Коментари - Дългът на България през 2020 г. набъбна с над 5,5 млрд. лв. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заемите са спасението на българският политикоикономически бизнеселит образуван от саморазпадналото се БКП и привидна мнима европйска демокрация!Ами като не можем просто теглим дългове и се оправдаваме!

Много по-важно е КАКВО ще се случи тази зима!!

Гарантирано от ГРОБ.

Некфи коментари от Чекмеджан Бибитков ?! Или в момента е зает да преподава ядрена енергетика и такова дребнотемие не му влиза в прерогативите. Са седи , почуква реактора и говори: "Глей, глей! Ейййй кфа страшна работа, а ?!Ц-ц-ц"

Това е само началото! Стойте и гледайте колко още ще набъбне. Такава зима идва, че... гражданската война е неизбежни!

Удри, бае Филипе! Таа мачка не а наш`та!

Мунчо Радев освен борчове, друго може ли да прави докато е начело на държавата?

През 2020 нечело на държавате беше толупчо

Тиквата! Защо гнилата тиква още не е в затвора!

Рамките на дефицитите и заемите, които могат да се вземат от държавата са заложени в Закона за бюджета, който е гласуван при Парламента работил преди Нова година - т.е. от ГЕРБ.

А ето статистика за тази година https://www.minfin.bg/bg/1343 Досега са изтеглени 1.8 милиарда като 1 милиард са от хунтата на Радев. Хунтата знаят, че няма да управляват отново, и са крали като за последно...

Ами нали някой трябва да връща заемите на оня с работата, работата, работата, дето ги теглеше "с огромен успех".

А ето статистика за тази година https://www.minfin.bg/bg/1343 Досега са изтеглени 1.8 милиарда като 800 милиона са от Бойко. ГЕРБ са знаели, че няма да управляват отново и са крали като за последно.

А ето статистика за тази година https://www.minfin.bg/bg/1343 Досега са изтеглени 1.8 милиарда като 1 милиард са от хунтата на Радев. Хунтата са знаели, че няма да управляват отново, и са крали като за последно...

А ето статистика за тази година https://www.minfin.bg/bg/1343 Досега са изтеглени 1.8 милиарда като 800 милиона са от Бойко. ГЕРБ са знаели, че няма да управляват отново и са крали като за последно.

Банкянския освен борчове, друго можеше ли да прави докато беше начело на държавата.

Троловете са набрали инерция. Само копи пействат от инструкциите на PiAr Sevi Boiko. Забелязал съм го и под статии за цените на енергията и стоките на световните борси, където даже не се споменава България.

Да благодарим на толупа от банкя, лош човешки материал

Това е невъзможно, 2020г. Бойко каза, че имат много излишъци !

Е излъгал

И това не е възможно , ТОЙ да е излъгал !

единия ден харвардците се хвалят, че много подобрили приходите, на другия ден кабинета на радев тегли нови милиарди заеми.......

То се видя кой е "майстора" на дълговете

Българските власти притежават около 200 000 биткойна, конфискувани преди няколко години при специализирана акция. По днешни цени това са над 22 милиарда лева...достатъно да покрием почти целия дълг.

Да приветстваме тежката Радева ЗИМА. На овцете Честито.

Това е при Боко през 2020. Благодари на него щом държиш.

Благодарим ви другарю Капут Радеффф. Плюхте Борисов, а не сте нищо по-различно. Лапаницата продължава с пълна сила.

2020 г . - какво ти е крив Радев.

Еми то пък все едно да не го знахме че ахмед доган и бойко борисов ше крадът като за последно! Плюс това какво са 5-6 милиарда лв за тиквата и сопола!? Джобни пари или както някой беше написал по-долу 1-2 чекмеджета! Глейте сега герберасти обвинете Радев за всичко! Кажете че за този дълг той радев е виновен! И това ви е играта! Мдам!

Иде Радевата зима !

Дойде време, не Радев, а всички да плащаме Бойковите сметки. Всяка година, през която оцеляваше на власт, ни струва по няколко милиарда.

През 2020 държавата на фона на пандемията се създаваше впечатление,че работи. Строяха се скъпи проекти, с цел в бъдеще да се печели от тях. Пътища, газопровод, интерконектори с със съседните страни, проекти за саниране, екология, подпомагане на бизнеса в ковидния период. Най- вероятно паралелно и се е крало като за световното, но поне има накакво обяснение къде са похарчени парите от заемите. Нека някой по-умен от мен ми обясни, къде и за какво Радевата групировка изхарчи 2 милярда , след като всичко в държавата е спряно. Даже разбитите мантинели по Тракия никой не пипа.

