Бизнесът: Спрете с апокалиптичните твърдения за еврото и исканията за референдум

Работодателските организации подкрепят влизането в еврозоната по действащия валутен курс и предлагат да включат свои хора в преговорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бизнеът занае ли,че за да влезем в еврозоната трябва да имаме средна заплата 70% от средната в еврозоната и ако знае има ли планове как ще го постигнем?

Разбира се, че няма да спра с апокалиптичните твърдения. Защото: първо: трябва да си заработвам надницата като пиша глупости срещу еврото и ЕС. второ: не ми пука добруването за българския народ, не той ми плащат надницата, а руския посол и неговия дежурен офицер. трето: обичам Путин и Русия и не искам да ме пратят в Магадан за лошо свършена работа. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

Ало, "бизнесът", печелившите от еврото ще сте вие, а потърпевшите - ние, така че не виждам какво странно има след като ние ще трябва да понасяме още лишения защо да не искаме референдум!

заглавието е подвеждащо - Кредитните милионери: Спрете с апокалиптичните твърдения за еврото и исканията за референдум

ООО значи задължително референдум!

Не разбирам от глобална финансова политика,но факта че работодателските организации са "за" еврото буди у мен много голямо притеснение, впредвид факта че точно тези работодателски организации са главните виновници за ниските доходи на хората,не държавата, както повечето си мислят. Само за справка: във всички развити икономики процента на печалба на "шефовете" от общият приход на фирмата е от 25 до 30,35%. В милата ни родина,точно тези работодателски организации правят,струват и държат процента на печалба 70-75%. Всеки сам може да сметне какви пари остават от приходите в развитите страни и какви в БГ след печалбата. Ще заключа с думите на Робърт Бош Аз "Не давам добри заплати, защото имам много пари. Аз имам много пари, защото давам добри заплати"

Според световните борси - еврото пада, а се повишават доларите, швейцарските франкове и английските лири - та на тези наши финансисти не вярвайте.

Ще стане като беше в Италия. Хляба сутрин 5 евро, на обяд 3 евро, вечер 8-10 евро . А как ще преживяват хората със заплати от 300-400 евро и пенсионери с 150 евро пенсия ? На далавера ще са погребалните агенции. Няма българи, няма проблем

""Работодателските организации подкрепят влизането в еврозоната по действащия валутен курс и предлагат да включат свои хора в преговорите"" Да се разбира ,предстой тотално ограбване на редовите граждани.Чудя се защо такива държави като:Чехия,Швеция,Дания,Полша,Унгария,Хърватско,не горят от желание да влезнат в еврозоната,Просто народа трябва тотално да обеднее,ако има на къде повече,за да угоди правителството на брюкселските чиновници

Все неприятни хора виждам на снимката....как да им повярва човек...даже няма да ги чета....

Бах тоа бизнес :)

РЕФЕРЕНДУМ! НЯМАТЕ РОБИ ТУКА НА ТЕРИТОРИЯТА!

0

Не може за всеки сложен икономически въпрос референдум - 99,9% от населението не са финансови експерти. Все едно референдум да нападнем ли Турция.. ми то от майтап мнозинството ще гласуват "за" и после ко праим?

За това референдум на високосна година, пък и да сменим съдържанието на въпроса за да е по-лесно на раята...

0

Да, както "информираха" англичаните за брекзит референдума, а после всимки бяха 'а, ама ние за тва ли сме гласували?', ама беше прекалено късно

Населението не са финансови експерти и затова да оставят всички решения на тия от снимката, дето ограбват народа вече 10год., така ли? Овълченият бизнес ли е големият финансов експерт? Ти май си от същите, дето ни ограбват и дето алчността им няма мярка?!

Референдуми трябва да има, редно е да има минимум 2 референдума годишно.

0

Докторите препоръчват даже сутрин, обед и вечер по един

Платен трол!

0

Замогнах са

Тези хора се водят за бизнесмени, само защото още имат защита от Борисов! Ако на някой от тях падне защитата, ще го изкарат по-голям престъпник и от Божков!!! Що се отнася до еврото, то България е обвързана с фиксиран курс спрямо еврото (или поне до миналата седмица беше) което означава, че ние фактически сме в еврозоната!!! Има нещо скрито и много гнило защо искат да сменим валутата си. Доказателство за скритите им намерения е това, че Полша, Унгария и Чехия, държави с много по-развита икономика и по-богати от България отказват да преминат на евро!!!

