Брюксел ревизира икономическите отношения с Русия

Урсула фон дер Лайен заяви, че руската икономика се нуждае от сериозно модернизиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази е много проста патка. А и ЕС е малко шизофреничен... Постоянно налагат санкции и спънки на Русия, а говорят че се опитвали да се сближат ...

Капитализмът живя пребогато 45 години изобщо без богатствата на СССР не само на Русия.ЕС е заинтересован да окултури Русия защото тя е агресивна опасност.Богатите и културни нации не са агресивни,само диваците са такива.

"Председателят на ЕК изрази съжаление, че "многото опити от наша страна в продължение на много, много години. . . за подобряване на отношенията с Русия не постигнаха успеха, който беше възможен"." - Боже господи каква невероятна наглост! Просто не мога да повярвам на очите си. Тази е направо за освидетелстване! След всичките години на безкрайни санкции срещу Русия в угода на господарите си от САЩ доживяхме да прочетем тия глупости пак със същата угодническа нагласа. И за каква технологична изостаналост говори след като видяхме, че цялата индустрия на ЕС спря при спирането на полетите и транспорта по времето на първата вълна на пандемията и не бяха кадърни дори едни маски да си произведат сами. В колко руски предприятия е влизала тая кифла за да нагнетява тези глупости? За разлика от ЕС Русия не е зависима от Китай , Индия и други, които им призвеждат почти всичко, а те само си лепят етикетите!

Таз пък, толкова много години нон-стоп санкции, а после "ама що така?"..

С Русия не можеш да псотигаш "успехи", както прави ЕС и САЩ в други зависими държави. Не може да искаш да съсипеш икономиката ѝ и да намърдаш своите търговски вериги, продаващи единствено вносни стоки. Не може да дрънкаш оръжие и да разполагаш оръжие на границата на Русия и да очакваш да не се вземат съответни реципрочни мерки. Русия тези номера вече ги е виждала, взела си е поука и няма да допусне втори път подобно нещо. А със санкциите единствено наложиха по-бързото развитие и внедраване на Руските технологии. Кучето си лае, Русия си расте. СП2 е доказателството.

Наистина Запада искат да прилапат суровините на Русия. Китай вече ги отряза. Става въпрос най-вече за редките метали, ключови за всички нови технологии. Урсулата защо не тръгне да плямпа против монархиите от Персийксия залив - там даже и избори не се провеждат, но за ЕС това е ОК.

Баба Меркел преди време спомена с половин уста, че основния проблем, е че Путин не допуска до руските ресурси чужденци. Това е болката на чиновниците в Брюксел.

на урсула мурсула и другите капачки еврочиновници не е руската икономика, тя си върви напред и си е напълно самостятелна.Проблема е западналата икономика на ЕС-свръхрзадлъжняла и нищо преоизвеждаща икономика на ЕС вече 15 години.Практически в кома на командно дишане с печатана не пари които само ускорявата дефицита и задлъжтнялостта.

Баснята за руските "богатства" ,които цивилизования свят искал да и отнеме...За това и австрийския идиот адолф бил тръгнал на война .Добреее... Приемаме че за идиота и тези за него -А ВСЪШНОСТО ТЕЗИ ЗАД НЕГО СА ИНТЕРЕСНИТЕ-целта са "богатствата".Русия си запази "богатствата" .Света остана без тях ИИИ СВЕТА ЗАГИНА А ЕВРЕЙСКАТА СОБСТВЕНОСТ ЦЪФНА И ДОРИ ВЪРЗА.Хаха...СВЕТА МОЖЕ, И СИ ВЪРВИ И БЕЗ "БОГАТСТВАТА " на русия.И не само може но И се справя дооооста добре.Така че въпросната басня за която казах Ф началоте е басня за идиоти.Еврейската пропаганда да се шиба.Целта на тази война е МАААЛКО ПО-ДРУГА.И тя е РУСИЯ ДА "ОСВОБОДИ" ИЗТ. ЕВРОПА.И ТАКА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА РУСИЯ,които са същите от 1917г които платиха метежа ДА СЕ СДОБИЯТ С ОЩЕ СОБСТВЕНОСТ ...хаха.КОИ ПЛАТИХА МЕТЕЖА 1917Г...КОИ...ХАХА...КОИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА РУСИЯ И ДО ДЕН ДНЕШЕН И Я ИЗПОЛЗВАТ ЗА МАША С КОЯТО ШАНТАЖИРАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ... Не веднъж съм казвал ЧЕ ЕДИНСТВЕНОТО,НЕ НАЙ-ГОЛЯМОТО,А ЕДИНСТВЕНОТО БОГАТСТВО НА ТАЗИ ЗЕМЯ Е ЖИВОТА С НЕГОВАТА НАЙ-ВИСША ЕМАНАЦИЯ-ЧОВЕКА С НЕГОВИЯ УМ.НЯМА ДРУГИ БОГАТСТВА.А каква е стойноста на живота в русия и подобните на нея?НИКАКАВА.Да унищожиш 56 ПЕДЕСЕ И ШЕСТ МИЛИОНА ЧОВЕКА ЗА ВЛАСТВАШ НАД ЕДИН НАРОД И ТАКА ДА ГО ПРЕВЪРНЕШ В ЕДНО СТАДО ЛИШЕНО ОТ РАЗУМ-А НУУ ВОТ ЕТО ДАААА...Да отнемеш собственоста на този народ като издигнеш КРАЖБАТА В РАНГ НА ЗАКОН,КОЕТО Е И СЪШНОСТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА "ИДЕОЛОГИЯ"-ТОВА Е ЕВРЕЙСКОТО ТВОРЕНИЕ НАРЕЧЕНО КОМУНИЗЪМ. Комунизмата-това Е КОГАТО ЕДНА МАЛКА ГРУПА ДВУНОГИ ОТКРАДВАТ СОБСТВЕНОСТА НА ЦЕЛИ НАРОДИ ЗА СЕБЕ СИ ,ЗАЩОТО СОБСТВЕНОСТ КОЯТО ДА Е НА ВСИЧКИ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА."Обществена форма на собственост"...Можете ли да си представите по-голямо безсмислие.Това е абсурд,какъвто човешката история НЕ ПОЗНАВА.Ми това си е чиста КРАЖБА.А кражбата е най-голямото престъпление в човешкото битие ДА ОТКРАДНЕШ Е ПО-ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ТОВА ДА УБИЕШ...Но това вече съм го обяснявал... "Богатствата" на русия...хаха

