Делтата на Дунав изостри отношенията между Украйна и Румъния

Киев задълбочи канал в реката, за да може нейните тежки кораби да изнасят повече зърно по време на войната, Букурещ е възмутен, а природозащитници смятат, че това може да има фатални последици

Обратно в новината

Коментари - Делтата на Дунав изостри отношенията между Украйна и Румъния | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е да им се бие шута на наглите и нахални Украинци.

Абе що не си гледате работата ,на моята държава Украйна и трябват пари и ресурси.Какво като нямате екосистема и не може да дишане?И Украйна не може да диша ,ама от вас

Хе хе,пак ще има Българска следа,експропиираните кораби,ще бъдат натоварени със снаряди за укрофашистите

Защо се възмущавате? Помагайте им още на тези шибаняци.Хак да им е на руманещи.

за много украинци важи поговорката "подадеш ли му пръст, ще ти отхапе цялата ръка" Европейците скоро ще го разберат.

Румънците са прави тези нахалници не се усещат

Всички трябва послушно да слушат Украйна! Война е и могат да правят каквото си искат! Умират хора и ебем ти екологията важното е дс подбиват цените които са вдигнати заради тях! Шибаняците.

Румънците са исти македонци. Едните и другите са бивши българи, претопени чрез Кремълските проекти "Дакия" и "Македония ".

Пусни го под леглото, то се качи на леглото и пита за жена ти....! Дай на глупака, власт да му гледаш сеира!

Зеленият не му дреме за нищо . Стига да го слагат на монети . Какво остава за био-равновесие и еко системи .

Украйна е велика. Зеленски не се интересува от нищо. Иска само да прибира парите и да унищожи Европа и нейната еко система. Редно е сега и Румъния да се събуди и да му покаже среден пръст Да осъди Украйна за умишлено унищожение на Европейската еко система.Тябва да се накаже от Хага този престъпник и да се спре всякаква помощ за фашисткият режим Путин трябва да побърза и да приключи с тези нагли дяволски изчадия,водени от хиените които сеят само смърт по света

ескперта който НЕ Е кспертът от WWF Беатрис Клаус трява да те уволни Такива мнения не трябва да се взимат под внимание ХОРАТА СА ГЛАДНИ WWF Трябва да се заличи от регистрите на ЕВРОПА

Кой каквото има да взима от Усрайна да побърза, че лятото затваряме сергията!

Власите се давят на брега на Дунава.

Делтата на Дунав е българска! Казах!

не е хан Аспарух а КЪНАЗъ ЕспереРИХъ. Князе с благородническо царско потекло РЕКС. До император Фружин Шишман един от титлите на българските монарси е РЕКС ХАЛДЕРОУМ - цар на халдейците. С този титул имп. Фружин Шишман участва на конференцията в Сирмум за битката при Варна през 1444г. Тогава няма Румъния! Има НИКОПОЛСКА БЪЛГАРИЯ - на север от Дунава.

Украинците са същите прости и пияни ватници!

Не са, по зле са, те са циганите на русия.

Укрофашагите(нямам в предвид всички украинци), се доказаха и им сърбахме попарата, като=нахални, безпардонни, агресивни с две думи противни. Смятат, че могат всичко да правят и всичко им е позволено, смятат, че целият свят им е длъжен.......... Този ЗЕЛЕН ПЛАЗМОДИЙ, няма ли най-после да му скършат крилете?! Ко'става с наш Глиги, ве?

Вместо пари за боеприпаси заделете пари за залавянето на Зеленски и всичко свършва.

А бе ония хора воюват разбираш ли умират всеки ден хора тия се хванали за водораслите разбирам ги ама трябва да разберат че оттатък има война

Ако не беше Сталин, да заграби от Румъния, само и само да и ма излаз на Дунав СССР. Украйна не би била толкова голяма и проблемна.

Румънците през ВСВ си мечтали чак за Одеса, а при Сталинград са имали армия от 500 хиляди. Нямам време да проверявам фактологията, дали наистина СССР накрая е взел някакви територии от Румъния, но дори и така да е, трябва да целуват ръка на Сталин, че с малко са се отървали. Аз бих ги депортирал всичките в Сибир.

написа материал против окраината,значи мачът вече е свирен-въпросът е не дали,а кога;)

Крайно време беше румънците да разберат, че украинците не са като българите.

Румънците верно ли са тръгнали да обясняват на украинците, че трябвало да се пазят рибките, тревичките, жабките и тн!? Там се води война, избиват се хора, на никой не му пука. Другия месец започват и радио активни боеприпаси да ползват.