Няма кой да ти обясни, те 80% от населението не могат да мислят логично ти искаш да анализират и да правят причнинно следдствени връзки :)))

Благодарим ти, Рублене, за подаръчните торбички! Те се оказаха с двойни дъна...

Нещо си объркал годините . През 2020 трябва да "благодариш" на бибитко.

Дългът като абсолютна стойност няма никакво значение, има значение какъв процент е от БВП. През последните 3-4 години на управлението на ГЕРБ, дългът се движеше между 20-25% от БВП. Да видим колко ще е, след като хунтата на Радев слезе от власт, след всичките заеми които взеха. Най-вероятно ще е към 30%.

Взели са по-малко при нараснал БВП, дали наистина ще е 30% или по-скоро 20%

Герберастите да не почнат по инерция да обвиняват служебните и Радев за неща станали миналата година?

Естествено, те започнаха още на втория ден след като паднаха от власт

Благодарим ти, Бойко, за торбетата!

Двойния руско/американски агент мунчо ни еба мамата за години напред.

2020-та пак ли Мунчо виновен?

Нямаме икономика, нищо не произвеждаме, а искаме да ядем, затова живеем на вересия. Комунягите ни ебаха мамата за векове напред

Не съм сигурен!Просто някои хора са се възползвали навремето от власта. Както всички виждаме, при нас продажници бол винаги е имало, има и за съжаление ще има. Ако си мислиш, че по царско време не е имало злоупотреби, възползване от постове, репресии над инакомислещи, то значи си липсвал в уроците по история! Дори и през погледа на демокрацията, такива исторически факти не могат да се отрекат. (Не защитавам социализма, макар че комунзма като утопична идеология ми харесва, а и едва ли има човек на света, който да не я харесва, а коментирам българския манталитет!)

Спокойно. След Радев и хунтата в края на 2021г. дългът ще е набъбнал с още няколко милиарда. ГЕРБ си харчиха излишъка, а Радев и хунтата ще харчат от недостатъка.

Явно ГЕРБ са усещали вятъра на промяната, защото не само, че "СИ ИЗХАРЧИХА ИЗЛИШЪКА" (както разбрахме за свои цели), ами и дълг на наш гръб изтеглиха да си харчат.

Не е проблем емитирането на дълг, а как се употребява! Ама иди го разправяй на тъпите тролове. Те си знаят две: като е бил ББ- "ура, да живей", като е служебното правителстов- "майката ни разкатаха".

Ако борисов беше модератор тук, цензурата щеше да е по малка!

През 2020 г . Хайде сега ГЕРБ да кажат нещо.

Комуниста Радев трябва да си ходи, 5.5. милиарда от моя джоб...

!?!? Кой упралвяа 2020 казваш?!

Аа, не така, че ще има БАН! Ти не разбираш от съвременна политкоректност.

Разстрел за мръсната банкянска мутра !

Аз ви казвам, че сте малоумници, тъпанари и дебили вие не ми вярвате :(

В последната година на Чекмеджан-не са си играли!

Един е герб и чекмеджан е неговия касиер

Погледнато позитивно с 10% инфлация сме спечелили 2.9 милиарда благодарение на този дълг. половин милиард само от заема за тази години .. при 0% лихва ако ги взимат тези заеми и ако с тези пари са направили нещо смислено ... Хемус, административните сгради ... а да тези ги спряха ... значи нищо да.

Нищо не е това, пък и това не са истински кинти.

В сравнение с други държави, това не са пари! Ние дори в дълженето сме на ниските места...едва 68-мо. Латвия и Судан дължат повече от нас! Дълга на Англия например е 345% от БВП-то им! В сравнение този процент е едва 62 за България...пък не виждам това да тревожи англичаните особено много. Помнете старата максима..ако дължиш малко, имаш проблем, ако дължиш много, кредиторите ти имат проблем. Я вижте как спасиха Гърция? И дори след всички приказки, заплахи и мерки, малаките пак са по добре от България! А на нас ни разправят постояно как трябвало да сме затягали коланите...докато на други коланите са им разпрани и коремите им висят до колената!!!

Нашите дългове са от кражби !

Объркаал си се, но то е нормално за сбърканяците. Великобритания е с държавен дъл от 85% от БВП-то им. Както винаги по-тъпичките бъркате Държавен с Брутен общ дълг. Държавния е този, който държавния сектор дължи Брутен общ дълг е Държавния + Частния

Значи БВП излиза по 1 400 лв на глава от населението всеки месец. Или по 5 600 лв месечно на четиричленно семейство. Пита се в задачата, колко такива семейства живеят с 3 пъти по-малко.

Нищо не е това...едва няколко чекмеджета!

Изберете ги пак!

Това са годините на управление на Борисов-2 и Борисов-3.

Естествено. Ама нали гАвното трябва да заработи 10 лева днеска, та затуй пише.

