17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кой му пука за този крадлив капут?

"с графичните интерфейси, които се наложиха през 80-те години " по точно 90те години след излизането на windows95

Тими може и да успее да направи компанията 10трлн, ако продава телефоните в хартиени пликчета, но Епъл са напът да се превърнат в Нокия, всяка година същия телефон с по-добра камера и повече памет.

Интересна и добре написана статия.

Sony представя първия сонъ swartwatch през 2012 https://www.theverge.com/2012/4/12/2943145/sony-smartwatch-release-date-price-usa това е 2 години преди епъл, след него има още 3 модела преди 1вия на епъл да излезе на пазара

И как вървят продажбите? Коя серия е в момента смартуоча на Сони?

Именно - не вървят ПРОДАЖБИТЕ. Джобс беше маркетингов гений и нищо повече (което въобще не е малко, не може да се отрече). Това с иновациите са глупости за пред публиката, всичко "ново и невиждано" от Епъл го е имало преди това. Като тръгнеш през GUI-то, което краде от Xerox и стигнеш до смартфона, който е идея на BlackBerry.

Нахапаната ябълка е като религия за клиентите си. Създава в тях някакво чувство за елитарност. Независимо дали има основания или не. И възпитава в последователите си чувство за изключителна правота и презрение и омраза към всеки, който не споделя мнението им. Техногенна религия. Е, всяка религиозна секта е с времето си. Бавно, но сигурно отминава в миналото. С Ябълката е същото.

Слушателите на класическа музика са същите. Читателите на книги - и те. Сред почитателите на театралното изкуство се наблюдава подобна елитарност. Въобще, интелектуалеците не искат да се смесват с простолюдието. Графичния интерфейс на Апъл е нива над безплатните кочини на гугъл.

В момента слушам класическа музика на айфона си, и да не желая да се смесвам с простолюдието. Няма какво да си кажем.

Това е човешки проблем, не можеш да виниш корпорация, че се възползва от минус на човешката психика. Да, ползвам apple и не само iphone, но е защото смятам, че за мен това е по-добро откъм функции, experience и чисто откъм операционна система и интеграция, но в момента, когато излезе нещо по-добро за мен, не чувствам никаква принадлежност или угризение да си продам ябълките и да си взема друго. Всеки си има глава на раменете, е някои са празни, но всичко е до човека.

на кое викаш 'интеграция' ?

На отделните apple устройства...

Не обвинявам корпорациите. Просто констатирам. Не обвинявам и лоялните и не толкова лоялните им клиенти. Но не виждам и смисъл от сляпата вяра и яростта в споровете за или против това или онова. Разстреляният Боби Цанков казваше: "Докато има балъци, ще има и мошеници." Всеки има глава, дадена му не само да си закача шапката на нея.

Ябълка не се продава. Тя се изхвърля. Сакън някой да я купи втора ръка...Apple губят пари бе....не го допускай!

Проблемът е по-скоро в притежателите на андроид, които държат да покажат принадлежение към ниските прослойки на обществото, дали защото родителите им са от провинцията, дали защото имат баби и дядовци шумкари.

Потребителите на телефони Porsche Design са отявлени представители на низшите прослойки, а ако е в комбинация с притежаването на електрически автомобил от същата марка, нещата отиват към пълна нищета.

Не били разледвани за господстващо положение :) Ами как да са, като имат 2% от пазара. Вярно, че това са най-големите балъци, които дават най-много пари за надценените им стоки и услуги, но пак няма как да го осъдиш, че господстват над нещо.

по-точно малко над 14% worldwide, но ми харесва как извади тия 2% от гъза си

Първият iPhone не е 2011г, а е 207. "След това той изкара на пазара часовника, свързан с интернет Епъл уоч (Apple Watch)" Първият Apple Watch е пуснат 2014г, Стив Джобс почива 2011г. Как го е представил само вие си знаете.... Човека който е писал статията сигурно никога не е виждал iPhone или продукт на Apple.

Това вече не не същия цирк след като си изгуби магическата аура.

Предлагат "услуги", които реално са нолайн и плащаш, плащаш, за да ги имаш. моя приятелка изгуби всичките си снимки, след като телефонът й се ресетна и нямаше достъп до облака си. Дори с кодове и пароли. Нова версия на операционната система изтри всичко. А пък новите модели всяка година за хиляди долари....

дано не се качвала снимки на котето. Бая хора изгоряха така.

kgoranov

Как така телефона и се ресетна ?!? Без да прави нищо? Или умишлено го е направила ? Ако зачвиш ще искаш да си изтриеш акаунта , разбира се че ще загубиш всичко което е качено в облака

Как пък така нито един път нищо такова не ми се случи, нито като ползвах андроид, нито след като минах на apple? Другаде е проблема да знаеш :) В таванското...

От както съобщиха че 2/3 от печалбите им са от продажбата на услуги, ме загубиха като клиент. Не, че някога съм бил,но можех и да стана. Иначе най лошо изхарчените пари са за маркова електроника след това е за нова кола.

гроздето е кисело :)

Гроздето е кисело Ами аз съм милионер или мултимилионер в лева как мислиш колко кисело грозде мога да си купя. Имам познати в пъти по богати от мен нямат дори смартфони. А повечето с айфони са на кредит до уши.

Не се пъни толкова :) стана ясно, че взимаш макс 1.5к бруто и гледаш скъпи телефони/коли само през витрината. Сигурно четеш и коментираш в дир-а от яхтата си някъде из Карибите? Или люлинската панелка? :)

Ти да не си някоя гледачка на боб или карти. Успех ти желая и нов йфон на използване.

Iphone 1 - First released: June 29, 2007; 14 years ago

Пълни глупости, Ейпъл са на светлинни години пред всички останали фирми и производители. Нормално е новият ръководител да няма харизмата на С. Джобс, но хората за това са различни.

Най добри са китайските според извършените тестове

взимай китайски тогава и не го мисли

и най-вече айФон (iPhone), представен за първи път през 2011 година. 2007-ма.