Коментари - Държавата тегли още половин милиард дълг само за месец | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е нали Кокорчо и Спецоф казаха, че събрали над 2 млрд отгоре и пари има бол. Сега дълг теглили. Тия лъжат повече от циганорите в Столипиново. Тия уж за честни са барат. Честни, честни ама некъдърни като държавния уйова глава.

Държавата не тегли нищо, българинът ще тегли!

След това ще му блажите главата

Винаги се представя само едната страна на нещата Извършените плащания по дълга на подсектор ЦУ към края на юни възлизат на 1 055.6 млн. лв ., от които 703.8 млн. лв. погашения и 351.8 млн. лв. лихви.... Държавата теглила дълг за 2 милиарда и платила стари падежи и лихви за 2 милиарда лева. Нарастването на държавния дълг разбира се съобщава преди плащане на падежите и лихвите.

Е па то си е винаги едно и също ... Само си припомнете педерливото малформантно дебилче, дет`се правеше на "финансов министър" при Орешарски ...

Като дойде радевата зима и нямате пари за отопление - направете 50 лицеви опори и ще се стоплите.

Наред със старите циркаджилъци - коремните и лицевите опори, от следващия сезон (втория мандат) Цирк-Радев представя новите си номера и маймунджулуци: 1. Гълтане на саби и огън; 2. Десура на червени мечки (Илиана Йотова); 3. Специално еротично шоу Мистрес-Деса;

Едва ли ... Щото, опре ли яко ножа у кокъла ще има спешна дефенестрация от пламтяща сграда ... Дано фъркатия баджо го спасят професионалните умения ...

Държавата след райдеф - фалирали търговци, ресторанти и цели сфери в туризма. Нулева инфраструктура, опоскани фондове, осакатени ведомства, поради чистките в тях - за справка вижте МВР и зздравеопазването - тотална липса на кадри и "изчегъртване" на останалите кадърни хорица. Браво таварищ, браво маладецЬ, заслужи си орден "имени Ленина" първа степен.

Истинската политика която е необходима е да се стартират проекти ... много и големи. Някой трябва да ходи и да обикаля съседните страни и през седмица да е на срещи с ЕК да се предлагат смислени проекти ... магистрали, газопроводи, атомни електроцентрали за целия регион. Не 4.5 милиарда .... 40 милиарда трябва да се вземат и да се почне да се строи, да се правят информационни системи, транспорта да се електрифицира, БДЖ да поръчва нови влакокове и да отваря нови трасета, пристанищата да се модернизират, летищата, да се строят нови университети и училища, детски градини да се събарят и да се строят на ново по качествен проект. Не мунчо ходи само на опера и само като го викат да дава обяснения за ината ни срещу македонците.

То за Козлудуй няма обогатен уран, а той още АЕЦ-ове иска. Народът няма какво да яде, няма по инък,а той моливе и магистрали ще строи.

Хохохо, я слез на земята. Дори и утре ЕС да ни изсипят 100 млрд. евро , кой ще ги прави тези работи в България, които изброяваш? Нали освен пари, трябва и много добре квалифицирана работна ръка, хора с опит.

Лимитът е до 4 милиарда ...гласувано от парламента и включено в бюджета за 2021 година оюе от бай киро ананиев

Е това е..., който си го може си го може..., 50 лицеви опори, 500 милиона...

държава от 30 г няма има американски апетити и техните слуги чорапа и всички на власт

Прави впечатление че лихвата е повишена от 0% на 0.1%. За 10 години 1% .. 5 милиона. Каква ще е инфлацията за 10 години на тези пари ?? ... Само за тази година би била около 50 милиона (10%). Логиката е че всеки лев който можем да вземем при тези условия е директна печалба стига парите да бъдат ползвани за нещо смислено ... изграждане на магистрала Хемус, строене на нова правителствена сграда, метро, саниране, изграждане и ремонт на водоеми и водопроводи. Проблема не е взимането на заем. Проблема е, че проектите бяха спряни. Тия пари се изпърдяват. НАливат се от пусто в празно. Отиват за подаръчни торбички. Това е проблема.

