БТПП: БВП на България достигна рекордните 68 млрд. евро през миналата година

Очакванията са инфлацията у нас да достигне през 2022 г. годишни нива от над 12% заради цените и доставките на енергийните суровини и забавените инвестиции

Обратно в новината

Коментари - БТПП: БВП на България достигна рекордните 68 млрд. евро през миналата година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално, а такава инфлация лесно се постига 20-30% увеличение на БВП. Въпросът е, дали са се покачили производителността на труда и добавената стойност на продукцията и услугите - и отговорът най-вероятно е не ...

Ще ще. Когато Украйна плати оръжието, което изпратихме, тогава може да се жовори за реални цифри. За сега са платени само комисионните. Средва въпроса - как обикновенния човек , ще усети тази благинка?

Статистика. 30 % реална инфлация минимум, огромен скок на цената на тока и горивата. Сравнимо с 2019 година е 10 % надолу в еквивалент. Това е реалността. Изпразването на джоба на индивидите е с около 25 %.

Какво намекваш? Че през 90-те, каогато лева удари 3000 за долар, БВП на България е било в космоса направо, а? Големи икономисти сте путинофилите, евала.

Българското производство и то благодарение на чуждите инвестиции става все по-конкурентноспособно и с по-висока принадена стойност - 25% от общия износ (електроника, електротехника, машини, апарати, софтуер и пр.). България се развива въпреки всички опити да бъде откъсната от Европа (това е била мечтата на българските възрожденци и тя ще бъде постигната - свободна, демократична, просперираща държава).

Точно така беше, БВП тогава стана за кратко 1000х по-голямо. Проста математика е - ако цените/инфлацията се качва, всички стоки и услуги и данъци ще се покачат респективно. Откъде разбра, че съм путинист :Д

БВП е стъкмистически показтел, помпан от инфлацията. Обществено-иконимическото развитие се мери коректно през покупателната способност на медианните доходи по отношение на най-оборотните стоки и услуги.

Браво, че сме достигнали това ниво, въпреки че благодарение на БКП, сме имали четири финансово-икономически и политически фалита през последните 70 години.

Още 50% инфлация и до края на годината ще отчетем 100 млрд. евро БВП! ... До тогава да ви ЕПМ с дръжката на кирката в главата ви!

"България е ЛИДЕР ПО отношение на ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА в ЕС и това е едно основните ни конкурентни предимства..." Две мнения по въпроса няма! България, НАЙ-БЕДНАТА евро държава, е с НАЙ-НИСКИ ПРЕКИ данъци и с НАЙ-ВИСОКИ КОСВЕНИ. И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНАТА тежест на БЪЛГАРИНА, НАЙ-БЕДНИЯ европеец, е НАЙ-ВИСОКА. ... БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ!

"...България подобрява мястото си в класациите за "Свобода на медиите", където от 112 място се изкачва до 91-во от 180 страни през 2022 г., и в класацията "Индекс на икономическата свобода', където от 35-о място през 2021 страната се изкачва до 29-а позиция от 177 държави. Подобрява се и представянето в международната класация за "Глобален индекс на мира"." Пенсионираха Мутрата и ЧУВСТВОТО за СВОБОДА се подобрило. :)

Това е само инфлация , никакъв реален растеж няма, от 30 години е така, и скоро няма да достигнем реалното ниво от 1989г, това е.

"Инфлацията отчетохте ли ?

Те не отчитат дори смоцензурата на медиите-блюдолизци!Прокопиев форевър!Идиотска класация .......

Важното е, че сме 10 пъти по-добре от руските орки на путлер ага, които мрат от глад.

Само с гледане ....БВП е нараснал по абсолютна стойност. Каъв БВП ще има България, когато се изгонят матрьошките и българските им слуги комунисти-олигарси?

Ави нормално, изгонихме шайката! 12г само схеми и дърти измами!