Защо е това писане за да кажеш толкова глупости , не се хаби , те руснаците си играят играта а ти гледай себе си , че отиваме на п..ка си майна.

Това не е четиво за всеки.А за говеда да не говорим...Разбра ли.Не си ми от категорията ...

да се покажеш, че си един тъп българин се вижда. Тъпакът винаги иска да се покаже, че не е тъп, а значим, какъвто не е.

тези Урсула живее в друг свят както и целият ЕС.Да погледне икономиката на ЕС-само балонни услуги ,свръхдефицити, и отрицателни баланси по всички направления, колросални бюджетни дефицити и огромни дългове при постоянно печатане на пари с нулева лихва- спирала от която няма излизане вече 12 години. Т.е -фаирала икономика наЕС. Русия-промишлено производство което е 75 % от БВП и при дългове от 11 % /един от най ниския в света/и ежегодни излишъщи в бюджета и платежния баланс.Освен това Русия след "санкциите" на запада за първи път стана износител на стоки които само до преди 5 години внасяше.Късно е либе ца китка ма ЕС-военно политическо и вече икономическо джудже.

Верваш ли си? БВП 1550 млрд долара, външен дълг 540 млрд. и това било 11 %.....

Човекът по-горе има предвид държавния дълг който е меду 11 и 19% според различните източници. Външният дълг вклюючва и задълженията на руски компании и граждани към въшни финансови институции. които не са работа на правителството на Русия и наистина е около 32-33%. Както и да го смяташ - руските задължения спрямо БВП с в пъти, понякога в ДЕСЕТКИ ПЪТИ по-ниски от тези на САЩ , Япония и ЕС. И правилно по-горе е отбелязан факта че руската економика е реална, а европейската и американската са изкуствено надути по всякакви измислени начини с "услуги" и прочие безсмислени и нереални врътки. И добълнително изкуствено надувани (уви не особено успешно) с печатане и хвърляне в обръщение на стотици милиарди долари и евра, последствията от което тепърва предстоят. И няма да са добри. Това достатъчно добре се видя по време на пандемията - ЕС и САЩ не могат да си произведат базови стоки, ако световната търговия се "задъха" по една или друга причина.

Тая какво е сънувала, налага санкции, говори за модернизация на Русия, как се връзват двете от нейна гледна точка, или някой много умен и влиятелен и е подшушнал, че ако искат да спечелят, трябва да правят точно обратното на това, което правят до момента, иначе ще спечелят други , но не и ЕВРОПА.

Няма спор че руската икономика е така както тази мадама я описва. Руската икономика е като Русия...всичко е концентрирано на едно място (Москва). Трябва диверсификация! Спор няма! Но и доста направиха за последните 15-20г. Това също не може да се отрече. Много малоумници сравнят руската икономика с американската например. Но не отчитат че Русия тръгна по този път преди 20ина години а САЩ вече от 100г върви по същият път. Не може да се очаква наваксване толкова бързо! После имаш икономика И икономика. БВП-то на Китай може да е голямо, но средният китаец не получава голяма заплата! БВП-то на Швейцария е по малко от това на Китай, но редовият швейцарец получава един камион пари като заплата. Лесно е когато можеш да изкараш един коловоз с пари като направиш кладенец за петрол. Помня Путин каза в един от форумите "Подават се молби само за вадене на петрол, никой не подава молба за производството на продукти." Като имаш какво да копаеш и да продаваш за една планина пари, защо да се мъчиш по трудният начин за по малко? Един вид санкциите на Русия решиха този проблем. Изведнъж стана адски печелившо да правиш сирене и кашкавал в Русия. Една редица фирми се откриха в тази сфера и това е брилянтно начало да си правят поне храната, а не да пълнят чужди гуши. Имат сериозни предизвикателства в много сфери. Но имат и шанс да ги решат. Мен друго ме притеснява. Че докато шансовете на Русия да продължава да се подобрява е сигурно 50 на 50. То шансовете България някога да се оправи са 1 към 99! Давам 1, защото все още ми се иска да вярвам в чудеса....

