Коментари - Дефицитът в бюджета достигна 1,2 млрд. лв. в края на май | Бизнес.dir.bg
назад

Дефицитът в бюджета достигна 1,2 млрд. лв. в края на май

Продължава тенденцията ръстът на разходите (около 17%) значително да изпреварва ръста на приходите (около 9%), което е основната причина за влошаването на бюджетната позиция спрямо 2022 г., посочват от МФ

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Дефицитът в бюджета достигна 1,2 млрд. лв. в края на май | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

благодарим ти, дрОгярю радев! за мъдрото ти ръководство ти благодарим!

един милиярд! и квооо??? американците са в дефицит 400 трилиона и пак не им дреме, нищо че са във фалит според собствената си дефиниция щото брутния им продукт не стига да им покрие дълга

В капиталистическа Западна Европа и в САЩ има прогресивно подоходно облагане - колкото по-голяма заплата вземаш, толкова по-голям данък плащаш. Освен това има и гарантиран необлагаем минимум за най-бедните. Трябва същия данъче модел незабавно да се въведе и в булгаристан. Иначе оправия няма. За капак на взичко в булгаристан държавните чиновници не плащат осигуровки. Трябва незабавно законите да бъдат променени така, че онези на държавна хранилка да започнат да си плащат осигуровките.

И в случая се пита - защо има 17% (което не е хич малко) увеличение на разходите ?!? Къде и за какво отива това увеличение ? Защото точно то е проблемът, приходи има и то много (9% над миналата година е също сериозен скок) !

Тва са джобни за баце :)

като Радев няма кадрови потенциал, и това правителство е пълно с калинки и предатели.

Трябва да дойде правителство на Баце та да има пари....

Комунизмът - висша форма на демокрация и човечност!

Мунчовците крадат като за последно.

За всеки мислещ икономист бюджетен дефицит означава по- големи държавни разходи, отколкото приходи. Бюджетен дефицит говори за експанзионистична икономическа политика, растеж на разходите и инвестициите на държавата, говори за увеличени държавни поръчки, социални трансфери, говори за увеличен БВП, който е тезултат от Държавани поръчки, Потребление, Инвестиции и нетен експорт. Увеличените държавни плащания говорят за увеличаване на доходите на фирми, домакинства, които в резултат на увеличените доходи увеличават своето потребление. Тук се включва мултипликаторът на БНП, , който мултиплицира ефекта от увеличеното потребление. Държаваните разходи са мощен инструмент за стимулиране на икономическата активност и заетостта. Може би искате намаляване на бюджетния дефицит, задържане на държавни поръчки и плащания, увеличаване на данъците и намаляване на социалните трансфери? А, специалисти от оремага и кварталните кръчми? За коментиращия дебил от кръчмата или дивана, дефицит означаеа нямане, недоимък, липса... О, нетазъмний и июроде, гледай си турските сериали, Сървайвър, Коментирау Григор, Роналдо, разходът на старата ти кола, захранката за рибата или нещо друго, подходящо за малкия ти мозък, не се занимавай с неща, които са непосилни за умствения ти кспацитет.

Запази това, което си написал. Ако се състави ново правителство и зпочнеш да мрънкаш за дефицит или заем, просто си го прочети пак.

От лявото управление на САЩ и ЕС и указите от посолствата. Левиците знаят да управляват само с данъци и заеми. Демократизмът е най-мръсното ляво управление. С премахване на конкуренцията и унищожаване на средната класа. Целта е премахване на частната собственост на масите.

Ще ви резнат пенсиите и социалните. Нарежданията са такива.

Няма ли как да се обединят и да гласуват бюджет, така както гласуваха оръжията или от посолството не са им казали? Все пак това е мнооо по-спешно. Невероятно е колко не им пука за държавата и за нас.

ПП има ясните инструкции да взима огромни заеми от Европа. Как ще се разпределят и кой ще ги плаща обратно оставям на вас читателите да си отговорите.

Значи пак ще гласувам А ПП.

Не щем правителство. Искаме фатмак със зелени чорапи да царува.

Какви приходи бе, махнете си розовите очила. Това е реалната картинка, която ББ и ППДБ ни оставиха. Капитали изнасяни от БГ, кражби докрай, укриване на приходи и данъци... Докато крадат политиците, няма как да има очакване народът да плаща.

Пак тъпотия на чеевен боклук

Пак ще ебат народа без вазелин, на сухо ... Ама на народа вече му е хубаво и чака харвардските измамници да вземат парите и да отлетят. А Ганю ще зяпа долните си гащи и ще вика Ко тана? След туй ще се ротопи и ще забрави.

Държавата е пред фалит,но не смеят да го кажат , не става само с крадене ....

Държавата има резерв от 50 милиарда само във валутния борд. Какъв фалит сънуваш при това положение. Затова напират за еврото за да откраднат половината от това, а другата ще я подарят на еврозоната.

Учудващото е как без всякакъв вид промишленост и липса на предприятия както и застаряващо население сме на такъв малък минус!!!!!!!!

"баз всякакъв вид промишленост " - защо пишвш глупости. Я виж търговския баланс.

