Коментари - Димитър Зоров: Истинско сирене под 12-13 лв./кг няма | Бизнес.dir.bg
назад

Димитър Зоров: Истинско сирене под 12-13 лв./кг няма

Шефът на Асоциацията на млекопреработвателите посъветва потребителите да проверяват и твърдостта на сиренето

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Димитър Зоров: Истинско сирене под 12-13 лв./кг няма | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие само на цена ги докарвате,иначе качеството никакво и всеки път различно.Българин и то бизнесмен е равно на престъпник ,както и да го погледнеш,все ще те излъже.

Дали нашите производители ще се поучат от опита на румънските? Там самите производители направиха протести и в крайна сметка по тяхно искане се прие закон, според който в кашкавала е забранено да се влагат каквито и да било заместващи продукти. В резултат навсякъде в Румъния можете да си купите ИСТИНСКИ кашкавал, при това на цена значително по-ниска от българските.

Ами то по магазините е так. Цените на българските млучни стоки са над тези на вносните, а качеството е в пъти по-ниско. И после - "Купувайте българското!" И защо? Аз парите да не ги рина с лопата? Нямам и шкафче с пачки и кюлчета. И сторията в общи линии е същата като с туризма - цени високи, а срещу тях получаваш колело от стара печка и дупка от геврек. Помните ли, как преди години, сърбите идваха с автобуси у нас да си купуват от Метро напр. А сега половината Западна България ходи на комбинирани пазарувания в Сърбия - за хранителни продукти. И злиза ни по-евтино, а и е много по-качествено. Митничарите си затварят очите, щото и те от там пазаруват. По-лесно и по-евтино ми е да се комбинирам с колегите и да отидем до Солун за маслини и зехтин, отколкото да купувам "висококачественото" помаче в София... Вярно - покрай вируса нещата позатихнаха, но все пак е преодолимо.

Лапнишаран! От 5 л. мляко излиза 1200 гр. сирене. Изкупната цена на млякото е 39 ст. Горивата са с по- ниски цени, получават субсидии за собствено животновъдство и пасища.... Нека Зоров обясни как калкулира тази цена! Преди време, като стачкуваха, Пожарникарят им се озъби:" Не ме карайте да правимфинансови ревизии, че 50 от Вас имат коли за по над половин милион!". Разотидоха се като накакани....

Абр и...от т...п. Млякото го изкупуват по 40 стотинки. Що сиренето да е 12 лева а ? Или и кравите избихте като прасетата !!!!!!!!!! Предатели долни . Как може да мразите народа си толкова ?!

какво очаквате от комунистически ченгета, като въпросния "млекопреработвател" !? От много години избягвам "българското"! Купувам или от дребни стопани или внос и СЪМ ДОВОЛЕН КАКТО ОТ КАЧЕСТВОТО, ТАКА И ОТ ЦЕНАТА! Тези, от които купувам-също! Да го дуат комунягите смрадливи...

:))) Ами така е. Ако помните, когато се сформираше Борисов-1, Танева я гласяха за министър на земезделието и храните. Стана скандал, щото се оказа една от т.нар. "принцеси на ТИМ" (тя, Лиляна Павлова и онова недоразумение Румяна Желева). И Борисов не я направи министър, а шеф на парламентарната комисия по земеделие. Е, при Борисов-3 всичко си дойде на мястото.

Не мразят народа ,но си обичат джоба!

Зоров е на Зоро внук!

То и над тези пари няма - всичко е с палмова мазнина. Трябва да не е комерсиално производство.

И КАЛЦИЕВ ДИХЛОРИД така да е по-твърдичко

9 литра са твърде много за кг сирене . 5-6 да.

