Богатите ще съфинансират санирането

Това са само предложения и няма взето решение как точно трябва да продължи програмата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Богатите ще съфинансират санирането" А какво ще получават в замяна или комунизма се завръща? А колко от цитираните суми изтичат под формата на комисионни и надценки?

Говорите глупости. Санирането го правите и в Южна и в Северна България. В Бургас, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково. Ефекта от санирането е нищожен защото това са топли региони. Санирането трябва да се прави в Русе, Видин, Плевен, София, където е по студено и ефекта ще много по-голям. Но вас политиците не ви интересува ефекта за българската икономика и всички бъгри, а ви интересува интересуват ви да спечелите корупционни пари и избирателите да гласуват за вас.

Санирането е едан огромна измама, и при това - не само в България. Грамотни хора сте - можете да четете на български. Само прибират парите ни, а ефектът или го няма никакъв или дори е отрицателен. И това по опита на Германия, където санират с десетилетия вече. Печелят едиствено производители на компонентите на облицовките и фирмите, които санират. Всички останали губят и то с доста пари, здраве и лоши условия за живот. Вижте в тубата видеа напр. с ID-та (имат субтитри на български): Gw5frBhe-qY fF9DRa2Ul00 Ox4w30_uFBQ Има още много такива видеа - кои със субтитри, кои не, но има. Вижте ги и мислете! Не си използвайте главите само за да си окачате на тях марковите розови очилца, пробутвани ни от крадливите политици и техните господари от компаниите.

...Богатите ще съфинансират санирането.... Само дето в моя вход повечето живущи са пенсионери и според банката са неплатежоспособни.

Ами те другарите управници и чиновници си санираха безплатно которите а сега другите да доплащат за назидание,а уж всички с равни права.Ебати държавата.

От всички според възможностите, на всички според необходимостите !!! Ура, Другари - Ура !!!

Признаха си! Ефектите са изключително големи за фирмите, подписали се да санират. Всъщност изпълнителите са съвсем други. А работещите са евтино платени некадърници цигани! След 3-5 години всички налепени тапети въпху панелките ще паднат! Накрая след всичко и след отчитане на рушвета към ГРОБарите от всеки блок на далавераджиите им остават над милион чиста печалба! Колко броя блокове са "минати" по процедурата на ГРОБ? - ЗаГРОБват държавата и народа тия мръсници! Стига с тая фалшимва програма!

Нашият блок в Слатина в момента го санира фирма на ДПС-то, а пък връзката е през общински съветник на БСП-то, така че всички са в кюпа...

7.62

да съфинансират санирането и това трябвало да бъде използвано?! Готови са, ама друг път! Нима си мислите че до безкрай ще можете да създавате правни условия за безплатното саниране, изцяло за сметка на държавния бюджет, и след това незабавно да ги променяте като прехвърляте 1/4, че и повече от стойността на санирането за сметка на живущите в дадена жилищна постройка?! Та на какво правно основание правите това разделение между хората и за едните създавате облаги, а други ги дискриминирате като ги лишавата от правото да ползват същите условия, като първите?! Ще прилагате диференциран подход?! И по кой критерии ще правите това и на какво основание ще променяте закони и подзаконови нормативни актове?! Или вече прилапахте парите от заемите и сега трябва за сметка на населението отново да попълвате дупките в бюджета и празнините в джобовете си?!

Всичко написано от теб е вярно. Но такава ние системата - дискриминационна. Ето ти и други примери за дискриминация: - детските надбавки - полагат се за дете, дават се от данъците, но... не всички ги получават - "бежанците" - Борисов си призна още преди 2 години - държавата дава за 1 (един) бежанец по 600 евро на месец. За кое българско четеричленно семейство държавата дава 2 400 евро на месец? - редовно дават допълнителни пари на пенсионери за Коледа и Великден - защо не го правят пропорционално? Напр. дават една базова сума на тези с минимални пенсии, която да намалявя с някакъв процент за по-високите пенсии, но да дават на всички? Сега става така, че ако напр. някой е с 300 лв пенсия получава надбавка, но ако е с 300.01 лв пенсия няма да получи нищо. Защо е тази дискриминация?

Чакам покана да финансирам и рефинансирам

Който има акъл да изчезва от кочината БГ

Ако не крадяха парите щяха да стигнат и за останалите сгради.

1. Богатите не живеят в панелки 2. В момента средната класа, която по принцип изплаща и ипотенчни кредити през данъците финансира санирането.

Богат е за мен ,имащ доход над 5 000 лева. Тези дето не живеят в панелка ,взимат над 30 000 месечно.

:) пишеш глупости.

Стига с тая лъжа за саниране! Извършва се единствено повишаване на енергийната ефективност, което не е дори и половината от дейностите, които трябва да бъдат извършени при саниране

Като припомням тази Божия заповед, мога да отбележа ,че средствата за саниране не са огромни ,а само кражбите от тези средства са огромни.