Какъв бизнес има у нас ...Торбички,вафли и шивашки цехове...как са стигнали дотук всички псевдобизнесмени и други подобни на тях..Едва ли с спестявания от закуски или от наследство...Добре би било да помислят за персонала си ,а не да се оплакват ,че няма качествена работна ръка...

Който и до гръмеш от тези няма да е грешно!

Алооо бизнесмени бивши ченгета отворили бизнес с ПАРИТЕ на народа. Вие НЕ СТЕ НАРОДА, алчни и долни изроди.

Платени мошеници искат да сме извън еврозоната. В момента, в който излезем се сдухваме като сърбите или турците. Нагли ноклуци се гаврят с тъпи магарета като Нинова, Радев, Сидеров и Марешки и ги карат да ни съборят. Дори стигнали до там, че да ги карат да напуснем ЕС и НАТО и те като папагали го повтарят. Много е работата на Гешев и няма да му стигнат затворите.

Най-убав е мутрич :) Пък ти си малко по-умен от налъм и бая по-умен от него :)

Не знам дали някой е споделил, но и да повторя не пречи - ВЕЧЕ ИМА ОТКРИТА ПОДПИСКА ЗА РЕФЕРЕНДУМ!!! Ето сайт, където има информация за всички интересуващи се - (ползвайте латински букви) - референдум2020.бг Сваляте си бланката, попълвате с жената, намирате 3-4 други познати семейства и 10 подписа са готови. Ще има и хора, които ще събират подписи в големите градове, всичко се организира все още в момента. Има информация и във Фейсбук, а евентуално ще излезе и по медиите, ако позволят цензорите. Споделяйте, разпространявайте, целта е максимален брой хора да разберат и да се включат. Нека спрем да сме стадо овце и поне веднъж да вземем заедно решението, каквото и да е то, но да идва от народа!

Направо са четиримата мускетари на тази снимка ама Кирето Дартанян ли е и кой е Арамис.ТОЧНО РЕФЕРЕНДУМ ИСКАМЕ ЗА НАШИЯ ЛЕВ разбрахте ли лъжливи крадливи същества?!Щом Дания може без Евро значи не е тъй страшно нали а май не е само Дания нали Кирчо?Сещаш ли се кои страни не си дават валутата за Евро а са в евросъюза?!Тези сладки приказки на тях ги разскказвайте в баровете за скеч и смешки,за да ви се посмее публика

Всичко е лъжа. Богатите ще станат по богати, а бедните по бедни. Работих в Германия когато въведоха Евро. Всичко се закръгли нагоре. В марки получавах около 4000 после в Евро 1500. Бизнеса да мисли повече за хората който буквално им робуват.

Турените на хрнаилка подкрепят твърдо раздавача на порции...

Софиянците имаме един много точен лаф - Много приказки на женския мазар - Така че по въпроса за еврото ще Ви дам един много актуален пример: Когато Германия премина от марка в евро, те нарекоха еврото тойро/на немски значи скъпо/ защото цените на стоките се увеличикд двойно. Една пиза, която струваше 30 марки стана 30 евро, джинси от 90 марки станаха 90 евро и т,.н. и всичко това при силната германска икономика. Представете си какво ще стане у нас! А тези корифеи като ги гледам на снимката не са забогатели от честен труд, все по някакъв специфичен начин. Направете си изводите сами!

Няма как да е вярно защото вевъждането на еврото никъде не е станало за 1 ден. Напратив дълго време разплащането става по избор в една от валутите. Няма как един хляб да струва сега 1лв, а при въвеждането на еврото да може да си го купуш за 1лв или 1евро, защото те не са равни, нито пък ще бъде 2лв, защото ако може да е 2 лв да го напарвят още утре, защо да чакат

Реплика и към двамата Философи по-горе: 1) Естествено, че дънките от 90 марки ще станат 90 евро, а "пизата", каквото и да е това (риза?!) - от 30 марки ще стане 30 евро! Та нали марка - евро е 1:1, ние бяхме вързани към марката, сега към еврото! Ама плещите щуротии и вие! 2( към философ номер 2 - може и 100 години да плащаме евро и лева едновременно, по избор, но ако хлябът днес е 1 лев, а утре стане 60 евроцента, ще си плащаш като ПОП - по избор - 0,60 цента или 1,20 лв.!!!!!!!! ЧАТ ЛИ СИ!?

Правилно.

подкрепя, домусчиевци и велевци ? Е, за тях знаем.

Горанов и Мвенда първи започнаха!

и на тези дето станаха богати на гърба на народа им е обещано тлъст пай от развалянето на валутният борд и неговото покритие.Тези хора показаха истината за последствията от тази промяна в закона.

