Близо 2 млрд. лева са изплатени на 13 677 работодатели по мярката 60/40

Държавната подкрепа за заетостта в условия на пандемия действа 28 месеца - от март 2020 г. до юни 2022 г. и е обхванала 341 877 работници и служители

Обратно в новината

Коментари - Близо 2 млрд. лева са изплатени на 13 677 работодатели по мярката 60/40 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хванете се да правите частен бизнес, да видите как се оцелява в тая криза. И ковида, и войната са голям проблем в моя бизнес .На мен тая подкрепа ми помогна да запазя високо квалифицирани служители , които са тясно профилирани. И какво щеше да стане ако ги бях съкратил-нима бюджета нямаше да ли пострада по-вече , ако отидеха да борсата. Най-лесно е да хлопнеш кепенците, защото много неща не зависят само от теб .Аз съм благодарен на тая програма ,и се надявам неблагоприятните условия за бизнес да се променят, успях да запазя своите кадри, които не се създават за един ден, а са нужни години. Насочеността на програмата 60 на 40 трябва да е към малките и микрофирмите, там положението е критично.

Естествено е ,че като има кой да дава ,ще се намери кой да го вземе.Къде отидоха пазарните принципи? Нали пазара оздравява икономиката.Трябваше да отпаднат ненужните и така да ставаме по ефективни.А какво стана - наредиха се тарикатите на държавната хранилка и нададоха вой! Отвори се едно лапане- неплатени,болнични и т.н. с повече от неясен произход и необходимост. Но да сме в играта като в Европа.Затова сега инфлацията ще лекува популизма на политиците и алчността на работодателите и честните частници.

На фона на това, което се похарчи и беше взето дори и от резерва, изниква въпроса, какво стана с останалите ....

Към тези 340 хиляди, може да добавим и още толкова по държавните учреждения, които “работеха” с месец е от вкъщи или изобщо не работеха, но взимаха пари. Еми другари, няма как половината от малкото останали трудещи се хора в България да не работят, но да ядат (месеци наред), пък някой да не плати масрафа. Платихме го всички ние със спестявания и занижения стандарт на живот, която инфлацията породи. Войната в Украйна добави малко гориво към работещата на пълни обороти пост ковид печатница. Нядявам се някои съграждани да са си взели поуката и че няма да позволят отново такава гавра със себе си.

и не съм чула някой в нужда да е получил помощ по тази програма. Остава въпросът къде отидоха тези пари.

Пеевски, Домусчиев, Доган, ТИМ

Тоест най- малките за пореден път са взели, почти нищо. Поредната мярка за подпомагане на големите!!! Защо ли не се учудвам?

Ами те големите управляват. Един малък не може да спонсорира партия, а един голям може.

Мисля, че тази мярка увеличи депозитите в България. Сметката ще я платят тези, при които трябваше да отидат парите, евентуално.

Точно, пари на вятъра..

Как ще е на вятъра? Знаеш ли колко Бентлита мога да се купят с 1 милиард лева?