Дължим ли данък за онлайн продажба на лични вещи?

От 16 март 2021 г. НАП пуска електронната услуга за предварително попълнени данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица

Обратно в новината

Коментари - Дължим ли данък за онлайн продажба на лични вещи? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ, ДАНЪЦИТЕ СА КРАЖБА И ПЛАЩАНЕТО ИМ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Очаквайте данък въздух, само им дайте още един мандат!

Дължим, дължим! На Боко му трабват пари! Не свободни хора.

Данъците вече ми се струва че нямат смисъл. Държавите си печатат пари когато поискат.

за мислене, кога ще турят брояч и облагане?

само данъци , т.е. плащайки "данък" на "богоизбраните", ти дефакто се лишаваш от част от "парите си", т.е. от част от спестената/спечелена енергия ! абе още 100-ина годин му остават на човечеството, преди да се самоунищожи и да изчезне във вида, в който го познаваме ...

"богатство" стои минимум едно престъпление !

Стига ревали, бе! Не става дума за хора, дето си продават старите гащи в ОЛХ-а. Става дума за онези 156 човека, дето за миналата година са продали стоки за над 400 бона през куриерите.

Като гледам в Базар и ОЛКС колко "лични" вещи се продават .... Май не разбирате, че всичко това е на ваш гръб!!! Купувате буклуци, няма гаранция, няма произход ... каквото и да стане вие си го отнасяте! За да спестите едното ДДС .... Тарикати на дребно ... вечно хитри и вечно прееб%ни

А от 16 Април силно се надявам да не сте вече във Властта, АМИННН.

Точно! Държавата трябва да дава на хората, не да взима! А откъде ще вземе, че да даде, не е наша работа! Ние сме социалисти с интелект на амеби.

Що не отидеш някъде в Аляска из пущинака дето няма да плащаш данъци?? Щото там няма пътища няма удобства. Искаш удобствата ама не искаш да плащаш за тях-всичко трябва да получаваш безплатно нали?

Тия от НАП да вземат да си размърдат гъза. Не мога ги чакам аз до 16 март да ми публикуват декларацията с данните които те имат за мене. Работодателя го чакам да обяви числата до 28 февруари тия до средата на март ами на мене никакво време не ми остава за данъчно облекчение.

И да сложат тебе лично не те заплашва нищо.

глупак,всеки сам си преценява. освен това си има опция за връщане ако не ти хареса. аман от идиоти

A държавата дължи ли ми нещо срещу данъците, които плащам ежемесечно? По-добри пътища, образование, среда, здравеопазване, социално подпомагане, организация при поредния пладнешки обир (т.нар. технически паспорти на сградите), грижа на добър стопанин при раздаването на публични средства от джипката?

Плащайте, после баце ще "преразпределя"

Друго си е купиш стоката от някой голям магазин внесена с тирове полуконтрабандно. Където в най-добрия случай е платено на занижена митническа декларация, защото имаме познати в митниците!!!! Ако си мислите че на големните вериги всичко им е на чисто, значи сте малък идеалист или голям глупак.

Не, тя може само да отнема в полза на тесен кръг мутри

Не, за тези вещи би трябвало бече да е платен някакъв данък, а двойното данъчно облагане е незаконно в цял свят...

Почти съм сигурен, че си от тези 70% българи които хабер си нямат колко данъци плащат реално, но това е друг въпрос! Сметни си колко данъци плащаш и кажи с толкова пари, как се постига добро качество на това което си изписал... Интересно ми е просто!!

Не може държава, която не знае какво е онлайн ( защото едни онлайн избори не може да направи ) да иска данък, свързан с него.

Ти прочете ли изобщо за какво става въпрос! За стоки придобити за лично ползване - НЕ! За стоки продобити с цел продажба и представени за лични такива - ДА!! Какъвито са случаите с над 90% от обявите в разлините сайтове! Нелегално внесени стоки с цел продажба - което е незаконно по цял свят!!!

само лично предаване вече :), никакви наложени платежи

Deeba i пиявиците долни!

Грешен отговор, професионално се занимавам с тази материя и прекрасно знам колко внасям всеки божи месец. Безхаберното и безконтролно харчене на публични средства води до голяма част от описаното, допълнено от демографски фактори, които пак са функция от тъпоумните решения на разни, случайно попаднали в политиката, индивиди.

Ах неговата майка! САЩ и те колко са изостанали!!! Изборите им пред 3 месеца онлайн ли бяха бе байно!!! Колко държави в света провеждат онлайн избори!!! Деба и простия трол!!!

Ич им не дреме за тия 15% данък на 30 пратки по 5лв = 150лв = 20лв данък за цяла година... Дреме им за осигуровките, които не събират от бедняците и безработмите по базар и олх, щото за тия 150лв "оборот" си длъжен да ги платиш, нищо че ги нямаш, че имаче щи земат и дедовата..колиба

А данък Дишане кога?

