Делян Добрев: Няма как американска молекула газ да влезе у нас през "Турски поток"

"За последните 3 месеца държавата е ощетена с 200 милиона евро. Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват как да отърват затвора, а не да продължават да се объркват", обяви енергийният експерт на ГЕРБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами обясни тогава как Вие преди 5г. докарахте 1 милиард кубика газ от Гърция? Всички сте един дол дренки мошеници.

Борисов и ти сте за затвора за купища кражби.

Делянчо Мама ама вие сте същите като КИРО,ЛЕНА и АСЕНЯ ,та за какво сте готови.??!!! Ама същите ИДИОТИ сте като ПРЕДАДОХМЕ родината на ПАРЧЕТА за американски долари. Нов БАРДАК със стари курви НЕ СТАВА,АДИОС МУЧАЧОС ИДИОТИ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

То ясно че газа е руски,ама нали Канада и кокора си напълниха сметките за това,че вкараха посредници - какво им пука за бизнеса и хората. Сега и Радевото правителство продължава схемата. Търг за втечнен газ обявило със срок за подаване на оферти 3 дни! И това ако не е корупция здраве му кажи!

Най-трагичното на прехода ни е че беше започнат от умни хора. Те търсеха справедливост, но създадоха само условия довчерашни мижитурки, фашистки наследници и обикновени криминални типове да надигнат глава и да окупират част от политическата ни сцена. За тези последните няма национален идеал освен ако той не се припокрива с личните им банкови сметки. Понеже нямаха шанс да се изявят по времето на соца сега упорито пригласят на задокеанските си ментори без дори да се замислят за последствията. Така наречената демокрация даде трибуна на отрепки като тези пред президентството. Не е необходимо да им се пречи. Обществото ще намери начин да се освободи завинаги от тях. Идва зима. Дано да не е люта!

Извинявайте, ама ако не "антифашистите", КОЙ??? дърпа конците в България. Колко са американските и колко руските резиденти в България?

Заради сексуалните изпълнения на КИРО,ЛЕНА,АСЕНЯ и други сме на тоя хал. Плащахме 450 долара на 1000 кубика газ а сега заради сексуалните атлантически ценности ще плащаме 2000 долара за 1000 кубика газ ,и забележете все руска газ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тези танкери със сгъстена газ я ползват други от съседите но ние я плащаме на каквато цена си искат ,а за нас от благодарност ни отвъртват кранчето и ни пускат същото количество руска газ за която сме платили за танкерите на цена неизвестна щото е търговска тайна .!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И тръбата от Гърция и тя е закачена към руския газопровод който за благозвучие в Турция се нарича турски а в Гърция гръцки . В Гръцкото пристанище където ще си регазифицира течен газ от танкери още не е направен и от където евентуално от гръцкия газопровод бихме могли да получим газ като затова ние притежаваме 20% от регазификационното съоръжение. Но виж медии и толерантни носители на атлантически ценности ни проглушиха ушите как не искали руска газ а то друга няма.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма ли вариант да поискаме Сърбия/Унгария да ни плаща транзитните такси в газ по цени за Сърбия?

То през Турски поток за нас няма как и да излезе... Не американска, а каквато ще да е.

А това пък е още по-голямата ирония, и прави лъжите и манипулациите на Добрев и герберите и путинофилите още по-смешни и жалки! Но този не го споменава! Много си прав!

Добрев, да си чул как например стана разплащането на Бългапия с триъгълни сделки по външния ни дълг през 90-те години? Говоря за конзепзията! За идеята зад тези сделки, разплащания и сторнирания?!? Или да не ходим толкова далеч - а как на времето се уреди огромната вътрешна задлъжнялост на редица предприятия в България?

Не съм привърженик на ГЕРБ, но това са фактите. Имахме подписан договор с гарантирана цена поне до края на годината. Но за да угодим на американците го развалихме, уж да не подкрепяме Русия. Но Киро е купувал пак руски газ, само че с голямо оскъпяване през посредници. Ако ГЕРБ бяха на власт, пак щеше да е същото. Та нали Борисов спря Южен Поток пак по нареждане на американците? Значи за немците няма проблем да си имат Северен Поток и да си получават руски газ, като си го плащат в рубли както го иска Газпром, но за нас не може, нали сме по-католици от папата, първи приятели на американците и върли русофоби, затова ще студуваме и гладуваме за да накажем руснаците. Щеше да е смешно, ако не беше трагично. Колкото до войната в Украйна (да, война, а не специална операция), онзи ден един голям музикант и борец за човешки права каза истината. По CNN - него не посмяха да го цензурират. Великият Роджър Уотърс от Пинк Флойд каза, че Бай Дън е военнопрестъпник защото продължава да разпалва войната в Украйна.

