До 10 млн. лв. глоба за банки и фирми, които не докладват за пране на пари

Нови законодателни промени предвиждат и забрана на анонимни сейфове или такива с фиктивни или фалшиви имена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тези идиотски законопроекти. Разкарайте се бе, некадърници !

Лица, които осъществяват търговия и обмяна на крипто валута и валута, която е без златно покритие", каза Пламен Нунев .... левчето и то няма златно покритие. И сега ко праим ;) Сички дет имат левчета - в кауша ;)

Всичко трябва да се докладва на ДС, Всеки трябва да топи съседа, който не слуша в Белене! Абе тая игра не я ли играхме преди 89?

Я ходете се скрийте някъде, бе измамници, вие на идиоти ни направихте, ние сега ще ви вършим работата, оттука нататък вашето започва, хора няма, държава е пълен аут, ще ви гледаме сеира, как ще се изтепате по между си!

може ли първо да дефинирате "пране на пари"?? освен тва, защо трябва аз да ви върша работата за която ви плащат?? и със закон да ставам доносник? и сга кво? да питам работодателя си откъде е взел парите дето ми плаща? или клиента си? и ако не ми докаже откъде ги е взел аз да се откажа да ми платят така ли?? смехурковци

Спрете офшорките бе глупаци, какво ни карате да бъдем доносници като ДС и нейните подлоги...

Сега да си знаете : Дотук каквото било било , каквото сме взели от сърце сме го изпрали - Каквото сте спали -спали , 30г. Ви стигат - Сега ''Времето е наше'' и ще видите какво означава да сте Европейци !!!!!!!

сега колко калинки ще се размечтаят за бързо забогатяване! Така де.. пред 10 милиона глоба 1-2 милиончета рушвет са си направо нищо работа!

Подпръднах от кеф!!!

Хе-хех! Те ги изпраха вече - я вижте хотелите по морето, по Банско и т.н... Или викаш - те си ги изпраха техните, а сега ще викат: "Дръжте крадеца!!"... Откачена работа...

добре за какво са ни тогава скъпо платените проститутки от ДАНС. защо трябва някой да им "снася" информация. а те за какво са. за какво взимат тия високи заплати. а и закона пак е написан........ "съмнителни" на базата на какво едни пари са съмнителни. на базата на какво една фирма трябва да проучва от къде са парите на нейните клиенти след като самата фирма няма възможност, а и право, да разследва. например аз съм строителна компания... например "артекс". идва при мен...например някой човек с името Цветан Цветанов и купува апартамент за 250 000 евро. аз откъде да знам че примерно тоя човек е откраднал парите. аз не съм полиция, прокуратура, ДАНС и т.н. отново мъртвородени закони. сега фирмите ще могат да бъдат "удряни" по още един законен начин, без да им дадеш право да разследват и проучват произхода на парите.

Каквито и закони да приемете България винаги ще си остане една бедна, мизерна и корумпирана държава. Цветанов, откъде спечели пари да накупи тези имоти? Що него разследвате и нотариуси те , които са изповядали сделката?

долара е без златно покритие:)

Тъкмо ИЗБЯГАХА Цветан Василев и Веска Меджидиева, обаче Б. Борисов пуснал Измамници- Араби и китайци да вземат бизнеса и работата на Българските фирми и да завземат България. Тия араби и китайци са по- големи ИЗМАМНИЦИ и от Цветан Василев !! Трябва РАЗТРЕЛ за предателя, които пуска чужденцте. Разтрел за Б.Б. Арабите са по- големи измамници и от телефонните измамници.

ДОКЛАДВАМ ВЕДНАГА - Засега помагам на близки финансово да преживявават, но в момента в който си отидат от този свят НЯМА ДА МИ СТЪПИ КРАКА в тази държава , и забравям къде се намира !!!! Животът е кратък и нямам никакво намерение , нито аз , нито децата ми да страдат от Ганьовската КРАДЛИВА ПРЕСТЪПНА ПРОСТОТИЯ и НЕВЕЖЕСТВО !!!!

