Коментари - "Булгаргаз" заведе арбитражен иск срещу "Газпром" за над 400 млн. евро | Бизнес.dir.bg
назад

"Булгаргаз" заведе арбитражен иск срещу "Газпром" за над 400 млн. евро

Общественият доставчик иска обезщетение за причинени вреди в резултат на едностранното преустановяване на доставките на природен газ в края на април 2022 г.

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - "Булгаргаз" заведе арбитражен иск срещу "Газпром" за над 400 млн. евро | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е ясно че ще спечелим в европейски арбитраж щом е срещу руска фирма. Ясно е че руските съдилища ще забранят на Газпром да изпълнява решенията на европейските арбитри. Ясно е че всички това си го плаща народа с инфлацията.

Русия не признава арбитражния съд в Париж. Освен тоВа преди около месец арбитражният съд на Санкт Петербург забрани на “Газпром” да се явява по дела в Международния арбитражен съд. При това положение не е ясно "Булгаргаз" на какво се надява с този иск.

Това което намерих на руските сайтове е следното: ЕС в санкцийте си има и забрана на руските представителства да ползват юридическа помощ. Което означава че руснаците в европейски съд не могат да ползват услугите на никакъв адвокат .............. Този казус е довел до това, че няколко руски съдилища са излезнали със съдебни решения, че задграничните руски представителства нямат право да участват в съдебни дела на територията на ЕС. Продължението на историята е, че към днешно време с активирани санкции към Русия, дела водени в Европа срещу руски компании или правителство, не са задължителни за изпълнение. Така че в крайна сметка, с каквото и решение да излязат европейските съдилища - резултатът е, че една сюрия подбрани адвокати ще си напълнят гушките от народната пара. .......... Народът разбира се ще тегли хомота - то друго предназначение и няма ...

че да не ги спечели. Нека дда си спомним делото за ядрения реактор в Белене!

След като продавача иска промяна на валутата никой не може да има претенции.Ако иска и в лунен прах ще му платим.Как си мислят че ще им платим и те няма да могат да си получат парите.Само болен педалски мозък на скапан евро идиот може да измисли такива глупости.Като не ти отърва-марш на свободния пазар.

Германия вече спечели такова дело.

не е вярно

"Малинов обясни, че претенциите за 400 млн. евро....като са ползвани и външни международни кантори.... " ВТОРА серия на сериала "Белене" - вместо ДА НАШЛЯПАМЕ РУСНАЦИТЕ по Пицаря / , те ще ни нашляпат. И ПАК ще платим и НА ЧУЖДИ юристи... ЯСТРЕБИТЕ искат газ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ...

това че ще изгубим в съда не е страшно, това че ще трябва да плащае неустойки на руснаците за това че сме спрели да плащаме по договора за доставки - също не е страшно, страшното е, че за пореден път виновните ще се измъкнат безнаказано, и докато си броят милионите рушвети сметката по гяволъците им ще плащат обикновените хора

Дянков да дойде. Да "ги напляска" като предния път

Съд до дупка на варварите!!!

Правя си кантора с експерти Ромове от Факултето и Булгаргаз и плаща няколко милиона за консултаций и за ден два съм милионер, но няма кой да ми даде тая парса, но схемата е подобна.

Некой от тогавашното правителство каза 1 я ден че няма проблем да се плаща със рубли понеже го имало във договора После се отметна Какво ще стане при положение че е вярно

С указ на руския президент Владимир Путин от вторник се изземат от германската компания "Винтерсхал Деа" и австрийската О Ем Ви дялове за милиарди долари в руски нефтогазови находища.

За последните 24 часа 2160 са се срещнали с Бандера. Лично.

Пак си ползвал старите сводки на ТАСС, таваришч. "Главният изпълнителен директор на ОМВи Алфред Стърн каза миналия месец, че ОМВи е започнала арбитражно производство срещу Газпром, засягащо, наред с други въпроси, неговия дял в руско газово находище." :-))))))))))))

Пука ми искандерите , за глупостите на олигофрените, ниой не им е спрял газта, Кирча отказа да плаща.

