Безработните се увеличават, за един ден са регистрирани 1300

Социалният министър за ветото на президента: Можеше да не се губи времето, но се надвам, че днес законът ще бъде поправен

Обратно в новината

Коментари - Безработните се увеличават, за един ден са регистрирани 1300 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, толкова умници шетат тук! Така ли на никой от тях не му мина през сивата материя, че тези безработни са онези, които се завръщат от Испания, Италия, Франция и Германия? Ами нормално да се регистрират като безработни - те са свикнали да ползват облагите на държави с добра социална политика! Навярно се досещате за коя част от българската нация говоря.

Нека да го прочетат и проумеят тези които вчера ми сложиха минусите!

За подобна пандемия учените предупреждаваха отдавна, но политиците и големия бизнес си затваряха очите. Ако питате всеки епидемиолог дали се изненадва от случващото, отговорът е еднозначен. Същото важи и за климатичната криза, която ще се засилва все повече с експоненциални темпове и която има директен принос за "събуждането" на подобни патогени. Това за съжаление е само началото и без радикални промени в системата и начина на живот нещата ще стигнат до пълен крах за човечеството.

Вече питах, но не получих отговор, та затова пак да попитам: - тия разпоретини от ГЕРБ при наличието на такъв дефицит , няма ли от кумова срама поне, да внесат надвзетите партийни субсидий в бюджета?!

Те ги върнаха, БСП не

Борисов знае ли че в България има безработни и такива където не получават социялни ако излезнат днес да работят ще ядът ако не ще лапат мухи колко време ще издържът хората ДРЪЖ СЕ БЪЛГАРИО ЧЕ НЕЗНАЕШ КВО ТЕ ЧАКА

Той Борисов със сигурност знае това! Не зная обаче, ти дали знаеш, че в момента безработицата в България е на най-ниското си ниво, от 30 години насам?

Глад и мизерия

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЧОВЕКА УМИРАТ ОТ КАТАСТРОФИ НА ГОДИНА, А ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕ И АЛКОХОЛИЗИРАНЕ, А ОТ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ - СТОТИЦИ ХИЛЯДИ САМО В БЪЛГАРИЯ И КОЛКО ПАРИ СЕ ДАВАТ ЗА ТЯХНОТО ЛЕЧЕНИЕ ???????????????????? ЗАЩО НЯМА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ТОВА ??? ТИКВООООО НЕДНА, МОЖЕШ ЛИ ДА КАЖЕШ НА ПРОСТИЯ НАРОД, КОЙТО СЕГА ГО ЛЪЖЕТЕ, ПОНЕЖЕ Е НЕВЕЖЕСТВЕН И ВИ ВЯРВА !!!!!!

Злополуките не са заразни. Нездравословният начин на живот е личен избор. Вирусът е силно заразен и недобре изучен. Не се знае дали дори при уж оздравелите не се прикрива някъде като херпес вируса и няма да се активира на по-късен етап, когато имуннната система е слаба.

Виж средната възраст на световните лидери и голяма част от милиардерите, и ще ти се изясни.

И като се върнат безработните от Италия и Испания ,да гледат какво ще става.

В АЛБАНИЯ: Заплатите на депутатите и членовете на правителството ще бъдат намалени наполовина до „края на войната с коронавируса”. Това обяви министър-председателят на Албания Еди Рама като част от плана за справяне със ситуацията, предизвикана от COVID-19. А в България, КАКВО ПРАВЯТ в тази посока ВЛАСТОИМАЩИТЕ?

Хорица заработвали до скоро по 1400-1700лв. на месец от собствен бизнес,ще отидат да слугуват на олигарсите за 900-1000лв заплата!

Това е крайната цел.А коронавируса е причината.

Голям оптимист си бил, при тази криза заплатите ще се върнат с около 10-на години назад :(:(. 700-800 ако е, ще е добре... И ще има позабравеното "За твоето място на улицата чакат 10-на души", и експлоатация, неплащане на възнаграждения, глад, мизерия и смрад.... Пепел ми на езика де, но натам вървят нещата:(:(

Ааа, това са все от олигарсите. Олигарх до олигарха, мила моя майно льо! За един ден само 1300 олигарха станаха безработни! Нали Бойко Борисов така обяви оня ден - че щели сме да обеднеем ние, олигарсите, като останем без работа? За него всички ние сме "олигарси", само тия които са от ГЕРБ или фенове на ГЕРБ не са олигарси а работещи с пот на челото българи.

