Бизнесът: Скандален търг на "Булгаргаз" с начална цена от 380 лв./MWh

За септември Булгаргаз е закупил количества синьо гориво в размер от 11 300 MWh/d, съобщиха от "Газов хъб Балкан"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато дойдат червените на власт и какво има.......... ФАЛИТИ И ИНФЛАЦИЯ!! ЗА 30Г НАРОДА НЕ СИ НАУЧИ УРОКА..

Мислех си тези днеска ще пропуснат да се изходят по темата Газ.

Брокерите от Харвард пак спечелиха милиони, нищо, че вече не са на власт. Жалки мошеници!

Кирчо не само не ги увеличи, ами вече вземаш два пъти по-малко. Ти си ясен платен, продажник!

Трябва да приберем тука едни комисионни…

При ПП се скъсахте от протести .Сега сте по-ниски от тревата.Мунчо да не е забранил протестите? Иначе и тези ,които не вдяваха,вече разбраха,че протестите ви бяха политически.

Го направете 500. Затвор да Киро-лъжеца и Асен-крадеца!

И какво викате, пазара на имоти е стабилен, щото хората идвали да живеят във София?

За да се илюстрира кочината в която се намираме две съседни теми: 1. Индустрията, топлофикациите и домакинствата изнемогват посред лято при цени от порядъка на 300 лв., а "Булгаргаз" купува за септември на 380 лева, съобщават работодателските организации. 2. Росен Христов обяви, че газът за септември е осигурен на "доста добра цена" Единствени извод който може да се направи е, че цената наистна е много добра, но за Росен Христов очевидно!

Само преди месец беше един африкански принц ,който предлагаше милиард и половина кубически метра природен газ на цена три пъти ,повтарям три пъти по-ниска от тази на Газпром но някои бивши и сегашни политици явно не искат да се откажат от корупционните практики от миналото свързани с Газпром. Затова сме на това дередже и реално не Кирчо е виновен ами тулупа дето 12 години бойкотираше гръцката връзка и построи тръба на жужака за 3 милиарда и нито една молекула както се изказа добревото диди-хасковския калун не влиза в България...

Да не им се купува смрдливата газ.Да фалират кпелетата

Тулупа кво, балдахинов лист ли?

Какъв Киро те гони? Него го катурнаха Слафчу и кукловодите му.

ХАХА. Поредните руски пионки умишлено вдигащи цената на газта чрез посредници !!!

Харвард си е Харвард .Учи на всичко.

Аз съм русофоб ама такава простотия от ПП не е истина, къде е евтиния газ бе боклуци долни???

E на никой ли не стана ясно, че фатмакът и коляшките му приятели са виновни за сегашното положение.

При Кирчо инфлацията е 50 процента,която изяде 10 процента увеличение на пенсиите.

На вашия вожд Путя.Пендели путинокретенясали.Органичен боклук сте

Мунчовци са на власт .И Христов го внася газа.Но Киро ви е виновен .

Кирил Петков къде е евтиния газ бе канадски боклук?

Еми като искате да взимате по 300+ лв. за нощувка срещу никакви условия.... Надявам се целия хтелиеркси и ресторантьорски бизнес в БГ да фалира за да им дойде акъла, а до тогава с кеф ще си харча парите в чужбина.

Газа за август е 300 лева. За септември е 380 лева . Значи се е появил още един посредник близък до Фатмак Радев. Президентът и той иска да се нагуши. Скоро се очаква покупка на още 8 чертежа на самолети. Радев ще вземе още десетки милиони от комисионната.

Е Баце.С Тея три милиарда от българския данъкоплатец можеше да направи чудеса,а не тръба за Унгария и Сърбия.Но имаше да оправя едни бакии на ШИШИ с руснаците за 500милоиона.

Тази статия е таргетирана към необразовани тролове. Не е за пръв път. За който от тях иска да се образова, то ето как седят нещата. "Булгаргаз" е купувач и "начална цена" тук значи колко максимално е готов да плати. Всички участващи в търга предлагат своя цена, която е по-ниска от "началната". Печели тоя с най-ниската цена и той доставя газ на предложената от него цена. Та, "началната" цена може да е и 1000 лева, но тя не е важна. Това, което е от значение е каква цена е предложил спечелилият търга. Разбира се е и важно за какво количество е бил този търг, защото не е все едно колко си поръчал за крайната цена. Нито едно от двете неща не е споменато нито от "бизнесът", нито от "журналистът".