И като как ще стане тая работа... Руснаците декларираха че няма да признават плащанията които ще бъдат превеждани по блокирани заради санкциите сметки, и дадоха едномесечно предизвествие за пренасочване на плащанията към нови сметки в руски банки, които не са обхванати от санкциите, така че плащанията които руснаците получаваха от изрядните си европлатци обръщаха в рубли за да озаптят курса на рублата, което и стана основната причина за ОТАКЗ на такива като Булгаргаз да превеждат плащанията си по тези сметки, а който нарушава договорите трябва да си търпи последствията... а при условие че дори Германия чинно си плащаше газта, щото тамошните юристи съвестно обясниха че санкциите не са форсмажор, промяната на сметките по които се внася дължимото пък няма как да се впише като нарушение на договора, щото си е нормална търговска практика, не знам какъв "правен" анализ са направили новите юристи на Булгаргаз като действията му могат да се квалифицират единствено като направени на инат, а ината все още не е правно понятие;)

статията тактично се пропуска факта, че спряхме да плащаме газта по сметката, която ни беше дадена от доставчика. След като едностранно спряхме да плащаме, доставчика се позова на клаузата за форсмажорни обстоятелства и преустанови подаването на газ. Все си мисля, че Газпром ще спечелят. Не знам за какво се натискаме. И след като спечелят, ще заведат насрещен иск, тъй като договорът е сключен с клауза "тейк ор пей" -т.е. вноските за газ трябва да се пащат независимо от това, дали потребителя ги желае или не. За това и цената, която Киро торпилира, беше значително по-атрактивна от всички останали. А и буфер за газ имаме, така, че нямаше да е проблем да направим както глупавата Германия, които продължиха да внасят. Хода от българска страна е логичен по една причина. Ще желаем реално всичко да се потули и руснаците да нямат претенции към нас, както и ние към тях. Така би било нак-изодно за България, което и подкрепям. Руснаците чакаха за завеждане на контра иск. Защо? Защото сега политическата обстановка е срещу тях. В момента в който се беше оталожила, щеше да захапят здраво. С този първи ход България иска да разреши проблемът само с адвокатски хонорари. Защото в момента контра иск на руснаците надали ще е успешен в западен съд. А е факт, че Киро се оака тогава!

Демек,кой ми с..ра в гащите! А кой Киро на кирия се фукаше с танкерите с американски газ ,който фърчели към България, със скорост ,колкто електро лимузините от Ловеч!

Шорошките тролчета замислиха ли се поне веднъж какво ще правим, като започнат исковете за т.н. "санкции" от РФ съм наложилите ги??? Как мислите, тоя въпрос ще остане ли без последствия? И кой ще опере пешкира?

Нали разбирате, че нищо от това няма да бъде платено. Освен това е по наша вина, за плащане по блокирана сметка. За 0 пари, 0 газ.

Ами ще загубите делото, подгответе се по-добре за поредната загуба!

Само един въпрос, с какво Булгаргаз ще плати масрафа? Со д-пе не става!

Еде що да не става

Пак простотрии. Нашите убавци поиръчваха а не плащаха. И сега какво търсят. Под вола теле. То бива простотия ама чак пък толкова!

Иситната е, че нашите проджници прекратиха плащанията, а сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали! Пак ще плащаме милиони, заради продажната пасмина , която ни управлява!

И по-тегаво ще става в педерацията:)))

Трябва наистина да не можеш да разсъждаваш рационално, като си мислиш, че като возиш от другия край на света ще ти е по-евтино. Чиста география и рационалност, която липсва при някои държавници. А най-вероятно е, че купуваме същото, с мнооого голяма печалба за определени хора.

Браво, ревете копейки.

Те Газпром не са направили правен анализ и са спали, накрая пак Булгаргаза ще реве, заедно с вас. Какво стана с корабите газ на Киро? Ревахте ли като не дойдоха? Много къса памет имате как руснаците ни осъдиха на 1 млрд. за реакторите за Белене! И сега ще е същото, пак ще точат Булгаргаз за правни услуги платени на правилните юридически кантори, ще разделят едни пари, после ще кажат, ами ние пробвахме, а чукундури като вас ще платят сметката.