Аз не си купувам масло, кашкавал и сирене от големите мандри и магазини, същото важи и за месните им продукти, цените в последните 2-3 години драстично се увеличиха, като казвам драстично имам предвид поне 100%. Според мен тези цени са нереални на фона на доходите в България и аз не мога да си ги позволя, който може да си ги позволи да си ги купува, но явно не са много тези които ги купуват, затова и реват сега големите мляко и месопреработватели. Аз си купувам от малки мандри, които продават на нормални цени, не става въпрос за София, там няма нормални цени. Нормалната цена, т.е. нещо което можеш да си позволиш, не означава лошо качество и сухо мляко и палмово масло. Поне не винаги. Има мандри с доказано качество, но не ги знаят хората, защото ги няма в големите магазини, защото там никой няма да ги пусне. Те не произвеждат достатъчно че да запулнят рафтовете на големите хипермаркети. Зоров за колко мислите купва кравето мляко ит производителите - 50 ст на литър. Колко литра мляко са необходими за килограм сирене - от 6 до 9 литра. Да го кажем 8, това прави 4 лв производствен разход преди цената за транспорт и заплати. Да сложим тези разходи 2 лв на килограм. Стават 6. Да сложим и данъци, да сложим и печалбата на супермаркета. Пак няма да стане 12 лв. Маржът на печалба е към 50%. Те искат да забогатеят за нула време, то и как иначе ще си купуват джипове и ще строят къщи. И се оказва, че прецаканият е потребителя и производителя на млякото, т.е. този който се труди да гледа животни, накрая търговеца и преработвателя обират печалбата. Затова съвета ми е да си намерите някоя малка мандра в провинцията, която купува от местните хора на справедлива цена млякото и после продава крайния продукт на справедлива цена в района от който събира млякото. Ако нямате такава възможност и живеете в голям град сте просто прецакани за съжаление. Можете да спрете да им купувате некачествените продукти на големите производители за 6 месеца само. Ако всички спрат, ще видите как цените ще паднат, те няма да почнат да плащат справедлива цена за млякото и да си подобрят качеството на продукта де, така че всеки път като им купувате боклуците си мислете как спонсорирате един мошеник и прецаквате себе си и хората, които гледат животните.

за коментара! В Сърбия сиренето е 5-6 лв с добра печалба, а тук се намира немска гауда 48% масленост за 8-9 лв/кг. Да го духат червените боклуци!

А останалите боклуци само ще го облизват ли?

Пакетирано сирене "Зоров" в големите търговски вериги, освен че е едно от най-скъпите, е твърдо като камък и няма вкуса и аромата на традиционното българско краве сирене. Само веднъж съм си взел от неговото прехвалено сирене и никога повече. И не е до партида - всеки път в магазина опипвам опаковка и... камък.

Димитър Зоров е роден през 1970 г. в Своге. Завършил е математическа гимназия във Враца, но бойната му закалка не е откъде да е, а от Висшия институт на МВР, по-известен като Школата в Симеоново. Според сайта на най-големите вредители на българската природа, обединени в черен списък: “Димитър Зоров - собственик на мандра "Пършевица". Фирмата е основен виновник за унищожаване на най-ценната част на природния парк Врачански Балкан, замърсяване на реките в парка с отпадъчни води от мандрата, разбиване на пътя за хижа Пършевица, нелегално строителство на стопански сгради и хотели и прецакване на нормалните пешеходни туристи”.

Най евтината фета ( близко до нашето сирене) в Кипър е 7 евро за килограм и е внос от Гърция (дори не е местно кипърско производство..техните са по скъпи). Това е 14лв. Няма как да е по евтино в България, при положение че продавачите на мляко в България, могът да избират дали да продадат на гърци или на българи.

Те може и да могат да избирАт, но дали тях ще ги изберАт???

си ТЪП, червен ЗАДНИК!

