Благосъстоянието на българите е с 39% под средното за ЕС

На дъното сме в класацията за фактическо индивидуално потребление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От тази статистика може да се направят няколко извода. 1. Румъния дърпа напред с голяма скорост. Май скоро ще задминат всички бивши соц. страни. След това ще задмине и южните европейски страни и румънците от Италия и Испания ще е по-добре да се върнат в родината си. 2. Вижда се къде са офшорките: Ирландия, Швейцария и Люксембург където им високо ГДП от което не печелят самите граждани. 3. България е по-добре отколкото сме очаквали.

Ако направят същата статистика ама без да включват София процентите ще стана много по печални.

мен обаче ме интересува друго....техните проценти правят ли ги по-щастливи?

Не непременно. Мизерията те прави по-нещастен, но както числата показват тя не е особено застъпена в ЕС, това с празните магазини и опашките за банани го няма отдавна и у нас. Преследването на статус в по-богатите страни може да те направи по-нещастен ако не ти стига акъла да знаеш какво всъщност искаш и/или можеш да направиш с живота си.

Ами не лош напредък. По съветско време заплатите в БГ бяха към $70 на месец, в ЕС към $2000 и нагоре.

Се записа в Щатската армия за да може безплатни да си смени пола и да стане Павлинка

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей. Само педалщини имате в главите си това умствено изостаналите руски слуги, няма ли необратни сред вас бе.

Само 39% ? Мисля че са много по-малко, но ако данните ги е подавала държавната статистика е разбираемо ! Има много по-лесна формула: Благосъстояние = 1/( корупция+ влияние на бившите комун.служби+липса на правораздаване)

Вярно е така, ама за съжаление другаде е заровено кучето...На нас ни е отредена незавидната съдба на заден двор на тоя ЕС. Тоест-донори на жива плът, буферна зона за бежанци, които не им трябват, помощна територия за депониране на отпадъци...Това е. С други думи-за тях производството на технологични продукти с висока добавена стойност, за нас-да садиме домати! Е как да изкарваме колкото тях?! Кой ти дава?? Всичко читаво, що беше в територията, комбинати, заводи, предприятия беше унищожено с тяхното благо съдействие от Николайбаневци и прочее измет! За да не е конкуренция! Затова и народа се държи прост, с чалга, да не би някой много да поумнее, че на тях им трябват само работници! Баце не е виновен, никой не е виновен... Виновни са тия, които изгубиха Студената война, ерго в Русия се правят Рена, а не Лади във Франция...Прозорливи хора ще ме разберат...

дее онзи тъп добитък павел да изгрухти някой умен бисер да развесели народа из форума

...и сива икономика поне 39%, значи сме се ток. Потребяваме толкова, колкото и средния европеец. Както казва един познат, който повярвайте ми много е пътувал, работил и живял в най-различни кътчета на ЕС, ако в България в момента получаваш 1500-2000 нет, няма държава в ЕС, в която ще се чувстваш по-добре.

Само за три мандат на РазБойко и престъпната му шайка ГЕРБ, дори РОмания, която ни спъваше за ЕС вече е далеч пред нас.

Не е необходимо да има предизборни дебати . Просто извадете всички подобни статистики от ЕС и попитайте баце как така се получи ,че все сме на дъното.

Сега ще си трае и ще си плаща гяволука

Тодор Живков го е казал още преди : Имам 8 милиона фокусници,аз им давам 200 лева ,те харчат 400!!!

Стига бе !!!! Ама вярно ли ???? На Фатмака и ко милиардите броят ли се ???

"Благосъстоянието на българите е с 39% под средното за ЕС" Даже Румъния, която ни спъваше по пътя към ЕС, е далече пред нас. И всичко това след само четиригодишно управление на ОПГ Радев и поддържаща мафия. Хора, мислете. Колко под дъното ще е България, след още един мандат на ОПГ Радев. Единствените чуждестранни инвестиции в България по времето на Радев са парите от заеми и помощите изпращани от емигрантите. Заради ширещата се корупция, много бизнеси напуснаха България, и отидоха в други държави на Балканският полуостров.

Стига бе !!!! Ама вярно ли ???? На Баце и ко милиардите броят ли се ???

Ха хааааа... ами нормално, след като сме на последно място по образованост.. че кой да дойде и да ти дава пари за това, че едвам пишеш на Български, а за друг език да не говорим.. Ганьо си е Ганьо.

Да вземат да направят изследванията на база реално изразходени пари, а не на официални заплати. Няма какво да се правим на ударени, сивата икономика се във вихъра си.