Плащаха по блокирани сметки и не искаха да сменят. Срещу 0 пари, 0 газ! Просто и ясно.

Ако утре интернет доставчикът ти каже незабавно да започнеш да плащаш в индийски рупии, веднага се съгласяваш. Това казваш.

Банките правят такива номера непрестанно. И променят договорите на хората с анекси, дето не може да ги прочетеш някой ден ако трябва. Освен това плащаната валута не е сменена. Пак се плащаше същото, но нещо го преобръща попътно натам. Но просто вместо по този ИБАН, по друг ИБАН.

и според ЕС е задължително за всяка банка работеща от и с ЕС-)

Тези искове са само от кумова срама и колкото да кажат че вършат нещо! Еничерите и слугите на посолствата пренасочиха паричните потоци към новите господари с аргументите за диферсификация а всъщност продавайки интересите на хората и обричайки ги на скъпи ресурси и тежък живот! Руснаците така илииначе дори евентуално да бъдат осъдени пак ще си върнат парите защото пак ще се върнем (щат нещат) към евтините енергийни ресурси!

Учудвам се на антибългарската кампания на путинистчетата, писали по-долу. За предателство към България българските царе са разпъвали на кръст виновника. Срам ме е от вас! Срам ме е , че сте българи!

Ми те путинофилите не се смятат за българи, а за руснаци. Много ясно, че ще защитават позицията на родината си. Въпросът обаче е, що чинят тук? Що не са там? А отговорът е лицемерие и страх. Има си причина обществото да ги счита за измет.

А ти си от кухите хралупи ако наистина мислиш това което пише :)

Може да кажат, че украинците са го спрели. Освен това нали нашите не искаха руски газ.

Освен това нашите плащаха по блокирана сметка и не искаха да го сменят. Като не си получават парите, от къде на къде ще искаш нещо.

Ганьовска му лакомия !

само като видиш коментатире и ти става ясно какви предатели са любителите на расия

Корупционно подаряване на хонорари за многогодишни безнадеждни дела на определени адвокатски кантори !!! Колко е важно и демократично да биеш тъпана на гол гъз за да те видят всички! Е разбира се срещу съответната благодарност в брой !!!

Чудесно. Подкокоросани от демократични подбуди, завеждаме иск, който предварително е ясно, че сме загубили!!! И разбира се, най-накрая ще трябва да платим ние милиарди на руснаците, плюс и разходите по делото !!!

Делото ще се гледа при закрити врати на Плутон съвместно с претенциите на антилопите Гну срещу крокодилите в река Мара. Подготвя се екип от елитни юристи с компетенции по корпоративни дела. В резюме: "Поредната безплодна инициатива на излишните щатни единици!"

Интересно, как точно, руснаците са ни спрели кранчето "едностранно", след като ние първи отказахме да си плащаме по новата предложена схема за разплащане, предизвикана от кражбата на руските активи в западните банки... Тези страни от ЕС, които продължиха да си плащат (като унгарците, австрийците и други, например), продължиха и да си получават руски газ и петрол... Докато накрая от ЕК, начело с простата акушерка ЛайНен не им наложиха пълна забрана. Сега нашите "умници" решили да съдят Русия. Ами, хубаво, но както обикновено се случва, не само няма да видим кинти, а и силно вероятно ще си платим за този лукс, да се дървим и джавкаме в пустото пространство! Но нашите евро атлантици и джендър-либерасти не им пука, защото не ТЕ, а НИЕ ще плащаме сметката. А и вече я плащаме, така или иначе !!!

Ако утре интернет доставчикът ти каже незабавно да започнеш да плащаш в индийски рупии, веднага се съгласяваш. Това казваш.

До програмистите на Дир-а! Имате ли идея колко трудно и непостоянно стана коментирането във вашия сайт??? Ако не мога да изразя мнение чрез коментар, тогава какво да правя тук?! На 100 посещения, възможността за активно коментиране е максимум веднъж?! А преди не беше така! Или си оправете тая функция, или рекламите ви ще секнат, поради липса на интерес от читателите! Сайтове с пропагандни едностранчиви, посолствени статии, има колкото щеш! Ние читателите търсим място, където да изразим свободно мнение!!! По темата! ЕС, под натиск на фащ запорира руските сметки, Русия от своя страна обави, че ще търгува с рубли, а сега Булгаргаз гръгнал да води дела??? А за затварянето на тецовете ни, пак ли Путин ви е виновен???? А либерасти гнусни?!

