17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всякакви числа без контекст са просто манипулация. Безработица от "средно" "само" 6.4% изобщо не е "ниска". Ниска спрямо какво? Такива нива, дори и за относително "благополучните" Чехия, Германия, Холандия, Австрия и са мнооого далеч от т.нар. "пълна заетост", към която трябва да се стреми всяка икономика. Пълна заетост означава стабилни нива от под 2% почти постоянно. За страна като Холандия, например, която исторически десетилетия е поддържала нива на безработица от около 1.5%, днешните 3.3% са всъщност провал. Да не говорим, че в повечето "благополучни" държави (Германия, напр.) е хронично високо нивото на непълната заетост, която е не по малък проблем. За България, 4-5% също не означават кой знае какво постижение, имайки пред вид високия процент икономическе емиграция. България просто "изнася" работна ръка в ЕС, което изкривява статистиката. Ако 2 милиона българи се върнат в БГ, и се опитат да си намерят работа, нещата с безработицата у нас ще изглеждат доста по-различно...Като катастрофа. Да не говорим за безумните, свръхвисоки нива не само в Гърция, но и в големи европейски икономики като Испания, Франция и Италия. Днешният ЕС е пълен провал по отношение на безработицата.

0

Боже Господи, имало и такива примати.. Къде безработицата е "1-2%", бе аланкоолу?

0

"ЕС се разпада" и "Европа ни дърпа назад", къде сте, бе?

Безработицата все още съществува само за да се 'топи'. Без нея ще ни е трудно да осъзнаем колко добре живеем, или колко по-добре живеем. Биха я оправили тази 'Безработица' в основи - просто със решение не МС спира да съществува - но все пак е много важен отдел от Стъкмистиката! Затова продължаваме със рекордно ниските нива като ежедневна новина.

Нивото на безработица не е толкова показателно, важно е има ли производство и инвестиции в него. Само с магазини, търговия, кафенета и услуги икономика няма

Безработицата още ще пада. Сигурно е. Една част от работещите си търсят колая по света, другите търсят св. Петър. Никой вече не търси работа тук.

Безработицата ни е 4,5% защото два милиона души работят в чужбнина.

Ключовата дума е: "работят". Тъй че недей да знаеш много.

Schilo

Ключето е "къде"?