Д-р Мария Трифонова: От 2025-а до 2030 г. трябва да имаме алтернативните на въглищата енергийни източници

Държавата „режисира“ моделиране на сектор електроенергия с още 2 нови атомни реактора до 2040 година

Обратно в новината

Коментари - Д-р Мария Трифонова: От 2025-а до 2030 г. трябва да имаме алтернативните на въглищата енергийни източници | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе какво се залъгваме? Нито една от зелените енергии е независима от природата за разлика от използваните досега. И ако бяха насочени достатъчно усилия да се намалят вредните емисии от тях тия лакардии нямаше да се дрънкат. Ама не, всичко старо е вредно!?

Тази красива антетка , в която отличително се спуска инфо за "зеления уй" ,който ще го ядем , явно е спонсориран стабилно..

До 2050 няма да има нужда от енергийна система, защото тук няма да има България...Спете спокойно деца... А този зелен "преход" е каро онзи другия "преход", ама зеления ще удари фатала на държавата.

Мацето не е тъпа, обяснила е точно някой неща, например. 1. Как Зелените утопии и тъй наречените въглеродни квоти задължителни за купуване се вдигат и до 2025 ще направят енергията от ТЕЦ неконкурентна. Забележете, проблемът не ТЕЦ или технологията, а въглеродните квоти. 2. Също така е обяснила защо с оглед на точка едно обещанията ТЕЦ да работят до 2038 е неосъществимо, тоест управляващите пак ЛЪЖАТ, а доста от депутатите са неадекватни. 3. Ясно е казала, че цените като следствие на всичките ЕС управленски простотии изхвърчат нагоре и това трябвало да накара хората да бъдат енергийно ефективни. В превод, стягайте коланите, искате, не искате, ще ПЛАЩАМЕ. Има и други неща казани, как демографски се сриваме, тоест тва компенсирало търсенето на енергия и нямало опасност от недостиг. Да, права е, обаче трябва да се притесняваме, че изчезваме, но това не е цел на изследване на нейната комисия, извинена е. Казва се и за производството на водород дето било новата истина в енергетиката, никой още не знае защо и как, но се афишира. Общо взето статията си струва четенето и е хубаво депутатите и изобщо хората да я прочетат внимателно и критично и без оптимизъм.

Защо не си трае този канцеларски плъх, защо не отиде да обясни на протестиращите в Старазагорско, но страх, страх. Аман книжни непотребници!

Защо се дава гласност на хора като Трифонова, която е или с психически отклонения или защитава икономически интереси на една задокеанска страна? Омръзна ми от поучителния тон на българи от чужбина, без да се съобразяват с действителността на средностатистическите българи.

колко живот има един панел, и как се рециклира

Имам 200кВт 11 годишни панели. Ни един не се е повредил. Подозирам, че рециклиране не е нужно. Смилане на пясък и ползване в строителството.

Ще срутиме всички сгради и блокове и ще наредихме фотоволтаици ...

Хайде сега , кажи кои са тези алтернативи , колко енергия ще дават , колко ще струва начинанието и колко време ще теябва , за да го построим. Можеш ли ? Имам едни съмнения...

Ма Трифонова ти чуеш ли се какво говориш. Ако НЕ включим американци в далавера тяняма АЕЦ. ЩЕ НИ струва скъпо заради това че ще има посредник от Америка. Ако си направим Белене с това където имаме е най ефтин.

Докато четем не само официалните канали на САЩ и ЕС, а и забранените (както Свободна Европа по бай Тошово време), попадаме на интересна информация - в някои руски форуми потребителите се оплакват, че Русия е построила безвъзмездно, повтарям безвъзмездно, на Турция АЕЦ Аккую. Че и още една АЕЦ се готви да им построи... пак безвъзмездно. Разбира се, турците по един или друг начин ще си платят, но... както се казва - де сме ние, де са те...

Ама патко, да си чула че Полша се връща на въглищата?!

Много хора бяха излъгани да си купят печки на пелети. Продължаваме измамата.

След 2024 г. който е плащал по 60 лв. за ток вече ще плаща 400 лв. Честита промяна.

От трябва до направено разликата е в светлинни години. Сами си ги избрахте.

каквито си ги изберете такива ще си ги гледате

единствената ви алтернатива.

За палците ще е единствената алтернатива

доктор по какво е таз млада жена?? така като е гледам едвали е бачкала някъде освен сещате се къде

За едно е права - консумацията наток в БГ ще намалява- индустрията се унищожава , хората изчезват.....

До 2030 няма да го има ЕС и неговите не много умни идеи

Зеленчуците са пълна бутафория. Единствено АЕЦ и то неамерикански има смисъл да се строи. Всичко останало е играчка от лъкибой.

Сааде за протокола: Възобновяемите източници са поне ТРИ. Освен вятър и слънце, други страни споменават и ГЕОТЕРМАЛНАТА енергия. За някой точки в България, последната ще да е хептен на далавера.

Само ядребнта енергетика може да бъде алтернатива на вътлиата....слънце вятър я ги има я ги няма...

