Бюджет 2020: Повече пари за образование, здравеопазване, отбрана и чиновници

Държавата ще емитира 2.2 млрд. лв. нов дълг, минималната заплата става 610 лева, а ръстът на БВП около 3.3%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ теглят 2 200 милиона Нов Заем през 2020 ? Мутрите Теглят от Нашата Обща банкова сметка , а хората тънат в мизерия в най бедната страна в Европа !? Нужно е Ново Управление в България и по места. И съд + Конфискация на цялото Имущество за всички членове на ГЕРБ. Само така ще продължим на чисто и бързо напред .

Предлагам да започнем с Корнелия - знам, че не е от ГЕРБ, но пък като почваме начисто е добре да се стартира с народа от "Посрано" 20. После по ред на номерата за доказаните престъпници.

Ресурсът се обсебва чрез десетина т.нар. „обръчи от фирми” и се преразпределя между няколко олигархични кръгове. Тези огромно заграбени средства се изнасят в офшорни зони и се купуват имоти в престижни столици и ривиери. Обезкървява се икономиката ни, в същото време затъваме в дългове, заробващи поколенията след нас, това е и основната причина за наложения геноцид върху собствения ни народ, който е затънал в мизерия и буквално измира.

Не разбрах минималната заплата колко ще е?

Защо не проронват димичка за ръста на РАЗХОДИТЕ?

шок и ужас!!! трябва да се отбележи, че цензурата на ционистката свиня рубин не спи!!!

Всичко е вързано с минималната заплата , вкл. и техните заплати , всичко с изключение на майчинството щото са едни мръсни мърши !

Полша ще дава 2020 два пъти по-висока минимална, да не говорим за 2.5-3 пъти по-висока средна заплата. А цените на храните като у нас. Що ли сравнявам като знам че сме шампиони и в ръст и в реформи?

само аз ли виждам как половината бюджет отива за само за военни и цигани?

Не отива за военните, а за 8 самолета!Просто плащането се смята като за военни разходи. Ще плащаме... Не знам... колко години.

14 милиарда за социално подпомагане. Колко пара изтича за платения електорат на ГЕРБ, направо не е за вярване. Хората, работили десетилетия за тази държава, да мрат в мизерия, важното е да са добре мързеливите, крадливите, престъпниците. Кепапчените им избиратели. Хаир да не видите.

НАП опрощава дългове за 20 милиарда лева.. Ти за някакво социално подпомагане хортуваш.. Ми те социално слабите бизнесмени в Българията са си социално слаби, та требе и те да са подпомагат..

Трошици за бедните Талибани,а парата отива навън в офшорки

Тия КРАДЦИ и Предатели, май пак искат да си увеличат заплатите... НО за да я има БЪлгария трябва д аги изтребим. Хем ще има пари и работа за Българите, хем ще почне да расте населението на България. Трябва някой да тръгне по градове и села да разказва на хората какво правят тия мошеници. ..

Значи заплатата ми скача с 210лв. Ами пак за ГЕРБ ще гласувам.

И като направи хъб Балкан и АЕЦ Белене и Хемус , всички червени завистници, психо десни ще се пукнат от яд. Браво

ака ми се

Налях си една ракия и вдигам тост за отиващият си диктатор. Наздраве!

Наздраве и за следващия диктатор !

Някога ще си отиде! Няма начин да не познаеш ама колко шльокавица ще изпиеш до тогава?

Бойко предизборно даде по 700-800 лева допълнително към заплатата на учителите при 1100 лева заплата.Това не е ли купуване на гласове а Баци?

Пак само за държавните служители.Умрете кучета мръсни , тая държава е обитавана от блиоз 7 милиона поданици а това лошо, некадърно и много страхливо човече хрантути и се мазни само на верните си избиратели - половинмилионната армия държавни храненици. Не става така бАЦЕ, ХОРАТА ТЕ МРАЗЯТ , или поне 7/8 от тях те ненавиждат, запомни го.Щото не си честен.

Дават ви повече пари и вие, първата ви работа е да правите дарения на партиите.

"Starting 1 January 2019, the gross monthly minimum wage is 2080 RON (€446.99)." От 1 Януари 2019, минималната заплата в Румъния е 447 евро. Това в от Уикипедия. Да ви е честита новата минимална заплата от 313 ебро в България :)

пенсиите от първи юли 2020,на скъпата администрация от първи януари 2020....а на драгоценното правителство и на депутатите ...на всеки три месеца. На всекиго според нуждите....нали?

Баце при Тошо взимах заплата 220 златни лева.Един лев беше грам злато.Баничка беше 0,10 ст.Значи взимах 220 грама злато като заплата.Ако вземем минималната заплата от 610 лева при 50 лева грама злато колко е сега намалила заплатата

Беше 1 лев 1 долар официални курс, но всъщност 3 лв за долар, щото по официален курс можеха само ЦК на БКП да купят долари. Хляба беше 0,20 ръжен, 0,30 типов и 0,40 бял хляб. Баничката от 1979 е 0,18 лв, а не 0,10. Бензина 1987 стана 0,80 лв.