"Благосъстоянието на българите е с 39% под средното за ЕС" Даже Румъния, която ни спъваше по пътя към ЕС, е далече пред нас. И всичко това след само 10 годишно управление на ОПГ ГЕРБ и поддържаща мафия. Хора, мислете. Колко под дъното ще е България, след още един мандат на ОПГ Герб и Борисов. Единствените чуждестранни инвестиции в България по времето на Борисов са парите от заеми и помощите изпращани от емигрантите. Заради ширещата се корупция, много бизнеси напуснаха България, и отидоха в други държави на Балканският полуостров.

Нали? Пенсиите се сринаха. Само си спомнете колко високи бяха при предните правителства! Ина учители, медицински сестри и т.н., предишните правителства им даваха такива хубави заплати, а сега... И моята заплата преди ГЕРБ беше една висока, пък сега... В магазините няма жив човек, по заведенията също, август по морето няма жив човек. При БСП какви опашки имаше и за почиващи в чужбина, сега по гланицата - никой. Еееех, много сме зле!

При БСП опашките бяха 2 вида - пред празните магазини за олиото с талоните и на емигриращите....

говориш глупости - преди ГЕРБ пенсиите се индексираха всяка година по Швейцарско правило. ГЕРБ ги закова и мина на 50лв на месец срещу целуване на ръка. При това на цената на 200млн заем на седмица.

Докато ни управяват такива корумпета като Радев нищо няма да се промени в тази държава.

Че той управлява от 1 месец, а на герберастите им се разсмърдяха калинкините работи некадърни. Да го оставим още 5 години и ще настигнем чехите най-малко.

Що преди това като ни управляваха корумпетата от герб по добре ли бяхме?

Сбогом ГЕРБ и всички тиквеници които ви подържат.

Работа, работа, работа!

Благодаря на ГЕРБ за всичко това.

Благодари на себе си!

какво общо има ГЕРБ такива приказки ги говорят Българомразците още от Соц времена, после по време на Демокрацията и СДС, сега пак ги говорят уж щото ГЕРБ нещо си, българомразците имат пуснати трайно корени и ни ядат, като пиявици и ни деморализират за д амогат свобдоно да ни смучат и експлоатират

Сега вече ГРОБ спря да има нещо общо, а? Ама Буци други разправяше, докато въртеше жипката насам-натам, хи хи хи!

БВП/ население знам кво е ама кво е тва "благосъстоятие"? Доход в евро/покупателна способност на стоки и услуги ли? Кво е?

ей това е един масонски похват!!!! който намира широка почва сред българските неандерталци, когато ни обесняват как сме най зле за да си осъществят успешно другите цели. Българаина е попивателен за всякви негативи, колкото и да не са верни а в случая не са верни и не са обективни тези статистики, с този похват с ебораяви от как почват революциите но винаги е сработвал сред не докоснатите свисше, малко едяволски подхода, но е вървежен

Статията може да мине под надслов "Нашата тотална мизерия и разруха е нашата национална гордост""""

Брех брех, абонираните тръшкачи, тотална мизерия... Много бързо забравихте откъде тръгнахме, от Лукановата разруха, от Виденовото нулиране... Мизерия, а?

"Лукановата разруха, от Виденовото нулиране" За които бяха виновни сегашните господари от САЩ. Нищо в България не се случва без тяхната "благословия". Нито възходът нито падението на Герб и Борисов.

До "Да а!". Научите се да носите отговорност за собствените си действия, иначе какво се получава - както винаги - приватизирате печалбите, национализирате загубите. Все някой друг ви е крив. А юе влачихте държавата наляво и надясно .... още дълго ще плащаме за това...

а да Турци от инстнабул с по 10 години работа в високо квалифицирани дейностти вземат по 1000-1200 лева запалата, а това е инстанбул и сте ми ги сложили на по високо ниво от България, недейте така !!!! проблема е че нямаме политици които да рабират колко е важно какви глупости говорят и какви внушения правят на света, а в България Елена Йончева в Файненшъл Тайм обесянваше колко сме зле и колко всичко е корумпирано ти представи си какъв сигнал е за инвеститроите това, когато с еотървем от калинките н соца с образование по елитни училища тогава ще тръгнат нещата

Откога Турция е в ЕС, ве?

има е в графиката бе Пинко! и графиката показва,че Турците са и те по напред, само ти демонстрирам колко е вярна графиката и колко си слаб в детаилите. Масонко мислене имаш

интересуват статистики, ПРИ НАС Е ЧИСТ ГЕНОЦИД!

В Глазгоу напълних цяла торба в магазина за 10 паунда. Тука с 20 лв абсурд да стане. В Дрезден си купих 4 кроасана от пекарна за 5 евро. Тук цената е същата. В Краков обядвах на центъра за 20лв, тук на Витошка ще ми стигнат за салата. Няма се плашите, богати сме, можем да си го позволим!

