17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано даде Господ,аз да ги намеря!!!!

Абе аз за туй ли не можах да спя спокойно,че тоя бълха го ухапала...?

Неможеш да изгубиш нещо което не е твое

Принципно, печалбата е нещо, което се облага с корпоративен данък или по ДДФЛ. Ако апартаментът ти през годината номинално е "поскъпнал", щото съседът си е продал неговия за еди колко си, това не е печалба за теб и не ти идват данъчните да платиш 10% плосък данък от разликата в "пазарната цена" спрямо миналата година. Формалното поскъпване или поевтиняване на активите не са нито печалба, нито загуба, щом не са преминали през сделка за смяна на собствеността. Това са приказки за балъци, каквито са и постоянните приказки за БВПто като генерален показател.

Блазе на тоз, който ги намери!

Лъжи, лъжи , лъжи!!!!тия са пионки и всичко това е голяма измишльотина!!!

Може да загубиш нещо дето го имаш. И аз 'загубих' едни 100 милиарда като се събудих тази сутрин.

Това е защото Тесла инвестира в биткойни и акциите паднаха

Боли мъ фара за южноафриканчето

Горкият! Ами да му дам някой лев до заплата?

Изгубил нещо, което нямал - на това му се казва преливане от пусто в празно ... изгубил е стойността на хартийките, които не може да ги продаде на тая цена посмъртно. Ако имаш 10 акции може да ги продадеш на тия цени и тогава може да печелиш / губиш ... като имаш 1 млн акции айде тръгни ги продай наведнъж да видиш откъде извира лимонадата

Не е точно така. Нещо струва толкова, колкото дават за него, съответно колкото е според борсата, толкова. Вярно, че ако тръгне да продава всичките си акции накуп, пазарът ще се усъмни, че нещо не енареди ще се паникьоса, съответно вероятно цената ще стане наполовина, но пак ще изкара достатъчно. Естествено Мъск никога няма да направи подобна глупост, а и няма смисъл - за какво са ти 10 милиона кеш, камо ли 200 милиарда? Това важи за аболютно всички крупни акционери, не само за Мъск. Освен това акциите на всички паднаха масово днес, тъй че просто Мъск като най-богат, губи най-много. След няколко дена ще е обратното.

Усъмняването на пазара е едно на ръка, но по-същественото е балансът между търсенето и предлагането. Ако се изсипят много акции, дори и без сънения цената ще падне така, както примерно става с картофите на пазара напоследък. Никой не се е усъмнил, че има нещо нередно с картофите, просто сме се заринали с тях.

Като печели по 20млрд на ден не ми дреме, не ми пука и като ги губи. Абе пишете нормални неща, кви парцали си е купила николетчето от занзибар, например, ко ме занимавате с тая маска, мъск?

той си ги изби с Биткойнта

Любопитно ми е, колко ще стане БВП на янките след като гръмне фондовия балон...

вече 103 години го чакаме да се пукне. Някои държави изчезнаха дори...

2021-1928 = 103?!

Желая на тоя лъжец за още един ден да загуби всичко, което има на книга.

че е умен и предприемчив, а ти тъп и въшлив?

Е, вие па сега! Днес е загубил 14 милиарда, утре ще спечели 20 милиарда. Такива ми ти "невероятни" работи стават по борсите за ценни книжа..Преди седмица-две писахте , че бил спечелил само за ден, колко милиарда беше - загубих им вече дирята на милионите :))

Загубил е СЛУХОВЕТЕ, че е имал тези 14 милиарда. Затова и в момента целия свят е в това положение, тъй като няма почти никакви реални пари на масата.

Че той да не е Боко, че да си слага парите на масата.

каза човека който инвестира в криптиране на числа

Ужас! Какво ще прави сега тоз чиляк, притесних се!! Дали няма да продаде панелката в Младост 4 сега??

Дир няма да го остави на улицата. Едно легло ще му сложим в редакцията.

Самият той надали си брои парите изобщо, както някои медии му ги пресмятат ...

Bylha go uhapala, bankrut za nego.

Как да брои финансови балони?

малко му е! до фалит да стигхне тоя тарикат!

Харесвам технологиите, харесвам КПД-то на ел. колите, но тази раздута компания ми идва в повече.

Кои точно КПДта харесваш? Това на IPM-SynRM-ския мотор или системната мощност на колата? Щото ел. двигателят е много далече от ДВГто, което директно използва източник на енергия под формата на гориво, докато на теслите реално двигателите им са изнесени извън градовете и са основно парни двигатели, щото те се зареждат предимно през нощта. Като ще смяташ КПД на теслата, вкравай в сетките ТЕЦа, понижващите и повишаващи трансформатори, преносната мрежа, батериите в режим на заряд и разряд, инвертора и т.н. Като умножиш няколко пъти 0.9 по 0.9, виж какво системно КПД излиза накаря.

НИщо не е загубил, просто зашото не го е имал- акциите на дадена компания имат стойност само защото хората вярват в тях, а не защото имат нужда от тях.

Докато расте вярата, растат цените, съответно печалбата

Обемът на продадените акции е за няколко милиона, ама Мъск и Безос са обеднели с милиарди...

Принципно положението е "Имал - дал", но в конкретния случай - "Една жена каза, че имал - една жена каза, че дал"

А може ли някой да ми даде една десета от загубените пари? Кой ги е намерил? И къде? Ехххх тази "икономика" прогнила