Не ние, руснаците нарушиха договора, бе идиот! Кое тук точно не разбираш?

Не са го нарушили, поискаха да им се плаща в рубли, защото еврата не могат да ги получават заради санкциите. Немците, французите и италианците нямаха проблем да плащат в рубли (т.е. пак в евро, но през банката на Газпром), но ние просто отказахме да платим. Е как да получаваме газ без да плащаме?

И точно това е нарушението, бе чукундур!! Това НЕ е начинът на разплащане в договора, указан И ПРИЕМАН И ИЗПЪЛНЯВАН дълго време! Той е ПРОМЯНА на договора, и то ЕДНОСТРАННО, без да е съгласувана и ПРИЕТА и от другата страна, тоест от нас! Ти изобщо виждал ли си договор? Знаеш ли какво представлява, как и защо се прави?

Айде да си ги запазиш тия епитети за семейното ти обкръжение. Пак повтарям, защо Германия няма проблем да плаща в рубли? Ако ти дължиш пари на Иван, но искаш ги даваш на Пешо, а Пешо отказва да ги даде на Иван, какво правим?

Ами те утре могат да решат и да поискат разплащанията между нас и Путин за газа да стават с Философски камък, например?

“Делян Добрев: Няма как американска молекула газ да влезе у нас през "Турски поток"” Този велик специалист защо не вземе да се скрие някъде с глупавите си съждения! Изобщо не е проблемът дали “американска молекула има или няма как да влезе у тас през Турски поток”! Ама изобщо! И ако трябва мога простичко да му го обясня!!! Няма никакво значение с каква и чия морекула газ се топли българина или работи предприятието, и от къде е влязла! Както и не е никакъв проблем - въпрос на логистика и професионализъм, тоест на мотивираност, кадърност и почтеност е да намериш начин да си доставиш необходимата стока (суровина), СЛЕД КАТО ВЕДНЪЖ СИ Я ОСИГУРИЛ. На тази концепция всъщност се гради бизнесът на банките - ако една Банка (или неин клон) в Европа има да дава пари на клиент в Америка, да кажем 1 милион долара, а друга банка (или клон) в Америка има да взима пари от клиент от Европа - 1 милион дорара, то КАК СТАВА ТОВА, бе експерте?!? Търсят ли начин как ФИЗИЧЕСКИ да пренеждат парите или просто извършват съответните транзакции, а разплащането, тоест “влизането на американските молекули или не”НЕ Е ПРОБЛЕМ!!! Нарочно давам този пример за да стане пределно ясно - въпрос на договаряне е ЛОГИСТИКАТА и споразумението между фирми, доставчици, държави е как да си осигуряват, разменят и договарят (вкл. с бартери) веднъж притежаваните каквито и да е МОЛЕКУЛИ и … МИКСОВЕ!!! Аман от “експерти”, които мислят, че хората са прости като главатарят им!

Само че ако газа който получаваме е руски, в крайна сметка как точно "санкционираме" руснаците, нали някой им го е платил този газ? А ние плащаме с комисионни отгоре на посредници! Санкционираме... себе си.

Това е съвсем друг въпрос, и в него ние сме твърде малки - там ние трябва да се съобразяваме с партньорите и приятелите си от ЕС и Америка! Бългапия само не може да налага санкции на Русия! Тук става въпрос за обезпемаването ни с газ (и горива)…

