Дистанционната работа намалява парниковите емисии

Служителите, които се трудят вкъщи, "произвеждат" по-малко вредни газове, твърди проучване в САЩ

Обратно в новината

Коментари - Дистанционната работа намалява парниковите емисии | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости! Емисиите от транспорта се спестяват, но за сметка на тях има битови емисии в къщи: отопление през зимата, климатик през лятото. А ако човекът пътува до работа с масов градски транспорт, ел. кола или ел. тротинетка, колело - няма как да се спестят емисии от транспорта, ако работи от къщи.

Путин да намери спешно занимание за краварите, че инак само глупости мислят и вършат

И избиването на населението също.....

Скоро просто ще бъдат заменени от AI.

А електричеството за AI?

Не всички работим в офиси, някои произвеждаме хляб, например...

Естествено не се отнася за хора, които "произвеждат хляб" :)

Да но пък води до увеличение на случаите на домашно насилие, разводи, ментални проблеми, затлъстяване и редица други. Когато се лансират разни идеи на зелените терористи, е редно да се обследват и последствията !

Ходенето в офиса води до повече улично насилие, разводи(ех тези засукани колежки), ментални проблеми от тормоза на колегите и шефа в офиса, затлъстяване(заради нездравословния обяд) и редица други(като по-голяма смъртност на пътя и т.н.)

Пълни глупости са това, че големите компании искали служителите да се върнат в офисите. В действителност всички те си намалиха офис площите с поне 3/4 и използват работата от вкъщи като аргумент за намалели разходи за транспорт и обяд в рестпрант, за да не вдигат заплатите. В тази криза никой не иска да си вдига излишно разходите и да демотивира опитните кадри с привикване в офиса.

ㅤ

"Служителите, които се трудят вкъщи, "произвеждат" по-малко вредни газове..." Не е вярно! В офиса гледаш да не пускаш душата, че ти излиза име на пръдльо или смръдльо, а вкъщи си я пускам свободно, със звук, с мирис, с аромат и най-вече - количествено. Ако можех да го събирам, щях да карам колата за без пари, ама ей на - отива в атмосферата, за да може после зелените фърчолети да вият до небесата

Това е чиста идиотищина.

Това са глупости. Имам данните на една голяма компания. Разходите за отопление и ток на домакинствата надвишават доста разходите за същото на офиса.

Робовладелците не харесват това

А тези , които въобще не се трудят произвеждат още по-малко вредни газове.

Ако пък умрат, тогава още повече ще помогнат за доброто на климата.

Нормално, от 4 месеца не съм стъпвал в офиса, 45 км в двете посоки с колата…

Вероятно може изобщо да не работиш след като без да стъпваш на работното ти място може да произведеш същото. Защо не опиташ да изядеш това, което произвеждаш?

Ако напуснеш, може да бъде още по-нормално, а... ако се замислим най нормално ще е човек да не съществува!?