Депозитите в банките преминаха 100 милиарда лева

Същевременно обаче се увеличават и кредитите на домакинствата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За работещите пари няма,а за луксозни коли къщи и депозити колкото искаш.

Аз ще ви ги хапна, не се хабете. Само се махнеъе от валутният борд.

и понеже сме във валутен борд не могат да ги докопат , освен като вдигат цените на монополните стоки.

Глупости. Инфлация + отрицателни лихви по депозитите. Да държиш пари(над 20к) в банките е малоумно в момента.

100 милиарда депозит нека бъдем честни това са парите на депутатите в парламента и техните приближени фирми и държавни чиновници чрез които източват бюджета.

Бая парички за крадене, а! Вземете фалирайте 2-3 банки. Но то и с 20% -та инфлация която върви тези хартийки ще се пообезценят доста. Нали това е задачата!

Тия дето са имали кураж да вземат кредит ще спечелят, по-бъзливите ще загулят. Банките са винаги на печалба, ама то тая игра не е за всеки.

Колко много свободни средства чакат тарикатите да ги усвоят.

Взима се ДЪРЖ. ДЪЛГ, ДЕПОЗИТИТЕ РАСТАТ. Няма ли РАЗБИВКА на ДЕПОЗИТИТЕ?! През 2-ото 3-имесечие на 2 021 г. имаше по 2.3 НОВИ МИЛИОННИ ДЕПОЗИТИ на ДЕН!!! РЕКОРД на РЕКОРДИТЕ по РЪСТ на МИЛИОНЕРИ в ЕС. На др. полюс са ЗАКРИТИТЕ депозити до 1 000 лв.

на сайта на бнб. Парични агрегати М1, М2, М3...абе като цяло: https://www.google.com/search?q=%D0%91%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0%D1%8F+%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B0&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=gBBngZ846-aAM%252CZDv4vdCT98yQM%252C%253BGicaw0YsdkkxgM%252CoEqGSbtRtKko-M%252C%253BYe0wP69TvJlDGM%252CQn3OaosIn5CZjM%252C%253BtXHX6qKTQxaCHM%252C4UVSgJ3REcU-0M%252C%253BCcW8pHDWQXqFzM%252CU62vdeIh1vnJAM%252C%253B5NQQtNC4cs9XFM%252CcY6AB3jDvwDlM%252C%253BfQzphH5vwZhrM%252C6pKYxraM7SEo-M%252C%253BLVxIMjSWEv0OM%252CQEVv3BRbzEf2hM%252C%253BGXJnerNlCqnGxM%252CKRoLHCHYzKTOeM%252C%253BDzTvyWaSy-RMiM%252CVPTsBOXleG8keM%252C&vet=1&usg=AI4-kTrDoIblqPaH5a47RWkPHA4Eu7W3Q&sa=X&ved=2ahUKEwjPxr6hrebzAhWcgP0HHdfsB60Q9QF6BAgMEAE#imgrc=gBBngZ8_46-aAM

Хунтата на Радев и Прокопиев ще ги опапкат та стой та го!

в обращение извън бнб са към 22 милиарда. Признавам не знам колко е скатала бнб.

кво искате , затворихте моловете и народа нема къде да си харчи парите

Странна работа- няма лихва по депозитите , само такси в полза на банката, но те растат?!?1

Прост народ сър

Кредитите растат, следователно и депозитите растат. Ти откъде знаеш парите с които някой друг ти е платил по банков път, дали не са взети на кредит ?

Банките като раздават кредити от вашите депозити (както погрешно си мислите), защо депозитите ви никога не намаляват ? Ако ти си депозирал 100 лева и банката е дала кредит от тях, как така ти пак имаш 100 лева и някой друг има от твоите 100 лева. Ами те стават повече от 100 лева общо. Ако кредитите наистина бяха пропорция от депозитите, то това би трябвало да е игра с нулева сума и общото количество пари да остава едно и също. Твоят депозит би трябвало да е редуциран, докато не бъде върнат кредита обезпечен с него. Само че това не е така, ти си харчип депозита както искаш и другия си харчи кредита както иска и той се превръща в депозит на друг човек. Ето затова депозитите непрекъснато растат.

Това са пари от кражби и спекула. Обикнпвените хора имат макс 50-100к а много са с кредити

А тези кредити с торби банкноти ли ги раздават или ти пишат нов депозит с цифри ? И тия цифри като ги похарчиш по банков път отиват в чужд депозит, и той човека си мисли че има пари, а то това е твоя кредит.

Боко си е декларирал клюлчетата :)))))))

Schilo

В 10% е свинското, в 90% е зелето. Иначе, имаме свинско със зеле.

Искаме разбивка и по партийна принадлежност

Важното е да си държите парите в акции, биткойн и злато ... не всичките в левчета ... иначе цялата система е много уязвима ... като 97-ма

Само чака един бойкорашков да направят шеф на МВР, Пеевски шеф на ДАНС или мунчо президент с кирчо и кокорчово правителство и куче влачи рейс става рабтотата отново.

От уикипедия докато търся да си обясня как работи БНБ: "В края на 50-те години България изпада в дългова криза и правителството е принудено да продаде над 90% от златния резерв на БНБ, за да изплати част от дълговете си, главно към Съветския съюз." Освобождението не е безплатно било явно!

Оставили са ни 10% ... това добре.

Прочети за дълга на Великобритания към САЩ след ВСВ, заради който тя почти фалира и вече няма колонии, после троли. Приятелството си е приятелство, сиренето е с пари

разбираш ли какво значи думичката?