няма беэработни правитеството да ги наема да раэнасят храна по жилища сутрен обяд да помагат на хората да купват лекарства ресторанти да готвят эащото както каэа премиера очаква 4000 да эе эараэят а трябва наистена да не ходим на сборища по магаэини пощи и така докато иэплуваме правителството ще им плаща эа таэи работа не 60% а эаплата минимално до средна и след пандемията продължават по местата си от където са дошли или на други няма място эа тревога важното е че правитеството е в час

да се редиш по опашки и да нисиш храна!

Ще фалират част от малките фирми, за да влеят свежа работна ръка в големите фирми.Вместо да докарват Украинци,Таджикистанци и Ескимоси, нашите мислители са намерили практично решение.Покрай източването на бюджетния излишък,що дане използваме ситуацията???

Има доста държави в света,които изобщо не допускат чужденци да влизат на територията им,независимо,че са техни граждани и сега тези държави нямат проблеми с вируса и всичко им работи,икономиките им си работят и нямат безработни,докато тук не спряха да внасят заразените от вън всеки Божи ден!

Ес потъва и е пред разпд в следвщата година. Направиха това, за да повлечаъ и нас към пропастта. Да сте чули думата евро ценности в последните семдици. Тези думи са актуални когато имат интерес от нас.сега всеки да се спсава

Тая е мега нагла и нахална. От коя камбанария си позволява да оценява Президента? Ние знаем, че най-вече и пречи организацията срещу закона за доц. услуги и отдавна иска да затвори всички, а сега и попарват надеждите.

Не симпатизирам на никоя партия, но наблюдавам политическия процес в държавата, и най-изненадваща е трансформацията на президента, да не кажа че се държи като част от изпълнителната власт, даже самата изпълнителна власт му отдава прекалено голямо внимание. Направо казано изумен съм от бивш военен как се превърна в краен политик, и се държи точно като политически оцветена институция, не казвам че изпълнителната власт е права за всичко, но според него всичко което гласува не е правилно и това прави впечатление.

На бургаското летище са се върнали Nта- брой от Англия.Каква е тази безотговорност,ние ще се заразим ако си отидем до вилите на чист въздух,а в Бургас по автобусите и магазините и аптеките и паркавете няма.Едно куче ще го разхожда цял вход ,за да сме на въздух .Напротив на вилите и като под карантина,там почти с никой не се срещаш.

Бас държа, че 1000 от тия 1300 са с патладжанен цвят на кожата. Джебчии, проститутки, крадци и сводници завърнали се от Италия и Испания търсещи си нов гостоприемник от който да смучат.

Това ли ви е най- големият проблем, Деница? За невярната информация как да се лекуваме и колко заразени имало в министерството??

Нека си го кажем обективно - правителството продължава да приема връщащи се емигранти от заразени райони. Най-вероятно по заповед на европа, за да си разтоварят тяхната система. т.е. отивайте си в България, оправяйте се. днес по медиите се чу за около 300 хил човека, онзи еден говореха за 100-150 хил. това са заразени и държавата се насища с "успели" българи. откакто се върнаха значителна част от тях, от тогава започна да расте и бройката на заразените. Живи издрави има и нещо положително - като свърши епидемията, ще си замине и другата епидемия - простите калинки налазили цялата държавна власт!

При 10 % данък искате да получите 60-80% от заплатите си от бюджета. А на пенсионерите....майната им ,а?

Безработните се увеличават благодарение на това,че правителството допуска заразени хора да влизат от вън и в същото време блокираха цялата държава! Иде Видов ден,след кризата с вируса Бойко и целия парламент ще ядат лопатите!

След 3 месеца ще видим истинския проблем защото в момента 50% от хората които имат деца не работят и няма частна фирма която да ги държи толкова време и да им плаща. Примера го видяхме с Пенчев който няма елементарни човешки ценности, или по скоро са му толкова елементарни че липсват. Рредставете си какво би направил ако някой от подчинените му си е вкъщи, дали ще му плаща ? Мисля че дори не можем да си представим какво ще стане. Отъняли портфейли или задлъжняли до неузнаваемост , което ще доведе до ниско или почти нулево потребление, отъняли сметки на фирми които всячески съкращават разходи което ще доведе до още по-ниско потребление, бурията която се задава е неизбежна. Безработицата ще натовари държавата до изклучителни равнища. Положението е толкова сложно че кризата е неизбежна.