Не ни трябват пари , президент Радев ще ни даде надежда и ще ни стопли с благи думи

Радев, къде са парите бе руски помияр крадлив?

Радев ли да ти построи магистралите (виж Хемус на изхода на София - трагедия, а парите усвоени), Радев ли да докара инвестиции, Радев ли да направи иновативни технологии, Радев ли да осигури контрол по плащане на данъци, аман от безмозъчни драскачи...

Направете Асен Василев министър на финансите и според неговия заложен план, той ше тегли в следващите 3 години по $15 млд на година и ще заборчее България над $100 млд. Тогава ще обявяват, че не могат да обслужват лихвата на $100 млд дълг и ще започнат да разпродават държавна инфраструктура на инвеститорите. А той с Киро Улавия ще си бият камшиците на някъде позлатени за поробването на Родината.

Всички сте тъпаци … до един!!!

де без теб?

Радев е проклятието на България същия тъпунгел като Перон в Аржентина. Ще ни занули фатмака.

некадърни за власт.

Фатмака изпълнява заръките на Решетников, но ще се наложи скоро да идва МВФ да ни спасява след 20 г устойчиви финансии

в ФАЩ. А ген Танасич милиционера де!?

Путин е виновен. Ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха

Радев е виновен за всичко с вдигнати юмрук който доведе до фалит на българия

Разединителя на нацията успешно скара партиите, само дето междувременно фалира държавата

дан съ кокорчи а да създаде нещо.

Май Радев ще свърши на бесилката

миротворец жендьо.

Разединителя на нацията успешно кара партиите, само дето фалира държавата

хардвардските Измамници ще счупят борда

Това правителство на Радев краде повече от ПП. Само техни хора се уреждат.

Пенсиите на Кокорчо изядоха бюджета. ПП = мизерници.

но увеличение на депутатските и администрация не. Дайте на администрацията да има, че стачки я чекат да оди.

Не е като да потрошиш 9 милиарда лева за първите 9 дни на управлението ти, като ПП.

Уникуми. Бою изтегли 10 млрд. дълг. ония крадци от ПП похарчиха 9 млрд за седмица без отчет, ама тоя с вързаните ръце със стария бюджет е пъпката на задниците ви. Ами ще ги ритатеда не акате, че идва глад. И бой.

Де е разликата?

Толкоз са му вързани ръцете, че приходите в бюджета спадат. Просто се събира по-малко ДДС, мита и други данъци. Сигурно така е заложено в бюджета?!?

Сами си го докарахме от много напъни да сме васали на ЕС ...

Не е като да изтеглиш 10 милиарда, като ГЕРБ.

А 9те млрд на пп безотчетни за седмица? или тия не са ни важни.

Шилo

Винаги едно и също, когато на власт са комунисти, путинисти, социалисти и всякакви други сволочи! Ама наистина ВИНАГИ, без изключение!!!

Радевата шайка ни докара до фалит за няма и година. Тия трябва да бъдат изчегъртани веднага.

Така е щото 3000.000 е ащтивното население като махтем около 1 млн. Чиновници и други коато не произвеждат нищо остават 2млн....е как да сме ок...

Браво Румба ! Страхотно се справят служебните недоразумения ! Слава !

Като управляваха харварските измамници, имаше бюджетен излишък. Сега една година управляват национално отговорни сили, или имаме бюджетен дефицит в рамките на 7%. Това са истинските родолюпци!

А ти си в документите на МФ че знаеш какво е реалното състояние или... Поне има начин да се провери, от времето на царя премиер колко кредити се дръпнаха до момента, и как два пъти бе пренасочвано от ЗОК към бюджета.. Вероятно ще ни информираш, къде потънаха 8-те милиарда дето харвартите дръпнаха, и кое е това посолство от записите. И преди да се репчиш, нито плевенският галфон, нито мутрата Борисов или пък комунистите са стока.

Радев какво се случва, мурзилка сладка?

Хем мурзилка, пък завършил академия в щатите. Хем сме парламентарна държава и президента е само представителна фигура, ся пък се оказва че той дириджирал всичко ставащо бетер английският крал.. Ма наистина мъдреци по тая територия... Забравяте кои и какви се пръкнаха 89-та, от котилото на ДС, и кой държи държавата като какичка, но пък щедро ръсите мозък..

Пенсиите ви изядоха бюджета. Мизерници.

Това правителство на Радев краде повече от ГЕРБ. Само техни хора се уреждат.

Кво ви пука, нали сте еврогейци?!

Левът е вързан за еврото, еврото е вързано за долара. Федералните ще напечатат долари, евробанката ще напечата евро, бнб ще напечата левове и всички ще цъфнат и ще вържат. Тези които работят за пари са "малко" прецакани. Все някой трябва да плати сметката, нали!

Шилo

НМП!

Друго си е да си вързан за рублата, нали Серьожа

Връзването за дадена валута е заради измамниците на запад които много обичат да съсипват държавите които не им играят по свирката, ако не става с фалит им спретват война.

Дърпайте кеш и го обръщайте в долари и евро, да не ревете после