Коментари - Броят на американците, които могат да си купят жилище, стигна най-ниско равнище в историята | Бизнес.dir.bg
назад

Броят на американците, които могат да си купят жилище, стигна най-ниско равнище в историята

Средната цена в САЩ достига рекордната стойност от $439 716, а 30-годишният фиксиран лихвен процент по ипотечните кредити е около 7%

Обратно в новината

Коментари - Броят на американците, които могат да си купят жилище, стигна най-ниско равнище в историята | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното е че отпуснаха още милиарди за Украйна

В Калифорния е топло целогодишно и не ти трябва къща, да й плащаш данъци, режийни и поддръжка. Една палатка и си живееш екстра в центъра на Лос Анджелис и Сан Франциско, като различни НПО-та раздават и безплатна храна 2 пъти дневно на всички желаещи. В момента там има стотици хиляди палаткаджии и се увеличават с всеки изминат ден.

Много са зле хамериканците, а в моята Русия си купуваш комуналка с обща баня и тоалетна за етажа само след 40 години спестяване! А ако не искаш да спестяваш искаш ипотека срещу скромните 18% лихва.

Американките, вече повечето о тях, раждат вкъщи, сумата от около 10 000 долара за раждане в болница им е непосилна. А за собствен дом - да не говорим.

пове4ето хора в Америка си купуват жилище за пенсия, ако искат или ако могат. всъщност работещите предпочитат да са мобилни и да се местят там, където има работа. в този случай една кравана е по-рационална, отколкото къща на голямо разстояние, за която само да се плаща данък

Да им пратим Бойко Борисов и Долен Пеевски да управят нещата

Доволен Пеевски

Американската мечта се оказа скъпо картонено жилище))) Явно американските скитници клошари са много прагматични и затва живеят в кашони. Евтино и почти безплатно... ББААХАХА

Няма толкова тъп народ като българският, който вярва на всичко, което му напишат в интернет. Имотен балон съществува навсякъде в света. Вижте какво става в Китай- цели призрачни градове пустеят, фалират строителни фирми.....ама това е свободното общество. След като се раздуе един пазар то неминуемо следва свиване. Айде помислете с главите си.

''свиване" - какво по-точно се свива?

"Няма такова престъпление, което един капиталист не може да извърши, ако това престъпление може да му осигури 300% печалба" Карл Маркс, 1847г.

А при Марксист-Комунистите е точна на 360 градуса!

"броят на американците, които могат да си позволят да купят жилище, е достигнал най-ниското си историческо равнище" там живеят мизерници и бездомници. АДМИНЕ САЩИСАН. НЕ МИ БЛОКИРАЙ АДРЕСА ДА НЕ ТЕ БЛОКИРАМ В БАНКАТА!

Сащ са 350 000 000 - 37000*12 = 444000 на година. България 6 500 000 - 350 000 000 /6 500 000 = 53,8 444000 / 53,8 = 8 320 . 693 . Значи ако сащ са с население колкото България,на месец щяха да се продават по 693 апартаменти или къщи.

Миткоооооо, Митенцеееее, ти от помощно училище ли идваш бе, момче? Кви са тия тъпи сметки? Сигурно ще да си бил гордостта на помощното училище. Хахахахаха.

Посмях се на дебилния ти коментар Смях. Баща ти на чикии трябвало да хвърли

Точно така. За сравнение средномесечните сделки за периода януари - март 2024 са били по 14599. 20 пъти повече от САЩ спрямо населението.

Капитализма има едно голямо противоречие. Стреми се в разпределението на принадената стойност към минимални разходи за заплащане на наемния труд и максимална печалба. Обаче, това намалява покупателната способност на хората, които в мнозинството си са наемни работници. Това води до свиване на пазара на стоките които капитала произвежда. Затова, решението което капитала е намерил на този проблем е следното: печалбата от отрязаните възнаграждения капитала ги вкарва в банките и те ги раздават като кредити с лихва на същите ограбени наемни работници. От което капитала генерира допълнителна печалба.

А колко от днешните български безправни роби могат да си купят свое собствено жилище?? Е, могат, разбира се - като теглят ипотечни кредити от банките и станат роби на банките за над 30 години! Колко от българските роби могат да си позволят да имат семейство, деца, при сегашната дива, варварска спекула, замаскирана като "инфлация"? Алчни обезумели от лакомия капиталисти-паразити и шайка спекуланти, гешефтари, печалбари и прочие капиталистическа паразитна сган са обсебили и окупирали всички възможни пазари и "одират" живи робите буквално вече до под кокал. Отделно от това капиталистическата сган надуха до Космоса цените на всичко, най-вече цените на хранителните стоки. Едностаен апартамент(боксониера, гарсониера) - 80--100 хиляди евра. Двустаен - 200 000 евро. Съответно тристаен - 300 000 евро. Четиристаен, нормален за отглеждане на деца - 400 000 евро. Див, варварски грабеж от една малка, паразитна капиталистическа прослойка! Един злокачествен капиталистически тумор, който ограбва и убива българските роби, а и всички останали роби по света! 1% от обществото живее за сметка и на гърба на останалите 99%! Паразитна капиталистическа система. Безправните роби най-после трябва да разберат и проумеят, че за всичките техни беди и страдания има само една дума - КАПИТАЛИЗЪМ! При това, дивашки, варварски, садистично жесток и алчен капитализъм! Робите трябва сами да се освободят от капиталистическото робство, и веднъж завинаги да изрежат до дъно този зловреден, злокачествен капиталистически тумор. Няма кой друг да ги освободи. Няма освободители - народите се освобождават сами!