Ми спрете да лъжете, че ще са добре след еврото!

Опасенията дойдоха заради некадърността на управляващите. 1. Поправката беше предложена е Менда-та между първо и второ четене на закона И то като преходни и заключителни разпоредби. Нещо, което беше направено с цел да се прескочи обсъждането в комисии и да се потули. Само по себе си това поведение, на фона на въпиющата некадърност, която се шири по МС и Министерства, както и крайното недоверие вече на хората спрямо управляващите доведе до истерясването. И вероятно има защо. 2. Разни проксита и т.н. изобщо няма да ги коментирам. 3. В момента тече масова ПР кампания да успокояват народа. Изкарали са всякакви мишоци, които казват, че поводи за притеснение няма. Няма един свестен да излезе и да обясни какво трябва да се направи и какво не беше наред в направеното от Менда. Няма и един да обясни нормално какви са приликите и разликите между нас и Прибалтийските страни (в борд) когато те влизаха в чакалнята. А разлики има. 4. Хората помнят 1996 г. Аз също. Помня много ясно уверенията на някои хора вечерта и какво се случи на следващата сутрин. И в момента помня, че резерва на здравната каса уж беше неприкосновен, но Пицата източи един милиард и сега касата недофинансира болници. Помня, че здравното осигуряване трябваше да не допуска доплащане, но след десетилетия вървим към модел, който ще ни наложи да плащаме още пари освен здравните ни осигуровки. И т.н. Т.е. нямаме много основания да вярваме на твърденията и обещанията. Защото, както виждаме с поправка на преходни и заключителни разпоредби всичко може да се случи. 5. Всеки с достъп до Интернет може да провери инфлационните процеси след приемане на еврото в съответните държави. И като се вземе предвид, че статистиката много често не отчита с точност реалната инфлация, която усеща населението на гърба си.

Нека преди да говори за присъединяване към еврозоната,д да погледнем какво ни даде присъединяването към ЕС,и какво очакваме.ръст и стабилни доходи,цъвтяща икономика,супер здравеопазване,ниска престъпност,нулева безработица и корупция,безпристрастна и справедлива съдебна система.точно това ни обещаха ,но нищо от това не получихме.и как сега хората да повярват в ползата от еврото.какво направиха и политици , и бизнесмени за да уредят народа че еврото ни е нужно? Ами нищо,абсолютно нищо.н недоверието към еврото е напълно нормална реакция ,и само демагози и лицемери могат да твърдят и обясняват нещо по различно

Senator1

Като се въведе евролева, парите от офшорките на нашите лакомии няма да може да се обменят в евролева, или по курс десет долара за едно евролевче.

Стига сте хейтили празно като мрънкала. Средната заплата преди влизането в ЕС беше 392лева , а сега е и 1250 лева , минималната скочи от 160лв скочи на 610лв. 3-4 пъти скок при най-крадливите политици и примитивен бизнес в Европа е цяло чудо и това се дължи основно на ЕС.

Въпрос обикновен.Възможно ли е да не се вземат прибързани решения а да се почака до по-голям напредък и когато средната заплата достигне 4600 лева,а минималната 3100 лева,тогава да се помисли за референдум с който целокупния народ да изрази волята си желае ли да отхвърли българския лев като разплащателна единица не само в пределите на България?Сега с българска валута може да се пазарува в съседни държави.П.П.Имайте предвид,че няма нищо лошо да се спестяват и стотинки.Дори да се поглежда колко ви връща продавачката в магазина преди да пуснете монетите във вашия джоб.

Senator1

Според моето скромно мнение тези от бизнеса не бива повече да им се разрешава да се занимават с какъвто и да било бизнес. Ако ги слушаме, ще трябва да отдадем още суверенитет, не стига че с Валутния борд това вече е факт. Трябва ни нов СУВЕРЕНИТЕТ с въвеждането но ЕВРОЛЕВ., обезпечен по Конституция и с отделен закон. До сега сме нямали такъв закон, за това е валутата ни не е конвертируема.

Нов суверенитет е банкноти по 10 хиляди лева. Кредитни милионери и тем подобни бесепартски постижения.

Някои механично сравняват с Полша , Чехия и Унгария, като явно не знаят , че за разлика от нас те бъобще нямат валутен борд и не могат да бъдат пример , за нас пример са Литва , Латвия , Естония, които имаха борд и приеха еврото без сътресения, като ползват и всичките положителни страни от това.