Икономистка, кво да я правиш. Първо абсолютно некоректно е да се говори за ценообразуване. По една много проста причина, която не влиза в икономическата теория. А тя е, че бизнесът има силно влияние върху политиката на Запад. Просто такива са традициите. Особено във Великобритания и в по-малка степен в Германия, Италия и Франция. Та ако стане скъпа енергията може да последва преосмисляне на някои политики и съответно пренареждане на пластовете особено при натиск от страна на Китай, Русия а вече и в немалка степен и Индия, Бразилия и югоизточна Азия - Виетнам, Тайланд, Малайзия и Индонезия

То всяко нещо си има (+) и (-). Важното е да се намери баланса навреме. А не тез "изнасилени" решения: аз ще имам пържоли, ама ще ям боб щото комшията го продавал. Що покрай тез чудесии не кажете в прав текст колко ресурси+енергия консумира годишно един човек в бедните страни и колко в "златния" милиард и тогава да говорим кой унищожава Природата с разхищението им.

По какво е доктор . Ще балансира с вятър. Това е пиково натоварване ма овцо- затова трябват мощности , които не са пикови. Ако дебелия не беше спрял Белене заради Хилъри досега да имахме подобна мощност. Управляват ни НПО

И дофтурке що не се земеш да си одиш у Немско да им опраиш зеленееенергетиката ?!А?

Вие май нищо не сте разбрали?! До 2030г. няма да има нито реактори, нито въглища! Почвайте да въртите педалите на динамото, щото Слънцето залязва, а от Луната ток ще видим през крив мак'рон.

Академичка разбрах че се дава за анално разширяване.....незнаех че и титлата доктор се дава за проституция..... Тази офца слуша ли си какво казва.....поне подготовка преди изказвания? Подарения докторат от какво е?

В чест на 8мия конгрес, активистката обещава... Рапорт приет, хахаха

Едно време ...чудехме се в час по история как и защо...древните хора са смятали земята за тепсия..., Слънцето и Луната навъртат кръгчета около нея(за това си има логическо обяснение);), въобще център на Вселената..., е , сега след толкова маркетинг мачкане ...за дзилено става май от ясно , по-ясно...., "За вселената не е сигурно дали е безкрайна но за човешката глупост, спор няма...

Моля ви, не давайте трибуна на хора, които нищо не разбират от енергетика!

Франция нещо руши тея комунистически планов

Дженди вещицата да си купи калкулатор първо, защото май си прави сметките без кръчмар. 2030-та друг път, до тогава няма да има Дай България, нито Продай Приятел.

Нео комунистите ще избият хората за да намалят консумацията на ток и да изпълнят плана за петилетката на зелената сглобка.

Най доброто за България е да напусне ЕС И НАТО друго няма.... Всички ни гледат сеира как ди затворихме всичко трябва ни нов АЕЦ.

Без кюмур нищо нема да стане. Нема толкова "цветно" на планетата за зелената простотия.

Докторката лекува ли хемороиди

Пълни глупости. Ако ЕС не ни налагаше плащането на безумните квоти да емисии, въглищната енергетика си е съвсем конкурентоспособна. Сега ще си затрием 40 процента от енергетиката за този, дето духа, а цената на електроенергията ще скочи.

Пише "да не се изкривява пазара", обаче "докторката" само загатва причината за 6 кратното повишение на цената от ТЕЦ, а то е всичко друго, НО НЕ Е ПАЗАРНО! После пише за държавно субсидира на енергетика, като удобно забрави, че за предните година и половина, същата тази "губеща" енергетика наля 11 милиарда лева в българската икономика чрез компенсации. А тъй като явно е радетел за ядрена енергетика, аз и предлагам да направи хранилището за отпадъци до своя дом.

Хващане за палците е алтернативата

Тая по какво е Др. Лаяне, цицане или обикновена кражба. Едно е ясно , нищо не разбира от енергетика и енергопотребление. Да влезе вечер в ЕСО и да каже какво ще замести ТЕЦ.

До 2030 ще го има ли този безумен ЕС? Само ръчни от тях.

При цени атомните мощности от 10000 долара за киловат изградена мощност, атомната енергетика е пълно безумие. Цената на киловат соларна мощност е под 1000 долара, цената на батериите е под варира между 1000 и 2000 за киловат/час изградена можност. И не сме започнали да говорим за ядрени отпадъци. Ако се вземе в предвид и общата цена на притежание, нещата стават непоносимо безумни за ядрената енергия. Това просто е един безумен грабеж.

В момента АЕЦ "Козлодуй" продава на 7 стотинки на киловат, ако бяха налични и нарязаните блокове, щеше да е още по-малко. Това е енергия, налична винаги, зиме и лете, ден и нощ, па ти си турни соларки и се топли с тях зимата.

"цената на батериите е под варира между 1000 и 2000 за киловат/час " Значи за 5 часа работа АЕЦ ще си избие цената?

Единствената реално работеща 24/7 алтернатива е атомната енергетика. Ако преди време ЕС не ни бяха накарали да затворим 4х440 мегавата мощности, сега можеше да минем и без централите на въглища.