Коментари - Бюджетният дефицит на начислена основа за 2022 г. се очаква да бъде около 2,9% от прогнозния БВП | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Бюджетният дефицит на начислена основа за 2022 г. се очаква да бъде около 2,9 на сто..." Типично по български, няма никакво значение кой и как гласува, важно е кой и как брои! При определяне на дефицита е същото, няма значение колко е сиренето в магазина, важно е кой начислява и какво и как начислява... Нагаждачеството е основен метод на управление в България

Дочоолу, знаеш ли какво е начислена основа и какво - касова основа?

Тази ... Росица Велкова-Желева, министъра на финансите не я ли е срам. Само преди по-малко от половин година прогнозира 10%-12% бюджетен дефицит и обвиняваше за него ПП, сегаэсе оказва, че няма такова нещо. Дефицита ще е под 3%, горе долу колкото е бил и през някои предишни години но управлението на "Лео Меси" от Банкя. Ако бяхме нормална държава и имахме нормален президент илифпарламент, тази министър Росица Велкова-Желева щеше са излети от министерство на финансите с трета космическа скорост/т.е. никога повече няма да работи там/

Тая мрази пенсионерите

Ако разбрах правилно от дефицитът вадят извънредните разходи (свързани с тока и т.н) и видите ли ние пак сме отличници , ако не беше кризата . Да , ама не . Дефицитът си е огромен . Нека забравим за корекциите и погледнем истината .Пилеят на поразия .

Правим това което правеха гърците години наред. Фалшиви данни за БВП, от там фалшив дефицит докато всичко изгърмя. В момента сме в ситуация "живот на заем" а политиците карат на принципа "след нас потоп". Да му мислят бедните. Или по скоро да го духат бедните. Лелката обяснява че очакванията за по високи приходи не се оправдали, в същото време разходите се увеличиха драстично и дефицитът си бил същия 3%. Всеки който може да смята до 10 вижда че това е глупост. Но повечето хора в държавицата не знаят колко е 2 плюс 2 и тази глупост минава.

В горните писания само това : "политиците карат на принципа "след нас потоп"" е близо до истината, всичко друго е манипулация и ... "Кризата" е причина както за непредвидените приходи в бюджета, така и за непредвидените разходи в бюджета. В природата винаги има равновесие, печалбата за един е загуба за друг. Лошото е, когато като у нас досега няма социален баланс в равновесието, за едни привилигировани има прекалено много печалба и малко загуба. А за обикновения българин има прекалено много загуби и малко печалба.

И киро на бял кон ще оправя държавата, барабар с копейкин. Ето ви промяна от излишъка от 9 млрд прези 2 години

И сега какво излиза, че всички опорки за свалянето на правителството на Петков излязоха фалшиви! Фалит на държавата, Македонияяя, не можене без Газпром, посредници, които уж ни продавали скъп "руски" газ, пък те били под санкции на Газпром... Честито на балъците, които шайката около Мултигруп се кани да оглозга за пореден път през прехода!

Правим това което правеха гърците години наред. Фалшиви данни за БВП, от там фалшив дефицит докато всичко изгърмя. В момента сме в ситуация "живот на заем" а политиците карат на принципа "след нас потоп". Да му мислят бедните. Или по скоро да го духат бедните.

Литър метан на газостанцията е 7.65лв. Иначе газ има.

Като ти е скъпа газта ходи пеша. Ако си "бизнесмен" и им е скъпо на клиентите ти, да спират да купуват, да се пренасочат към по-евтино заместващи стоки или да се откажат от луксозни стоки и услуги. В България по-скоро гладуващи хора няма, 99% от българите не гладуват, има такива българи(много), на които им е трудно. Които вместо 3 пъти ядът 2 пъти на ден, вместо да отопляват 3 "празни стаи", отопляват само една "пълна стая" ...

Това женище изпълнява поръчки , дефицита щеше да е 9% вдигна в паника всичко живо сега друга песен пее! Дано получи възмездие за игричките си!

....Бюджетният дефицит на начислена основа за 2022 г. се очаква да бъде около 2,9% от прогнозния БВП Финансовото министерство прогнозира 11,9 млрд. лева фискален резерв към края на годината... Е това е РАЗБИТАТА държава според Шайката.

Такива като таз обикновено са до Коледа...

Нали щеше да има някакъв апокалипсис?!?! Нали Киро и Асен теглиха заеми всеки ден?!?! Нали учиндолския,ялов кон, напусна коалицията, защото нямало пари в хазната! Пък сега се оказа, че дефицитът е под 2,9....

Да не е малко след излишъка от 9 млрд преди 2 години?!

"Дефицитът за 2022 г., оценен по методологията на Европейската система от национални и регионални сметки" Това звучи малко като........алхимия :)

Нищо алхимично няма - по евро методологията ДЕФИЦИТЪТ се изчислява на НАЧИСЛЕНА основа; Пицаря го смяташе на КАСОВА основа, за да го изкара НАД 5 ПЪТИ ПО-НИСЪК.

Всичко наред , само дето външния дълг е вече 88 000 000 000 000 лева. Честито.

Явно си спал 35 годишен "зимен сън", събудил си се и казваш какъв е бил външния дълг на България преди "заспирането ти" при "управлението" на комуниста бай Тошо, учителя на "Лео Меси" от Банкя.

Забелязах, че си платен трол и драскаш опорки по цял ден. Няма лошо, щом така си изкарваш прехраната. Само че , това не отменя природните закони. От този дълг, всеки един дължи към момента около 70 000 евро. Това важи, дори и за такива тъпаци като теб.