аз отдавна съм збравил.. то на надгробния венец на истинската държава дето й служеше за символ след смъртта си пишеше кока е родена и кога умряла, 681-1944

това се видя как действа в Мексико - банките си платиха глобите и продължиха напред. Все пак глоба от 10 милиона на банка с 1-2 милиарда долара чиста печалба е абсолютно нищо

Забравил съм в задния джоб 2 лева от хартиените. Ох, мъка- значи съм прал пари?!!!! И сега на кого да се самодокладвам? На жената е сигурно, но тя ще ме фрасне с точилката така или иначе- разхищение си е. А, има права по Исстанбулската конвенция да си ме млати, което е справедливо, нищо,че аз права нямам. Ама, ако пък не се самодокладвам и на властта положението ще е ужасно. Ще ми поискат 10 000 000 милиона лева глоба. Не е проблемът, че не исксам да платя, а това, че нямам чак толко. И от друга страна може да се погледне на нещата. Да допуснем, че имам 10 млн.. Не е ли по-добре за мен и за семейството ми да си купя къщурка в Коста Рика, Шри Ланка или някъде другаде, където може и да е на майната му, но е готино? Там където не те карат да доносничиш, да се чудиш къде си сбъркал/а знаеш, че не си/, да отговаряш за чужди грешки и през цялото време да са ти ясни отговорите на въпросите: Кой краде, как краде, защо краде, кога краде и от кого краде? ПП Не зная отговор на въпроса "колко се краде?" Знам, че е многоооо. Но на мен не ми е това работата- да търся и този отговор. Безплатно не работя. Има си институции, органи и ведомства, на които плащам за тези отговори :)

Ако докладваш на институциите , че си опрал 2 - та лв. те грози глоба от 10 мил. , ако обаче кажеш на жена си и и дадеш 1000 лв. минаваш по параграфа за подкуп на длъжностно лице - НЕ знам загазил си го !!!!!

краде се мнооого и сичко знаят и кой и откого но не точно колко; но явно и то им е малко щом искат още или вече се е привършило та се чудат как да гепат още че то апетита с еденето идва

Като гледам накъде вървят нещата , скоро може и няма на кого да се докладва , щом и циганите не искат да живеят в това дето му викате държава !!!! Старите измират , а младите бягат , май ще си останете само с надеждите , или пък да си се докладвате един на друг кой какво е откраднал през годините !!!!

Ха ха ха ха ха ха ха !!!!!

Туй насериозно ли ? Ми те тез,дето перат пари ,са същите,на които трябва да се докладва и банките са техни !

Къде е АЕЦ Белене и ДАНС в частност служителите, ще получат ли 10 милиона глоба, за дето не са информирали обществото за съмнителни сделки? Ще кажете не е тяхна работа - а чия трябва да бъде да информира гражданите, когато правителството извършва национално предателство?

ГЕРБ вървят към пъкала.

Този "експерт по пране на пари" да си върши работата щом е такъв експерт. Аз не съм експерт, откъде да знам че това са "пари за пране"...

Така се почва - доклавай всичко съмнително за всеки познат или бизнес партньор. Подплатено със закон. Типично за всяка партия, която иска да се срастне с държавата. Само имената са различни - преди беше БКП, сега е ГЕРБ. Иначе разследващата служба си една и съща, и преди, и сега - ДЪРЖАВНА (агенция за национална) СИГУРНОСТ или съкратено - ДС

Ще ви го преведа на български - НЯМА ЛИ ДОКЛАДВАНЕ, за нас НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Не съм фен на гроб, но браво за този закон.

Браво ли? Намериха ГЕРБ нож начин да пълнят хазната?!?

следващата стъпка ще е наказание че не си докладвал , че бабата от пазара не ти е издала бележка

При тази ситуация ,спокойно могат да закрият финансовото разузнаване към данс и да минем на принципа " направи си сам".

Точно така, докладване му е майката! Всеки да докладва за всичко на всички държавни тъпунгери, дето им дават заплата да събират тази информация. Апропо, да не стане някой фал и с данните на ДАНС!