Чехия прие закон за данък върху свръхпечалбите, за да финансира тавана върху цените на енергията

Бизнесът разкритикува плановете с аргумента, че налогът ще отблъсне чуждестранните инвеститори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живея в Чехия от 17 години и такова нещо още няма. Имаше предложение от правителството за този акт, но дефакто още нищо не е прието официално. Тъй че отново се тиражират лъжи. Преди да напишете нещо моля проверете дали информацията е достоверна.

Когато го правят комунистите това е много лошо, а като го правят демократите е част от демокрацията. Пълно лицемерие!

Свръхпечалба в доброто старо време имаше само БКП... :)))) И те не си я облагаха с нищо. Те облагаха предприятията, като системата беше "Печалбата е наша, разходите и труда ваши". :))) Иначе преди да имаш мнение ще е хубаво да прочетеш какво е демокрация, какво капитализъм, какво свободни пазари, какво регулация на пазара, какво е социализъм и какво е комунизъм. Ей, така, от кумова срама. Да не се излагаш много поне. И да спреш да ползваш тия капиталистически благини - мрежи, компютри. Щото малко лицемерно, не мислиш ли? :)))

честно, не знам какво учат бъдещите финансисти в университета, Частта в учебниците за ИЗКЛЮЧЕНИЯТА , 10 път по голяма от частта с правилата на финансите и икономиката. Точно като преди 1990. Първо сам капваш тока и газа на борсата, след това правил закон за изземване свръхпечалбите, пряк резултат от борсовата спекула!?!?!?

Когато сме управлявани и законите се налагат от спермоятки и аналофили така ще е!При инфлация над 25% на година да ми говорят че 20% ръст на печалбата над средната за последните 4 години са свръх печалби е идиотизъм и неспособност на управниците!

Да си в центъра на Европа, а не в някоя Смърдялия . Умни хора тези чехи. Дори и през соца пак биеха руснаците с качество и технологии колкото и да ги спъваха, за да ни пласират боклуците си тези пусти мужици. Тук се плашат и от сянката си, камо ли да посегнат на "честните частници" /така ли беше бе, Велев?/, камо ли на крадците-обирджии, забегнали с претъпканите с кеш куфари на топло или у съседи..... А сега си трайте, да не останете и без 25-те стотинки... За много години!

Не помниш как на черноморието чехкините се продаваха за нощ в бунгало с топла вода. А по-честните продаваха несесерчета и червила на българките за левчета.

Хахахахах, преразказваш приказки на някой, който ги е чул от някой друг. Ти чехкиня си виждал само телевизията. :)))

Да не останат назад от идиотията на Ес.

Кво станА с пазарната икономика?

Работи си. Пазарна икономика само либертарианците и комунстите си мислят, че значи, че няма правила и регулации. :))

от лекциите на др.Костов,в пазарната икономика няма държавно-определени цени и норма на печалба,съответно няма и свръхпечалба;)Държавата определя само правилата на играта и следи за спазването им-поправи ме,ако греша;)Цените се регулират от "невидимата ръка на пазара",вследствие на търсенето и предлагането;)