Брюксел с 3 препоръки към България, не изпълняваме изискванията за дефицита

От София се очаква да осигури разумна фискална политика, особено с ограничаване на номиналното увеличение на национално финансираните нетни първични разходи догодина до не повече от 4,6%

Обратно в новината

Коментари - Брюксел с 3 препоръки към България, не изпълняваме изискванията за дефицита | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След само 6 месецо управление на Кирчо и ДБ.. А след нови 9 месеца?

Джендърите от Брюксел да духат .Скоро ние излизаме от скапания съюз

Демек, по-смело към евроробството!

Хяма страшно - Киро ще ни оправи. Като Лена

Европейски социализъм

Англия ще влиза ли ?!?

лъжи , хранят отровната държавна мафия за да ни заробят !

Ко стаа? Ша улизаме ли у Еврозоната ?

Тия дни. Чакат ни с бъклица ма ние се опиняме.

Да ще влизаме!

"Разходите, финансирани безвъзмездно от ЕС, възлизат на 0,8 на сто от БВП през 2022 г. (0,9 на сто от БВП през 2021 г.), според данните."... България може да мине и без тези скромни подаяния, които подхранват политическата корупция. Спокойно може да се откажем от тези кухи финансирания срещу някакви смислени отстъпки.

Няма проблеми, сега Асеня като поеме пак финансите, всички ще изпълним...буахаха ! Фикусът Габриел няма да дочака да председателства на чуждите министри. Дотогава ще сме фалирали.

Браво на коалицията на омразата. Гласуваха оръжията, но бюджет не. Правиха се на ощипани моми, но благодарим, че сте некадърници, защото поне не успяхте да ни набутате в еврозоната по такъв начин.

средното за ЕЗ за 2021 е дефицит от 2021, за 2022 3.6 процента .... ще влезем в ЕЗ когато всички членове станат под 3. Докато и един е над, но не го изключват, означава, че всичко е лицемерие и числата нямат значение. след като нямат, защо поставят условия в цифрово изражение?

Ами то в EU само шизофреници взимат решенията, така че работата е а дано ама надали :P

Не прочетох никъде в "препоръките" нещо за повишаване на цената на труда и заплатите! Пише за някакъв растеж икономически. ИЗОБЩО ПАРОДИЯ. ДА СИ ВЗЕМЕМЕ БЪЛГАРИЯ В РЪЦЕ И ДА СЕ РАЗКАРАМЕ ОТ ТОЯ ЕВРОШИСТКИ СЪЮЗ!

И д бодра крачка към рАШАСТАН! Там от чешмите се лее мед и масло, всеки може да си купи имот на Лазурния бряг, е ако няма достатъчно имоти може да си закотви яхтата там. От де ви изравят такива и.д.и.о.т.и?

Значи.. викаш вместо да си направим икономиката силна сами, и да разкараме всевъзможните търтеи с власт и мутри, които спъват толкова години държавата... то къде по добре е да крадат като невидели тия около властта, да ни налива ЕЦБ заеми,дефакто същите ако не бяхме членове ва ЕС.., които ще потъват в политически джобове и пак ще сме бананова република все едно сме в соц лагера! Браво пич.. кефиш! Или вероятно на твоята планета по друг начин са нещата..

Що не и евеш пут...ата майна! Недоволството от глупавите решения на ЕС не означават непременно отиване в Русия!!!! Турция да не би ЕС да е причината на невероятното и икономическо развитие, да ама Ердоган не се гъзи на европидалите нали? Ей, прости сороски хюмнета сте.....

Ти защо чакаш някой да ти повиши "цената на труда"? Повиши си я сам бе, стани търсен и високо ценен. И "цената" ти ще се повиши.

Като управляват финансисти а не икономисти. Първите могат само да мистят парите от левия в десния джоб. Направи ми впечатление, че от 16 инспектирани държави 15 не покриват критериите. Няма да е зле да кажат и кои са тези страни.

Искахте евроатлантически партии,ами хак ви е

България само с една препортка. Фак-оф.

България. Единствената държава в ЕС, която дори ВЕДНЪЖ НЕ Е наложила вето. дори на решения които са в директен ущърб и конфликт с българските интереси!!! Единствената държава в ЕС, която ВСЕКИ командва, налага, съветва и натиска и единствената която го приема с мазна усмивка и широто отворени бузи!

Да де. Ние не изпълняваме изискванията за дефицита и пляс по врата от Брюксел. Ама напр. на Италия дефицитът е 8%. На тях какво - изключение разбира се! И още - на тия от Брюксел единственото, което им е в главите ограбването на хората. Това им е в основата на фискалната политика. А имам и един въпрос. Как мислите, какъв ще ни е дефицитът за 2023 г. като влезем във войната на страната на Украйна срещу руснаците?

България с 3 препоръки към Брюксел: 1. Оправете си своя дефицит 2. Не се абете да се заниамвате сам ос нас 3. Намерете си други балами

Евро-фашиската кохорта отново дава наставления,докато не постигне целта си,а именно пълното икономическо и морално деградиране на европейците с усърдната подкрепа на краварите отвъд океана......Думите ми не засягат евро-лумпените промити мозъци.....Вече се е надигнала страшна,безчовечна,Богохулна пасмина от същества от човешки род,които само приличат на човеци,а същност са сатанисти.......Отворете си очите хора,мислете какво ни готвят и какво ни очаква в близко бъдеще ако позволим на тези мръсници да ни завладеят.....

