БСК: Решението на КЗК срещу "Хиполенд" буди притеснения

Комисията глоби магазинът за детски играчки с близо 125 хил. лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия рекалми не са от вчера а от както у нас влязоха големите вериги. Интересно кой поред подоен случай е този в практиката на КЗК? Вероятно пърият. Зер веригите с политика не се занимават а си плащат на актуалните управляващи.

Тук доказват нарушение, а при мобилните оператори, които вече в очите ти казват, че при другия оператор ще намериш същата цена, не намират проблем. Как оператора ми заявява това без да се притеснява и знае какво ще ми предложат другите???

А и забравих, гнисни сте вече, не може да ви дишат хората КЗК, КЗП, КРС. Мога да го твърдя, защото ви познавам нрава и свинските очички

Страхливецът Баце пак започна да се прави на началник. Един запис и протест трябват и пак ще се скрие като мишка

Репресивният апарат на Борисов в действие

Това е поредното безумие, което ще падне в съда

КЗК отдавна се знае, че е бухалка на Пеевски

да, това, което са си спестили повечето медии в т.ч. Дир-а, е, че тази проверка на КЗК е започнала преди протестите, но СЛЕД като му е било предложено да "размени" 50% от бизнеса си с "други" и да станат монополист. Като е било предложено и доказателство, че КЗК е контролирана с телефонно обаждане.

Това сдружение за модерна търговия включва бая хипермаркети дето правят такива рекламни кампании ежеседмично. Ако решат да подкрепят Хиполенд може да заринат КЗК със сигнали от напълно "случайни" клиенти за нелоялни търговски практики на фирми близки до ББ и кръжеца около г-н 10. И като КЗК ги отреже, да ги засипят с дела за противоречива практика на комисията.

Това не е реклама, това е измама, която на английски се нарича 'bait and switch'. Тази измама се практикува от всички в България. Подобна глоба е дори доста закъсняла.

какво значи "измама"? на всички такива реклами пише, че количествата са ограничени, щото закона и наредбите са пределно ясни и условията към всяка промоция ги пишат едни и същи адвокати. Хиполенд предвид надценката, която слагат напълно законно може да си организират промоция и да свалят драстично цените на продуктите с цел да изчистят залежала стока. Щом за тебе всички търговци са омразни капиталисти и буржоа, дето освен куршум друго не заслужават, няма смисъл да ти обяснявам как се върти търговия на дребно. Почти съм убеден, че на Хипо-то бизнеса не е чист като сълза, но в случая са се хванали за абсолютна глупост. Може би за да може като глобата падне в съда ББ или някой друг каскет да излезе по телевизора и да обяви колко е лош съда и облагодетелства лошите вериги.

За мен е измама, за КЗК също е измама. За теб може да не е, защото ти печелиш от такъв тип измами.

Шайката мутри са доста злобни и отмъстителни

Много правилно решение на комисията, само че трябва да накажат не само Хиполенд, но и Комсед и E-Mag. Всички търговци лъжат в рекламата си по-телевизия и интернет. Пускат един продукт от гамата намален, а рекламират все едно разпродават магазина. Аз съм им свикнал, но все още много хора се хващат. Не мисля обаче, че политическите им изказвания, трябва да се считат за предтекст да не бъдат глобявани. То тогава всеки който бива глобен ще се обявява за част от опозицията и ще претендира че е пресиран. Истината е че тези магазини продават всичко на изключително завишени цени.

Е какво ревеш като мома за кересте?! Нали уж си свикнал?

Може и да си прав,че рекламата е подвеждаща,но това е обект на други орган/КЗП/,а КЗК може да се сезира ако някой от бранша поиска приверка за нелоялна конкуренция.

рекламата е подвеждаща само за чукча-писателите... чукча-читателите четеме ситният текст, а не се хвърляме като опълченец на шипка (или невидял строител на соца) връз благата на капиталистиеската индустрия. Тая КЗК що не каже нещо за условията на договорите с мобилните оператори? Нали и те били лоши? И те имат ултра-уникални оферти. И след това всичко живо реве в Интернета, щото не са си чели условият по договора и вместо да питат преди да турят отпечатък им треперят ръцете да си гепят лъщящият нов телефон.

аз от лятото пазарувам само от Хиполенд

Хм-м-ммм, че това е магазин за детски играчка бе! Там страпони за евротолерастите не съм виждал...

Щерев, ти влизал ли си в Хиполенд изобщо? Втори въпрос - знаеш ли как изглежда страпон?

Забележи! Пропускам умишлено въпроса по какво страпоните за евро-толерасти се отличават от страпоните за НЕ-евро-толерасти. Това не те питам! Пък и слабо ме вълнува.

Mutrite nakazwat Hipolend za protesta!

Никой не си мисли, че причината е друга. Нискочели нечистоплътни гадове!

Точно! 1000% това е отмъщение на мазната банкянска свиня!