Е да , ама ще се увеличат желаещите да работят за без пари на олигарсите.

мисля, че по големия проблем е как да не измрат много хора, а не че икономиката щяла да има проблем. Тя икономиката така или иначе се беше балонизирала и с този или без този вирус пак щеше да има проблеми. Икономика се създава отново, пари се печелят отново, живот не се връща обаче. Пожелавам ти да си жив и здрав, майка ти и баща ти също като рискова група.

"Икономика се създава отново, пари се печелят отново" - направо съм изумен от това. За въстановяване на икономиката ще й трябват минимум 5-10 години, а през това време ще трябва: да ядеш отвратителни боклуци, даже да не си дояждаш понякога, защото има да плащаш сметки; да си кърпиш старите дрехи и обувки, защото нямаш пари за нови; да нямаш пукната пара за неотложни ремонти или купуване на неща;и да не можеш да вземеш заем, защото банките няма да дават; да не говорим за най-страшното, пепел ми на езика - с малко дете и кредит за жилище, или ако си под наем, да се озовеш на улицата, без никой да ти помага (не всички имат родители). Дано, дано, дано това не се окаже вярно!

Ние сме най- овчедушното и продажно племе на света, от еволюционна гледна точка може би е по - добре да ни няма. Аз от 1 седмица знам резултата от Корона вируса, а именно - 300 К безработни ( бели), не мангусти и 100 К пенсионери умрели от глад + 100К на улицата, заради кредити. Айде бегайте да топите съседа, че разхожда кучето и прави секс с жена си

Добре бе, Нострадамус. Успокой се малко с мрачните прогнози.

Хубаво приказвате за обезщетения, но откъде ще идват, като спирате работата на хората?

Спирайте това фиаско с този фалшив вирус и пускайте хората да работят, че ще имате големи проблеми. Не гледайте италианците, това са мошеници които разиграват ил театро с вируса и ще отмъкнат милиарди от ЕС.

А нашите не са?Припяват с пълен глас и крадат!

разпространението на безработицата е доста по-силно от това на корона вируса не знам кой ще спечели от гладен и изнервен народ на ръба на оцеляването

Ми да пуснем всички да се изпозаразим, да погребен едно 30%-40% от пенсионерите и не малко млади хора (защото и такива си заминават) , но да си останем на работа... Ама чакай малко, ти знаеш ли какъв е шансът ТИ за оцеляване ?

Къде са умрелите бе хайван, не се ли усещаш че има нещо гнило. Колко са умрели в Германия, Австрия, Швейцария, Швеция, Белгия, Гърция и т.н. Защо само италианци мрат с хиляди на ден, айде впрегни главата.

е колко % е смъртността от тоя вирус? че ми говориш за шанс за оцеляване в България досега имаме 3 смъртни случая, а само уикенда загинага при карастрофи 5 човека

дали има умрели освен Италия ли питаш, ами има и то много. Има статистика, която излиза всеки ден, просто в Италия е най-зле защото има най-много заразени. И другите страни започнаха да догонват. Ето и малко статистика до момента: Испания - 1800 починали, Франция - 674, Англия- 281, Швейцария -100, Германия -100. А тепърва ще има и увеличение на смъртните случаи. Да не говорим колко още случаи на умрели има но нетествани дали имат коронавирус.

Шило

Савчева, тоя пионерски апломб ми е познат. Обикновенно го ползваха тогава, като не знаеха какво да правят.

Оправете си поне подзаглавието, че има няколко грешки в момента - "заонхт" сигурно е законът, "надвам" сигурно е надявам. А щетите от мерките ще са в десетки милиарди лева загуби за хората. Сигурно ще има пукнали и от инфаркти. Като нищо починалите от мерките ще са повече от коронавируса. Съботата чаках на опашка пред магазин поне час и 20 минути. А стана по-голяма. Част от хората няма да издържат. Може от мерките им вече да са починали над 100 човека. А досега коронавирусът не достига пораженията от грипове. В България средно на година почивали по около 1500 от грипове. В Италия за предна година над 17 хиляди. Там не са достигнали нормата, нищо че сигурно броят почти всеки починал вече за от коронавирус.