Едно излияние, което мисля всеки трябва да прочете и да опита да осмисли: Александър Николов: Експертите, с които имах честта да работя, не са събирани по плажовете 11.08.2022 Всяка сутрин стартираща с информация за сектор енергетика, директно от Министъра е празник за мен! И днес отново мед ми капе на душата. Та… по-кратка серия от трилогията “Работа, работа, работа”, в контекста на факти, факти, факти. 1. Очевидно процесът “чета и разбирам” е започнал, защото от “криза и разруха” преминахме към “лек недостиг”. Браво, напредваме. 2. Нещо, което повторих достатъчно на брой пъти, но освен вицепремиерът Нинова, явно и други не са разбрали. Да, Булгаргаз и България НЕ Е В НАРУШЕНИЕ на активния договор с Газпромекспорт! Напротив, спазени са всички принципи на добра воля и прозрачна търговска практита! Ноооооо! Поредната лъжа - било нежелание и преговорите спряли от бълграска страна. ФАКТИ: Последното предложение, елиминиращо всички рискове за Булгаргаз е отправено ОТ БУЛГАРГАЗ КЪМ ГАЗПРОМЕКСПОРТ! Отговор на това предложение до влизането на служебния кабинет НЯМА! 3. Плащането в рубли, дефинирано от Газпромекспорт е ясно описано от ЕК, като НАРУШЕНИЕ НА САНКЦИИТЕ! 4. Предложението от ГПЕ към Булгаргаз НЕ Е същото, което е изпратено към търговски компании и други международни контрагенти. По темата има достатъчно изписано и в отворени международни финансови портали, ако ИкспертИтИ в МЕ нямат достъп до Блумбърг - ще им се предостави. 5. Факт - каза се истина, Булгаргаз не е на загуба, а в ликвидна криза, директен ефект от Топлофикация София. Новина - решението на тази фактическа криза е достъпно до МФ, директно до Министър Велкова, и изработена в рамките на редовния кабинет. Същото решение е налично и при зам.-министър Ива Петрова, но се радвам, че 24-часовия труд продължава да кипи и бълват ли, бълват решения, които бяха оставени на бюрото. 6. С удивление разбрах и че е имало среща с Черноморска банка. Браво, похвално. Сигурно за да се разгледа структурата на капитала им?! Или пък ще се договаря специфично североизточно финансиране, каквото получихме за гордостта на ГЕРБ, руски-турски поток...или простото разширение на инфраструктурата? Една лека вметка, благодарение на страхотното поведение на същият този контрагент, а именно Газпром, изплащането на финансовите задължения е...леко отложено, така към 2028-2029та година. 7. Още по-голямо удивление настъпи в мен, когато разбрах, че проектната компания, строяща гръцката връзка е Ай Си Би Джи… ми то… такава компания няма. Има Ай Си Джи Би, а именно InterConnector Greece Bulgaria. И не, не е буквалистика, защото дефинирането на последователността на изказа показва в каква посока тече природния газ. Все пак… едно експертно правителство би следвало да е запознато с тези термини. А газът следва да тече от Гърция към България, а не обратно. 8. Нямало достатъчно контрол по строежа?! Има седмични репорти на ниво Министър - Министър от проектната компания /Скрекас - Николов/, както и същите са получавани на ниво Премиер. Доколкото вчера видях от МЕ беше проявен далеч от мижав интерес, но все пак присъстващи на прегледа на връзката … странно, нямаше. Все пак остават въпросите и към МРРБ и обясняващите за недовършено строителство, как аджеба е издаден тогава Акт 14, също така, как регулаторните органи в Гърция са приели всичко. За срещите с Авакс няма да пиша, тъй като е прекалено дълго. Нека се прави разлика между тест на SCADA система за автоматизация и строеж… все пак, ако е удобно. 9. Назованите проблеми с “противопожарна” и т.н. Става въпрос за екзекутивни чертежи. Решенията са правноописани, налични в Ай Си Джи Би /а не БиДжи…. вероятно останали назад в експертната история/, та… налични са и в Министерство на енергетиката и всички възможни стъпки показват как се достига ефективно до Акт 15 и Акт 16. 10. Имаме множество оферти от много контрагенти. Хаааайде сега на бас, че всички получени оферти са с по-лоша ценова структура от тази на Cheniere? Само да не се окаже, че пак ще трябва да работите по нещо оставено от редовния кабинет?! И само да не се окаже, че… нещо няма да успеете да се справите за 3 месеца напред с необходим достъп до инфраструктура?! И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?! Затова, въпросите остават: 1. Кой и защо препоръча на Министъра да подпише Протокол, който МЕ и лично Премиерът отричаше да съществува?! Защо беше подписан този протокол и какво се постига със спирането на вписването на необходимата двустепенна система на управление на ICGB? 2. Кой и защо нареди на Булгаргаз да НЕ ПРИЕМАТ офертата за първи слот по получената оферта на Cheniere? 3. Кой и с каква цел изкривява информацията, относно получените анекси от ГПЕ и изпратените такива от Булгаргаз? Ей такива дребнички въпроси, има още доста, но ще ги оставим за следващите 52 дни. И медийно - кой и защо не задава тези въпроси?! В административната си роля в началото на мандата бях поканен на дебат с бившата министърка Теменужка Петкова. За мен беше разговор, в който много неща бяха изяснени, но разговорите и споровете продължиха и занапред, а в споровете се ражда истината. Та… ако случайно експертът Еленко Божков или Министърът решат - винаги съм на разположение, в удобна за тях медия да направим един интересен диалог. Не за друго, просто изглежда малко странно, когато настъпи моментът, в който дозата истина в бръщолевенията на Делян Добрев е повече… отколкото тази в “експертен кабинет”. И да не забравя - от декември месец насам, до края на мандата към мен не е оказван какъвто и да е политически натиск. И точно затова… текущия “експертен” екип работи върху решения и все още само с решения, които са част от “тежкото наследство” на екипът работил от декември до август. А защо стана така ли?! Просто защото експертите, но истински такива, с които имах честта да работя не са събирани по плажовете. И също - получи се така, че работиха ясно, целенасочено и… безусловно успешно. И не забравяйте - по делата и приоритетите им ще ги познаете! За някои назад във времето бяха решения, предложения, възможности. За другите - времето и документите ще покажат. Вярвам. И не забравяйте - 52 дни експертност остават! За да няма след това пак ще трябва в почивна неделя... да се разходим и подадем своя глас. Александър Николов, бивш енергиен министър, Фейсбук

