До какво може да доведе намаляването на ДДС?

Емил Караниколов обяви, че разбира защо Владислав Горанов е против по-ниската ставка за туризма

Обратно в новината

Коментари - До какво може да доведе намаляването на ДДС? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО НИЩО, В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ВОДИ ДО НИКДЕ!

Смотльо, как да не влияе този данък на фирмите...бил потребителски казваш..., А когато завишава значително продажната цена на продуктите и крайният потребител закупува много по малко? Този знае ли, колко човека се отказват от покупката на по скъпи продукти само, като чуят, че върху сумата на продаваният артикул ще се добави ДДС?

И сега след като нямахме сътресения на икономиката толкова години взе че ни доскуча. Затова сега нека да отворим кутията на Пандора за да видим какво ще стане при намаляване на ДДС избирателно за някои сектори на икономиката. Ами то е ясно ще стане катастрофално и фатално за крайният потребител. Но ние искаме да страдаме това е чертата на българина.

са фурмите? После кажи за другото.

Kalin

Цялата работа е смешна.Официално най много оборот се крие в ресторантите.Те и затова до сега са с толкова малко официални приходи.така че ефекта ще е нулев за хазната и нулев за потребителите.

не съм, напротив. И все пак - нНа хотелиерите бе даден аванс с години и намалено ДДС да се замогнат и укрепят, за сметка на други. Имаме хубави хотели и интериори. Но какво се получи - в Турция и Гърция такива като тях, вложиха печалбите си в пиар, рекламни кампании и забележете - култура. И до днес сме заляти с турски сериали по знакови за туризма места, турски книги, преведен с помощта на турската държава на български и други световни езици. Гърция е локация и копродуцент на много филми за сватби и погребения...Какво направиха нашите хотелиери със свръхпечалбата и привилегиорваното си уникално за бедната ни страна положение - нищо. Хотелите им - хубави, но до сметища. Друго не ги интересува, освен оградата им. Плажовете им - чадърите са в морската вода, един до друг, за сметка на свободната зона, изнесена на километри. Който е взел, е време да даде и без това сезонът сега чак почва.

ДДС е данък за крайния потребител. След като ресторантьорите ще гушат 11%, аз съм категорично против. Реално намаление на данъка за мен НЯМА, а има спонсориране на една прослойка, която яко крие и краде данъци и е една от най-богатите, от държавата. Мен никой не ме спонсорира в тази криза, защо някой трябва тях да спонсорира? Да си продадат 1-2 от скъпите автомобили. Аз съм категорично ПРОТИВ намаляване на ДДС по този начин. Но съм ЗА намаляване на ДДС на храните в супермаркетите, защото там пазарувам тези, които имат ниски доходи!

За какъв балансиран бюджет говори този. Февруари приключва с бюджетен излишък от почти 1,5 млрд лева. Това не е никакър баланс.Рестриктивен бюджет , а после ББ раздава едни пари дето не са негови.

Абсолютна грешка е на премиера,че се отъна за вамаляването на данъка точно на кръчмарите. Които години наред го лъгаха и укриваха обороти! Хотелиери и ресторантьори зареваха за два месечна почивака че нямат пари и държавата им е длъжна. всеки сам си избира бизнеса и плюсовете и минусите към него. Точно българските ресторантьори,които предпочетоха чуждите туристи за сметка на българските ,сега искат помощ от държавата България да ги спаси??? Бойко те не заслужават по няколко причини: - те са крадци и мошенници,които не внасят 100% вхадната - и второ не са вернини на народа си, като го принуди да ходи в Гърция и Турция Така че вдигай им ДДС-то и не го мисли!

В бъдеще руснаците ще могат да гласуват електронно или по пощата според промени в изборния закон, одобрени вчера от президента Владимир Путин, съобщи Кремъл, цитиран от ДПА. Новият софтуер ще позволи електронното гласуване да бъде достъпно в цялата страна, като може да се използва и за местни, и за национални избори, а също и за референдуми. Поддръжниците на тази система твърдят, че тя ще помогне да бъде спряно разпространението на коронавируса, тъй като вече няма да се налага да се ходи до избирателните секции. Досега електронната система е преминала четири теста в Москва и не е била хакната нито веднъж, информира ТАСС.

Е, и? ? Какво искаш да кажеш? И какво ни интересува каква е изборната действителност в Русия?

Бие друго не можете. Писна ми от некъдърници.....

Я ти да видиш. Тоя почна да разбира вече и от финанси , ставки за ДДС както почна да разбира вече и от икономика. Ако тоя кабинет остане още един мандат министрите ще научат какъв е предметът на дейност на техните министерства. А всъщност е юрист по образование. Странно място е България!