как ще е същата цената ? на кроасаните? а и къде ще сравняваш глазгоу с някои областен Български град, гласгоу не е може да се сравянва с български глад . Много искате да инсталирате масонските си внушения

Отиди, виж, купи си и ги питай тях. Или питай нашите алчни задници. Все някой ще ти даде отговор.

Продуктите в България се измерват в килограм който е 2 пъти и повече от паунд. Това е двойно по-малко количество …

Да не би хляба да е 2 пъти по-малък, бирата да е в 2 пъти по-малки кенчета? Пилето сигурно и то е наполовина, щото било в паундове. не в килограми? Ти сериозно ли?

Дрезден е соц град на субсидии от Западна Германия, Западна Германия е загубила околко няколко трилиона в усбсидиране на 18 милиона Източна Германия, това даже и гърците не са го получили като субсииди

Стига с тези тъпи статистики бе, първо много от държавните статистики на другите държави лъжат с цел да изглеждат по оглеми, а при нас е обратното, второ в една Ирландия обиконовен снадвич в магазина ти е 10 евро, в България същия е 4-5 лева 4-5 пъти по евтин, в една Финдландия пък да не говорим в колко пъти ти е по скъпо в една Швейцария която не е в ЕС опаквока яйца ти е 5-6 евро, за Люксембург да не говорим.... това са такив аобиташки статистики, да не говорим за държавите които взеха заеми колкото брутния си продукт и за да вдигнат в 10 процента доходите си над нашите и сега се водят по платежоспособни, или да се сравянваме с една гърция в която се прибраха 400 милиарда а брутния им продукт едва го докарва до 200 милиарда къде изфирясаха тези 400 милиарда? да не говорим за една Румъния където никой няма навика да плюе като в Бг там всичко да е черно ще казват че е добре, а в бг е точно обратното.....

Ми що не ходиш да продаваш яйца в Швейцария, щом мислиш е си прав?! За месец най-много ще стане мЕлЕонер....

А по времето на триглавата ламя - бсп, дпс, евророма - заплати от по 50 евро на месец! Да му се не види тоя лош ГЕРБ и Бойко, а?

Е, мили герберастки калинки! Нещо имате ли да кажете защо след 12 години управление, добро усвояване на европейски средства и изтеглени повече от 10 млрд кредити сме на това дередже? Да си знаете, защо ще ви изчегъртаме след 3-4 седмици!

За съжаление производителността и ефективността на труда в България е много ниска и оттам не могат да се получават по-високи заплати,

Ако производителността е по-ниска е заради остаряла, некачествена и нископроизводителна техника, което е по вина на производителя, а не на работниците. Бил съм по заводи 5 години, много добре знам за какво става въпрос. А това, че българина работел по-малко е пълна идиотщина. Работя в междунардона корпорация и много добре виждам кой колко работи.

Нали затова са предвидени европейските пари - за да ни направят конкурентноспособни. Обаче парите станаха на кюлчета в чекмеджето, а производителността на труда си остана ниска. Така че, разбрал съм си всичко съвсем правилно.

Аз от 20 години живея в Америка и тук разбрах какво е работа и колко много и интензивно трябва да се работи,. Това е мимкрия на работа в България,Казвам го с добро чувство, а не да обиждам хората, това е истината

На Запад се работи повече, но и тук вече е така, не навсякъде разбора се. А високата производителност идва не защото тък сме мързеливи, а заради това какво разработване и каква му е добавената стойност.

Е как да е по-ниска, като всички държавни структури си надпреварват да си раздават стотици милиони ДМС! Всички приближени на ГЕРБ фирми са на върха (справка бившия ви министър, който с консултантска фирмичка купи сгради за 1млн евро онзи ден)...

А с колко процента българите работят по малко.Мой познат отиде на работа в Испания строител.След месец се върна не издържа много работели,а испанците са мързели спрямо другите в Европа

Това няма нищо общо с ГЕРБ. Не манипулирайте.

А има ли статистика как се е движил този процент през поаледните например 50 години? Дали сега сме най-близо до средното благосъстояние на европа или преди?

срам ги е да покажат - ставаме все по-бедни, а уж заплтите се увеличават :)

Благосъстоянието на българите е с 39% под средното за ЕС - ама ние сме имали и благосъстояние !!! Не знаех !!!

38,9 - така че не сме чак толкова зле

пак сме първи :)

Ся кат сложим ваксините и ще се оправят нещата. Не го мислете!

39 или 390%?