Има как!!! Ленчето, Кирчо и Асенчо в САЩ хапват бобец! Идват и почват да попръцкват директно в тръбата на чирен!

ЕугЛена ще издуе Чирен бе :)

Този с многото роднини в община Хасково откъде изплува бе?? Боко нали го беше наритал за да покаже брба с корупцията??

Фактите са си факти. Когато на власт са ГЕРБ и Борисов се строи - магистрали, селски пътища, тръби... Когато дойдат други на власт се почва голямото говорене. Всеки ден едни грандомански планове, едни неосъществими обещания - 3-4 тунела под Стара планина, 7-8 танкера, 5-6 моста над Дунав... А, реалността е, че освен, че спряха Хемус, осраха газовата връзка с Гърция, на изпроводяк спряха и Струма.

фактите са си факти - след "строежите" на тулупа, всичко построено е вече за ремонт, а договорите за ремонта са склюени от тулупа със същите фирми, които са правили строежите. А междувременно българите намаляха с над 900 000 или с 15%. Хвала на такова управление.

Ааааа, да, поредният Галфонсо от кликата на младите и прогресивни малоумници. Я, си припомни или питай родителите си, как беше преди 15тина години без Тракия, без лично наш тръбопровод (да ти разкажат за Февруари, 2013), как беше София без метро, без околовръстно, без кръговите..., как беше пътя София-Кулата и колко хора умираха там...., как беше преди моста Видин-Калафат.... Я, кажи кое инфраструктурно съоръжение, построено от Борисов се е сринало или не се ползва?? Или, кое е построено излишно и няма нужда от него, м?? Никой друг, след 90та, не си е мръднал пръстта.

Другарю Галфонсо, България е с отрицателен прираст от 1990 насам и досега, за 32 години нито веднъж не е станал положителен. Ако имаше представа от математика, сам щеше да си сметнеш перспективите за десетилетия напред, когато знаеш темпа на намаляване. Но аз не мога да свърша, това което учителя ти по математика е пропуснал. Във всеки случай, аз имам личен пример с мои приятели, които напуснаха 2004та и в 2020та се върнаха в България за постоянно. И, я дай име - кой и какво построи преди 2010? Единствената инфраструктура построена извън управленията на Борисов са части от Струма, строени от македонска строителна фирма. Определено не съм доволен, че с пари на дънокопкатеца, хранехме баш Македонци, ама халал да са им. Няма лошо да мразиш тоя или оня политик, но говори обосновано. Иначе ставаш за смях

Да бе да, дрън дрън - затова сега София-Сандански е 1час и 50минути, преди 15 години се пътуваше 3 часа.

