Близо 1 милион лева глоба за търговци на бебешки стоки

Цените и промоциите на шишета и помпи за кърма на водещи марки били уговорени, установи КЗК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените в България са по-високи от САЩ или Русия. А в България повечето сте мизерници с малки заплати защото ето такива организирани престъпници ви изцеждат дори и последните стотинки. Вместо да се радвате, че поне шум се вдига. Спазвайте законите- и малките и големите. Цялата страна е една кофа за боклуци от пушачи, и немарливи дебили. Малко ви глобяват между другото.

От това как пишете става ясни, че не сте в България. Живей те си живота там където сте. Но си направете справка дали на детските стоки в посочените държави има ДДС (VAT) и колко е то.

то и без това не се раждат бебета вече (освен чаавета), та дай и търговците на детски стоки да глобявме, та още повече да падне раждаемостта... Евалла, гении!

Раждемостта зависи от това, че са глобили търговци на детски стоки, заради договорени цени? Ти не си адекватен. Да не употребя по-цветни думи.

Определено си дебил, който няма деца. Дано така си и остане.

Намирал съм в малките магазини бебешки пюрета с изтекъл срок на годност /малките бурканчета / Гледайте срока на годност винаги Тия алчни търговци са готови да натровят дори децата , само и само да изкарат повече печалба

Така им се пада на алчните нищожества! А останалите далавераджии кога?

Когато се съберат доказателства

Това са хората, които 15 години не могат да се справят с телефонните измамници. А тук, хоп, и заковали монополисти в търговия с бебешки стоки? Това не го вЕрвам, нагласена работа е :)

Ей недоволни хора... удариха картел и коментарите са само ама защо не са ударили другите...

Когато около теб има 10 картела, а се удари само един си задаваш въпроса дали той наистина е картел или си разчистват пазара за наш човек? Защото обикновено сигнали срещу останалите също има, и то много... не може държавна институция да си затваря очите за много други, а да гледа ясно, когато става въпрос за един конкретен... мирише много в такива ситуации.

При 4 милиона оборот, 1 милион глоба. Това е фирмата: https://yox.bg/смарт-см

Има си правила за определяне на санкциите. Целта е да се накажат, а не фалират дружествата.

243Win

Абсолютно същите споразумения има и между Кауфланд и всички техни доставчици, с тази разлика, че Кауфланд еднолично определя правилата и цените.

Ама същите стоки могат да се купят и в други магазини

ама викате при горивата няма картел и договорки, а.... маймунки мръсни.....

Бесен капитализъм в действие, всичко е лоби, картели и корупция, милост няма.

Цените на бебешките и детските стоки са на безбожни цени! С нормална заплата не можеш да гледаш дете!!!! Качество никакво! Играчкити-гадни китайски пластмаси, миришешти на ужас! А детските дрехи са по-скъпи от родителските!!! Пълна тъпотия! Памперсите хем ментета, хем скъпи! А детската храна - тук всичко е помия с брашно !!! Пълна измама !! Депутатските фирми яко печелят от отрудените родители, работещи да нахранят и облекат децата си!

Технополис и Зора постоянно и съвсем открито предлагат един и същи продукт на абсолютно една и съща цена - до стотинка. По-фрапиращото е, че напълно съвпадат и промоционалните цени и дори периодите на промоцията - когато продуктите са в промоция. Алооуууу институциите.....

Ами пусни сигнал с наблюдения и брошурите за период от 3 месеца (примерно), вместо да пишеш тук...

Че те и на други стоки се координират - вижте промоциите в големите вериги - едната седмица е в Кауфланд, следващата в Лидъл и т.н.

Ако не знаеш да ти кажа, Лидъл е част от Кауфланд Груп.

мафия

Ценообразуването у нас общо взето стово така...Виждаш колко го продава Пешо и ти искаш толкова! При всички положения на поне двойна цена!

Teзи не са от нашите. А телекомите, кога ще ги подкарат или те си плащат?