Омръзна ми всяко по-различно мнение да бъде етикирано с "копейки" или "изми". Не давам за пример ни Русия, ни Ск в случая, а Чехия, Полша и Унгария!

Тез препоръки важат само за страни, които се натискат за зоната. Предполагам не сте забелязали, но няколко източноевроепйски страни които не се натискат за пустата зона отбелязаха ПОСКЪПВАНЕ на националните си валути на годишна база и то с десетина процента - и прямо долара иу спрямо еврото. Ние не можем ли да махнем хомота на рестрикциите и да постигнем нещо подобно?

Не бива да махаме валутния борд, защото нашите "мили" управляващи най-напред ще откраднат парите, кото са блокирани като гаранция за борда и след това веднага ще сменят курса на лева към еврото от едно към две на едно към пет, например, за да си изчистят кредитите, които са взели за зелените си централи.

С това ли ще се заимава матра - Ще ни стяга колана?

А Брюксел изпълнява ли си изисквания за дефицита? Справката показва, че цялата ЕЗ поддържа средно дефицит от 7%! Или те са по-равни? Тъжно е когаот ти си единствения пееван, а всички други в клуба ти се правят на шефчета нма твой гръб!

С това правителство дето скоро ще ни го назначат и добре познатият ни финансов гений Асен Кокорчев, всичко ще преизпълним, не на 100, а на 1000 процента и не за 9 месеца, а за 9 седмици. За нашия вожд и учител Брюксел - винаги готови!

Асен Василев стана популярен със съвсем друга финансова визия. Сега тези песнички за дефицита и пр. показват сериозна корекция на собствените му виждания. Явно от високо са ги пуснале.... Социалният елемент - в канала :)

Високомерие, прикриващо некадърност

И това ни го казват най задължените държави....

Те вся пак си правят сметката, че някой трябва да избачка дълговете им - с кръв, пот, сълзи, глад и задник

Аз имам четвърта препоръка. ЕС да върви ан майната си

Ти вече пашол към кенефа пРассия ?

Отдавна всички разбраха, че си тъпанар. Недей се хаби да коментираш-пиши си само името.

Брюксел - на евроатлантически; FUCK OFF

НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СМЕ ЗЛЕ СЛЕД А-ОТБОРЪТ НА РАДЕВ!

След Кирчо?! Неее! Бъркате

Брюксел е съгласен да сме бедни, да сунищожим печелившата енергетика и да не строим нови мощности, да си унищожим животновъдството и земеделието, да нямаме консервна промишленост, общо взето прости необразовани, бедни идиоти.

Я как се разбързаха с препоръките щом разбраха какви крадливи откачалки идват на власт!

Вдигнете пенсиите по швейцарското правило. Умираме. Смъкнете тавана на 2400.00 лв.

Пенчо, ти швейцарска заплата взимал ли си? Аман от лакоми и нахални пенсии с претенции! цял живот дремал на работа за 120лв ама сега иска 1000лв пенсия?!? Откъде бе джанъм? Колкото си дал, толкова ще получиш, аз не искам да ти плащам пенсията! Пенсионирахте се на 50 години и 30 години лапате незаслужени пари! Аман от вас!!!!!!

Тия от Брюксел открито ни се подиграват. 1. Да сме махнели енергийните помощи за бизнесите. Ама кое наложи необходимостта от тези енергийни помощи? Премахването на контрола върху цените на индустриалния ток, което беше поискано от Брюксел! Щеше да има масови фалити (и ще има, ако тези помощи бъдат премахнати). 2. Да сме осигуряли енергийни помощи за битовите потребители - което естествено ще се наложи пак поради поетия ангажимент и цените на битовия ток да минат на "свободния пазар"! 3. Да спрем въглищните централи, та тока да поскъпне още повече! Ако имахме истински политици, а не дупедавци, щяхме да им отговорим следното: няма проблем, минаваме отново на регулирани цени на тока (както си е по закон и КЕВР започне да си функционира както е предвидено и както си беше до преди две години), и тогава няма да има нужда от енергийни помощи нито за фирмите, нито за битовите потребители. Колкото до третото изискване - няма проблем, спираме въглищните централи... веднага щом построим АЕЦ "Белене" и осигурим достатъчно допълнителни ядрени мощности.

Франция забрани вътрешните полети на кратки разстояния. Това е първата държава в света, въвела подобна мярка, предаде БНТ. Ако имаме топки ще следва: България забрани Брюкселските препоръки за дълги времена. Това е първата държава в ЕС, въвела подобна мярка, предаде БНТ.

Препоръчваме на брюкселските екскременти да си се себеуважат мануално и анално евентуално, след като обявиха връщането на мутромафиота ББ във властта за супер евроатлантическо постижение и подкрепа. Явно евротлантическо = мутромафиотско, но не го бяха казали преди да ни приемат в ЕС и НАТО. Това се потвърждва и от подкрепата за нацисткото, корумпирано, марионетно правителство на Украйна.