Да аа, даже и войни не се водят когато Борисов наливаше основите.

Абе, Галфонсо, не се прави на оригинален, ами кажи по същество - кой друг, освен Борисов е построил нещо последните 33 години?

Осъществява се зарибяване и на 2 октомври шараните ще кълват на газ.

Този идиот да обясни защо построиха Турски поток на бързи обороти и то с български пари, а гръцката връзка беше умишлено забавяна с години!

Докато ГЕРБ строяха тръбата в БГ, по една или друга причина не се разпиляваха по други проекти. По интересно е да се отговори на въпроса, защо след като Борисов не формира управление сле 04.04.2021 - защо за година и половина НИКОЙ не построи нищо. Защо служебните нещастници на Радев стояха и гледаха, защо професионалните измамници от ПП не направиха нищо, иначе за Македония и за Украйна не спряха да мислят..., но за българите и нашите интереси - нищо. Какъв Борисов, бе нещастник? Година и половина мина от Борисов насам и разрухата и застоя са факт

Кой да строи? Служебните кабинети? По време на война и всеобща криза? За осем месеца редовно правителство даже един ремонт в къщи не може да се направи.

И що не? Киро Истината нали се би в гърдите колко е построил последните месеци, а вече беше война. Ами преди войната? Първо, никой не пречи на служебно правителство да строи. Като цяло строителството се извършва от фирма строител. Държавата просто трябва да координира и контролира процеса. В тоя ред на мисли - служебно правителство има условия да се справи с такъв строеж Второ, какво пречи да се строи по време на война??? Нищо. Пречат само ограничените мозъци на някои хора

ами това е бартер, обаче "слапова" не се пише така, много е смешно

За грабежа и продажбата на националните ни интереси гърбавото старо и ново нискочело ръководство начело с крадливия парапитек Боци при Бай Ставри До Живот там да ги любят до насита че явно им харесва като гледам как го поемат на Путкин и мангала султан Ердо

Дилян Добрев да сподели на първо място за Топлофикация София как добре се управлява от ГЕРБ и защо не си плаща на Булгаргаз.

Лека полека държавицата почва да издиша.

на това се надяват руснаците, затова правят мероприятия, пропаганда и хаос и объркване, с надежда с по-малко пуцане да се присъединим към империята и да останем завинаги селяни в периферията, а няколко хиляди номенклатура пак ще учат в москва.

По всяка вероятност.

от всякъде се тръби колко е важно да се вържем пак при газпром. Сигурно е жизньеноважно. Само от чешмата не текат обяснения как не може другояче и колко ще е студено. Много копейки се изливат.

Защо забравяте, че цената на руската газ я променихме ние...т.е правителството и позаповед от фес и фащ, като я вързахме 70% към спорова цена, която тази година се движи около и над 2000 евро? Абяхме вързани към договорена от 300 и ревахме, че ескъпо, пак по заръка от фащ...тъй, че...

Един мармот завива шоколада....

А за задържаните сделки за 1 милиард лева Нинова няма ли да носи отговорност?

Как така газа в САЩ е 6 пъти по - евтин от този в Европа, а държавата не е вложила и 1 цент в енергетика.

Защото там има нещо наречено пазар, а не политически решения, които ни обвързват само с един доставчик, който да ни извива ръцете, както си поиска.

Нали знаете при Киро Истината как е... 5-6 моста над Дунав, 3-4 тунела под Стара планина, 7-8 танкера..... Танкерчета плуват ли в тия очи?!? Кирил Петков е за психиатрична клиника, а не за управление на държавата

Ето това е! Турски поток- 100 % руски! България- да го духа! Комисионните кой ги взе,Делянчо? Теменужка,Тиквун,ти или си ги разпределихме между всички? И как така за 200 % руска тръба,българите им платиха 3 милиарда! И къде е пътната карта? И кой носи отговорност за тази ситуация? Един кабинет,който беше саботиран от ден първи от вас,в неговото 6-7 месечно управление? И този кабинет,който завари пълен батак и хаос във всяка сфера на икономиката,защото тя е била настроена за схеми и схемички към вашата партия и вожд! Или тези,които подариха 3 милиарда бълг.пари на Русия,заради комисионни,които подписаха лош договор с Газпром за България,които позволиха тази война да започне,заради бързият строеж на Турски поток? Кой носи вина за това? Кой ни постави в тази нефелна ситуация и колко пари България загуби от откраднатото от вас? Задавам си въпроса,защо 16 души от вашата партия не са си обявили доходите и дали не се страхуват,че истината за кражбите им ще лъсне?