В България дори социално слабите не получават толкова помощи колкото „хленчещия бизнес“. То не бяха компенсации за ковид епидемията, за цените на тока, за цените на газа и какви ли не още аванти. Сага така наречените „работодатели“ са тръгнали да гледат в канчето на Булгаргаз (не че там няма трески за дялане, но това е друга тема). Абе, като не ви харесват цените на Булгаргаз, отивате на борсата и си купувате по-евтин газ, ако намерите такъв. Пазарът е отворен и държавата, т.е. ние данъкоплатците, не сме длъжни да дундуркаме пишман-бизнеса.

той каза "много по евтина", но не каза много по-евтина в сравнение с колко

За октомври газа ще е минум 420 лева . Това го помнете . От азерския газ само 1/3 е евтин. Другите 2/3 са на борсови цени,които за октомври ще са в космоса . Без газа на Газпром цялата страна ще гладува и студува. Всички фирми са свързани по веригата.

Той ли е сега на власт бе ? Ти си буклука !

Вие си ги избрахте :)

Не е много. Е тези с котлите ще псуват леко, ама кой ги е карал да си слагат котли.

А, не, бе... Първанката ако знаеш колко открадна, тоя не смята да остане много по-назад. За Плевню не говоря, щото той крадеше отще опреди Боко да го намърда като министър на МРРБ, където хептен се оляха. Тук няма пост, на който да не се краде.

Благодарете на евроатлантиците за това. Те предизвикаха тези кризи. Още краят на 2021г. със свободната търговия на тока наложен от ЕС, където цените на тока тук литнаха. Преди това с ковида, макар и други да са виновни, където с идиотизмите тук за 2 години постигнаха 68+ хиляди човека повече умрели. С насъсквана злоба постигнаха война в Украйна. Където искат да ни включат в чужда война. Украйна не е част от ЕС и НАТО. Със санкциите удариха държавите в ЕС и не само. Сега зелените в Германия ще ползват въглища, дето ги забраняваха. Кога да има топла вода, парно и газ. Глупостта на политиците, докарва криза след криза.

Мислете за кого гласувате следващият път

Правителството провежда търг и договаря "доста добра цена", а тези недоволни и си искат руския газ! Нещо съмнително има тук!

Газът у нас продължава да е по-евтин от това, което бихме плащали на Газпром. Не е по-евтин отпреди войната, но то и няма как.

Малкия тошко ни е поканил на купонче и е уредил топлото.

Булгаргаз да тегли 1 милиард долара да плаща неустойката.

За ПП. Едниствената анти Путин партия в България.

Навсякъде газта е руска, махнете пиявиците комисионери и посредници, които американските подлоги наредиха по линията под претекст, че газа от мафията е независим и свободен... ще се окопаят, а енергийната мафия е по-зловеща и от кокаиновата.

Ааа питайте Киро лъжеца, Асен крадеца и онези платените от Америка срещу България с американското знаме! Те ще ви обяснят ,че как руснаците ползват газа за оръжие! Апропо,търгът започва от 380 ,бъдете сигурни,че крайната цена ще бъде 500+

Не смениха ли шефа на Булгаргаз? Търгът е насочен към определени фирми, в тази цена са включени и комисионните на някои, явно!

Очаквайте добра цена за изборите. Кой разбрал, разбрал Наздраве!

Путлер прави война никому не нужна, предизвиква конфликт на интереси а на нас Кирчо и Кокорчо са ни виновни. Много сте умни. Ми нали ГАЗПРОМ едностранно промени договора си с България. Ми нали Путлер ползява парите на газпрома за войната. Вие какво очаквате.

380 лв./MWh е унищожително за България. Тотален погром.

Някой иска да унищожи и малкото индустрия която имаме защото му трябва територията за фронтова държава,кой ли има интерес!?

"Такива цени не могат да се компенсират от по-евтиния азерски газ" какви са тия глупости?? Няма евтин азерски, азерите казаха "газът ни е малко, доставите отиват при този който даде най-висока цена"

А, ти щото си много образован, откри reverse auction-а. Първоначалната цена нямало била значение, щото от там започвало било започвало подаването на по-ниски оферти. Ми, като няма значение, що не я дадоха 300 кинта пак, бе? Щото може никой да не я постигне ли? да те питам ли с тия търгове, дали си чувал за картели, уговорки, нагласявания и т.н. Да не сме виждали търг наживо, да не знаем за какво става дума реално. За министерските търгове за служебни коли, дето в тръжната документация пишеше колите да са с междуосие точно примерно точно 2435 mm, щото сигурно ги е досрамяло да напишат марката да започва с "ф" и да завършва с "ваген"...

Минчо е слуга на Козяк 16 и ще купува най-скъпият газ докато фалира България. Тези 800 милиона няма да отидат при болните деца и социално слабите. Скоро ще има още стотици милиони за спасяването на Булгаргаз.

Яко стрижи народа и бизнеса, до голо.