В статията не видях никаква експертна оценка, а мнение, и то без експертност. Ето Ви малко експертност - 1. ДДС от Ресторанти е 150млн лв на година. При намаляване на ДДС от 20% на 9%, при равни други условия ДДС ще падне на годишна база от 150млн на 67.5млн или спада ще е с 82.5млн лв, а не както се говори 150млн. 2. Няма как годишният оборот на ресторантите да е като миналата година, след като са били затворени 2 месеца, а и ще им трябва няклоко месеца да наберат нормална скорост, като някои рестонаранти няма въобше да отворят. Това прави за тази година спад от средно 17% в оборота, като това води до 17% по-малко ДДС от тези 150млн, които НАП декларира като годишна събираемост от бранша. Или 25.5 млн лв е ДДС-то за двата месеца, които държавата вече пропусна, заради затворените ресторанти. Това трябва да се отчете през годината като фактор от затварянето, а не да се казва в края на годината - ето виждате ли, намалихме ДДС на 9 % и събрахме много по-малко... 25млн вече е факт. 3. ДДС-то на храните и напитките не се намаля. Това означава, че доставчиците на ресторантите ще им издават фактури с 20% ДДС. Ресторантите работят средно с 250-300% надценка. Ако си обявят реалните обороти, при 9% ДДС върху техните продажби, ще излезнат на много малко ДДС за внасяне. Ако скрият обороти и печалби и си занижат оборотите, на третия месец ще излезнат на ДДС възстановяване и НАП ще им дойде на проверка. Това ще накара ресторантите да си обяват истинските обороти и надценки. И като имат големи маржове, ще трябва да си осчетоводят и реалните разходи - заплати, консумативи... Това като цяло води до осветляване на бизнеса, по-високи осигуровки и данъци върху работната заплата. Ефекта може НАП да го каже колко е. Горните тези нито ги чух от министъра на финансите, нито от Експерта, в тази статия...

Г-н министър нямам думи с.това средно образувание научи.най-накрая какво.е Дефицит. Искам да ти обясня и още.нещо След като повече от половината Бюджет се пълни с МОИТЕ ДАНЪЦИ ,значи естествено е тия Пари да останат при Бизнеса и да помогнат в момент на Криза а.не ти и.твоита Колеги от Правителството да ги откраднете е да заличите.всичко до което се.докосвате. Срам ме е от Себе.си че.с Моите данъци Храня такива Келемета

Флади Гурануф ощи ли ней клиент на прокуратурата!!!

Скорошно падане на правителството. За последно.

Аз паднах,друг ще ме смени и толкоз, какво тук значи някаква си личност !

И," животът ще дойде по хубав от песен,по хубав от пролетен ден"!!!

Надежда всяка тука оставете !

Брей, тоя сигурно е прочел Винету та е станал и спец по финанси?!

Да намалят администрацията, да намалят депутатите на 120 или на 100

как ще ги намалят?Едно 170 - 200 000 гласа ще са НАЗАД само от тази администрация!

До по-малко ограбване на населението !

Всичко е пунта Мара Вожда иска /да каже нявга народа/ че не само аз решавам нещата ами и министрите имат мнение По принцип това абсолютно с нищо не помага нито на едните нито на нас народа Правилното решение това правителство да си ходи или в Турция или в Бобовдолският затвор Там ги чакат с нетърпение Такива мазни закръглени дупета са удоволствие за старите асове По цял ден ще си играят на бели пеперудки и ще разнасят белите чаршафи

Идва ред на Златев В момента идеята за създаване на държавни бензиностанции се представя като непазарна мярка от клакьори, купени от Златев, който е абсолютен монополист. Според Симеонов бензиностанциите продават с прекалено висока надценка. "Те си имат една действаща пиар агенция, която има договор с почти всички големи медии и си обработва общественото мнение съвсем така, предвидимо", обяви той. На въпрос на водещия значи ли това, че след Васил Божков идва ред на Златев, Симеонов отговори: "Не е ли очевидно? Не е ли очевидно за вас, хората, които наблюдавате икономиката, наблюдавате политиката? Нима това е ставало досега, през последните 30 години? Да си спомняте срещу някой крупен магнат или облечен със страховити прозвища бизнесмен да е нанесен някакъв удар? Не! Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар и, очаквайте, и трети удар ще има". По кого ще е третият удар, бившият вицепремиер на отговори. Вместо това се впусна в обяснения, че държавата не изпълнява една основните си функции – да гарантира нормална среда за конкуренция на средния и дребен бизнес. Оздравителен процес Въпрос: Другарю Симеонов кога ще опраскате лицето Б.М.Б и коо от бандата ОПГерб?

Да бе!И аз го слушАх по БНР сабале...Имаше едно "лудото Яне" в недалечното минало 0 някой помни ли го?И той ги ръсеше е такива за Бойко и какво стана?Вижте го сега къде РАБОТИ!!!!!

Тия се мъчат да си разбират взаимно тъпизмите...

Глупаци.

Черният Николчо да покаже диплом за висше образование,а ние да проверим архива за такава...

Кво, разбира какНещотоСИ, а?

