Брюксел: Отворете сметка в "Газпромбанк" в договорената валута, обявете го и приключете

Докато съществува зависимостта ни от руски изкопаеми горива, оставаме изложени на опасността от руски шантаж, заяви говорител на ЕК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Урси си свали гащите, надупи се и извика смело: "Вижте сега как ще срина икономиката на руснаците..."

Вие се опитвате да им сринете икономиката, а тяхното било шантаж?

Естествено, в статията ви не пише никъде думата рубли. Вашия сайт допринася за хаоса. Ще се стремя да ви избягвам.

виж

Да гледа. Защото вижда каквото си е решил/а .

Да ама плащането няма как да приключи като преведеш пари на собствената си сметка. Сметките в евро принадлежат на компаниите купуващи газ, а не на Газпром. Така че за какво приключване на плащането говорим ? ЕК си зарива главата в пясъка за да може и вълка да е сит, и агнето да е цяло. Естествено само наш Киро се взе насериозно и ни отряза доставките. Да ги видим сега неговите кораби ще идват ли регулярно и на какви цени.

ХАХАХАХАХА Всички руски тролове са се събрали и вият на умрело по новината! КЕФ! Копейки НЕТ! Тролове НЕТ!

Кави лицемери са ЕС .Та нали затова се води войната в в момента с Русия за енергиините и источници .Не за друго..

Ще припомня какво направи ЕС, по съвет на Майкъл Макфол - бив щатски посланик в Русия: "Russia should continue to export oil to democratic countries, but recipients should hold payment for these energy resources in escrow accounts until Putin ends the war." Русия е ДЛЪЖНА да доставя петрол, а купувачите ТРЯБВА да бавят плащанията. Да повторя ли за неразбралите кой и защо е виновен за настоящия хаос?

Не да "забавят плащанията" , пише "да ги задържат докато Путин е на власт" . - да не плащат за неограничено време, докато в Русия не се избере президент, удобен за тях. Това е чист тероризъм.

Ех и само богата и силна България се оказахме най яките и решихме да не плащаме по новата схема както останалите държави в ЕС а да плащаме по старите сметки които са запорирани от ЕС и да ни врътнат кранчето. Но ние сме богата държава със силна икономика и ще се оправим без проблеми.

Някой да му разясни на простото Киро как се прави, и стига с тази "незвисимост", когато сме толкова зависими от тъпия запад, в рязко ощетяване на българските интереси. Ето, да откриваме сметка в Газпромбанк в долари (каквато била договорната ни валута) и да спре този прошляк К. Петков да се прави на интересен, че аман от профани по високите етажи на властта у нас, които си пълнят джобовете на наш гръб. Този е почти като клоуна зеленски - ще ни вкара във война докато господарите му от САЩ му пълнят офшорните сметки.

"вече 20 европейски компании са открили сметки, необходими за сетълмент с Русия" Нещо много завоалирано го казват ? Това са фирми, които от десетилетия търгуват с Русия. Значи сметки в евро и долари имат, иначе как са търгували досега ? Сега открили някакви нови "необходими за сетълмент" сметки. Ами тези сметки могат да бъдат само сметки в рубли. "Да платят в евро и да считат, че са изпълнили задълженията си". Вероятно може. Ако дадат право на банката веднага да конвертира тези евра в рубли на борсата, при връщането им те ще се окажат в рубловата сметка. При превод на валута това се прави, автоматично. Но след това само собственикът на рубловата сметка може да ги нареди да се прехвърлят по рубловата сметка на Газпром. Което не искат да правят чрез банково нареждане, страх ги е и ги е срам. Има различни банкови операции. Например "незабавно инкасо". Учредява се право в полза на някой контрагент да тегли от сметката, винаги, когато възникнат задължения. Така например може да се плащат сметки за ток, вода и др. Удобно е. Доставчикът представя фактура и си взема веднага парите. Накрая на месеца само ти дават движението по сметката. По тази система ще може Газпром да си изтегли рубли и след това да експедира газа. Вероятно има и по-изтънчени схеми, банкерите имат вековен опит. Но като цяло европците изглежда като че ли кандисват. Само дето Петков вече подписа за 20 г. напред да купуваме прескъп газ ... Така му наредиха, така направи. С нашите пари и парите на децата ни. За благото на америка !

tonk11

Глупости, ама ного големи. Много. ОТКРИЛИ СА СМЕТКИ В ГАЗПРОМБАНК СЕГА. Правиш ли разлика?

Споко, скоро ще почнат и компаниите им да искат да се върнат в Русия. Ма нещо не виждам коментари от еврогейове и укропитеци. Да не станаха рускоговорящи бежанци?