от този по голям ефект има само грабежа........

Политиците я докараха до там, че държавата и ЕС дава пари, а обикновените хората да не ги искат. Не им се набърква с инстиуции, бягат далеч като чуят за тях и свързаните с тях неуредици. Как в един Букурещ, който е огромен успяха да санират 80-90% от сградите за 2 години, ние за 25 няма да успеем.

Някой ще ми обясни ли кои са тези "богати", които живеят в панелен блок?!

значи като чета новината и имам чувството, че тази държава се управлява от малоумници. Като правехте програмата не знаехте ли, че има 42000 сгради и че средствата да се санират са изключително големи? Ама почнахте 2015 преди кметските избори за да могат да се пъчат кметовете от ППГЕРБ че ще оправят домовете на хората и да си пуснат обществените поръчки с нагласени изисквания и методики. Сега ако промените правилата да има и самоучастие какво ще стане - едните граждани с изцяло безплатно саниране, а други със самоучастие. Това е чудовищна несправедливост. За предното саниране са обработени 2022 сгради за 2 милиарда т.е. по милон на сграда. Ако трябва да се правят още 46000 сгради това са 46 милиарда, от които половината трябва да се дадат от населението и половината от държавата, което няма как да стане. А ако не се направят всички сгради ще се създаде още по-голямо неравенство и несправедливост. А между другото от тия 2 милиарда ППГЕРБ са откраднали чрез връщанката поне половината. Така че реално санирането е направено с 1 милиард, а не с два. По-добре да се спре с тази програма и да се стимулират хората да си купуват енергийно ефективно отопление.

ГениАНАЛНА идея! Ще се изпълнява по цени дадени от наши фирми, а масрафа ще го плащат льохманите.

Не разкривай схемата........... Електоратът е прост - лесно ще се хване на въдицата. Ако не ще доброволно, ще е доброЗорно.

Ганьо обича авантата. Няма ли аванта, не му е проблем панелката му да изглежда като коптор и няма и лев да даде да я оправи.

Е па ти като си много ларж вземи оправи панелката и на съседа.

Аха, крадохте до сега от евро-проектите, сега ще започнете пряко и от хората!

Ясно, кражбата трябва да продължи доколкото е възможно. Ефект от тази програма като гледам какво мислят няма да има. Хората трябва сами да решат дали да санират или не и ако го направят това трябва да си бъде тяхна инициатива, държавата въобще не трябва да се меси. Тази програма няма да послужи за нищо друго, освен Бойко да се бие в гърдите пред Европа колко сме енергийно ефективни и че това е заслуга на Бойко и неговите поклонници.

Как да приберем 50%, без да отпускаме пари?

"Единственото ясно е, че ефектите от програмата са изключително големи" Какви са ефектите? Колко енергия се спести? Щом приказвате такива неща, значи трябва да имате статистика. Но явно нямате. А защо се иска съфинансиране? Ами да: "Първият милиард по програмата е във фискалния резерв като наличности в извънбюджетна сметка, а вторият милиард, за чието влагане е поет ангажимент, още не е заделен. Така дори абстрахирайки се от въпроса дали това е най-справедливият и ефективен начин да се подпомагат домакинствата, остава голямата въпросителна кога и как средствата ще бъдат платени на Българската банка за развитие. В момента тя е буфер в отношенията между общините и строителните фирми, но в един момент институцията ще се нуждае от ресурс, за да изпълнява дейността си." И така още заеми.

Щом веднъж е почнало безплатно така трябва да продължи , не може за едни безплатно за други платено

Няма как да е безплатно за всички при цена от 17 бона на апартамент,ясно е че занапред ще е със съфинансиране,а за такива като мен в къщи накрая ще е задължително за моя сметка,че да има пари за собствениците на фирми.

Ако е казано точно за богатите, това са Бойко, Цецо, Плевнелиев, Марешки, Доган, Пеевски, В. Божков, Прокопиев и пр. Добре известни са ни и наистина ще е справедливо, вместо да им национализират краденото, всеки да санира основно по няколко сгради с гаранционен срок 20 години. Но се боя, че може да стане обратното - ние да поемем разноските, а мутрите от списъка да си увеличат капитала...

е това ти е проблема на държавата... можеш да си изброиш богатите на пръсти. по-добре да смениш държавата, пич. В китай има над милион милонери, знаеш ли?

С тая добавка, че периодически някой от тях получава покана да се яви на площада, за да бъде публично разстрелян. У няма как да не се яви!

Ти тях не ги мисли, техните къщички са санирани.

Няма да се намери такъв луд, дори и много богат, който ще доплаща за саниране на блока му, ако съседите не плащат. Как си представяте това и как ще го принудите? Някой на всяка цена иска санирането да продължава, пари нема, та да се вземат от хората, а уж щеше да е безплатно.

