Бюджетът е на плюс и през септември

За деветте месеца излишъкът в хазната достигна 2.5 милиарда лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ме интерисуват СТЪКМИСТИКИ.Аз виждам по джоба си.Този плюс е за тези дето не живеят реално в БЪЛГАРИЯ,те живеят в свой си свят на благоденствие с КРАЖБИ.

Когато бюджетът е на плюс, това означава че работещите хора, българите са на минус!

Айде бе червените боклуци прехвласващи се по тошово време. Нали в България нямало производство, пък "...За януари - септември 2018 г. износът е 19 747 млн. евро (37.4 на сто от БВП)..." Износа е тамън два пъти повече от целият БВП при Селяндура барабар с мега производството на мега предприятията, които не сме можели само да боядисаме сега. И това да Септември. До края на годината само износът ще е 3 пъти повече от БВП на "незабравимия" от ВКР-паразитите тролещи безспир.

Навремето "ТИР" се превеждаше-"Тошо изнася Родината"!Сега-не знам какво точно се изнася,като нищо не се произвежда!?Статистическите данни,ама изобщо не ме интересуват-всичко е стъкмистика,за заблуда на противника.Като има излишък-защо няма пари за пенсии,за детски и други бюджетни "дефицити"!?

По времето на комунизма се изнасяха стоки предимно за страните от СИВ, защото качеството им беше толкова долнопробно, че другите държави не ги искаха. Ако не бяхме ние и останалите балъци от СОЦ държавите, дали СССР щеше да изнася т. нар. автомобили??? Нашето дередже беше същото - залъгвахме другите "братя", че стоката ни я бива, а те ни лъжеха, че ни плащат. А какво да кажем за толкова търсените от Япония български мотокари - ами японците ги купуваха заради вложеното в тях олово, което изкарваха, за да го използват в други производства, като си спестяваха изключително мръсният и вреден за здравето на хората добив на този метал. Да, и за износът на оръжие трябва да споменем, но това градивно ли е??? С това ли се развива икономика - с производство на оръжие? Неслучайно има един виц за нашият "страхотен" износ по времето на комундетата: "То не били компютри, а компоти и не били гръбнака на износа, а върнати от купувача заради ниското им качество" Сигурно и за "страхотните" компютри ще кажете, че сме били голяма сила в производството им, но всъщност ПРАВЕЦ са незаконни реплики на APPLE (произвеждани по открадната технология от американците). Но тогава нямаше как да ни осъдят за това изключително нагло престъпление, защото си живеехме изолирани на един остров с останалите страни от Варшавския договор и не признавахме международно право и конвенции.