Бългярия нямало да се оправи със средна заплата 1100 долара, ама Руслямска държава със средна заплата 600 долара щяла да се оправи.? Това е смешно. Верно нямаме суровини, но се оправяме криво-ляво

Господин прос трол, искам да ви уведомя, че има интернет и достъпът до него все още е свободен, така че всяка глупост, която изплющите тук може да се провери в рамките на минути. Средната нетна работна заплата в България е малко под 600 евро. Средната нетна работна заплата в Русия е около 500 евро. И това е при цялото пънене на САЩ и Европа и постоянни санкции срещу Русия в продължение на 7 години явно, а и преди това скрито. Може да потърсите и примерно какви са цените на храните и бензина в Русия (средно). Ама пийте един валидол преди това, че ще ви причернее от сравнението с просперираща Европа.

Пълна смешка е това изказване. Каква й е работата на тази урсула да лее мозък за модернизирането на руската икономика - това си е работа на руснаците. Имало било много опити за подобряване на отношенията с Русия? Кои бяха тезо опити - постоянните търговски санкции и ограничение на руски компании и политици? Постоянното пречене с всички възможни ковренски средства на руските проекти за по-добро свързване на руския износ с Европа - Северен, Южен поток? Постоянния въртене на натовски военни кораби и самолети по границите на Русия и създаването на американски бази в Румъния, Полша, Прибалтика? Абсолютно некадърни и безполезни дрънкала са болшинството европейски политици в момента, тук-там някой, който да става за нещо повече от чистач на "санитарни помещения".

Администрацията на ЕС е пълна с някакви дебили....

И това е адски потискащо.

За съжаление и ние сме там в това число!

Бунак Fulcrum, първи коридор, пета глуха

Мен не ме мисли, жалко тролче. Гледай си твоя стъфнат бексайд.

Пълна смепка си ти, бе крети. Руслямска държава сам си наложи санкции за стоки. Руслямските проекти които изброяваш са излишни при наличен капацитет надвишаващ 2 пъти нуждите на ЕС. Сега стават 3 пъти. Защото това са проекти за шантаж, а не зареална търговия. Въртенето на НАТО вски кораби е заради подлостта на Руслямска държава и анексирането на Крим, след като беше гарант за теритоиалната цялост на Украйна. Държава която води войни със всичките си съседи през 21 първи век и е основен доставчик на оръжие за всички терористични организации и тирани по света. Ае у лево.

дядка получаваш 5 цента и едно розово хапче.Вицовете за в друга секция.

@dada Или не сте наясно какъв е обхвата на 21 век или не сте наясно Русия колко съседи има. Като цяло е видно че изобщо не сте наясно с реалността. Ако имате предвид 20 век да знаете, че пак не сте прав. А виж примерно България наистина е водила войни с всичките си съседи през 20 век. И какво от това? Силни сме били били сме ги. Е, поне докато са дошли някои по-силни...

ЕС загрижен за икономиката на Русия! Зад тоя интерес стои някакво дълбоко прозрение - какво точно няма да коментирам. Тя не че Русия не се справя повече от добре с икономиката - в момента е на 6-то място в света по брутен вътрешен продукт(а 2000г. беше на 20-то!), малко след Германия! Но скоро ще изпревари Германия, тъй като динамиката на развитие е по-висока от германската.(данни на Свет.банка). Можем само да адмирираме "прозрението" и да се надяваме от това да спечелят и двете страни.

Русия изнася суровини, основно петрол и газ. Така е откакто в нея победи Великата Октябърска Социалистическа Революция.

Руслямска държава дели 11-12 място с Южна Корея по БВП. Как пък се изсели че били 6-ти????

Освен тъй наречения "реален" БВП, който по-скоро трябва да се казва "нереален", има и едно нещо което се казва БВП по паритет на покупателна способност (PPP), което много по-добре оценява до реалната сила на икономиката. Та по-него Русия е шеста в света. Кажи мерси за налятия акъл.

Какво общо има ЕС с руската икономика? Урсула по-добре да погледне затъващите в дългове европейски държави, вместо да се занимава с това от какво печелели пари руснаците

така, Мунчо да и се скара веднага :)