Дай щото водят война и вече всичко да им е позволено, така ли? Малко прекалено ми е! Укрите с никого не се съобразяват, а ние да им правим евалата!

Абе Вие ПУТЛЕРофилите , Откога станахте зелени ? Нещо Сорос ли почнхате да любите , ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА ? Нали отричате ГЛОБAЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ? Аз съм на 40 години и не помня зима като тази , в която въобще не е имало сняг , но и баба ми , на 89 години не помни такава .

Аз пък съм на 46 и помня както сняг май месец ва манифестация, така и нова година да ритам мач на +12.. тъй, че не се шашкай.. Ами се благодари че зимата я нямаше, че тогава щеше да видиш ти...

Такава война се води че в Киев ходят на плаж ама тъпаците като тебе леят сълзи за тях Само внимавай лятото като отидеш на българскито черноморие да не те отнесе джип с украинска регистрация

Така е, там се води война. Както се водеше в Югославия, Ирак, Сирия, Либия.. ама на тях не ми разрешиха американците, да копаят пристанища или да изнасят каквото и да било. Ами на това отгоре те взеха да изнасят от последните три петрол на далавера...

Водят война, но ще рупсме украински яйца. Български немалко. Еба си и войната.

Онгъла е бил там. Вместо да се карат, да ни я върнат делтата.

...вместо да леете мозък в нета седейки на дивана,отивайте да си вземете делтата,така няма да я кипазят разни други племена...хайде!!!!

Дали фирмите, които изнасят украинското зърно не са собственост на американски олигарси?

За достъпа си до делтата на Дунав и излаза си на Черно море мамалигите трябва да са благодарни на Русия.

Не само, че не са благодарни, а ми мокрите им сънища включват Молдова, която по договор са отстъпили на Русия заради същите тези български земи по делтата на Дунава. Тепърва ще берат ядове с тези украинци. Русия е далече на изток, от нея нищо не може да се вземе. От Украйна естествено също. Въпросът е колко дълго Европа ще налива средства в бездънната украинска каца.

Помнете ми думата: накрая, когато САЩ си постигнат целта и се стигне до преговори за мир, Украйна ще бъде разпарчетосана, Русия ще си получи нейните 15-20%, а американците хитро ще заличат Зеленски и сие с кофти истории, така, че да си измият ръцете с него (корупция, подвеждаща информация и т. Н.). Накрая Зеленски, Кулеба и сие, техните ще ги обесят в центъра на Киев. Украинците ще осъзнаят, че резултатът от мирните преговори щеше да е същия, ако бяха седнали да се разберат с руснаците в самото начало. Само, че страната им нямаше да е съсипан и поне половин милион украинци щяха да са живи. Сега жертвите се пазят в строга тайна. Като излязат цифрите ужасът и бесът на украинците ще са катастрофални.

Лошо няма. Важното е, че и на Русия и се удря спирачка и всякакви амбиции приключват в и с Украйна.

до преговорите за мир,ще бъде по руските условия и според техните интереси...

При чичко Салин 5млн. украинци са загинали , та Путин ли ще ги уплаши.

Зеления папагал го търсят вече всички да го бият!... :)

НЕ СЕ ТЬРПИ БЬРЗОООООО възраждане България ИЗЧЕЗВА ОТ КАРТАТА

И да не искам, ще трябва да гласувам за възраждане

Най-малкото зло.

След като гласуваш ела при мен да ти кажа как се променя кадастралната карта и как да заобикаляш закона!

Ама от коя карта? Дама пика, поп спатия...

Ама задължително ще увеличат дълбочината на коритото. Нали освен зърно от Украйна за Европа, ще може да заминава и повече оръжие от Европа за Украйна...ама защо пък да го обясняват това.

Аз разбирам че за да рабориш в Dir.bg, трябва да си тъп пусофил, но моля да укажете на русофобите като мен, къде има река Волга делта в Европа? Ама и Каспийско море ли е в Европа? Сугурно и Владивосток е в Европа за вас?

За русофобите първо по един кор черен няколко пъти от газа востата и обратно, да си спомняте кой ви е шефа, де.

До Тъпака Дончо Понеже не си българин, а тъпа американска Подлога, а по география явно си се час Алпи гъза ето ти: The Volga (/ˈvɒlɡə, ˈvoʊlɡə/; Russian: Во́лга) is the longest river in Europe. Situated in Russia, it flows through Central Russia to Southern Russia and into the Caspian Sea. The Volga has a length of 3,531 km (2,194 mi), and a catchment area of 1,360,000 km2 (530,000 sq mi).[

Ти като ядеш руския черен корен от отзад фостата и ти е хубаво,що кълнеш тъй хората,газоблизецо?