Не се заблуждавайте , след катастрофата на комунистите при Виденов левът практически не съществува .От него остана само едно име , но на практика практика левът няма собствена стойност, а се измерва през стойността на еврото/преди марката/ Сега просто ще отпадне едно име без съдържание, вместо да приема стойността на еврото, ще бъде самото евро . Това дава много печалби : няма да губим от комисионни при превалутиране с евро, ,лихвите ще паднат , ще имаме достъп до финансиране и помощ при кризи , ще можем да включим 18 милиарда резерв в обръщение и т.н. Единствената загуба е, че ще трябва да изтърпим еднократно един процент годишна инфлация , както е било във всички държави минали този път. Не само си струва, но е задължително.

Тъпанар, катасатрофата беше предизвиката от спекуланската хазарска свиня Шорош, защото Виденов го отряза!

Знам, че истината боли. Обаче, не Сорос фалира над 20 банки при Виденов , а червените клептомани всички с досиета в ДС задигнаха с необезпечени кредити 2 трилиона и 700 милиарда лева спестявани от българите

проблема не е еврото , а в крадливте държавници и бизнесмени

продължение Еврото и идеята за него не са лоши, но за последните 30 години в България всяка смислена икономическа идея бива свеждана само до лично облагодетелстване, заигравки със законите, кражби и унищожение. Докато българите не осъзнаят, че законите са правилата на живота и са създадени за да се спазват от всеки, а не да се подминават и пренебрегват, каквато и идея да ни озари. колкото и рефередума да се проведат, ползата е нищожна. Затова има проспериращи и окаяни държави. Швейцария напр. решава всички важни въпроси с референдуми. И никой там не протестира, ами се радва, че може да гласува, че неговият вот се уважава, а не става жертва на изборни измами.

Когато си вързан за еврото с фиксиран курс, но не си приел еврото, обираш всички негативи, без да се възползваш от предимствата на общата парична система.

не плащаш за фалирали държави от еврозоната.

ти.как се казваш Мошеник ли....или Мошенник....или Моше?Напиши си името да ти дръпна една псувня дето и Мартин айкидото от Шумен не знае

Тези, на снимката... са следващите "клиенти" на Гешев!!! Въпрос на време е!!!;)

ДОМУСЧИЕВ, НЕ СЪМ НИТО ФУТБОЛИСТ, НИТО ЖЕНА МУ, НИТО ТВОЙ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН,ЧЕ ДА МИ КАЗВАШ КАКВО ДА МИСЛЯ И КАКВО ДА КАЗВАМ!!! НИТО ПЪК СИ ПО-УМЕН ОТ МЕН, НИЩО,ЧЕ СИ ВЕЛИК БИЗНЕСМЕН. НЕ ТЕ ПИТАМЕ /ВСЕ ОЩЕ/ КАК СПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН!!! ГЛЕДАЙ СИ ПРОДАЖБИТЕ И МОЖЕ ЕВЕНТУАНО ДА ПОМИСЛИШ КАК ДА ОТГОВОРИШ НА НЯКОИ ВЪПРОСИ ЗА В БЪДЕЩЕ

Кой не припява е комунист, путлерист, ватник и т.н. Ама другари, дайте нещо по различно, то това вече втръсна! Защо е тоя страх да се питат бедните хора, дали искат евро или не? Нали хората са народа, а бизнес без народ няма!

А бе то смешно тъ чак тъжно. Феновете на Боце от Банкя и на Кирчо от Разград що ви е така страх от Референдум след като вие твърдите че една шепа хора ревяли за Референдум. Ми дайде като сте сигурни в победата ви на тоя Референдум да го предизвикаме т.е вие да помогнете за това и най накрая да покажете на всички и на онези руски шпиони коит все ви се привиждат че Българите искат в Еврозоната. Много е лесно , подкрепете Референдум , разбиите руските шиони като ги победите там и смело напред към светли бъднини. Обаче странното е друго хем те сигурни че всички у България искали Еврото ама хем дупето им се стяга от страх случайно да нема Референдум. Що така бе ?

Първо всички взети кредити от тарикати в лева да се изплатят и когато има нула кредити в лева може да се приеме еврото. Много от нас видяхме как се забогатява с взети кредити в лева с милиони.. после обърнати в долари... и когато курса стана почти 3000 лева за долар обърнаха час от парите и си върнаха кредитите в левове. Останаха им милиони в техните сметки в долари. Така и сега ще стане.

Долар за 3000 лв се случва само при управление на комунистите!!! Пример трябва ли ви?!

ЗА ДА СМЕ ТОЧНИ, ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИТЕ И ПОД НАТИСКА НА СВЕТОВНАТА БАНДА!