Половината от спестяванията са на пенсионерите, а вие и вдигате пенсиите

Изредени са данни. Къде е анализът? къде са прогнозите?

тва българина богата гад бе майна! извинявай ! При отрицателни лихви пк трупа кинти ! Невероятно, нечувано , потресаващо ! Дали не са "БеСеПе' тея кърлежи дет пият кръФта на народа от векове? А не са - програмисти са сЪс Сигурност !!!

И сега да добавим "бурканбанк" и станаха 200

колко требе да си тъп да тъпчеш у буркан?

Ето това е причината да се прави инфлация, тези мъртви пари по стойност се стопяват. В България няма действащ финансов пазар, няма и доверие и има защо. Това скапва идеята за пазарна икономика. Не построихме комунизма, няма да построим и капитализма.

капитализъм бъгарите крат втори път п и пак див! ама то друг няма! къде по точно си мислиш,че има пазарна икономика а и кое и е доброто като за тока оревахте орталъка като отиде на свободния пазар?!?

80% от тия депозити вече са раздадени като кредити. Оставени са задължителния минимум. Правете си сметката, ако недай си стане нещо, при тия огромни лоши кредити дет са набъбнали.

Има бнки за фалиране...

Щом депозитите се увеличат, значи се печатат много пари. Иначе от къде ще дойдат

по 17 бинки на човек, демек едно голямо нищо 1 кола секънд хенд вече е над 20 бинки.... АМА ШАРАНИТЕ КЪЛВАТ НА ГОЛИТЕ ЧИСЛА БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ,А ШАРАНИ ДАЛ БОГ В БГ

Значи някой има 34 бинки. Щото при мене са към 250 лв. - данък пенсия+здраве за мен (самонаебаващ съм) и данък здраве за жената (безработна).

Сега сумирайте държавния дълг и еврокинтите, дето ги усвоявахме с депозитите и ще разберете от къде са тия кинти без икономика! Важното е ,че за наивниците хубавото предстои!

100 милиарда в депозити, а колко човека държат 99% от общата сума?

12 :)

На Боце чекмеджето се чудиш колко събира ли? Майтапя се ... просто ми липсва някой гений с подобен коментар.

Кредитите на бедните работещи роби се увеличават,както и трупаните милиони в банките на феодалите им,за които е вечна криза и все няма пари! В България след пандемията ще има гигантска липса на работна ръка...

Около 20 000 наши момчета поставени на постове, за източване да ДДС, проекти и други схеми трупат спестявания, а папагалите от домакинствата трупат заеми. Няма производство , но има схеми и програми и бавно и сигурно унищожаване на територията.

И какво развитие да очакваме в такава държава, където всички трупат пари единствено в банки?

Е...на тебе ли да ти ги "натрупат"?

„2021-10-25 19:33:02 Чоко (нерегистриран) "Същевременно обаче се увеличават и кредитите на домакинствата" открихте топлата вода. Или по-точно как функционира банковата система. Пари отпуснати на кредит на един човек стават нов депозит.“ По-важното е другаде. В това, кое срамежливо наричат „депозити на домакинствата и НТООД“, парите на домакинствата са около 1/10. Останалите 90%, които именно нарастват, са на нетърговските организации, обслужващи домакинствата. НТООД са партиите, синдикатите, религиозните, спортни, благотворителни организации и най-вече 35 000 - те НПО. Разбира се, не чакай да ти кажат нещо собствено за домакинствата. Мизерията и обедняването им са сред най-строго пазените тайни. Това, което съобщавам аз, е по случайно минал през цензурата анализ на НСИ. Един-единствен анализ от 2018 г. Повече не го повториха

Наивници!Тоя мач вече го играхме два пъти!

Само така. Програмистите и крадците от държавните институции (крадени ЕС пари) кътат. Останалите гледат и лапат мухите :р

Да, но приличен процент от програмистите могат да смятат. А в момента сметката е, че най-вероятно да имаш 100к кредит е по-изгодно от това да имаш 100к депозит. И дори да имаш съответните 100к можеш да сметнеш къде да ги сложиш, така че инфлацията да не ги изяде - кеф ти имоти, кеф ти акции, кеф ти крипто щуротии.

Никога не е добре да взимаш заем без цел и риск мениджмънт. Ипотека с 50к депозит за къща за 500к е тъпотия...

Инфлация - по времето на СДС Правителството Депозитите в България бяха в размер на САЩ Дълга . После махнаха три Нули и Хоп - Мафията няма Дългове - сега САЩ копират БГ Модела и затова е Инфлацията .Само ще прее..т сумати хора спестявали 20 години - така прецакаха мойте родители , лека им пръст - бяха спестили за апартамент в центъра на София и парите се стопиха - купиха си един малък хладилник .

Какво СДС какви пет лева, бе нещастник!!!! По време на комуниста Жан Виденов парите се обезцениха и банките фалираха. И В ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ТОЗИ ПРОСТ НАРОД. НЕ Е БИЛО ТОЛКОВА ОТДАВНА, БЕ ИДИОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az sopstveno nikoga nesi darzha Avoarite vav BG - Banki. Riska koito tuk sashtesdtvuva e ozhasno ogromen no e riskovano.

Промяна на фиксинга на еврото с около лев нагоре.

"Същевременно обаче се увеличават и кредитите на домакинствата" открихте топлата вода. Или по-точно как функционира банковата система. Пари отпуснати на кредит на един човек стават нов депозит.