръщаеми (отнася се до всички "бели" държави). Накрая ЕЦБ рисува няколко допълнителни милиарда към трилиона който рисува всяка година и с тях ти опрощават част от дълговете. После вземаш нови заеми. И къде му е лошото на този сценарий?

Е. ..ти какво искаш бе Домусчиев? да ти оставят свръх низкия 10% данък, който го няма никъде в ЕС? защо лъжеш и заблуждаваш народа, че навлизаме в гръцки сценарий! ти поне имаш собственост в Гърция и би трябвало много добре да знаеш, че там ситуацията преди 10-15 г. бе съвсем различна от нашата! така, че много правилно НС ще направи да приеме тези 15% завишен данък за големите фирми! като настояваш за нисък данък защо не излезе на протест когато повишиха данъка на цели 60% за Лукойл? защото гледаш само на теб да ти е добре, но именно така не се прави бизнес! защото бизнес средата, данъците и всичко останало трябва да е справедливо и почтено, но за теб тези понятия нямат значение, нали?!

Абе може и да е прав този човек. Ама си спомням едно видео как мята гюбеци на яхтата си в Истанбул. Някакси не ми се връзва с индустриалец.

Да се поинтересува, какво точно стана с гърците. След като им смениха кредитния рейтинг, с помощта на разни добронамерени кредитори и инвеститори, за месец им се удвои дългът. Половината от тези уж заеми, никога не са влизали в Гърция.