Тази седмица ще са поне 13000. И ще се увеличават с всеки изминал ден. Защото правителството се е съсредоточило само в здравните мерки, криейки се зад решенията на щаба и не е обявило дори и една мярка за спасяване на бизнеса. Затвори всички заведения и хотели. И вместо веднага някой намазан тюфлек от шайката на Боко да излезе и да каже, че покриват някакъв процент ПОНЕ от заплатите на поразените служители, засега имаме само МЪЛЧАНИЕ. За разлика от държавните служители, в частния сектор фирмете не могат да печатат пари. Като няма откъде да вземат за заплати, излишните служители ще бъдат съкратени.

Държавата ни се управлява от шапкари,какво друго очаквате да се случи! президента - генерал,министър председателя - генерал, сега още един генерал се пръкна да ни забранява да излизаме и да ни казва статистики на заразените с Ковид 19... Станахме бетер Северна Корея,военни и пожарникари ни управляват,се едно сме във война от сума време...

idio

този третия генерал чете сводката. нещо като синоптичка по телевизиата. ама грозна

Ти какво предлагаш, господин "Ескперт"? Да не вземем никакви мерки, както Италия и Испания преди месец и след това да имаме по 800 починали и 6000 новозаразени за денонощие?

Ми като става дума за разпространение на невярна информация за лечение да го бяхте написали в закона. Да бяхте изброили конкретно и другите няколко хипотези за невярна информация. Можете да се дърляте цял ден за едно заглавие, а не можете да формулирате конкретика в две-три изречения! И тогава нямаше да има забележки.

1 300 за ден мангали върнали се от чужбина,нали работя в Бюрото по труда,заредиха се циганите веднага за помощи,да те е страх,че не знаеш,дали не са заразени,половината са се върнали от Западна Европа! Тук там има и българи работили,като сервитьори и бармани... В момента имаме 21 000 свободни работни места само в Младост в София,ще им се намери работа... Но тази карантина трябва да спре,защото вируса е внос от вън,не се разпространява тук,а цялата държава страда заради това,че не спряха да вкарват заразени!

Не може да бъдат спрени да се върнат, но можеше да бъдат задължитено карантинирани за 2 седмици. Това можеше да бъде предвидено и можеше да бъдат създадени механизми и ресурси за това. Обаче де тоз акъл.

Те са под карантина,но броят на заразените сред тях е 180,всеки ден идват нови заразени и остават под карантина,като генерала излиза и съобщава нови по високи цифри,а те са само на пришълци!

idio

какво спира вируса да се разпрострянява тук викаш?

Къде я дават тази работа? Един приятел пита как да се запише, че да от първите на опашката.

която опрости НЕВНЕСЕНИ осигуровки на фирмите, да каже от къде НОИ ще изплаща обезщетения, тъй като невнесените осиуро

работника от обезщетение. Т.е. пренесе проблема от болната на здравата глава.

Че лошо ли ще им е.6 месеца по 60% от брутото.Все пак всички са били осигурени на максималнот, което са взимали.Нали така?Или пък не?Ако ли не да си берат гайлето сега.Кой ги е карал да взимат големи заплати и да се осигуряват на минимална или дори хич.

е ако през това време работодателят е спрял дейност да се изплащат 40 % от заплатите и 20% от осигуровките, как е възможно да стане, като няма да получава приходи?! Просто е направено така, че да не може да се ползва. А освен това , той има задължение да запази работните места за още 6 месеца, е той да не е Господ да прави пари от нищото или да предвиди какво ще се случи след това. При положение, че тези пари ще му бъдат изплатени след първите 3 месеца? Т.е. той трябва през това време да плаща от собствени ресурси - ако има такива. Е , истината е че на 90% кретат с кредити, защото всеки лев се обира от държавата мащеха - нови касови апарати почти всяка година, софтуери и пр. чрез които се изземва свободния ресурс

