Коментари - Дацов за излишъка към април: Мярката с касовите апарати извади наяве скритите обороти | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дацов, според теб и излишъка към края на 2018-та беше разходван правилно, нали?! Тъпанар... а уж беше зам. министър! Поне да беше научил нещо от жената, която ви учеше на бюджет и теб и Горанов! ГРОБАРИТЕ правят бюджета така, че да има излищък, защото излишъка се разходва по разпореждането на ПАДИШАХА!

Сега е време и държавата да предостави същата детайлна информация как се управлява бюджета до стотинка, както изисква от фирмите.

Тоя господин т.н. икономист счита странно повишаването на ДДС с 15%, а на другите данъци с по 1-2% Няма нищо странно, икономиката се развива в посока производство на повече добавена стойност (то и данъка му е такова името). Относно по-ниския ръст на данък печалба - нормално, например може да се дължи на по-големите осигурителни вноски, които не са разход (по смисъла на ДДС), но са корпоративен разход, както и факта че фирмите все повече успяват да използват всички възможни законни средства да намаляват данъка си... а това е обратно действие на всички простотии които сътвориха управляващите в последните 10-11 години, вкл. и това с касовите апарати, кешовата наличност и други мерки с ЕДНОКРАТЕН фискален ефект.

Да, бе! А безчинствата на фискалния контрол, свързан със стоките с висок фискален риск дали няма връзка с излишъка? Доста фирми, занимаващи се със стоки от списъка фалираха или са на ръба заради безумните обезпечения, искани от НАП. Събират обезпечения, неколкократно надвишаващи размера на предполагаемите данъци, защото се съмнявали, че фирмите нямали да имат пари да си платят данъците. ЧИ докарват фирмите дотам, че заради платените обезпечения нямат пари да си платят данъците.

Всичко е пушилка! Гробарите са майстори на счетоводни фокуси! Планираш занижено, не вършиш капитални разходи ....... и хоп излишък! Този излишък естествено се раздава от благодетеля бай хой както му скимне!

Този се съмнявам да знае какви глупости говори. А това с касовите апарати е една от най-големите глупости.

Извади ..... на дребните търговци и хората занимаващи се с услуги по 150лв средно, кой за нов апарат , кой за препрограмиране. Бележките по - дълги и приключването също - 25 % повече хартия.

Стига глупости, в последните години е неписано правило бюджета да се приема такъв, че да е със заложен огромен излишък. Причината е една - за да може правителството да го изхарчи без контрол от НС ;)