Бум на необслужваните "бързи" кредити: за година се увеличили с близо 60%

Лошите заеми, предоставени от дружествата, специализирани в кредитиране възлизат на 297.4 млн. лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

0

Мили граждани, всяка банка дава потребителски кредити с нормални лихви, защо още звъните на измамниците с бързите? Потребителските не са по-"бавни", но после не ти се налага да псуваш събираческите фирми, че си вършат работата.

Виновен е този който им е дал баницата, а не тия които са я изяли.

Ама схемата я разкриха наскоро и по тв- то....това са фирми на политици, които крадат парите от държавата и после с тях отпускат тия бързи кредити с 300% лихва...

Някой крадат както например ония тарикати дето събираха СМСи за лечение на деца и имаха дялове във фирма за бързи кредити :)) Другите тарикати просто взимат кредит от банките на по ниска лихва и после го преотдават на мераклиите за бързи кредити.

Тази пандемия обърка нещата. Преди си купуваха айфони със свирки, сега вземат гредите, защото чичаците с мангизи ги е страх от короната.

от мерките ще е... просперитет! работа работа работа работим , строим хахахаха

_stankow

Ей, алчни българи. Борисов ги засипа с милиарди от ЕС, те - още искат да вземат ! Няма изхарчване, "поток от парични средства" ! :)

Хайде да видим какво ще ми вземете?! Като ми давахте кредитите, си чупехте краката от бързане да ми дадете пари и да подпиша, нали :) И не си направихте труда да проверите дали не сте третата фирмичка от която теглих максимум пари за ЕДИН ДЕН! ЗА ЕДИН! Потривахте потни кунки в предчуствие какъв "балък" сте хванали, нали ? :))) Ама това проверка дали имам и една керемидка на мое има, дали имам и резервна гума от кола-бракма, пак не проверихте, нали? А, че не съм работил на трудов договор от години, пак ви домързя да чекнете. Сори пичове, изобщо не ми е съвестно. Измамих измамниците :) След 7 години ми изтича абсолютната давност, а дотогава и четка за зъби няма да имам на мое име :)))

Те няма да си търсят парите от теб, заемът ти ще бъде изкупен от колекторска фирма. Ще дойдат трима анаболни биячи и ще те потрошат от бой докато не им изплатиш всичко с лихвите. Ако ти нямаш, ще ти пребият родителите и пак ще си вземат парите.

Брех, и аз гледах този филм, ама как се казваше?

Свърши тая отдавна. Сега сме в ЕС е вече никой не бие, щото народът се научи за всяко нещо да реве в полицията, пък и снимат с телефони, записват и т.н. Колекторските фирми изкупуват на безценица дълговете и са наясно, че само малък процент ще си платят, но то им стига. А в този малък процент са пъзльовците като теб, които ги е страх от някакви си "биячи". Вече и биячи не останаха тук. Тези анаболните са позьори със заешки сърца. Да нямам лични впечатления, да не знам. Пък колекторските фирми разчитат на психичен тормоз, барем намерят мишките, които се огъват. В днешно време, боята е с най-висок риск и с най-малък ефект. Или го трепеш и копаш, което е скъпа операция, или изобщо не се занимаваш.

Фирмите за бързи кредити са измамници. Ще си платят всичко в петорен размер. Тъпаците просто на идея си нямат във какъв филм на ужасите са се вкарали. Хем ще плащат, хем ще ги бият, хем ще ги онождат.

е па да у'мрат от глад тогава за да не теглят;;;; дай да забраним въобще парите, кво ша кажеш умник?

Ако взимаш от големите фирми и си плащаш вноските навреме няма проблеми. Един приятел взима редовно, но и си ги плаща редовно.

Това е огромен проблем, за който всички си затварят очите. Безумна е практиката за бързи кредити в БГ - ще се стигне до момента, в който като в 90-те, банди биячи ще събират кредитите. Този бизнес трябва да бъде силно регулиран, ако ли не и забранен, тъй като в БГ няма достатъчно висока финансова култура нито при даващите, нито про вземащите кредити...

Нали целта е да вземат на балъците недвижимите имоти, българина за разлика от западноевропееца все има по някоя панелка или колиба за вземане..и да минават на наеми и ипотеки :)