Тръбата на наша територия е наша. Т. Е.когато не влиза от Турция, може да влиза каквото си преценим. За това гръцкия хъб е толкова важен. И добре, че бяха ГЕРБ, та да притежаваме 20%от терминала в Александрополис. Ако имаме хъб на границата с Турция и от там може да вкарваме в нашата тръба, каквото преценим. Но засега нямаме. Вземи малко се ограмоти

Най интересноти е че милионите които са окрали пп не се виждат в декларациите за имущество на кро асеня и лорер

Делянчо, мене ми е през хоя за твойте празнословия. Как кумицата?

Американски газ не е влизал, няма и да влезе скоро в България. Няма кой да плати такава цена. Доказано е, че американски цистерни зареждаха на север в русия и продаваха в европа. Как е сега не знам, но всички вече разбраха какви изнамници са пп. Мен какво ме еве какъв е газа? Важното е да го има и да е евтин. Ако ще от сахара да идва. Ама истината е, че американците нахлузиха примката на европа и разказват как Руснаците ползвали енергетиката като оръжие. мхм ние трева пасем

Тоест излиза, че ние първо купуваме американска газ, после я продаваме в Гърция и с получените пари (и най-вероятно още отгоре) купуваме руска газ от посредници. Супер далавера отвсякъде.

Абе тоя дали може да напише формулата на тоя газ? Ама с тая молекула. Дали знае че газа е смес или само си дрънка 5 за 4?

lu4ka

Шокирана съм, че въобще знае какво е молекула.

Не знае!

Единственото, което ме интересува от негова страна, е кой му помогна да уреди проблема с братчеда си!? После може да разкаже и за кума. В друго, не е интересен.

Този икономист, защо не каже че вероятно Турция ползва американския газ и в замяна НЕ ПОЛЗВА руския който взимаме ние.

Еми как да влезе молекула, като шефа ти - Тулупа построи с наши пари тръбата (с чужди фирми, които да осигуряват работа на чужденци) и я подари на руснаците. Така предвидихте единствените молекули, които да влизат да са в пробитите ви гербаджийски ... И този сега ми "обяснявал" ситуацията. Обясни ми по-добре защо направихте така преди това, че сега се чудим как да се обуем.

Типичен пример за игра на моркова и тоягата. Газпром продава на сърбите за 200 долара, на други на 600$. Как мислите, ако сега всички кандисаме на техните условия, дали газта за всички ще е 200 долара? Мислите ли, че считаната от товарищ Путин зона на влияние, в която влиза и България, няма да се превърне в реално осъществима? Смятате ли, че техният модел на управление е по-справедлив? Давате ли си сметка, че сега борбата не е, дали ще изкараш зимата на студено(по времето на братушките и на тъмно сме били), а борбата е от коя страна на барикадата ще бъдем утре. За 30 години руската икономика не успя да се отърси от ресурсната си ориентираност, хора компроментирани, като Чубайс оглавяваха до скоро развойната им дейност, хора без морал, без вяра в Бог, за които човешкият живот е нищо. Ние 30 години се лашкаме ту на Запад ту на Изток, никой не ни взима на сериозно, политиката ни се води от същите безбожници, компрометирани, водени от зависимости политици.

Е щом джипканякът ти е казал да го кажеш по ТВ, добре. Герперасти, кво да ги правиш

Крайно време е да се ориентираме геополитически. И да спрем да се делим. Хабим енергия едните да защитават САЩ, а другите Русия. И какво? Вместо да мислим кое е най-доброто за всички нас. Следа новините на запад от нас. Ама буквално, т.е. бившите юго републики. Навсякъде лъха на прозападно. Всичко в новините е инфо за неща случващи се на запад. Дори в Сърбия е така. Говорят за Русия само когато темата е оръжие, военна сила, газ и нефт.