Създаването на КОНТОЛИРАНА опозиция част от която беше и сдс е една от основните точки в ПРОЕКТА НА ЦК НА БКП "мирен преход на БГ към демокраси" през 1980г,когато е почнал така наречения "преход" в БГ.Задачата на тази "опозиция" беша да КАНАЛИЗИРА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО И ДА НЕ ПОЗВОЛИ "НЕЩО ДА СЕ ОБЪРКА".В БГ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ОГАНИЗАЦИЯ СЛЕД 1944Г която да не е контролирана от комунистите.За това и в БГ НЯМА "преход".СЛЕД 1989Г комунистическата върхушка на живков ФАКТИЧЕСКИ ЛЕГАЛИЗИРА,УЗАКОНИ СВОЕТО ПРИТЕЖАНИЕ НА СОБСТВЕНОСТА В БГ,КОЕТО И БЕШЕ ОСНОВНАТА ЗАДАЧА НА "ПРЕХОДА".Днес в БГ НЯМА както ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,ТАКА И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.Собственоста в БГ е НЕКВА НЕЯСНА...Ако разбирате кво казвам...хаха.Нема да се впускам в обяснения НО Е ТАКА. Както и в БГ НЕМА ПАЗАР,ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ,КОНКУРЕНЦИЯ...И за тва БГ продължава да изостава от цивилизования свет.Направете сравнение.След краа на войната 1878г за 10-15г БГ става една от всичките в европа-нито по-хубава ,нито по-лоша.През 1989г БГ е най-изостаналата в европа,БАРАБАР С НЕЙНИТЕ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ,ЗАВОДИ,ИНДУСТИАЛИЗАЦИИ...КВОТО СЕ СЕТИТЕ.И днес БГ отново е най-изостанала но и разликата с другите страни се задълбочава...И причината за тва е ЛИПСАТА НА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И НА ПАЗАР В БГ.Просто така комунистите виждат капитализмата.На тех така им отърва.В ИСТИНСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ЗА ТЕХ МЕСТО НЕМА.ПРОСТО НЕМА...За тва те си прават техния "капитализъм",НЕЩО В КОЕТО ТЕ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ.И за тва днес в БГ е така..

Средния млеконадой в немское 10000 десет хиляди литря.В БГ е 3000 три хиляди литраЗа тва и немското масло е два пъти поне по-евтино от БГ.Освен тва млекопреработвателните предприятия в БГ са собственост на комунистич. върхушка.Ама и тва не е сигурно.Води се на некой ама кво е всъшност само дрОгарете си знаат.И на истинските собственици -не като тоа сопол,който е само за пред БГ-не им дреме за производителност,за конкуренция,за квото се сетите.Те ше ви го продават за колкото си искат.Що изгониха карфур...Що накараха големите вериги да продават немското масло за два пъти по-скъпо от преди.Ми аз съм купувал немско масло 82% ,250 грама ПОД ДВА ЛЕВА БЕ тикви.Под два лева.Сега намалено е 2,6 лева.Иначе по 4-5 лева.Ами щотУУУ иначИИИ маслотУУУ "вълчев " ше требва сам да си го яде или тва копеле МАДЖАРОВ и неговите лайна които са намален шпек по 26 лв.Тва е "прехода" БГговеда. ВСИЧКО Е ТЕХНО И ТЕ ШЕ ВИ ПРОДАВАТ ЗА КОЛКОТО СИ ИСКАТ.Тва беше целта на "прехода".Но за всичко сте си виновни вие тъпите БГ.

МНОГО СТЕ ПРАВ! Тук е "заровено кучето"....

единствената причина да няма вкусно и сравнително евтино сирене, а и млеко на пазара е, че бкп първо палеше и ограбваше мандрите, после ги национализира, секвестираи експропреира и то заедно с добитъка, и направи от трудовият селянин мързелив пролетариат!

А какво стана със щерка му на тоя НАЛЪМ - Силвия?Нали блъсна и УБИ човек на Околовръстмото в СОфия?Ама по НОВА тази сутрин му правеха МАСАЖИ НА УШИТЕ...само сФирка н му направиха,ама знам ли - може преди или след ефир да е било...

И над 12 лв също няма

Браво! Това е истината. Отавна спрях да купуам всякакви сирена и кашкавали. Абсолютно всичко е пълно с примеси.

Зоров, преди 2 години дъщеря ти (24г.) караше GL AMG (само не ми казвай, че сама си е изработила парите). Със същото AMG уби човек и повече нищо не се чу ... а това не вярвам да става без пари. Сега не я знам кво кара, ама не вярвам да е евтино и пак цената я плащат купувачите на боклуците ти. Освен това преди година ви хванаха в измама за 400 000 лева покрай къщите за гости ... много крадате бе, м.мка ви! На всичкото отгоре сте прости и ви хващат! Къде ще го носите заграбеното, щот на оня свят май не може ...