в други държави с право на обезщетение за безработица. следва да има спешн промяна в законодателството, защото вноските са внесени в чуждите страни, а регистрацията е у нас, и без да има насреща вноски, започват да им се изплащат обезщетения. Естествено е, че бюджетът на НОИ не разполага със средства срещу тези обезщетения и следва спешно да се изискат от страните, където те са внесени, в противен случай тези страни трябва да из изплащат обезщетение по банков път. Работниците на всички фирми, обявени в несъстоятелност получават неизплатените си заплати и обезщетения от фонда за гарантиане на вземанията

Мерките бяха прости, но никой нямаше смелост - да изолират пристигащите в казарми за 14 дни. Сега мерките също са прости - да изолират възрастните и да им носят храна + пристигащите, но няма кой да го направи. С глуп0стите на ББ и Годжи ще съспием почти всички фирми и безработищата ще достигне гръцката...хайде честито!!!

idio

тук дават $2100 на месец без въпроси. ако не може да си намериш работа заради коронавируса

Вчера го писах, днес отново ще повторя, че изплащането на 60% не е никаква мярка. Ако някой бъде съкратен поради липса на работа вие така или иначе трябва да му изплащате 60%. И то не за три месеца, а за срок в зависимост от трудовия стаж. И без никакви критерии определени от МС към осигурителите.

"ЗАОНХТ "-каква е тази нова бълтарска дума ?

Социалният министър за ветото на президента: Можеше да не се губи времето, но се надвам, че днес заонхт ще бъде поправен Кое,кое?!

спешна промяна на законодателството, което дава права на ОБЕЗЩЕТЕНИЕ за безработица спрямо стажа, само след 3 години от предишната регистрация. Но това е в условия на нормална икономика. В случая положението е извънредно. и следва да има текст в кодекса на труда, за освобождане поради извънредно положение и на това основание да могат да се регистрират безработните с право на ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, независимо от предишния период на регистрация, като срокът на обезщетението да е до отмяна на извънредното положение. Извън тези случаи ,регистрираните на друго основание - поради съкращаване в щата и др. получават обезщетение в размерите определени с кодекса за социално осигуряване. При сега действащото законодателство всички освободени, които нямат 12 месеца в последните 18 месеца осигуряване за безработица и имат по-малко от 3 години от предишна борса, нямат право на такова. А тези, които имат 12 месеца от последните 18 месеца и решат да се регистрират преди изтичане на 3 години получават минималното обезщетение от 74.29 ст. Всичко това е обявено в модула обезщетения на сайта на НОИ

и са с прекратени трудови договори там,също имат право да се регистрират у нас на трудовата борса за обезщетения тук. Колко души са ???????

230К суши са се прибрали. Но колко от тях са имали трудови правоотношения съгласно закона е трудно да се каже.

Спелчека, спелчека, викам!!! Не бързайте толкова с новината!!!

Тая разпространява паника. По бързата процедура и в кауша. Ще има 5 години време да обмисли какви ги е дрънкала напук на Вожда и Владко Гела

Тук нищо не се прави за работниците,няма такава държава! Кризата с вируса ще приключи до 2 месеца и всичко живо ще избяга от тая проклета територия!

Къде ще бяга? На Марс ли? Много розово ли мислиш, че ще е навън?

Ако работодателите получават тези 60% ... те няма да стигат до работниците изобщо !

Боко целта изпълнена, съсипа тотално държавата

След като премине глобалната атака на заразяването СВЕТЪТ НЯМА ДА Е СЪЩИЯТ! Работа ще има вероятно за ВСИЧКИ!

ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ БЕШЕ И ВСЕ ОЩЕ Е Е ПЪЛНА КАРАНТИНА НА ЗАСТРАШЕНИТЕ НАД 70 ГОДИНИ.. БЛИЗКИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ДА ИМ ПАЗАРУВАТ ЗАЦАЩОТО СЕГА СА ПЛЪЗНАЛИ КАТО ЦВЕТАРКИ И ОПИПВАТ ВСИЧКО В ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ.САМИ РАЗНАСЯТ МИКРБИТЕ .ДРУГИТЕ НА РАБОТА ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ИКОНОМИКАТА И РАБОТНИТЕ МЕСТА.

Какви микроби те гонят , става въпрос за вирус?

1300 за ден. А е още понеделник.

Днес е 10-я ден от извънредното положение все пак и не е ясно дали преди това някои работодатели не са съкратили работници, за да запазят някой лев.