Битовите отпадъци ще бъдат едно от основните предизвикателства за местните власти в периода 2021-2027 г.

Проектът на новата оперативна програма „Околна среда“ ще поема разходите по проектите на общините, за да няма увеличение на такса битови отпадъци

Обратно в новината

Коментари - Битовите отпадъци ще бъдат едно от основните предизвикателства за местните власти в периода 2021-2027 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си ги ядем нали Тва е новия девиз.

Всичко е ясно: ГЕРБиджът на бунището на историята

Да ги дадем на циганите! Те ще опскат какво има за опоскване по тях. Я на вторични я нова къща ще дигнат. После каквото не става за вторични ще го изгорят за да се топлят.

Основната реформа, която трябва да направят общините с битовите отпадъци е сами да си ги изхвърлят, никакви частни фирми, това са кърлежи прикрепени към общините и само се оскъпява услугата. Събирането и изхвърлянето на отпадъци трябва да се извършва от общински служители, качеството ще е същото , но парите, които ще дават общините за това са много по-малко.

На всяка хартийка пликче,бърканче,туба абе какво се сетите сложиха еко такса и ти прибират един парите като еко такса втория път като данък смет,третия път частната фирма връща железото хартията и пълни гуша за наша сметка които един път сме платили еко такса втори път сме платили да го прибере.Крайно време е тази дейност да е към общините и каквото са върнали за преработка парите да са явни всяка седмица като от тези пари да се прави нещо за квартала без китки например осъвременяване на детска площадка ,сложени осветителни тела ,направа на чешмички и др.Ясна точна сметка баланс получени толкоз изхарчени за това и това толкоз остатък толкоз на видно място на всяка община иначе в ОБЩИЯ КАЗАН.

Трябва тотална реформа,господа! Така повече не може! Живея в Квебек. В магазина ти слагат 25 до 35 цента на бутилка пластмасова или алуминиев кен. Плащаш. Като ги върнеш обратно ти връщат парите.Чисто и просто като къпан полицай

България имаше изградена много стройна мрежа за изкупане на вторични суровини и амбалаж. Разбира се, демокрацията много ожесточено ги унижощи и отрече като прогнила "централизирана" система, несъвместима с капитализма.

Имаше чушки Връщаха се бутилки, метал и хартия и то не заради екология я а да вземеш някоя стотинка Останалото отиваше в боклука, къде видя разделно събиране ?! Пластмаси къде си връщал ?! Аман от комунистически гьонове дърпащи ни към миналото със 150лв заплати!

шаране ,просто същество си ти !

Шматарок, сега пластмаса кой рециклира, а? Защо италианците ни изпращат тяхната , за да погребваме в мини и силажни ями, а нашата просто си горим. Така " случайно" изгоря склада за пластмаса на завода за преработка на отпадъци в Шишманци и одимиха цялото поле. Да не говорим, че по места им е по-евтино да изхвърлят боклука в депата вместо да заплащат за преработка. Аман от многознайковци , дето всъщност нищо не знаят.

А дано, ама надали. В България за стъклен амбалаж ( бирени бутилки) - в магазина ми ги таксуват на 20 стотинки, а после ми ги изкупуват на 10 стотинки и то не всички. И ми дават не пари а ваучер.Веригата е Кауфланд. Тук всичко се "побългарява" .

Еди ли си Меди ли се не те знам ама определено имаш пилешки мозък Пластмасите от бутилки (pet) се рециклират на 100% и има търсене. Самата суровина е скъпа..изкупува се на 860лв/тон Какво общо видя с пластмасата от тонери от принтери ?!? Или за тебе всичко ще е пластмаса е едно и също, а? гУлема си гъба :D

Това е точно така както казваш Затова и Екопак искаше да криминализира ако някой им "краде" боклука защото от него печелят яко 860лв/тон се изкупува пластмасата от бутилки Защо по дяволите им плащаме и субсидираща еко такса при закупуване на Кола или Фанта ???

Ще ги изнасяме за Италия .

У наши село махнаха металните контейнери и дадоо на нека къща пластмасов гюм,като се подписваш че ще го пазиш,ама как да го вордиш като го туриш пред портата и циганете го чопнат за джибри и зайре

@ Гъбарко Смешки, приказваш пак. НЯКАКВА ЧАСТ от PET пластмасите се смила и преработва И до там !! А знаеш ли колко вида пластмаси има? А знаеш ли, че около 60-70 % от боклука на средното домакинство са пластмаси и опаковки? Пуши си там веселите гъби и не се обаждай. Ако беше толкова просто рециклирането нямаше да забраняват използването на пластмаси за храни и напитки, както и да въвеждат биоразградими пластмаси.

как сме щели дасе справяме с отпадъците.... ами както и преди; фъляме ги през балконите и по улиците

"! А знаеш ли колко вида пластмаси има?" Ами явно на теб трябва да ти се обясни, че гледам за тебе тонери от принтери и PET са едно и също. Явно си от бавно развиващите но пък с голяма уста, некадърна.

Живей си където искаш, но не давай акъл на живеещите другаде!

На млади години млякото, бирата, лимонадата,... бяха в стъкла.

Ти ,,дървен,, ли си??

някой разправяше с компостиране и рециклиране, ама май си остана глас в пустиня... Предпочетоха да си раздадат парите и да си клатят краката...

Всичко на едно място в един камион, после банда банговци сортират на ръка. За пред европа 3цветни контейнера и разделно събиране. И крадем програми. По прованса изхвърляме в доловете на реките както едно време щото контейнера с месеци не го извозват. Всичко си е по старо му, само давайте повече пари за екология да има да крадем. Благпсарим предварително, европейци!

Абсолютно, ний си знаем и си можем и сами. Селтак! Човека ти дава добър пример, а ти му обясняваш колко хубаво мирише септичната ти яма в хола ти.