На Зоров сиренето и на 20 лв да го дава е боклук

В Дубай има българско краве и овче в метална кутия за 10лева/кг

Да де, с транспорта до България точно към 12-13 лева ще излезе :))

LAKRIMA-СИРЕНЕТО МАРКА собсвеност на ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ /ал Шиши/ Дама Шиши ако ПРОБУТА сирене ''Лакрима'' с палмово масло вместо МЛЯКО арабухите ЩЕ го АРЕСТУВАТ ЩЕ го акошарят и ще го бухат пакистански манафи в ''какаото''

Умишлено унищожиха дребните стопани през годините,като не разрешаваха да преработват собственото си мляко в краен продукт.Сега разрешиха,но когато ликвидираха млечното животновъдство.Затова всичко е менте,палмово масло и сухо мляко.

Хм... може и така да е, но да вземем за пример сиренето Фета-гръцкото. Често си го купувам от Гърция. То е овче и козе смешано и доста често го пускат на промоция по 12 евро за 2 кг или малко под 12 лв за кг. По думите на Зоров обаче, истинското сирене, ама краве е толкова. Да, ама не. Овчето и козето в България са с по 3-4 лв пи-скъпи. Да не говорим, че и качеството на гърците е по-добро. Еее, като ги зная тези неща, защото обичам сирене и следя цени и всичко, защо да вярвам на Зоров? Защо заблуждава? Бг сиренето, краве не трябва да е повече от 7-8 лв/кг. Забравих да спомена, че толкова струва гръцкото краве. Не може тяхното производство да е по-евтино от нашето, значи поне с 1-2 лв трябва да е по-евтино нашето, т.е 5-6 лв за 1 кг краве и то качествено сирене. Това показва, че в БГ всички производители и търговци печелят двойно. Ако Зоров или друг производител смята, че това което казвам не е вярно нека ме оспори. Аз съм готов на дебат и доказателства.

Фета сиренето е с палмово масло

В чужбина има истинско сирене и за под 7 евро за килограм. Докато преработвателната индустрия при храните не е при производителите, а при политически лица ще плащаме в България цени над европейските. Иначе със сигурност Държавен резерв, армия и социални заведения може и да им плащат не по 7, а дори по 10 евро килограма. Или съответно да им доставят фалшиво сирене.

При тези мутри и 50 лв да струва сиренето,задължително е менте....

иначе как ще защити надутите цени на своите продукти този алчен мошеник? Хем масовите му продукти не са по “БДС” , но на тях пише, че съдържат “само млеко и закваска, или сирищни ензими” , а, дали е така ?? Дори и в продуктите “по БДС се съмнявам, че няма сума ти други пълнежи !?! А, млекото го изкупуват по 50-60 ст. литъра, а, от техните стопанства им излиза и по-евтино! Колко прясно пляко отива за производството на : 1/ от 1л пр.мл. получават 1 килограм Кисело - което продават около и над 3 лв. Т.е. между 4 и 5 п ъ т и над себестойността му ! 2/ от 4-5 л пр.мл. получавс 1кг качествено сирене -т.е. себестойност около 3 лв . Продажна цена иска 12-13 лв. Ето го пак се цели в 4 п ъ т и над себестойността ! 3/ Същото е и с кашкавала, който се прави от около 7-8 л пр. мл. за кило ! Колкото и да са му допълнителните разходи за труд, оборудване, ток, транспорт ( пълнежите-боклуци, които слагат в продукта не споменавам, защото те намаляват, а, не увеличават себестойността !), пак производителите ламтят за “Чиста печалба” (кеш е джобчето!) над 200% (2 пъти!) !! Като добавите и разходите и печалбата на търговците на едро и дреб но по веригата и ето защо тов хо гони такъв Зор за цени 12-13+ лв за кг. нормално българско сирене!!! Което, между впрочим, не е никак трудно човек да си направи сам вкъщи и ще знае, че е вложил само истински суровини !!!

Да знам,че е така ,защото първата ми специалност беше "Технология на млечни продукти".Прблемът ,обаче е в това,че посочените цени правят сиренето и кашкавала деликатесен продукт,като луканката и суджука. А кой се храни с деликатеси всеки ден? Млечните продукти в продължение на столетия са били ежедневна храна на трапезата на българите.Тези цени ги правят масово непродаваеми и затова в магазинната мрежа определени марки са на промоция нон стоп.Тоест,изборът трябва да го направи производителя- произвежда качествено ,но продава малко,защото е скъпо.

