Близо 500 млн. кубични метра газ вече са доставени по "Турски поток" до България

Първият участък е предназначена за потребление в Турция, а вторият - за страните в Южна и Югоизточна Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То, хубаво, че "Аврора" идва, но е време и да гръмне! Отдавна! Май трябва да се започне пак от Смолни.

А имаше някакви сороски НПО-та и костовисти, които твърдяха че Турски поток няма да има потребители. Кой ще им потърси отговорност и да отидат при Нено на топло?

която руснаците ни дължаха заради предсрочно прекратения договор с тях? Украйна получи 3,8 МИЛИАРД $ заради монопола на руснаците. Ние какво получихме........

Боко Кратуня следва да бъде тричан публично.

На каква цена?Цената кажете!

Цената е каквато е договорена и тя не е променяна въпреки напъните на някои "държавни" деятели. Виж колко плащаме за преноса на комшиите е по-интересно, защото имаше вариант те да плащат на нас. Ама в доказване на евроатлантическата ни ориентация изгубихме в каква посока е България.

Лошо Мустафа, лошо. Толкова много "агресивна" и "недемократична" газ тръгна към Европа ?! Нещо нешата не вървят. Май ще има промени. Чакаме някой Медин, да дойде и да оправи нещата. Как така без американска газ на 100 %. Ужас !

Aврора идва,не се карайте.........или Титаник))))))

Брех какво е туй чудо на чудесата-невъзможна работа нали беше.... Къде е енергийният ЕКСПЕРТ Васил Филипов да ни обясни как стават тези невъзможни неща? Някой виждал ли го е скоро?

Още преди години споделих за „Южен поток”, сега и за „Турски поток”, две думи – Бог да ги прости. Тези потоци нямат икономическа логика. ”Южен поток” го спряха, сега ще спрат и ”Турски поток”, защото за да работи Турски поток в този вид, в който го пропагандират, трябва да се постигне налягане от 350 атмосфери, руската техника досега е достигнала до 154 атмосфери. Не могат да постигнат тези показатели, за да транспортират на 1000 км по-дъното на Черно море такива количества газ.

Дето е на почти същата дължина, ама на 100-200 метра по-дълбокото Средиземно море.. И там ли няма да може да се пусне тръба по дъното? И що израелците ша пускат тръба само за 10 милиарда куб.м. Нъл огромно находища са открили? А!! И още нещо - що никой не са явява на търговете на Булгартрансгаз за свободнио капацитет на тръбата ни? ДВА търга при това подред? А ако имате желание и за терминала в Клайпеда можете дума да отроните.. Вече работи на 100%, ама с 50% РУСКИ LNG! НОВАТЕК чий ли газ втечнява?

PEYTSCH

Но по...нанадолнището ще се хлъзга бързичко, нали ?

Брех вярно, така си беше. Ама ей го нА-руснаците нали не са експерти, от къде знаят тия подробности и сега помпят газ, на поразия. Аз само се чудя дали налягането, което трябва, е по-ниско или руснаците все пак са успели да вдигнат някак си необходимото? Пък може и да е прав колегата "PEYTSCH", че тя газта сама си се хлъзга по нанадолнището? :))

Гоулем разбирач брей тц тц тц...а как като нямат техника работи Северен поток че и захранват цяла Германия...че и сега пускат Северен поток 2

Има български политици които си умират от яд че не можаха да провалят и този проект и да зарадват господарите си оттатък океана.

Значи вече сме започнали да плащаме транзитни такси на турците, а те са прекратили да ни плащат на нас... Машааллах боко! Аферим! Ашкоолсун!

Слава на Путин!

не излезеш от дебелото черво на любимеца си, може да ти хареса света отвън, или повече ти харесва да седиш на топличко!

Е, мазният гъз на Чичо ти Сам е къде по-приятен, пък и говната му явно са с друг вкус - американски! Само дето и ти вониш на лайна!!!

Още един от популацията в червото! Хахахаа!