12,20 тошовски лева

”1980, 7 май - Последният от 45-те търга на злато, организирани от МВФ. Продадени са 25 милиона тройунции (778 тона) при средна цена 240 долара за тройунция, максимална цена - 712 долара, минимална - 109.” Тоест официално средната заплата 220 лв е била 1 унция, неофициално 1/3 унция. Демек средна заплата около 10 грама

Българист 9 дан не може да ти отговори на тази сложна задача. Дай нещо по-просто. Например 1+1,2+2

търси се решение на задачата: 55+38=66. ако е так според публичните медии кое не е вярното?

я не мисли за такива работи сега - това не е за мислещи хора! Давай да изберем боце, ти казвам, и после той ще оправи всичко!

Сега 8 месеца през ден ще повтарят за това увеличение на пенсиите, защото увеличението ще е от юли 2020 г. А на всички други увеличението ще е от 1 януари. Това е герберска справедливост.

Всекиму заслуженото. Трябва да нямаш грам мозък, за да си мислиш, че ти увеличават пенсията. След 8 месеца само поскъпването на храните ще ти намали пенсията с 30% както е всяка година. Вода, ток, отопление, лекарства са отделно. И така ще е докато мучиш като говедо за справедливост. Спаведливост може да има само когато по мафията се стреля ефективно. Що не разберете най-сетне, оглупели старци, че са ви осъдили на мъчителна смърт, за да ви откраднат парите! Що не се надигнете да смажете мафията, 2 милиона сте! Колко десетилетия още ви трябват да разберете това, за да си защитите правото да сте хора, правото на живот? Щото в скотове ви превърнаха, а вие търпите мучите и висите като воденични камъни на вратовете на децата и внуците си. Не ви ли е срам! Смажете тикарскат мафия, още сега на изобрите или млъкнете завинаги!

Нещастик проС и некадърен.

Банкянският шопар занае, ли че само свинското е скочило за месец с 40%, а той щял да вдига някога нещо като тн заплати и пенсии с 6 - 10%.

Заплатата ти я вдига работодателя, а не Бойко.

Бананите паднаха.

Там ще бъде плач и скърцане със зъби...

ЖИВОТА ВСЕ ПО ТЕЖЬК ЩЕ СТАВА ЩЕ ВДИГАТ ЗАПЛАТИ А КОЛКО ХОРА ЩЕ СЬКРАТИТЕ КОГАТО НЕЩО СЕ ВДИГА ДРУГО СЕ СЬКРАЩАВА

Козлодуй, гледайте централата. Недейте да мислите държавата там са други технологиите.

Мин. заплата 610 лв. При БСП беше 180 ...

Коя години и колко беше тогава хляба?

90 стотинки. Сега същия е 1.15 лв

ама при БСП с 50 лв. пълнеше хладилника, а сега и със 150 не можеш да го напълниш...

Пълнеше, ама само с надежда и сполука. Все едно не сме живели преди 10 години

Айде пак "подкара" жипа! И,...НЕ,това не е предизборно хахаха.

Оле, майко! Сега МУ гледах обръщението по ТВ. Тоя клоун за малко да ме разплаче! Това, че бегейците сме тъпчовци спор нямя, но пазачът на Тодор Живков да е три мандата минпред може само при супер тъпчовци!

Малкото средства в тази обрулена територия са или търговски ,или кредитни,но не и ИНДУСТРИАЛНИ!!! Докато е така няма да има просперитет... Тези гниди на снимката бъдете сигурни ,че ще бъдат наказани!!! Всички,или голяма част от коментарите на трапезните революционери тук и навсякъде, са против тези увредени уроди...,но поради голямото струпване на полиция при протестите те нямат успех.Принципната липса на униформени, води до хаос и несигурност в обикновения живот. Това, и едноличните некомпетентни намеси в жизнено важни държавни дела са и белезите на диктатурата . Единствено мащабен протест може да ни спаси ,тъй като президентската двойка е в меден месец и не вижда ситуацията,а има начин да помогне!!! Как? Е,вижте президентските права...

Майдан,майдан му е майката,повече чакъл и павета.Но мълчанието на агнетата в България е в пъти по драматично в сравнение с онези агнета от големия американски филм.Всички сме го гледали,ама......щом изтрезнеем.......

Минималната работна заплата ще стане чисто цели 473 лева или това са огромните 240 евро на месец.

баце къф е пън на снимката - все едно от гъ..а си ги вади...

А написаха ли колко от социалните отиват за хрантутене на манговците дето живеят и се плодят на гърба на данъкоплатците. И какви мерки са взели за намаляване на този процент? Ако не са взели никакви мерки по въпроса , да нови избори....

Около 3 милиарда от бюджета. А без да пишат - още около 6 милиарда от кражби

Kenn1111

Всяко дигане на пенсии и доходи по малко от двойно е смешно при сегашните цени данъци такси ......Затова стига с тия смешни новини.Да проблемите не са почнали при Борисов на при него достигат своя епогей.А адекватни действия от страна на неграмотници няма как да дойдат.