Аз като дам оферта за дадена работа (инженер съм, проектирам разни неща), често се случва да ме питат "защо е толкова скъпо". Тогава давам доста по-подробна оферта с разписани дейности, трудоемкости и часови ставки, разходи за транспорт и посещения на обекта, евентуално съгласуване с инстанции ... Обикновено хората виждат защо цената е такава и се съгласяват с мен (не всички, разбира се). Относно сиренето - ясно е, че цената не е само разходи за мляко + заплати, но хората не виждат останалото и се съмняват. При това основателно, защото разликата спрямо очакванията е в много пъти. Майка ми, която дълго време и само до преди 2 години ръководеше млекопреработвателно предприятие, казва, че в момента цена над 7.50 лева за килограм е спекула, при това става дума за продукт по БДС и без влагане на излишни химии или палмова мазнина. В сумата от 6.70лв/кг влизат материали, труд, консумативи, енергия, застраховки, такси, транспорт до логистична база, всички платени данъци и добра печалба за производителя. Остават 80 ст/кг за търговска надценка и транспорт - според мен не е зле. Всичко над тази цена е лакомия на производители и търговци.

Не ти бях прочел поста, но писах след теб за гръцкото сирене Фета. Без да имам познанията на майка ти, само по пътя на логиката сам написах именно такива числа. Значи всичко съвпада.

В САЩ бг сирене 1lb=460гр.е 5,17$,но минимум на час се плаща 11$, в бг минимум на час е 3 лв. Кавурса работа как так сиренето е 12-18 лв.на кг. Рашка държава,лаинари и боклуци.

Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите иска да купува млякото по 30 ст. / л и да продава сирене по 13 лв. / кг

купих си едно парче кашкавал(на баснословна цена),от марката на тоя изрод,ами то първо докарваше на загоряло мляко и се разтопи на каша,проблема е,че нямаме мляко и паша,а имаме Зоровци

Сирене Пършевица е доказано менте!

На Зоров сиренео е най хубавото на пазара.

Последния път като го обявиха това нещо и всички производители си вдигнаха цените на боклуците за да ги мислим за истински.

ЗОРОВ и МИРО МЪРШАТА са от Милиционерския кръг ''ПРАВЕЦ''милиционери контрабандисти които се събират в ловно стопанство в Етрополския балкан правят оргии с курви начело с премиера БОРИСОВ Начело с мега ултра мошеника ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ -ГЕПИ Груп Евродепутата герб бивша барета БОП - ЕМИЛ РАДЕВ пират отвличащ Либийски кораби АСЕН ЧАУШЕВ -бивш директор НЕФТОХИМ ,наНЕГОВО ИМЕ се води БАРСЕЛОНСАКАТА къща на премиера ББ ХРИСТО СТОИЧКОВ -футболист бизнесмен СТЕФАН АРНАУТОВ-шеф полицията в Своге/бащата НА СЕВДА пиара на ББ/

Нагла лъжа! Всички продукти, които се влагат в 1 кг сирене струват по-малко от 5 лв. Останалото до 12-13 лева е труд (

“останалото” е тлъста печалба на Зоров и сие.Ако беше “Труд” - работниците му щяха да взимат заплати колкото един добър хирург !!!

Зоров, не се излагай алчен боклук такъв. То стана по-скъпо от кашкавала бре. КАдЯ го произвеждаш, в Швейцария ли, кажи? За да говориш за такива цени първо ми кажи по колко изкупуваш млякото и какви заплати даваш на работниците. Сам ще си ядеш сиренето

преди години държах в хладилника 6 месеца кисело мляко, произведено от тоя господин, дори капачката му не се изду, когато го отворих нищо, все едно вчера съм го купил... пълни боклуци произвежда точно той, даже кучето ми не иска да ги яде.

Колко мляко трябва за кг сирене. А на колко го изкупуват.А на баба защо и излизаше по-вевтино.Айде стига вдигайте цените както си искате

Видяхме мазните бели буци памовова мазнина по плажовете на морето, с това ни тровят мутрите, и държавата нехае, защото е корумпирана.

ма това са цени почти в Канада и САЩ!!!

Ами нормално, то там и млякото е по-евтино.