Първо всички взети кредити от тарикати в лева да се изплатят и когато има нула кредити в лева може да се приеме еврото. Много от нас видяхме как се забогатява с взети кредити в лева с милиони.. после обърнати в долари... и когато курса стана почти 3000 лева за долар обърнаха час от парите и си върнаха кредитите в левове. Останаха им милиони в техните сметки в долари. Така и сега ще стане.

Първо всички взети кредити от тарикати в лева да се изплатят и когато има нула кредити в лева може да се приеме еврото. Много от нас видяхме как се забогатява с взети кредити в лева с милиони.. после обърнати в долари... и когато курса стана почти 3000 лева за долар обърнаха час от парите и си върнаха кредитите в левове. Останаха им милиони в техните сметки в долари. Така и сега ще стане.

Първо всички взети кредити от тарикати в лева да се изплатят и когато има нула кредити в лева може да се приеме еврото. Много от нас видяхме как се забогатява с взети кредити в лева с милиони.. после обърнати в долари... и когато курса стана почти 3000 лева за долар обърнаха час от парите и си върнаха кредитите в левове. Останаха им милиони в техните сметки в долари. Така и сега ще стане.

Schilo

Тия тиквеници да отговорят на един простичък въпрос- защо Чехия, Унгария, Полша не щат да чуят за еврото? Румънците и те? Както и "бедните" шведи? Всъщност, този въпрос в Швеция е решен точно с референдум!

Ти големи държави за пример даваш Чехия Унгария и Полша! Толкова силно икономически развити държави са че просто няма на къде! В момента България е във валутен борд и икономиката ни се ръководи от САЩ като приемем еврото ставаме независими от САЩ и икономиката ни вече ще се ръководи от Европа! Само че вие руските тролчета сте толкова прости и не го знаете това а уж сте против Америка която се води уж най големия враг на Русия!

V4Vendetta

Какви са тия глупости, че сега икономиката се управлявала от САЩ заради валутния борд???? Къде го видя това черно на бяло бе? Ама много си умен! А това, е като приемем евроти икономиката ни ще се управлява от Европа е същата глупост! ЕЦБ ще има функции за контрол върху БНБ, но не и върху българската икономика. Ти си профан, ама се мислиш за много умен. Такива неграмотници, като теб, са най-опасните.

А ДАНИЯ УСТРОЙВА ЛИ ТЕ?

ако минем на евро,заплатите ще станат ли като в Люксембург–2200€минимална?

Най-малко

Schilo

Защо трябва бизнесмените да диктуват? Да чуем работниците им! Май нещо много го е страх "бизнеса" от думата на хората?

Чешкият премиер: Няма да приемаме еврото за да уморим народа си от глад. Не ни бъркайте с България

Разликата е във валутния борд!!! Те нямат и са добре, ние имаме и за да падне трябва да влезем в еврозоната и това да освободи изкривяването на валутния курс без значение в коя посока.

Schilo

И що трябва да е задължително това? Не мисля. Валутния борд е необходим по принцип до укрепване на икономиката. Ако имаме икономически бум, той може да бъде премахнат и без да влизаме в еврозоната.

Да, не е задължително, но това е една спирачка на икономиката...приспива я.

Приемането на България в еврозоната не зависи нито от Референдум на непросветени хора, нито от тези на снимката. ЕЦБ решава, а там са компетентни специалисти. Дир, стига сте ми пречили да пиша, нищо лошо не казвам.

ЕЦБ не са ни канили да се присъединим през април. Едни хора пътека направиха да ходят всяка седмица в Брюксел и да провеждат неформални разговори, да се натискат, самопредлагат, да се кланят и т.н, за да ни приемат в еврозоната. Недей да изкривяваш ситуацията! Недей забравя, че има страни, които не ни искат там.

Нищо не изкривявам, коментарът ми е неутрален.

Коментарът ти не е неутрален. Внушаваш безизходица, принуда и безнадежност. И твърдиш, че Референдумът е на НЕПРОСВЕТЕНИ хора. Това е достатъчно, за да се прецени целта на коментара ти.

Кой е суверенът - народът или тези хитреци?

Никъде не е записано, че сме длъжни да приемем еврото. Това е долна лъжа! Как тогава други държави от ЕС не са въвели еврото? Единствената причина за въвеждането му са онези 7-8млрд. валутен резерв, които ще могат да се откраднат чрез държавни поръчки, а познайте кой ще ги изпълнява тези държавнно-обществени поръчки? Ами фирми от КРИБ. Те за това и ревът, като заклани прасета.