Да не говорим че има европейски проекти по които някой трябва да ходи и да кандидатства да ползва лобито си --- имаме в ЕК представители имаме и в световната банка ... проекти само някой да иска. Не мунчо ходи на опера.

Бойко, вади вече белия кон, че хунтата на фуражките ща затрие България. Напролет пак преброяване, след радевата зима

Овеса ми свърши..

След Радев и служебните, не Бойко, Жан Виденов ще ви се струва херувимче! На ви умнокрасиви революции, да му е и ..., тъпаците с тъпаци!

Нема се пУашите. Баце и той всеки месец теглеше по толкова - справка БНБ. За11 години власт общо дълг от 39 милиарда лева. Поздрави на Севда !!

Чак вдлъбнат. Абе вас радевите тролове с конкурс по слабоумие ли ви събират

Факти, тролче. Факти!

Не му се хващай на тоя скудоумник, той е психопат и не си знае дори името, затова са му избрали две буквички "Х" и "И" защото не знае какво е Й. Буквичките се повтарят два пъти, за да не забрави и тях. Инак символизират ... ясно е какво

Луканова Зима Виденова Зима Орешарско Лято Радева Зима Комунистите стават опасни за България.

За няколко месеца радев усвои кредити колкото другите кабинети за 4 години..........

Вие сами си пишете и си вярвате на тъпотиите

Лъжа.

Шайката на радев първо изяде 500 милиона заделени за Хемус. Сега ви заробва още два пъти по 500 милиона кредити.

Лъжа.

Смешници. Любимеца от Банкя теглеше по 20 милиарда и мълчахте. Сега квичите, като му спасяват осраното

Не се научиха и те това е, кой нормален човек има вяра на комунист, кой? Освен революции, кажете ми едно друго тяхно достижение, едно поне, моля! Некадърни лентяи и хрантутници- винаги на гърба на народа!

Кой беше бодигард на Тодор Живков?

Румен Радев - Няма забавяне в операцията по спасяването на кораба Вера Су. Стефан Янев - изпълнението на бюджета върви по план,не се налага актуализация и нови заеми. За месец 1 милиард нови заеми.

Иде Радевата зима

Румен Радев е Масон Сатанист 33-та степен. Член е на Масонската ложа на Георги Гергов. Вътре са Огнян Герджиков, Борис Велчев, Николай Василев, Слави Трифонов. Не искаме Масон Сатанист за президент. Знаем за сатанинските ритуали и оргии в масонските ложи. Знаем за секса между членовете на масонската ложа .

Ние пък сме европейци и искаме секс между мъже. :))))

Нищо! Важното е, че Румбата забавлява народонаселението като панаирджийска мечка.

За сега с коремни и лицеви опори, а от другия мандат саби и огън ще гълтам! Насам народе, на сеира!

Опаааа! Управя ви Радев здраво, като за последно.

Половината заем е за Радев. Трябва да купи ново имение за сина си в САЩ. Десислава Радева чакала с нетърпение да се изтегли заема.

Радев и компания за няма и половин година ни закопаха.... Не в 90-те ни върнаха, ами и по-назад.

Хомосексуалиста Асен Василев сега хвалеше с огромно приходи от данъци. Значи е лъгал . Партия направил,да краде като невидял.

Какво само пласирате бе? Давай нов дълг и харчи.Напънете се нещо с инвестиции и производство да направите.После събирай данъци.Не разбрах само,нали държавата беше пред срив и опоскана от Боко?.Откъде сега има резерви тая държава да дърпа по половин млрд всеки месец,плюс 800млн.от магистралите.Казаха ли за какво ще бъдат? Нали парламента актуализира както искаха,малоумни

Подариха златото ,сега теглят заеми. Пълни тъпаци.