България Спря да плаща парите където бяха дадени в аванс Гасзпром ни ги върна.Трябваше да си плащаме във валута и те да е сменят в рубли.След натиск от Америка нашите политици спряха доставките.

„До 2020 г. руснаците ще получават средно по 2700 долара на месец, ще имат поне 100 квадратни метра за тричленно семейство, а средната класа ще съставлява повече от половината от населението. В същото време годишната инфлация ще спадне до три процента." Владимир Путин 18.03.2008 г Не вярвате на Путин? Значи вие сте екстремисти, терористи и чужди агенти Заплаха В РЕЗУЛТАТ НА системата на ТОТАЛНО беззаконие, кражби и корупция, изградена от Путин и неговите съучастници в Русия, руският народ живее в бедност, а по-голямата част от населението получава заплата под 24 000 рубли (250долара)

Българи,простаци!

Виж нивото на руските поддръжници в този сайт. Заради тях аз съм вече всичко руско тука да бъде изкоренено.

виж себе си мизерник! от запада ти изкорениха всичко, даже доматиУ ти е нов вонос - туюркиш... ББААХАХА

Ще плащаме няма да взимаме...

Късмет със събирането на дълговете!

Само така ! Съд за окупаторите ! 45 години съветска окупация са достатъчни, за да можем ние българите със чисто сърце да кажем "НЕ ДЪЛЖИМ НИЩО НИТО НА РУСНАЦИТЕ, НИТО НА ДЪРЖАВАТА ИМ" !!!

Преди 10-тина години бях в Германия на един семинар. Присъстваха хора от почти цял свят, като естествено комунукирахме на английски по между си. Имаше 1 руснак, чието владеене на английски беше на ниво абориген. Като разбра, че съм българин се лепна за мен с идеята да му помагам, като превеждам на руски :) Представяте ли си каква наглост ? Аз го оставих да се излага, казах му, че не владея руски (въпреки, че го владя доста добре и писмено и говоримо) и ако иска да говори с мен да го прави на английски като всички останали, но не е проблем и да си говорим и на български. Той естетвено не владееше и нашия език. Но остана видимо ядосан, че българин на 35 години (тогава бях на толкова) не говори руски, не можеше или отлазваше да го повярва. Представете си какво все още им се казва по медиите в русия, вероятно още ни смята за тяхна губерния и като се сблъскат с реалността просто блокират.

Ние не сме колония на американски холуи. Не е нужно да знаем перфектно английски

Договорите са точно затова, в тях се описва подробно какво се договарят двете страни и какво обещетение се полага на ответната страна ако условията на договора не се спазят. Радвам се, че най-накрая някои ще се бори за българския интерес, не само на корпорациите и чуждите страни. Булгаргаз има право да бъде обещетен след неспазването на договора от страна на Газпром. Надявам се на справедливо за всички страни решение, решение което ще покаже че договорите трябва да се спазват!

Само където доставките бяха прекратени едностранно от наша страна след отказ да плащаме по новата сметка в рубли. Силно ме съмнява да вземем някакви пари, ама адвокатите ще си вземат хонорара ;)

Да не забравяме, че плащаме и огромни неустойки по Белене на руснаците. Тия евроатлантически ценности ще ни излязат през носа.

Който продава, той поставя условия, ако на купувача не му изнася това си е негов проблем. Да не забравяме и ес-санкциите.

Тва е няква социалистическа простотия, винаги клиента има право, особено в конкурентна среда.

Едностранно не може променяш договор, не задължително да се продължи да се плаща в долари, но за това трябва да се разберат и двете страни. След като това не е станало, договора се изпълнява до неговото завършване или се плаща неустойка. Предател защо защитаваш Русия, а не България.

Баси рептила си !