Толко много заводи та чак внасяме работници, инвеститорите се бият да инвестират в България. От цял свят хората искат да работят при нас. Но БОРИСОВ избира само квалифицираните, а Каракачанов допълва да са православни християни и славяни. Лъжи, лъжи и пак лъжи.

Я кажи една лъжа освен твоята в случаят?

Само кажи с колко е намаляло населението на България за последнте десет години?.Като е толкова хубаво тук, дори емигрантите не искат да останат в този "рай".Всички напират в западната част на Европа.Излиза , че и те не са толкова глупави като нас да останат тука да ни щавят отвсякъде.

Последните десет години не много, особено съпоставено с деветдесетте та не ми задавай тъпи въпроси!

Кога ще се вдигне Тавана на Пенсията за Хората работили в Частния Бизнес - Частния Бизнес Формира БВП и Пенсиите и Здравеопазването и Образованието . Защо вдигате Заплатите на Държавните Служители и Депутатите ??? Та нали ние ги храним .

Това и аз се чудя. В едната ми фирма се самоосигурявам на максималният осигурителен праг. В другите две на минималният. Та след време ще взимам ли три пенсии или по-скоро не?

Ако не се шегуваш , и е вярно . Ще взимаш около 2 500 лева пенсия . Това е по Калкулатора на НОИ - верен е . И ако освободят Тавана на Пенсиите .

Аз също не се шегувам. Длъжен съм да се самоосигурявам за всяка от фирмите си. Защо тогава не мога да получавам пенсия на база какво внасям? Защото и мангалите и тъетейте трябва да храня ли?

Пенсии ли дават ,А Павка?

По магистралите не може да се размине от инвеститори, а пак ще емитира нов 2,2 млрд дълг?! И за какво МУ са тия кинти? Да подкупи 440000-те държавни, некадърни търтея, дето гласуват за него?

Единствено вчера нямаше статии за Борисов когато се избираше гешефтурата днеска вече са три. Но няма да помогне управлението на борисов си заминава и няма как да го спрете, човека се самокомпрометира компрометира до степен няма връщане на зад колкото и прошки да иска

Това със заминаването на Борисов го слушаме от 10 години.

С подкупи на администрация и цигански гласове управление не се крепи дълго въпрос на време , като падне пирамидата герберите какво ще правят хаха жална ви майка тогава

Пак залъгват държавните служители да гласуват за ГЕРБ. Щял да им вдигне заплатите. Само че.не уточнява, че тези 10% са обвързани с атестацията и за не нашите хора маже да е 0%. Сега като на овчици им вика - гъци- гъци- гъци. Пуснете за ГЕРБ и ще има самун хлебец.

Изберете ни кметовете, че да.продължа да крада..

243Win

Да, много подходяща статия за преди избори. Но няма да помогне.

Шикинаки, шикинаки бани, пари нема за ЦИГАРИ

Как така за догодина няма предвиден излишък? нещо нещата стават тегави , добре че поне няма да се хвалиш че имаш излишък който в края на годината ще опапате бързо бързо

Какви ли мисли се бъхтат в тиквата от снимката?!

си пръцка човечеца въобще не му е до мисли насрал шортите завалията

Хайде да направите една разбивка на социално подпомагане и грижи (14,8 млрд. лв.), защото ми е много интересно какво е включено там за да е 3 пъти повече от здравеопазването и образованието. Грижи за електората сигурно...

Що така бе чадо? Що така предизборно си се развихрил? Ти срама нямаш ли? Ами страх от Бога? Нищо, че ти се отъждествяваш с Него, но да знаеш, че има една разлика - истинският Бог е милостив, а Ти не! /Ти си просто страхлив/- А това е пагубно, Чадо. Божието наказание ще те настигне? Не ти ли стигат всички мръсотии, които сътвори да тука? Не се ли наяде?

Интересува ме кога ще се въведе минимално почасово възнаграждение както е в целия свят, нощен труд, уикенди, празници, електронно правителство и здравеопазване което да прекрати бюрокрацията и кражбите

Ти на кого задаваш този много важен въпрос?

До Nik (нерегистриран): Аз ще ти отговоря. Докато у Бустаня Бизнес , Синдикати и Държавата са едно цяло гювеч за обикновенният човек недей чака както в Европа. Бизнеса в лицето на Васил Велев и Кирчо Гела от години ревът че МРЗ е трърде високо а ти искаш минимални ставки и почасово възнаграждение. В Бустаня е модерно под заплаха от предизвестие да те принуждават да работиш извънредно и то някъде това и не се заплаща а и да се заплаща Триглавият змей (Държава, Синдикати и Бизнес) няма да допусне вдигане на заплащането за извърнреден труд камо ли за нощният. Тъ ако търсиш това което питаш то ще го намериш 100% оттатък границата

от толко дигане се чудимкво да правимс парите...освен да се греем с пачки, вместо на парно зимата

предизборно. Прави ми впечатление че няма прогнозни резултати от Алфа Рисърч а това означава много.

Нещата явно са много на кантар по на кантар от колкота на евро изборите има прогрес и логично с това корумпирано управление.

Ще вдига заплатите на чиновниците....а кога ще почнат да плащат осигуровки тези чиновници?