Върнете златото,но никоя партия не иска това Навън носи лихви. В България ,нищо....а,и къде е по сигурно в момента е спорно

След като беше основна опорка по революциите на Нинова, Мая и Христо, че ББ крадял по 10 милиарда на година, нека да направим една сметка: ББ не е на власт вече половин година - значи трябва да са останали 5 милиарда неоткраднати. Обяснява се обаче, как първо ще се преизпълнят приходите, защото вече всички ще си плащат данъците и няма да има чадъри и бюджета е на "шес(Т)" - веднъж го оставили гербаджиите опоскан, после беше ок работата, после пак го били откраднали, после пак нещата били на ред. И теглим 1.8 млрд заеми за една година само. Та да попитам - къде да 5-те неоткраднати милиарда? ОЧевидно е, че ги няма. И тук вече има няколко варианта: 1. Мая, Христо и Корнелия лъжат 2. Герб не крадат 3. Крадат Мунчо и компания, но обвиняват герб.

Не искам да потъвам с червени боклуци на борда.

Какво стана с високата събираемост на данъци и 10-те милиарда от сивата икономика? Радев, откъде ги измисли тия хайдуци, ве? Те надминаха по хайдутлук и мутрата! Що не се натоварите на Вера Су и с него на дъното, продажни некадърници!

А честито ! Великата революция на МУНЧО Бабикян Манолова и Бойкикев Цената е висока, но краиният резултат си струваше Великият успех- взеха на ГЕШЕВ хладилника И ся Каскетя трябва да си изстудява бялото вино в бунаря Цялта им работа на ХУНТАТА на Радев е такава- напънала са планината и родила мишка

държавата и народът има още дълго да тегли теглото й няма да свърши скоро глас народен бич божи да преброим наивниците на 14.11.2021

блокирано ми е IP и защо

И не само на теб.

и моето - защо?

не съм расист не съм етнически нетолерантна не насаждам омраза явно по политически съображения

Започна се голямото източване на държавата от комунистите чрез служебната червена хунта. Нищо ново, при Луканов-червени куфарчета и мораториум на плащане на Живковия заем, Виденовата хиперинфлация, Станишево коалиционните харчове за АЕЦ "Белене",,"Цанков камък","Южен поток","Нефтопровод Бургас-Александруполис". Е,мислете и натискайте бутоните!

АЕЦ- отдавна трябваше да е готов, и Южен поток, ти и тези новите сте от един отбор, и тея изринаха сумати пари за зелена енергетика, с АЕЦ Белене нямаше нужда от толкова пари на вятъра

Мислим, мислим. Мислим за тръбата дето минава през нашия двор и ни струва 3 млрд. лева. Мислим и се чудим защо барем едно кранче за нас няма, ей тъй да си точим. МИСЛИМ.

Че, Русия вече е предплатила 400 млн.евро за транзитна такса на 100%собсвеност на България на тръбата за две години. А ние си получаваме по същата тръба 2/3 от консумираната от страната газ,1/3 е от Азербайджан.Друг въпрос е вътрешната система, има частни фирми,които могат да я развиват за тяхна сметка и да печелят или губят.

след, като имаме златни момичет вече имаме и златен президент, 50 лицеви опори, позлатени с 500 милиона

Това е най-малкото. Пари се връщат, българинът знае и много и малко, но превърнаха държавата в гробище :(. Това е по-лошото. Хората умират и мерки не се взимат :( По пътищата се трепят и контролът не се увеличава. В момента над българският народ се провежда умишлени геноцид. И това се прави от външни чужди сили с подставените си и платени политици у нас! Великите сили ни наказват!

+1000

ВЪНШНИ СИЛИ. НИЕ СЕ САМО НАКАЗВАМЕ !! ИЗБИРАМЕ СЛУЧАЙНИЦИ !! ВАЖНОТО Е ДА ПРАВЯТ КОРЕМНИ !!

СТАНА МНОГО .... СКЪПИЧКА....

50 лицеви опори , и оп 500 милиона заем, ама плебса още се радва на 50-те лицеви опори, ...

