БНБ "налива" 9.3 млрд. лв. в банките заради коронавируса

Основните 7 млрд. лв. ще отидат за увеличаване на ликвидността на банковата система чрез намаляване на чуждестранни експозиции на търговските банки.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО в банките? Те ВИНАГИ са на печалба! Наложително е в момента да се помогне на малкия и среден бизнес! Те имат нужда от финансиране за да не пускат работниците си в НЕПЛАТЕН отпуск! Нека Премиера, "президента" и "народните представители" приведат по ЕДНА ЗАПЛАТА за борба със заразата! Това са 2-3 милиона минимум. Знае ли правителството колко хора карат от заплата до заплата? А когато и двамата родители са в неплатен, децата гладни ли ще стоят?? Мислете, ако имате глави на раменете а не тикви!

пари да се дават САМО ЗА ТРУД . никакви предварителни пари и помощи няма да ни предпазят от кризата . Труд - навсякъде и всички ПРИ СУПЕР ДЕЗИНФЕКЦИЯ И ИЗОЛАЦИЯ НА БОЛНИТЕ.

за съжаление нормално тези условия за труд НЕ СЕ ОСИГУРЯВАТ ОТ БИЗНЕСА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Сега , когато здравната система е натоварена лъсват всички недостатъци на управлението (у нас и в света).

банките ще ни дават заем за да не умрем от глад (познай с каква лихва....). Тия заеми месеци и години по-късно ще изплащаме с труда си и ще затягаме коланите . Ти как мислиш - кой ще спечели в криза за оцелявяне ?

Абе много интересно. БНБ прилага същата стратегия както и банката на Австралия. Що ли така??? Целта е сега да се раздадат тези пари под форма на помощ за бизнеса а после да се отреже главата с лихви.

да ги приведат тези почти десет милиарда ...там куда надо

Парите при пари отиват, но не за народа, а за банкерите - банките винаги са с огромни печалби, а беден банкер - няма!

Като им трябват пари да вдигнат лихвите банките...за какво търябва народната банка да им помага? За това че вдигнаха услугите си с 200-300%? за това че не дават никкави лихви? Какви разходи изобщо имат банките? Не виждам смисъла в това да храня куче да ме лае!!!

Парите трябва да се раздадат на физическите лица и на фирмите, под форма на процент от заплатите на хората, не на банките. Банките ще купят с тях злато, облигации и ДКЦ-та, и няма да ги раздадат като кредити на фирмите. Щом и американците го проумяха това и сега ще исипват парите от хеликоптери.... Банките са зомбита и вече са вредни за икономиката. Нали 10 години вече само това правят. Печатат пари и ги дават на банките за да надуват балони. Няма актив в момента който да не е балонизиран. Този подход отдавна не работи.

Никакво раздаване на кредити на фирмите. фирмите да поемат разходите за 40% от заплатите- държавата пое помощ от 60%, нали така беше? дори да не е-собствениците да си размърдат мозъците и кесиите- всеки един от тях е в пъти по-богат от кой да е свой служител. достатъчно алчни стисняри в бизнеса у нас. като не могат- да си ходят -други ще ги заместят- хем по-добри.

3 500 000 000 лева Бойко изхарчил за 2 седмици , заради вируса ? + 9 300 000 000 лева за банките А народа няма безплатни маски . Няма ли военен резерв ? Няма ли държавен резерв ? И от Европа + 1 500 000 000 лева . Общо похарчени 15 800 000 000 лева . Това е новия вирус паника на крадене .

Нали преди две седмици държавата беше в излишък с парите !!!

Е най-накрая Цеко ще покрие изискванията за ЕРМ 2. Разгеле, за малко да се размине еврото.

С тия пари от БНБ няма как да стане това. Голям му е минуса.

Всичко се е юрнало кредити да взима, щото разчитаха на големите си заплати, но короната ги резна. Сега заплатите ще намалеят, а на някои даже ще секнат. И сега кредит върху кредит, върху кредит. Все пак да остане някой лев за здраво въже.

Ало БНБ кде са 40 тона златен резерв на България ? За какво служи той ?

Само да не пипат златото в БНБ, че ръцете им ще изсъхнат.

златото ни се "пази" сигурно при краварите, така че забрави!

Взеха ги още 1945 година

Абсолютно нищо изненадващо. Просто една от основните причини за истерията и цялата шумотевица и напрежение. На никой не му пука за хората. Шумят, за да си въртят далаверите. Дори са нагли и го правят без притеснение пред очите на стадото. Като се замисля, че що да се притесняват? Никой няма да каже и "копче". Според Магнолия Банкянкска вече сме на -3,5 млрд., а няма и седмица от "положението". Заемът сигурно е договорен вече. Мътят максимално водата, за да свършат това, заради което реално е цялата тая история. И ще си свършат нещата.

А за малкия и среден бизнес там колко пари ще се излеят? Или тях кучета ги яли?!

Що да наливат на бизнеса.Той нали е частен.Направо да раздават пари на хората.Ама да карат наред.Смешници.Едните нямали спестени пари зз месец ама взимат кредити по 150000€,а другите щели да фалират та държавата да ги спасява с нашите пари.Нали беше капитализъм всеки да мисли с главата си.Ми дай да върнем соца тогява.Държавата трябва в кризата да дава пари само за здраве нищо друго.Който няма какво да яде да нарушава карантината и в затвора до края на карантината да го хранят

И защо в банките? Какво трябва да стане още за да се разбере, че така няма да продължим....

Абе схемата е ясна - провокираш криза, после предлагаш решение (наливаш по-евтини пари). Само че през това време ще фалират доста малки и средни фирми, прибираш и техните активи и алъш-вериша пак започва! И така докато веднъж, завинаги не стане революция и лихварите изтекат в канала на историята.

БНБ хвърли на вятъра подари 9.3 милиарда Кой взел взел. Едвали някой ще ги инвестира във фабрика.

Кауша ви трябва на вас, ей!

Банките обещаха още от утре да вдигнат де що има такси.. След като БНБ им позволява да си остават само и единствено за тях.. В съчетание с отрицателната лихва, която ЕЦБ пусна на промоция.. Банките ша оцелеят в кризата.. Вложителите в тях - нямат шансове за това..

Правилно. И злато също трябва да се купи.

На първо време да репатрират това от Лондон

Естествено, пак първо ще спасяваме банките..... нямам думи просто

Кретени. - НЕ в “банките” ! ——-а Директно в Реалния Бизнес ! + Директно Към Н.В.Данъкоплатецът !

Мерки не бях чел. Хахаха, това е чист грабеж от спестяванята на народа и резервите на държавата. щели да ги дадат на банките за да "цитирам": - Капитализиране на пълния обем на печалбата в банковата система в размер на 1.6 млрд. лв. да си запазят планираната печалба и излязат сухи от кризата.

Да си капитализират печалбата означава тя да не се разпредели под формата на дивиденти, бонуси, други временни възнаграждения, а да отиде директно в регулаторния капитал. Това ще държи стабилни съотношенията им на капиталова адекватност, а колкото по-капитализирани са, толкова по-добре в такива времена. Отвори и виж други ЦБ какви "смешни" мерки предприемат и пий един чай с мента, глог и валериан, да си успокоиш малко нервите. :)

народа да мре ли,и нали нямаше пари досега,а те парите били в банките дето ни дерът кожите