Добивът на газ в САЩ ще надхвърли знаковите 1 трилион куб.м към 2025 г.

САЩ ще направят най-голям индивидуален принос в растежа на добива на газ в света, благодарение на постоянното развитие на ресурсите с шистов газ

Обратно в новината

Коментари - Добивът на газ в САЩ ще надхвърли знаковите 1 трилион куб.м към 2025 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и руснаците вече искат да добиват шистов газ, но нямат нито технологиите, нити съответните помпи и машини за това, и на последно , но не маловажно - нямат пари. Газпром е задлъжняля с милиарди долари. Всеизвестен факт е че Газпром взема заеми от западни банки.  

ee ми нали затова бяха тея санкции, да се купува само американски газ

Тая шистова революция, ако все още се основава на технологията за воден фракинг при добива на шистов газ, няма да остане читава природа в САЩ. Те и без това доста са си замърсили територията за има-няма 180 години индустриално развитие. Дано да са подобрили технологията. Но погледнато глобално мене друго ме тревожи: чета в статията някакви бодри, оптимистични проценти за ръст на потребление и ръст на производство. А някой дали е правил сметка колко още време планетата ще издържи на енергетика основана на горене на въглеродни изкопаеми и ако все пак вземе, че издържи какво ще правим с всичките тия мощности като изчерпим запасите? Ще летим към спътниците на Юпитер и Сатурн да носим метан от там ли? Луда работа! Вместо да се инвестира повече в развитието на соларна и вятърна енергетика всички са се втурнали да забиват все повече и повече сонди за нефт и газ. Накрая ще обърнем планетата на бунище и чак тогава наистина ще разберем, че газ и нефт не се пият, нито се ядат.

Не се притеснявай. Сметката е без кръчмаря. Да ти слагат добитъците минуси колкото искат. За това им плащат. Обаче от това разбиване на скали с вода води до безводие. Изведнъж ще секне това производство. Трилиони заеми които няма да се върнат. Мъчно ми е !

То и руснаците вече искат да добиват шистов газ, но нямат нито технологиите, нити съответните помпи и машини за това, и на последно , но не маловажно - нямат пари. Газпром е задлъжняля с милиарди долари. Всеизвестен факт е че Газпром взема заеми от западни банки.

Газпром строи газопроводи. Може и без заеми. Шистоваците обаче дължат трилиони на банките. Русия да произвежда шистов газ? За какво им е? Имат за 100 г. напред.

Пресвета майко въглеводороде ! Ти все падаш и падаш! И рубличката - все пада и пада. Спрете се , в противен случай скоро нашата раша будет Капуть.

Колко пари остават в държавните фондове, генерирани от петролните супер-печалби (млрд. Евро): ОАЕ - $ 1157 Норвегия - $ 1042 Саудитска Арабия - $ 834 Кувейт - $ 592 Катар - $ 320 Русия - $ 59 В същото време са прехвърлени във частни руски офшорни сметки на стойност над $ 1000 милиарда. Тези пари са откраднати от руския народ от путин и компания. Тъпи алкаши, ватенки, вие можете ли да проумеете че тези хиляда милиарда долара са откраднати от вас - от руският народ . Те са откраднати от путин и неговата хайка. А вие ще продължите да живеете като скотове.

Шистов добив? Ми да им е честито. Само избягвайте вносно говеждо, пилешко и соя. Ей така, за всеки случай.

Как ватенката Милър се бореше със шистовия газ !!! -2005 - Съединените щати произвеждат 32 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е като консумацията на Франция -2009 - САЩ извличат 104 милиарда кубически метра шистов газ. Това е като консумиране на Канада. 2010 година. Милър нарича шистовия газ "мусор за пазара". Ще цитирам по-нататък: "Така че условията за добив на шистов газ, който да показва нови запаси до края на годината, вече не съществуват-твърди ватенката" Но пшрез същата 2010 год. САЩ извличат 155 милиарда кубически метра. шистов газ. По -2011 година. Милър: "Шистовият газ е добре планирана глобална PR кампания, има много PR кампании: глобално захлаждане, биогориво". САЩ извличат 228 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около половината от производството на "Газпром"!!!!!!!!!!! -2012 година. Милър се обръща като типична лъжлива ватна фурнаджийска лопата: "Производството на газ в областта Бованенковском месторождении [115 милиарда кубически метра] в ЯНАО е сравнимо с общото производство на шистов газ в САЩ"(тук трябва да се отбележи, че едно е да го има на огромна дълбочина, и друго е да бъде извлечен от там без ватенките да имат разработена технология и огромната сума пари за добива от такива методи. А денги НЕТ.) 2011г. - САЩ извличат 287 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 65% от производството и потреблението на "Газпром" в Русия.- (това е само от ШИСТОВ ГАЗ) -2013 година. Милър коментира : "Шистовият газ обикновено е балон, който ще се разпадне в близко бъдеще." САЩ извличат 325 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 75% от производството и потреблението на Русия от страна на "Газпром". -2014 година. Милър също се изсира некомпетентно: "Производството на шистов газ е екструдирането на вода от камък" САЩ извличат 377 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е 85% от производството на газ. От следващите факти се вижда недалновидноста и простотията на комунистическите капиталисти. -2015 година. Милър: "Революцията в шисти се е превърнала в" глухото подземие " Производството на шистов газ в САЩ надхвърли !!!! производството на "Газпром" от "глухото подземие". 2016 година. Милър все още не се е изсрал некомпетентно по въпроса - не е направил изявления за шистовия газ. Америка стартира на първия етап на първия завод за втечнен природен газ със единствена цел - за износ извън САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни части на света.

Танкери, манкери, препродават руски газ да тъ е....

Още няколко години, и земята ще е отривна там. Нека си добиват шистов газ, но после ще съжаляват.

Споко - ще домократизират и ще окупират.

Колко скъпо ни продават газта руснаците, след втечнения газ, доставен с кораби от сащ е по евтин от руската газ?

По- евин газ но вдигаме цените ???

Добивът на газ в САЩ ще надхвърли знаковите 1 трилион куб.м към 2025 г. Явно там земята ще заприлича на швейцарско сирене.

Дали? Ако беше така кой им пречи да продават в ЕС защо Германия прави СП2

Да ама американския газ не е калоричен и не гори добре. Мирише лошо и кади много. С руския няма проблем

Интересно ...6 г го горя тоя пусти американски газ, и нито кади , нито смърди . Гори си перфектно )