Вече няма и кой от правителството да излезне да обясни защо се теглят тези пари, как така се теглят, за какво ще се използват. Нали Спецов беше събрал 2 милиарда приходи, акциза от горива е рекордно висок, бизнеса плати данъците си след юли заради пандамията, инфлацията е висока и приходите са по-големи, взеха се пари от инфраструкторните проекти и се замразиха. За какво трябва да се теглят сега пари. Верно хората и най-вече младите са изманипулирани, че кръволакът Боко е корумпиран, че ги краде, че пълни чекмеджета, че купил къща в Барселона, че всичките им проблеми идват от Боко им, че ако не беше Боко сега тук щяхме да сме цъфнали и вързали. Те не помнят какво беше преди Боко, на какво приличаха градовете ни, каква беше покупателната ни способност, какви ни бяха заплатите, безработицата, престъпността. За това сега лесно ги манипулират. На тези новите и на Радев всичко им е простено и никой не им търси сметка, защото видите ли те с голи гърди се борят срещу мафията и могат да нарушават и Конституция и да си правят всичко. Но някрая се вижда, че точно тези младите чалгаджии на Трифонов и младите, които се подвеждат от ДБ и Киро им ще платят сметката за всичко в бъдеще. Вече 1 милиард им тежи на гърба заеми заради тъпотията им!

Тези, които управляват сега са гробарите на България! Дупката, която копаят трябва да бъде запълнена - предлагам, на изборите на 14-ти да погребем в нея гробарите на Отечеството -Мунчовци, отровни, продължаващи погребването, има такова погребване, идващи и отиващи си, навеждащи се и изправящи начело с Мая. Народът го иска!

Има една огромна дупка от 15 млрд. Евро теглени от лицето. Б.Б. Та да попитам къде са тези пари?

първоначалната ми прогноза беше че ушатото слявяновско магари ще фалира 2 докъмто 3 банки Обаче идиота успя да фалира цялата държава

хора голям праз че за 6 месеца държавата загуби около 12 милиарда преки загуби, важното е че спец пркуратурата разбиха, свидетели ги уплашиха, и няма да свиделстват, мутрите олигарси съдят успешно България, нали Анаки Стоилов и Рашков си свършиха работата з акоято са наети, сега ни очаква втората пориця всички пари взети на заем ще се вкарат в частни фирми, вече го казаха, че частния бизнес бил ключов държавата ще взема заеми и ще ги дава на частници, за неща които държавата успешно е доказал че реазлизира сама

Уж 2 миалиарда излишък, уж актуализация на бюджета пък сестрите без заплати, за строителите с еоправдаха с работдателите им щото и те са без заплати, миньорите и те го закъсаха при рекордно скъп ток, за бизнеса при рекордно евтин ток произвеждан от АЕЦ, най евтиния в Европа, а ни задължават да купуваме най скъпия ток, евтения е за външния пазар

Представи си, имат договори за износ на ток с фиксирани цени. Там отива евтиния ток. Не е нещо ново, случва се от години.

Защо се случва само при комунистическите управления?

Ами като трябва да плащат за бакиите на ГЕРБ! От къде пари за пътищата, а?! А взимането на дълг в този размер е гласувано още по управлението на ББ. Затова са раздавали предваритлно поръчки- знаели са, че ще ги покрият с дълг. А това, че служебните министри не са избрани не значи, че държавта трябва да спре, нали? Всеки иска- медици, бармани, строители, миньори. Айде кажи им чакайте редовно правителство.

Съжалявам но при Герб плана за възстановяване щеше отдавна да е предаден и авансовите пари вече щяхме да ги харчим.А понеже радевите червенотиквеничковчета предадоха плана миналия петък затова държавата се заорава във 1 млрд дълг за 1 месец.Не знам дали повечето схващат за какво иде реч .Бързат щото после може и да нямат възможност.Само че тоя дълг ще го плащаме от данъците си ние,децата ни .Един милиард!!!! За 1 месец!!!

Наистина подцених Радев. БСП действаха на принципа "Другари, дайте да дадем". А Радев действа на принципа "Другари, дайте да вземем". Човека задмина всичките ми очаквания...

Виновни са герб че гласуваха рекорден бюджет за над 50 млрд. лева, а толкова паре у хазната нема. Те затова заложиха опция до 4,5 млрд. нов дълг. Сл. правителство рабори по бюджета на герб. Сега стана ли ви ясно ?

Kliment

Ами не Последния парламент направи кореция на бюджета като увеличи разходите, така че правителсвото работи с бюджета на последния парламент