Бойко е дръпнал едни бързи 6 милиарда. Като цяло май управлението му ни струва над 27 или 28 милиарда нови заеми за 10 години Иначе се тупаше в гърдите: "Аз това направих, аз онова" А като се сетя, че свалиха Орешарски като каза, че трябва да емитрира 0,8 милиарда нов дълг. Леко започвам да се обърквам как лошия Орешарски се оправи дори и без него и с фалирала КТБ. А Бойко дръпна едни 16 милиарда директно като се върна на власт.

Малоумници никакви заеми не е дърпал. Служебното ви правителство взе 300 милиона, преди месец още 500 милиона, сега пак са пуснали тихомълком съобщение за нови 500 милиона. Спряха инфраструктурните проекти, взеха парите от там, не плащат на този бранш който е жизненоважен за развитието на държавата. Ако малоумник не си разбрал последните години БВП се вдигна от 80 на 120 милиарда заради инвестициите в инфраструкура. Ако не си разбрал малоумник, последната година чуждите инвестиции са намалели с над 60%. Няма оправия от вас малоумници!

Пълни глупости си написал и няма как да не го знаеш - всичко в България го знаят - което означава че си гнусен, платен герберски трол!!! 500 милиона СА НИЩО!!!!! Дори за държави като България! Дори за индивиди като любимата ти Мутра това не са кой знае колко много пари. Да не подхващам пък темата за евро парите и инфраструкурното крадене на любимата ти Мутра и качеството на построеното!!!!

Аз ви казвам, че сте тъпанари и малоумници вие не ми вярвате. Прочети какви си написал тъпанар с тъпанара и виж как няма нито един факт. Все едно слушам Радев ти или Нинова. За мен пък ти си крадец. Аз ти казвам доказани факти - взеха 300 милиона това е факт, взеха 500 милиона - това е факт, БНБ пусна съобщение, че ще теглят още 500 милиона - факт. Общо милиард и 300 милиона за няма и 3 месеца. Има статисктика, че 60% са намалели чуждите инвестици - факт. И излизат поредния тъпанар и казва 500 милиона са малко и говориш глупости.

Мноооого ме кефиш, колко си озлобен и глупав. Факти, та факти, Ма те в статията ти ги дават фактите- за 2020 (управлява ГЕРБ!) теглени 5 МИЛИАРДА!?

Никой от вас не може да мисли , не се карайте. Как пък всички тролове забравяте, че 2020 е годината, в която имаше пандемия и тотален стоп на цялата светова икономика. И мехънизмът на световните банки за псравяне в такива ситуации когато нищо не работи и няма как държавата да има прходи от данаци и такси е да емитират пари за да подпомогнат бизнесите и населението. И логично в тази година да има по-големи заеми теглени. Те в другите коментари са го писали, не е важно, че са теглигли кредити - важно е какс е храчат прите след това... Акo им видите дълговете на големиte икомномики какви са, ще ви се завие свят сигурно.

За 2021 ще е още по-срашно. Стойте и гледайте. Но хайде българинът знае и много и малко, пари се изкарват, дългове се връщат. Но вчера НСИ излиза със статистика, че смъртността в България се е увеличила със 17.2% за разлика от година по-рано. Ето това вече е най-страшното. В момента се упражнява геноцид на българския народ. Чужди външни сили с поставените си политици у нас искат да ни намалят като население и ни наказват!

Няма да са дръпнали толкова много. Хем 2021 беше много по-лоша от 2020. Просто служебното е ограничено да прави такива тегления. А и нямаха на ого да отчитат. ГЕРБ изглежда трябваше да се разплащат с много от строителните "приятелчета" на Бойко

Абе стига с този ГЕРБ бе тъпанари. Как не разбрахте, че с тъптотията ви периодично ни докарвате Луканов, Беров, Виденов, Орешарски, сега Радев. Какво очаквате да се случи?? Всеки път комуноинди шизофреници такива ни дърпате назад. Аз съм в частния сектор и по времето на ГЕРБ живеех добре и спокойно. Сега ако си мислите, че ще хврълите вината на Борисов и ГЕРБ няма да стане. Започнахте да съсипвате пак държавата и този път жална ви майка! Малоумници!

DokarТака ли господине, докараха ни хора с по 4 години мандат, а не тези, които последните 12 години цепят питата и казват кой, какво и къде. Я да бягаш от тука балъчо

за една година при кризи и спрени бизнеси 2,5 милиарда евро, при Радев, при нищо правене, нулеви помощи за бизнесите, за 6 месеца 2.5 милиарда лева, без инвестиции в пътища, без асфлатирани улици в градовете без нови булеварди

опс при Радев е 2.5 милиарда евро колкото за цялата 2020