А ГЕРП и ДПС с колко милиона ощетиха държавата? Опростения данък на Черепа. Одълбяването към на варненското пристанище за Доган. Магистралите Къщите за гости и тъщи Виртуалното животновъдство стадионите по селата

Офисният планктон, който пише тук, си мисли, че климатиците работят с магия.

Счетоводителката Теменужка в люта битка кой да е енергиен министър на Баце.Засега Добрев води,но табуретката с късите крачета може да го финтира на финала.

Дърляме се за руска газ, а тя минава през България по Турски поток. Има три връзки към нашата газова мрежа - при Провадия, Сеновец и Видин. Почваме да си теглим дължимите от Газпром количества и точка

Газпром нищо не ни дължи , защото нищо не сме им платили !

А на Газпром откъде минава продукцията. Или викаш по стар обичай безплатно. Те си вдигат в пъти цената на продукта , а ние с този стратегически газопровод се чудим кво да прайм.

Редовно плащаме но не приемат парите...

Ако започнем с държавно пиратство, много скоро инфраструктурните проекти ще започнат да ни заобикалят. Комунизма много лошо ни свикна да приемаме някои неща като даденост и безплатни, но безплатно е само сиренето в капана на мишките

А какво е "слапова сделка"? (чувствам се недообразован при тези нови термини)

Нещо като "Тулубудибудачу", но в по-кратко версия, щото няма припев.

Супа - прихващане. Пристига танкер в Гърция, гърците го ползват, а ние ползваме еквивалентна газ за Гърция, която минава през България

Това е когато Бацко те държи за ръцете, а Доган ти го въвежда от задната страна

Делянчо, не ми се мисли, какво ще влезе в твоя гъз.

Не бъди перверзен толкова рано сутрин. Изчакай да се стъмни барем.

Изобщо да се търгува със страна, която те е обявила за неприятелска и е в необявена война с теб е доста глупава идея. Ако има независими българи в управлението, догодина ще ги съдим на международен арбитраж за тоя газ, който едностранно спряха. Всичко друго са завоалирани руски напъни да ни държат под газов контрол.

Шило

Сега го обясни на Шолц, на Орбан, на австрийците, италианците, чехите, словаците

БиБи ще им го разкаже. Той е гъст с тях.

А що спряха едностанно газа? Щото май едностанно някой друг им присвои имоти и блокира сметки за милярди ? Щото някой се ебаваше когато предопреждаваха да не се разполагат ракети в Румъния и да не се разполагат в Украйна? Ей педали прости , кури натовски.

Ти едностранно колко имота им присвои? Това да спреш газа на един за да сетел нещо някой друг не е най чистата работа. Ама ти си повтаряй мантрата. Може и да и повярваш накрая

Глупак си Деляне! Отвори картата на газопреносната мрежа на Булгартрансгаз и виж - има две тръби ф1000 ММ, през които доскоро се транзитираше руски газ за Турция, а сега се ползва Турски поток. През тях може да внесе 16 милиарда куб.м. газ - толкова е капацитета им...

Че има глупаци, има.

Шило

Въпросът е "Кои са"

Добрев, намери ли кой взима по левче от литър гориво по бензиностанциите? Ако не си да ти кажа. Лукойл му викат. Ваш приятел по неволя.

За молекули петрол ли говориш? Че съм на друго ниво и не те разбрах?

Ти си на ниво цистерна. За предпочитане е .

Не, че щяхте да направите друго де, ама е хубаво, че го казвате, да си знаем, че и ПП са като вас- американски подлоги. Вярно, те са на директна ясла при Козяк, вие при немците, ама конците се дърпат от едно място.

Сега ще мерим чии подлоги са по-симпатични ли ?

Шило

Едва ли, достатъчно са ми антипатични и двете подлоги. Разлика няма.

Не си прав. Мнозина смятат у нас , че да си руска подлога е някак си по-възвишено.

Шило

Ами не знам...Реалностите показват, че играейки по свирката на сегашния брат от Бялата колиба, само затъваме. И то, яко и безвъзвратно. А ти си троли, колкото искаш.

А страните с руската ориентация ама хич не затъват. Направо са като олио върху блатото.

Явно не си живял по времето, когато водещи бяха от червената колибка и не можеш да направиш разликата.