Позор за ЕС ,че поддържа нацизма !

Позор за Зеленски че поддържа нацизма !

Европейската комисия да се разпуска или да бъде съдена за саботиране на европейската икономика!Този диктат от некомпетентни и корумпирани чиновници трябва да престане!.

Мутрата си отворила сметка в Бурканбанк

Можели да бъдат подложени на системен тормоз? Е, когато налагаха санкции, виреха носове , ама защо забравят, че са в позиция партер и със свалени гащи? Защо първо швабите не искаха да налагат санкции , и защо пак те първи започват разплащания в рубли ? Много са смели бюрократите от Брюксел, ама на думи!

Само канадски Кирчо и наш Кокорчо недоразбрали ...

А у нас ще ми въвеждат цена за обикновено и за луксозно къпане, като докато свикнем с ''промените'' обикновено ще е всяко първо къпане в седмицата, а после всяко първо в месеца. Газта ще е по цени ''в последния момент'', но ще е по джоба само на високопоставени държавни служители и то с благословията на на-социалната партия и в България и в правителството.

Простокиро прекъсна доставките на природен газ за България, за да купуваме по-скъп.

Тия в Ес са малоумници. Нямат нефт,газ, въглища, редки метали ,а дрънкат докато зависели от Русия! Сякаш утре в Европа ще се появят залежи от тях. Ама щели да си ги доставят от оня край на света за по евтино.! Това е чиста шизофрения.

Ами всъщност руската инвазия е точно за това. да не се появят тези неща в ЕС когато украйна стане част от него.

Ама може ли да си толкова глупав!

Киро: Отворете сметка в "Газпромбанк" в договорената валута, обявете го и приключете! И договорете новия договор за следващ период. А 4 пъти по-евтиния газ от САЩ го продайте на ЕС за 2 пъти по-евтин от Русия и ще рализирате огромна печалба. Асен Василев да го обясни на по-простите.

А Кирчо защо каза, че не може ...

Ами защото не може. А не може, защото не дават. Чети внимателно и с разбиране - може сметка и плащане в $ и €, но не и в рубль.

Запада, си остава с колониалното мислене -- граби квот можеш, прави войни и не плащай

Както казах по-рано, нито един купувач от "вражеска държава" не се е поддал на изнудването целящо изкуствено задържане на курса и конвертируемостта на рублата. Докато все още се купуват руски газ и нефт, то ще бъде в договорената валута и на цена образувана според договорените правила. т.е. от нищо - пак нищо. Само пропагандни каскади. С рубли пак не можеш да си купиш нищо различно от други рубли. И курс "рубла/евро" не съществува.

Не знам от каква държава си, но моята стока ще я продавам на каквато цена си искам. Ако не те устройва, купи си от друго място. Ако искаш да ми я вземеш ще ти завра една ракета, дето слънце не огрява.

Мда. Точно такава е заплахата която отправя русия към "запада". А западът по най-бързия начин спира да купува суровините на бензиноколонката с ракетите. И русия умира от глад докато се дави в нефт и газ. Като венецуела.

ехааа....съгласен ли си да си даваш стоката без пари ....

tonk11

Да ти каза аз сега - абсолютно нищо не си разбрал от цялата схема. Ама иначе си гоуем разбирач.

Вече не могат да крадат. Преди плащаха и сметките се замразяваха автоматично. Сега плащат и чакат да се превалутира. Ако рукнаците изтеглят парите - получават газ, ако не - духат супата. Вече не може да се краде.

Е оти ги ручаме жабетата? Добре, че не пратихме мисия до Марс, да рови за гаЗ...

А ние какво правим сега? Не сме ли авропейци, а, Кире? Авропейската мафия нещо се огъна и е ядосана. Лошото е, че ние сме във властта на тази мафия. Само Унгария се държи като държава. Брюксел е окупиран от някаква шайка мафиоти, които незнайно как просто взеха властта там, самонастаниха се и сега се опитват да командват Европа. Никой не ги избира, само изведнъж някакви треторазредни калинки стават назначени. Това, което се избира, е една смешна сбирщина баз влияния. И малка група, да върши черната административна работа. Ни помен от европейската конфедерация, за каквото промотират този проект. Неусетна стана мафиотска организация, за сега в сянка и подчинени колонии.

Ще плащате иначе задниците Ви ще ги заплаи народа а и бизнеса.

Умнокрасавитетът ще обявят това за победа над Путин.

Като не можете да крадете от сметките, вече се нарича шантаж.

разправяше Просто Киро??? Не можело??? И кара кораби с газ от другия край на света?