Тази кражба ще приключи защото ако се стигне до съфинансирате по цените на боковите крадци ,по евтино ще излезе да се санира един блок само от собствениците ,веднага мога да дам и реален пример ,по програмата на Лилето един средно статистически апартамент се санира за 18500 лв.,на места и по скъпо ,при частна поръчка същият се прави между 5 и 7 хиляди при това с по качествени материали ,или иначе казано ако се плати 50% от стойността на измамниците трябва да се дадат едни 9-10 хиляди ,ако си ко направите сами ще ви излезе не повече от 7000.

Прости хора управляват прост народ, който гласува просто и след това просто изпада от класацията, защото е ограбен. А иначе обредите трябва да се санират, защото никъде няма такава грозотия!

ххи :) тик идва голямата уловка. Очаквано. За да кандидатстваш за безплатното саниране първо има едно "формално" учередяване на юридическо лице, от етажната собственост. Да... ама не е толкова формално :) сега, това вече е законен начин да задължат богатите да си платт след като попреина първата вълна и шараните се хванаха. а кои са богатите? естествено всеки който плучава повече от ... 600 лв на месец разбира се! Подозирам че има и няколко пенсионера които ще попаднат в категорията богати :) хихихи честит ви ЕС, брюксел и бате бойко начело!

Брюксел и ЕС нямат нищо общо, освен че отпуснаха едни пари да се повиши енергийната ефективност на сградите. Тука вече се включиха БоБо и Дебелото лиле и такова "саниране" спретнаха, че ум да им зайде на ония несретници, които се подлъгаха да повярват, че тая държава ще им даде нещо даром. И не говоря само за абсолютно нелепите цени, по които се извършва, ами например за ония, които се оплакаха, че покрай работата покривът им е протекъл и е наводнил годните апартаменти.

а така, направо да им се вземе всичко на "богатите" и да се даде на бедните! Едно време по комунизма колко беше хубаво

Грабеж - всички даваме пари за да санират домовете на малцина. Ефектът от програмата бил голям... За кого бе, джанъм?

Ако частник си облепи апартамента със стиропор, себестойността е 5-7 хил. лв, ако го правят фирмите на шайката-17 хил. лв.

Първо, трябва да има определение за "БОГАТИТЕ". Второ, не ми се вярва 99% от "богатите" да финансират КРАЖБАТА или по-точно т.нар САНИРАНЕ, освен ако не е начин да платят подкуп на оня от Банкя.

се обмисля въвеждането на съфинансиране, приоритизация, диференцирания подход" - канцеларско пустословие. Плява!

ма другарке, ти говориш за бой с прашки ма, крадците да финансират?? Те знаят само да крадат ма! Нашият шеф окраде 8 млн еврофондове и цинично ни каза : "аз пари от джоба и печалбата си за фирмата нямада дам!" Тва са некви опорни точки!

Богатите също ще плачат.

Кой и как ще определи кой в богат и кой не е? Също ако някой все пак реши че трябва да плащам, аз ще искам да участвам в контрола върху качеството на изпълнение. А аз съм много взискателен в такива случаи.

sawo

Ти така или иначе участваш. Без собствениците да разпишат, обекта не се приема от общината.

Богатите в панелки, които са с "право на строеж" ще съфинансират? Да бе ...

Богатите ще съфинансират санирането Да, да те богатите са богати, щото са тъпи като електората...

Продължавам да не схващам защо данъкоплатците трябва да финансират, било то частично или изцяло, ремонтите и изолациите на частни собственици, които иначе не си мърдат пръста. Т.е. блокът ми е нашарен като цигански катун, нарушил съм всички възможни градоустройствени и архитектурни разпоредби, но не ми пука. Да ми го санира държавата.... Балъците, дето живеят в къщи, да го платят. Мен не ме интересува.... Да живей Бойко!! Пак ги прецакахме!!!

Абе санирането немаше ли да бъде без пари!?!

Това, че е имало изключително огромни ефекти в джобовете на някои хора е ясно. Ясно е и защо се натискате да продължите програмата. Кажете ни като сметки парите, които наляхте от нашите данъци колко електро и топлоенергия спестиха и кога се очаква да се възвърнат?

това ще породи ВЕДНАГА дела за дискриминация.

Богатите живеят в панелки. Умни глави сте, дума няма.

Продавайте старите панели, преди да станат напълно неизползваеми. Който иска да им финансира санирането. А най-добре Партията да се погрижи за тях, нали все пак те ги строиха - калпаво, без шумо и топлоизолация, криви, грозни, гнусни.

Строиха ги, иначе как селяни като теб щяха да се настанят в града?

"изключително огромни" ми звучи изключително тъпо.