Стига с тия простотии писнахте ми!!!!! В Великобритания фетата (овче и козе мляко смес) в супермаркета е около 11лева килограма и е доста по добро качество . Също така се забелязва тенденция сирене приготвено по българска рецепта в друга държава на ЕС на много по изгодна цена и ако нашите продължават да спекулират ще си имат проблеми.

Щом е от Шайката ГРОБ не ми го хвалете.

Зоров Мафиота ли? Далавераджията-ортак на Миро Мършата.

Зоров е мега търгаш. Омаза Врачанския балкан и пътя до него, а реално си плаща данъците в депесарската община Своге и от там му разрешават всичко.

Травестит, именно подопечната ти фекална асоциация и нейчните чепове или членове мощно бухат палма, вода, и сума боклуци в сирената. И няма никаква гаранция че сирене от 14 кинта е кадърно. И още нещо - един пенсионер с 300-350 лв пенсия не заслужава ли да яде хубаво сирене, боклук оскотял самозабравил се.

Прав си Зоро, освен довода за пенсионера. Той пенсионера заслужава и Тѐсла да кара и млечно аржентинско телешко да яде. Ама няма как. На шурея (в Швейцария) вноската за пенсия му е около две ѝляди лева на месец. Един ден живот и здраве ще има за сиренце. На престарялата ми майчица е била четирийсет години по 11.60 на месец. Откъде за сирене?

Зоров да му яде главата ! На село изкупуват млякото максимум по лев, а овчето по 1.2 лв. От 6 литра мляко става кило сирене . Смятайте !

8 литра! и то по наесен, когато тревата е позасъхнала, но тогава пък млеконадоя е по малък!

Ми като е толкова далавера, как не се намери някой да прави истинско хубаво сирене със себестойност 5.99лв и да го продава с добра печалба за 6.99лв? Явно не става. Я транспорт има, я търговска отстъпка, я фира (не дай боже). Чуждата трева е винаги по-зелена, нели?

нали за това са субсидиите ма ,не да отиват по разни шкавчета.

То това, което казваш, ако е вярно, значи сметката е вярна. Нали се сещаш, че веригата/магазинът си слага минимум 30% отгоре. Производителят на сиренето си слага минимум 30% отгоре, а трябва да се плати транспорт на мляко, транспорт на сирене, производство на сирене.

6 лева себестойност + ДДС+търговска печалба+транспорт, склад, магазинска печалба (общо 4 лв.) =10 лева

TOVA sirene koeto e pokazano ne xybao zahtoto e na shypli i ne ka4esveno

Добра идея е да се забрани използването на сухо мляко и палмово масло, НО колко хора ще могат да си купят "истинско" сирене и кашкавал при цени съответно 12 и 18 лв? При заплата 1000 лв чисто, няма как да стане. Дори и при 2000 лв чисто пак е проблематично да купуваш салам по 30 лв и сирене по 12 лв килото... Който може да си го позволи, добре, но се страхувам, че малцина ще са клиентите на такива продукти. А нека не забравяме, че има пенсионери с пенсии по 300-350 лв, все пак и те трябва да сложат нещо в устата, ако ще и веднъж на ден. Така, че лицето Зоров да си запази съветите за себе си, освен това е хубаво като говори да дава и пример, защото неговите боклуци са пълни с палми и сухи млека.

на този и една дума не трябва да се вярва!!!!тои е като пеевски всички проекти в земеделието минават през него!!!влиза си при министъра като у тях си даже наглеца паркира пред министерството на мястото на министерската кола!!!три фирми зареждат в цяла българия училищата и детските градини със сирена и кашкавали - едната е негова дугите на Пеевски!!!за затвора е това нагли човече!!!

Първо да се забрани вноса на палмово масло. Второ от 4 литра мляко се прави един килограм сирене , при изкупна цена за млякото от 0.20 стотинки за литър излиза че кило сирене струва 0.80 стотинки . От къде ги измисли тия 13 лева па тоя?

То , че не е 80 Ст. килото е ясно ,но и на 5 лв. Да го продават в магазините пак няма да са на загуба.

за да направиш от 4 литра мляко килограм сирене, ти са нужни и около килограм палмово масло , и 300 гр сол!

Който иска истински продукти или си ги купува директно от малка мандра, или отива в Македония или Сърбия!