Брюксел препоръча да ви вдигнем данъците.

1.Гледайте си работата 2.Не ни занимавайте 3.Чиба

:)

Вън от ЕС и политически неутралитет. Интересите на България пред тези на Русия, САЩ и еврогейовете.

Е, с твоя неутралитен, знаеш ли за колко време Ердо може да те неутрализира? Че и самолетите ни след година-две ще престанат да хвъркат.

На твоя ердо, да му сера върху чалмата.

Все едно на кого си мислиш, че ще сереш. Гледай да не насереш собствените си гащи. И по тролски - никакъв съществен отговор - що ще чиниш, ако ДПС или някой от подобните им разбуни Кърджалийски и Ердо дойде да ги защитава както направи в Сирия?

Не ни плаши с Ердоган, ами по-добре кажи кога идват Ф16 че да си фъркаме радостно в родното небе.

И Варна на руснаците, а рубшатя официална валута… Я бегай у лево.

Ще го осигурим,чрез габриелката,пкп,фидоска,цъфнал герб,атанасова,оня умрелник биков и делянчо с повдигнатите обвинения кражби за 10 милиона

Тоя мунчовия премиер, нали е голяма работа и управлява цели 9 месеца, що прави?

...които ако не се изпълнят, ще бъдите наказани, и няма да си получите подаянията, сиреч - субсидийката.

Само наще препоръчват на вдигат данъците - дори в зелките в Брюксел виждат, че трябва да се намали администрацията.

От перфектното евро, защо само две страни в Европа са на печалба и останалите на брутален минус ? Моля, някой запознат да обясни.

ТИ защо не обясниш? На експерт приличаш. Или не, ТРОЛ!

Не съм трол, нито експрерт, но мога да чета на английски, а ти ? https://www.euronews.com/2019/02/26/which-countries-have-been-helped-or-hurt-by-the-euro-raw-politics

Четенето е едно, разбирането е друго. Яко нескопосана и неясна стания от преди 4 години. Я ти кажи, като си толкова отворен и четеш английски, каква беше инфлацията в Италия през 80те и началото на 90те когато имаха собствена валута?

ХААХХа, разбираш ли, че тук ти приличаш на трол ? Ето ти статия от любимите ви DW - https://www.dw.com/en/cep-study-germany-gains-most-from-euro-introduction/a-47675856 Много си жалък, предлагам да спреш да се излагаш повече в този сайт.

Италия приема еврото на 1 Януари 1999 година. Инфлация: 1997 - 1.90% 1998 - 1.68% 1999 - 2.11% 2000 - 2.70% Не разбрах какво искаше да ми кажеш с примера с Италия ? Че им се повиши инфлацията, след приемането на еврото ли ? Глупчо си и ниска топка, бягай си играй с мишката. https://www.inflationtool.com/rates/italy/historical

Хвърлят милиарди за войната, гадове мръсни - за дефоцита се хванали...

Основна препоръка - Разкарайте се от помиярския ЕС, той е антинароден, антихуманен и вреден за цялото човечество. Той е репродуктивна форма на Фашизъм и заплашва с унищожение на планетата.

Защо така бе, Сийке? ЕС няма ли да се саморазпадне? Да му свършат децата или пък да стане африкански? Ти от какво се притесняваш?

Господарите не са доволни от слугите. Ще ги наказват скоро.

всичките държави в Еврозоната са със дълг над 80 процента от брутния вътрешен продукт за да се достигне тази стойност, ако са били с 4 процента дефицитим трбват 20 години , аз сигурно не разбирам какви са им критериите, ама трябва да са като за ябълките , краставиците и яйцата, някви извратени, но от друга страна, аз бях за еврото и за европеискта идея защото тя е велика, но това което правят от там доказват че Европеискта идея е една лицемерна лъжа

пълни щуротии.

кое е пълна шуротия, че италия няма дефицит или че франция няма дефицит? или испания няма дефицит? хем са в еврозоната, където са субсисдирани по какви ли не механизми и могат да замазват яко ситуацията, или гърция няма дефицит. Ако някой твърди че те нямат дефицт над 3 процента значи яката се е напушил или вярва на лицемери

Ми щото има няколко вида дълг - външен и вътрешен, а дефицитът се смята след плащане по дълга и другото, че когато се смятат натрупване на проценти те не се събирят, a умножават.

това са стоийностите за Италия последното е дефицит в проценти, обесни го: 2022 -161,714 -8.00% 2021 -190,796 -9.00% 2020 -183,042 -9.70 https://countryeconomy.com/deficit/italy

за франция: 2022 -131,485 -4.70% 2021 -193,152 -6.50% 2020 -237,044 -9.00%

България с една препоръка към Брюксел - ЕПМ т.е. позиционирайте си Европейските Програми и Механизми там, където слънце не огрява!

Затова сте на това дередже, и морално и финансово....

Не знам какво е дередже (такава дума, в българският тълковен речник НЯМА).

МАЙНАТА ВИ!!!