Докъде ще стигнем с инфлационния възход на икономиката

Държавата излива пари, вдига потреблението, което се връща през търговските обороти и увеличените цени обратно в държавата като повече приходи от косвени данъци, коментира икономистът Румен Гълъбинов

Обратно в новината

Коментари - Докъде ще стигнем с инфлационния възход на икономиката | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вижте олекотена иновативна БГ елкола http://rentelex.tech

идиократите са супер доволни от дрането на населението , даже го възпяват като ;възход на икономиката ; , вече се борят за 6 цифрени бонуси

е измислил изобщо, че има "възход" на икономиката, при инфлация! това е идиотизъм! икономиката, това е "производството", а не "цената" ! цената не прави никаква икономика! ръст на икономиката може да имаш само и единствено, при физически ръст на физическото производтво - било на стоки, било на услуги. пълен абусрд е да се говори за нарастване на икономиката, чрез изкуствено надуване на цените ! това не нараства икономиката, а е предвестник на нейната смърт.... това, че вчера си продал 100 кила домати за общо 200 лв, а днес продаваш 50 кила за същите 200 лв - трябва да те плаши, не само защото ще изхвърлиш 50 кг непродадени , а защото този, който ги е произвел, утре няма да може да произведе и 50 кг, а пък този дето ги купува - няма да може да купи тези 50 кг. кой, кажете, кой е казал, че лихварите или прекупвачите или производителя и да е трябва да има "ръст на печалбата" вместо просто да е доволен, че има печалба която е същата като преди или по-малка ?! а защо да няма константта печалба или да е "на нулата" (което е идеалният вариант с който живеят 95% от хората на земята)

Правителството на Борисов вдигна ударно заплатите на държавната администрация с над 40 процента (30 плюс 10), за да си спаси кожата при протестите, без да направи никакви реформи в нея. Ясно е, че инфлацията ще се увеличи главоломно и от това ще страдат останалите работещи.

Миналата година 1л дизел беше 1.60, а сега е 2.35. Това е 50% увеличение, не 15-20%

http://rentelex.tech

Какви ги разправя Този!?? Левът поевтинява, той говори приходите се увеличавали!!!Е и???

Имотите ще станат 2000е - купувайте за инвестиция и теглете кредити

Демек ставай роб.

Ти нали си наясно, че лихвата по ипотечните кредити е от две части - основна и свързана с инфлацията. Ако сега е 2.5% + 0% инфлационна част, когато инфлацията стане 4%, лихвата ще стане 2.5+4%

Защо изобщо нрябва да има енергийна борса. Ако ВиК също искат да има водна борса хлебарите и медиците също могат да искат борси. От едно сравнително добро място за живеене се превръщаме вджунгла.

За спекула

Много добре знам докъде ще стигне виждали сме го вече. До поредната Виденова зима.

При нереално завишени, изкуствено надути цени не може да има високо потребление, а точно обратното. Помислете ! Ако месото е 8 лева и ви го направят 16 лева, вие в по големи количества ли ще купувате? Тва не е едно време хората изпадайки в паника да се презапасяват изпразвайки рафтовете по магазините. Правеха това, защото стоки нямаше, а сега бол. Ако ви направят бензина 5 лева, вие по често ли ще зареждате. Напротив паркингите ще са пълни с коли, които не се движат, или поне рядко. Тия по медиите ви пълнят главите с лъжи и глупости, манипулират обществеността в полза на мафията.

Ами аз бих купил, ако зная, че утре със същите пари не бих могъл да купя... Реално, по този начин се печатат пари без покритие, предизвиквайки инфлация. Така се взима от спестяванията на хората и се дава на тези, които водят потребителски начин на живот - харчат всичко което имат, че и заеми теглят - това са 'полезните ' за икономиката хора. Другите ще си скубят косите като осъзнаят, че цял живот са спестявали, търсейки сигурност а най-накрая парите им не струват нищо.

Имфлацията е около 15%....

Държавата излива пари, вдига потреблението, което се връща през търговските обороти и увеличените цени обратно в държавата като повече приходи от косвени данъци, коментира икономистът Румен Гълъбинов ГлупАсти на фльонга и на търкальонга. 1. Увеличените цени са чиста спекула на търговците. Спорът за тях дали потреблението ги увеличава е напълно излишен. 2. Повече "косвени" данъци бихме имали, ако повечето продавани у нас неща се произвеждат тук или се внасят от трети страни, а не от ЕС. Колко повече ДДС се внася тук от немска верига, производител и търговец? Колко? Николко. Когато ти сам определяш цената на която пращаш своя стока от Литва и я продаваш на определена от теб цена в България?!

Само като чуя, че призовава за актуализация на бюджета и не критикува, че до сега не е внесен плана за възстановяване в ЕС и ми става ясно кои кръгове са го активизирали и защо тук му дават трубуна!

В БГ икономисти няма очевидно е от словеснатйа диария на този индивид

Само знам, че големия балон ГЕРБ се спука много яко.

Що?

Смисълът е, че инфлационният балон в даден момент ще се спука и джобът ти ще е силно олекнал.