Абе мушмороци управляващи..... ДДС за хотелите и до сега си беше 9%. Как стигнахте до 55% намаляване на данъчната тежест не ми е ясно.... На персонала в кръчмите заплатите няма да се вдигнат! Намаляйте на когото искате ДДСто, ама гледайте да дигнете ДОД и ДДС на всичко останало и очаквайте гражданско неподчинение и безредици. То бива простотии, ама вие преминахте всякакви граници!

Естествено че ще помогне на всички! Като намалят ставките ... ще намалеят и ДДС измамите. Ако пък го махнат този данък - токувиж баланса на бюджета може и да се увеличи...

Точно обратнното - това което го гласят е рай за ДДС измами. Ако не бяха толкоз прости щях да си помисля че го правят нарочно за да могат да точат ДДС.

Е е проЗД банкянскио тиквеник - проЗД е. Ама и много удобно не помни какво обещава. Например - до месец юли т.г. да бъдат произведени машините за гласуване. Някой да е чул нещо от него по тази тема? Или машината не мое да улезне у жипката, та затова?

Ти пък. Корона криза е, какви машини?

Разбира Бойко от стимули за икономиката. И от инвестиции разбира.

Разбира ми от оная работа.

Тиквун ще въведе данъка, но после и комунистите да изберем, пак ще остане този данък. Защото всички са комуняги, които прибират под масата от същите тия мутряги в най-сивата част от бизнеса. Няма богата туристическа страна в света. Ние никога няма да сме изключение. Убий индустрията и преките инвестиции, за да поддържаш мафията. Тов лято няма са стъпя в българско заведение! И ще ръкопляскам на чужденците.

Касови те сметки на ресторантите все още се пишат на бележки от времето на Балкантутист . За какъв спад и загуба се говори за заведения, които имат над Ценка 200,300 % , а персоналът е осигурен на 4 часа. Или страхът от тези е по голям?

Трябва да си луд за да допуснеш, че като им намалиш ДДС и те обешаят да вдигнат миномаланта заплата, на която назначават персонал, приходите в бюджета ще се вдигнат. Глупак безподобен е Борисов, нагъл глупак.

Глупак е точната дума. Лошото е, че не слуша мааааалко по-умните от него.

По скоро е лъв със заешко сърце.

PEYTSCH

За да излезе на светло шашмата на кенлерството НЕКА ВИДИМ КАСОВИТЕ БОНОВЕ В ДВАТА ВАРИАНТА на масата...Нещо като ПРИ 20% ДДС СМЕТКАТА ВИ ЩЕШЕ ДА Е... и СЕГА СМЕТКАТА ВИ С 9% ДДС Е....Така измамата на бранша ще лъсне !

Съученика на Пеев, дето беше написал че е завършил право на 21 г., после го покриха де.

Още я има информацията - в нета НИЩО не се губи!Ама имаме ХИЛЯДИ МИСИРКИ и за това народа ЗАБРАВЯ!

Аха, сега ще помагаме на заведенията с още 11% освен 200% надценките в тях

А ти с каква надценка работиш?

Ще помагаме ако ходиме на заведения. Аз лично у ресторант няма да стъпя. Така или иначе последната година, година и половина цените са безбожни а качеството на храната като за кучета от улицата.

Той да си гледа фурмите... До нищо не може да доведе намаляването на този данък! Ресторантите не не чукат на касовият апарат почти нищо! Нито за нас като клиенти ще се отрази върху цената на храната,нито в хазната ще отидат по малко пари!

Нищо полезно няма да направи другаря Борисов нито в посока ограничаване на руския енергиен монопол у нас ,нито в облекчаване на мизерията на българите у нас.Неговата цел е МАКСИМАЛЕН РЕКЕТ НА БЪЛГАРИТЕ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ - Данъци ,такси , различни видове монополни рекетьори като Топлофикация ,софийско вода , енергийните дружества , банки и т.н.Сега целта е да отклонят от бюджета още пари и да ги насочат или към собствените им джобове или към джобовете на господарите им от Москва.

Емил Караниколов обяви, че разбира защо Владислав Горанов е против по-ниската ставка за туризма - а пък мисля че от нищо не разбира и затова е поставен на този пост !!

Разбира от фурми. И от "For me?".

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ШЕФА ТИКВА! ЕВАЛА ШЕФЕ, МАШАЛЛА, АШКОЛСУН! ПРАЗНУВА РАМАЗАНА ДНЕСКА, ЩОТО ЗА КИРИЛ И МЕТОДИЙ НИЩО НЕ КАЗА...

До далавери. Това е добрият резултат. Лоши има много.

За да се ДАДЕ, трябва да се ВЗЕМЕ отнякъде. Както винаги досега в България, ЩЕ СЕ ВЗЕМЕ от материяла под формата на по-високи данъци и следващия път пак гласувайте за Тиквената партия или ходете за гъби.