Цената на едно жилище - в нормална страна с нормална икономика е (трябва да е) равна на 2.5 до 3 пъти годишния доход на семейството! Пример - при годишен доход да кажем от 50,000 евро семейството би трябвало да може да си позволи да си купи жилище за 125,000 до 150,000 евро (не се включват спестяванията, разбира се, които например може да се използват за даун пеймънт - вноска при закупуването) Цените се надуха поради високата инфлация, спекулациите, а в България и поради огромната корупция, кражби и масовото пране на пари от престъпни дейности!

Като гледам тука в България към 80 процента от хората имат жилища. Аз примерно имам 1 къща с 2 апартамента. Хамериканците да се спасяват. Ние сме роби и сме много зле. Ха,ха,ха,ха,хо ,хо.

А ти откъде ги имаш тия имоти бе, малоумник? Имаш ги от комунизма - от твоите баби, дядовци, бащи й майки. Ако нямаше комунизъм те нямаше да ги имат, а следователно нямаше да ги имаш и ти. Нещастник, нямаш акъл за 5 пари - досущ като останалите 99% български човекоподобни хуманоиди с изпържените мозъци. И въпреки всичко ти не си свободен човек - ти си роб! Ти принадлежиш на твоя капиталист-робовладелец, наречен за благозвучие р а б о т о д а т е л! Робовладелец, който като минеш възрастта 40-45 години и ти бие шута отзад - щото си бил вече в пред пенсионна възраст. И наема някой младок на 20, за да му плаща малко и да го лъготи с "кариерно израстване". От своя страна този младок, като стигне 40-45 и той бива изритван от робовладелеца. И омагьосания кръг продължава до безкрай! Освен това при капитализма всичко става с връзки и с пари - дори и да си намериш работа! А ти, ти си идиот!

Ало тузарите, не ви трябват къщи. Както сте тръгнали, скоро ще ви трябват само дупки.

е, и какво от това?

Да ти кажа.......обикновено США завлича крак и година по-късно в БГ става леж! Но този път май Еропата ще гръмне първа.

Това не са къщи,а бунгала за 400000 долара. Кат духне едно торнадо и отнася цял град.

те заради това всички масово напускат америка и драпат да идат в рассия!

драпат да ти затапят устенката квичаща с резаната тапа... ББААХАХА

се Случи - както се Казва! а ПоУките - са Ясни - САЩ е точто като Германия 30-те Години на 20-ти век, ако ме Разбирате!!

САЩ и 30-те години на 20-и век не са били цвете за мирисане...

И са ко стана, тва ли еамериканската мечта? Некво си картонено буннало за 439 716 доларес на 7% лихва... Нали тук гурбетдобитъка квича че сащинистан било 1% ве... Картонена американска мечтаза голема цена... ББААХАХА

Интересното е, че в тази статия дори е даден линк към източника и никъде няма твърдение подобно на това в заглавието. Колко са били американците, които могат да си купят жилище? Колко е станал сега? То подобно нещо не може и да се сметне, но да има радост за троловете. За нещастие на троловете, обаче, броят на американците, които могат да си купят жилище, винаги е бил по-голям от броят на втниците, притежаващи вътрешна тоалетна. И пропорцията продължава да расте.

РФ е 144 млн. САЩ са 334 млн. или 2.3 пъти повече. Ерго американците трябва да над 2.3 пъти по-зле от руснаците, за да могат руснаците да са с повече собственици на вътрешни тоалетни от американците :)

то щото американците са цъфнали с техните вътрешни тоалетни "Експерти предупреждават за септичен проблем за милиарди долари, който заплашва юга на САЩ: „Това са бомби със закъснител под земята“" Това е канализацията им!!!

въпрос... или в Историята, щото гражданите на САЩ които измислиха бидонвилите, когато много американци не къща а дори кемпер не са можели да си позволят, могат да оспорят второто твърдение;)

Тези талашитени хралупи от снимката ли са американската мечта?

Не са толкова зле талашитките, лесно се правят ремонти :) Също така някои учени твърдят, че е по-здравлосовно да живееш в талашитка от колкото в железобетона клетка........колко е истина, не знам.

Виждаме дългата ръка на Путин, той ще бъде набеден :) Заглавието е малко подвеждащо, боят на американците които могат да си купят жилище е много малък. Останалите даже и заем не могат да вземат! Но.....можеш да си купиш бургер в МакДоналд на изплащане за 30 дена :)

пффф

Абе, те от родината ти нарязан хляб на изплащане пуснаха, пък за бургер още не са дорасли... :)))

Фентанил да има, кой ти мисли за жилище...

Хляб и зрелища