Доче - северозападната част на крайбрежието на Каспийско море е в Европа, както дори и географски част от Казакстан! Слаб(2)

Нищо добро не чака ЕС с тия пачи яйца, на които се насадихме. Достатъчно е човек да погледне реалната инфлация, утре е първата генерална стачка в Германия от обединението насам. Хората скачат за минимум 10,5% увеличение на заплатите - това говорим за влакове, самолети, автобусни шофьори - утре нищо от това няма да работи там. Хайде представете си сега, че ЕС приеме Украйна по ускорена процедура за ... да речем ... 5 години. Държава с разрушена инфраструктура и задлъжняла към ... САЩ! Кой ще плаща тоя дълг? И не ми говорете смешки - Русия. Това няма да стане - по простата причина, че блокираните и пари не могат да се вземат, а ако запада го направи, тя ще престане да си обслужва кредитите и ще национализира всичко западно, а икономически ще е поткрепена от Китай! Ето за това ставаше дума и в срещата между Путин и Си. И за това макарона и лайана припнаха при последния. И, разбира се, в крайна сметка дори и Русия да обяви дефолт, ако е подкрепена от Китай няма да ги удари толкова. САЩ и ЕС направиха огромна грешка. Къде сме ние? Какво можем да направим за България - ами много просто - колкото повече украинци от бившата им източна част и бесарабски българи можем да приберем - ще е за добро. Нека си останат нацистите там. Редно е България да облекчи получаването на гражданство на такива хора, стига да преминат курс по български, да научат аз съм българче и химна. Ако успеем да изкопчим 2 милиона ще сме супер. Тия с лъскавите коли не ни трябват. Задават се тегави времена, работещи хора ще трябват, и най-важното такива, които имат желание да учат и да се развиват!

Стачки в Германия има и до сега. Непрекъснато стачкуват служителите в градския транспорт на големите градове, железниците, Луфтханза ... Има и политически протести срещу Шолц и Бербок. Надиха се вълна и против украинските пришълци. Взривяването на СП 1 и 2 повиши недоволството към САЩ. Половината от инвестициите за двата потока са немски. А за източните провинции на Германия - това е друга, много голяма тема

Това не е верно. Тук таме има по 100-200 човека, които по половин ден стачкуват. Генерална стачка не е имало отдавна

Вярно е

Вярно,не е имало генерална стачка,но регионалните в транспорта особено не спират от седмици-или те не се броят,когато обхващат само отделна провинция???А че и други браншове стачкуват(в началото на седмицата възпитателките в детските градини в Бавария) няма да го прочетеш в дир-а,съответно не се е случило...Олигофрен....

И защо например дори тези имащи идея за българско самосъзнание да дойдат у нас? Какво направихме например за българската общност в Молдова? А други бивши соц страни? Почти е факт вече, че повечето от тези почти 9 милиона украинци няма да искат да се върнат.. У нас е толкова хубаво,че дори нашенците се изнесохте. Ето и ти живееш в Германия и си купил къща там, а говориш за "прибиране" на тия. Дори до момента сума ти македонци , украинци и молдовци драпаха да вземат наши паспорти за да заминат спокойно в западна европа... Тоест, те ако ще искат да се се цопнат в блатото могат и сега. Нямам идея кога точно Русия би обявила дефолт, но за последните години здраво купуваха злато заедно с Китай. Също така, външният им дълг е около 20-22% спрямо брутния вътрешен продукт, докато на САЩ например минава 136%... В момента върви тест на цифровата рубла подкрепена от златен резерв, докато долара се крепи само на факта че е уж резервната световна валута, а още Никсън им отвърза юздите и махна покритието... Също така, ще ми е любопитно как ще върнат украинците на китайците няколкото милиарда заеми. Сега ЕЦБ и МВФ ги помпят, но който плаща той полъчва музиката..

Не се мъчете да натаманвате историята- не е лъжица за всеки недоучен лепшер! Не ви ли писна да се занимаваме с проблемите на разни племена определени,като украински или руски?Не ни губете времето и шанса да живеят по добре нашите деца и престанете да ни натяквате,че глигути, като онези началници в ЕС имат правото да ни определят как да мислим!!!Заявявам,че непрекъснато облизващите се, прегръщащи се и целуващи типове самообявили се за началници на Европа вече са ми противни и то не само заради голямата пара, която получават на наш гръб за нищо правене заради цинизма с който се гаврят с обезправените работещи бедни.Това е причината Франция да изригне и да обяви,е не двете години стаж са много, а това,че рекетьорите издевателстват над свободни и демократични хора и съсловия. Във вторник пак започват срещите между народа и силите..... Народа иска свобода за себе си, силите искат диктатура на олигофрените богати,които им плащат. Кой трябва да победи? Трябва да победи хуманизма, но ще вземат връх тъпанарите превзели представителката на ЕС в БГ,превзели пресата и представяте ли си- направили органите на правоприлагането в гейши!