Мата Хари ми е напълнила чекмеджетата с некви кюлчета и пачки, требе ли да ги декларирам?

Разбира се, че не чета. Пиша само за да дразня либерастчета като теб...

че колко пъти ще ги плащаме тези пътища? Аз мислех че са платени още като са построени със данъците на нашите родители и на нас. Сега пак ли да ги плащаме?

Защото не се извършва търговска дейност. Да дойдат да ми ги вземат.

така ще стане и ще се появи и бартера ... крина жито, срещу кана млако

Ша мъ прощаваш! Видно е колко "професионално" се занимаваш с материята! Колкото са професионалисти и политиците които визираш!!! Ако беше наистина наясно с материята щеше да си наясно, че с данъците които се плащат в България, нивото на индустриализация и нейната рентабилност, броя население което дължи данъци и при реалната им събираемост е практически невъзможно да постигнем качеството на социални услуги и блага които ни се искат!!! Ако беше наясно, нямаше да имаш тези претенции!

Айдееееее тея събориха куриерите Искам да ми обложите и безмитните стоки от Китай

Уф чи си ми умнааа!!!

Е аз като съм ги купил тия неща, платил ли съм вече ДДС на държавата? Или не? Или аз да платя пак, след като пратя по куриер, след това, ако купувачът реши да препродаде - да плати пак данък така ли? И така вовеки, важното е в държавата да влизат неизмъчени пари, щото има милиони паразити на мене чакат? Ти от тях ли си?

отдавна викаме му Глобално затопляне...

2021-03-09 11:15:02 Базар (нерегистриран) Като гледам в Базар и ОЛКС колко "лични" вещи се продават .... Май не разбирате, че всичко това е на ваш гръб!!! Купувате буклуци, няма гаранция, няма произход ... каквото и да стане вие си го отнасяте! За да спестите едното ДДС .... Тарикати на дребно ... вечно хитри и вечно прееб%ни --- СИ СЕ ЗАГРИЖИЛ ЗА МОЕТО ДОБРУВАНЕ ?! СЛЕД КАТО СЪМ РЕШИЛ ДА СИ КУПЯ ОТ ОЛХ , ЗНАЧИ СЪМ ПРЕЦЕНИЛ, ЧЕ ИСКАМ "ФАЛШИВА" СТОКА , ПРИЕЛ СЪМ СИ РИСКА И И ТОВА МЕ УСТРОЙВА ! КЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА ?

искам да видя как китаеца ще плати на НАП

Имам продажби за 25 хил лева в ОЛКС. Да дойдат да си ги поискат. Ще им дам среден

Не знаех че плащате данък върху възнаграждението си на платен драскач. И все пак дали един път след като се построи няма нужда от поддръжка? С вашите данъци точно на вас няма да стигнат само за да си платите заплатата на доктора дето ви преглежда.

2021-03-09 11:19:53 Абе (нерегистриран) Що не отидеш някъде в Аляска из пущинака дето няма да плащаш данъци?? Щото там няма пътища няма удобства. Искаш удобствата ама не искаш да плащаш за тях-всичко трябва да получаваш безплатно нали? ---- ДЕ СЕ ТУПАШ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ СИ ПОСТРОИЛ "БЕЗПЛАТНО", ОТДАВНА, ОТДАВНА Е В ПЪТИ ПЛАТЕНО И ПРЕДПЛАТЕНО, ЧРЕЗ ОГРАБВАНЕТО НА ТРУДА НА ХОРАТА, НАРЕЧЕНО "ЗАПЛАТА" ЗАЩОТО "ЗАПЛАТАТА" ДЕФАКТО ПРЕДСТАВЛЯВА В НАЙ-ДОБРИЯТ СЛУЧАЙ НЕ ПОВЕЧЕ 20-22% ОТ РЕАЛНО СЪЗДАДЕНАТА СТОЙНОСТ! Т.Е. ГРАБЕЖЪТ НА КОЙТО Е ПОДЛОЖЕН ВСЕКИ "НА ЗАПЛАТА" Е 80%

Такива псевдо тарикати като тебе са най-лесни.

ТИ заеби САЩ, те нито изборите нито демокрацията име реална :) Само смятай как на 300млн избират между 2 партии и ту едната ту другата управлява. Най-реално и най евтино за държавата е да се правят избори от мобилните устройства с камера и пръстов отпечатък! Няма 5-6 като с боклучавите хартиени бюлетини, но управниците нямат интерес да е така защото няма да има измами и търговия с гласовете!

Аз данъци и глоби не съм плащал от години и никакви проблеми до сега. Само няколко писма, които директно ги изхвърлям в кофата. Нека да дойдат да си искат продажбите

Бяхме силно притеснени дали и за това не дължим данък!

Хахаха. В ОЛКС продавах на балъците резервни части за пежо, които дори не са за пежо. Никой нищо. Само купувачите се оплакват ама да ме хванат за щепсела. Аз си правя пари

Само да питам, къде ги удобствата за които блябосваш?