Объркан човек си ....

Тъпата и дивашка Украйна трябва да бъде закрита

па иди и закривай ! Кой та спира ? Нали знаеш къде е посоля на Москва ? Запиши са доброволец и иди закривай Аз ти разрешавам, даже адмирирам твоето участие

Бандеровска Украйна ще бъде закрита. Аз съм дал своя дан за това

Помеждо другото има още една интересна особенност която Костя Копейкин от ВЪЗРАЖДАНЕ я знае но си мълчи като бит ПЕДЕРАСТ По време на Втората световна война ФАШИСТИТЕ в България не изпращат нито един войник на Източният Фронт - за което България е жестоко наказана и територията и е намалена 2 пъти. Докато съседна Румъния превзема ОДЕСА и участва в превземането на Крим както и при Сталинград и румънците убиват там бая народ. В самата Румъния също убиват бая цигани и еврей. Румънска воиска се подготвя да участва като съюзник на СССР както България но не участва За награда за всичкото това- другарят Сталин не само че не намалява територията на Румъния наполовина както прави с България, ми даже я увеличава с 20 процента като и дава части от Унгария

Какво е еврей?

по история сте не кръгла, а квадратна нула.

Какви глупости дращиш. Земи прОчети поне резюме на парижкия договор от 1947 година и тогава дрънкай пак.

Айде сега. Нали е Украйна - значи може. Щели да умрат рибите. Важно е да върви зърното на Украйна. Другото няма значение.

Кое зърно бе алаанкоолу... железното и това с обеднения уран ли?

Делтата е българска, стига сте ни делили

Скоро тъпите и нахални укри няма да имат достъп нито до Черно море, нито до Дунав.

Чакайте от укрите нещо градивно и съзидателно.. Те знаят само да искат и да се възползват от нашето гостоприемство. Паразити, сър.

Ние българите сме с Русия. Бандеровската паплач ще бъде смачкана и унищожена до крак. Украинците отново ще станат нормален народ в една много по-малка, но дружелюбна Украйна

Горките природозащитници, ватенките таковаха всичко с действията си и сега им е болно за дълбочината

Не разбраха ли кои са новите господари? Ако не на света, то поне на Европа.

Само да напомня на другарите от ВЪЗРАЖДАНЕ които се активираха веднага, че мамлигарите потопиха нарочно стара баржа в Дунава и промениха течението, така че каналът между голем български остров и Румъния изчезна и румънците ИЗГОНИХА от там българските граничари Няма да качвам източника тук, защото е конкурент на ДИР БГ и веднага ще изтрият линка с мнението ми Който се интересува ще си го намери сам

Ромънците са ни по важни от тебе. Както винаги

Делтата на Дунав и цяла Добруджа до нея е била българска до руско турската поробителна война от 1878 година. Империята на Злото я дава на Ромъния като компенсация за участието във завоевателната война и заграбването на Бесарабия от муджиците, за което руските подлоги в България издигат паметник на руския цар на коня пред Народното Събрание. Няма друг по назохистичен народ от нас, който да лиже задниците на враговете си и да им издига паметници…

Било е турско до тази война. Тъпет

Дет съ вика, бойко евроатлантика, ти ли си? Още не си върнал членската карта на др. Нинова!

украинци , цигани - това е световния елит в момента . епохата на хлебарките

Не са еко катастрофа. Те са екокатастрофа за мир.

Ногли румънци. Две бомбш трябват за Дунав за да ни е гот. Да си СЕРЕМЕ на воля.

Как така се осмеляват да хулят Украйна. Това е империята на Доброто!

Не е за зърно. За кораби с оръжие по Дунав става дума.

За това има сухопътна граница.

Румъния Полша и Русия да си вземат своето и да закрият тази кочина.

Следват санкции за Румъния ;)

Екологията е от огромно значение за ЕС, нали? Нас ни натискат за Зелена сделка, от която реална полза май няма. В същото време укрите разсипват природни резервати и това е нормални?!

НаУкрай на отдавна не и пука за екосистемите, важно е да звучи слава на героите.....