Белград, Скопие и Тирана се съюзиха, за да глътнат 80% от инвестициите за Балканите

Замисълът на т. нар. "Мини Шенген" е да освободи движението на хора, стоки и капитали между трите страни с поглед и към други. България също е поканена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хубаво свободно движение , ама......какво правим с ЕС? Ние сме външна граница. Няма как да пуснем свободно всички изброени. А у македонците как го мислят ? Искат да влязат в ЕС и паралелно да имат свободен режим със сърбите ? Които да извън ? Малко лаладжийско изглежда ;) Ама...успех! Тито е доволен!

съединявайте се.. :) Що не се направят пак Югославия? Явно им е мъчно..

Koga Югославия е била по напред от България, в Югославия имаше постоянна ифлация която в България никогфа не е имало дори по времето на Жан Виденов и тогава тя съществува за околко 1 година, но понеже президент, БСП и новите толкова бяха заети да правят Черен Пиар, в продължение на 5 години а преди други сили бяха заети със същото едни чужди сили които са също сили на лъжата се възползваха в една лъжлива битка срещу истината. В Югославаия имаше монавхия и те имаха право да пътуват по чужбина не щото бяха добе, а точно обратното толкова бяха зле че за д ане ги загубят и за да не се затрие страната им им позволиха да печелят по чужбина, а и днес копират Българи яи български иниацитиви присвояват си български идеи в така нареченините бивши държави от Югославия, България е лидер на Балаканите и то естествен от 1000 тие, а последните 100 години загубихме за кратко иниацитива благодарение на черния пиар, който правеше БСП и президенството и патриотичните концерти на Слави бяха също черен пиар. Македонците,като искат да са сърби да са сърби, но да не пипат Славната Българска История

Затова сърбите тогава едяха и пиеха, а ние нали сме "по-тарикати" според теб, плескахме за вечната дружба. Прости сме, затова ще тъпчем на място и дано не стане така , че да не ни допускат пак да препарим до Европа, както по времето на "ВЕЧНАТА ДРУЖБА"

"ЯДЯХА"

Ядоха и пиха, и когато в края на 80-те им поднесоха сметката се избиха като стока. "Голяма работа", бяха, няма що ...

Новият Бенелюкс - Сърбимаканалалбанана .

Що за тъпо заглавие, дир.БГ? Изглежда така, сякаш се опитвате да настройвате читателите си срещу изнесената от вас информация дори само още със заглавието! А защо? Какво лошо има в обединяването на страни с общи икономически интереси? На кого пречат? И какво - да стоят и да ‘страдат’ тихичко от евро-изолацията си, така ли? Хората търсят варианти за себе си, което е най-нормалното нещо! Дано това помогне на всички в региона да са една степен по-добре.

Това е по скоро и плацдарм, за Китайска инвазия. А където стъпят китайците заден няма.

Щом е за пари , веднага правят Югославия ! Нема пари , нема Дружба !

За Югославия няма Босна и Херцеговина, няма Черна гора, няма Косово, няма Хърватия, няма Словения. Албания и Република Северна Македония се опитват да влязат в ЕС, който е далеч по-голям пазар от само тези трите.

Хубаво, но първо ще минем, през международен съд, за вашата ''уникална'' идентичност! Защото ние можем да докажем с факти и документи, че сте българи с привнесена, от сърбите чужда идентичност, неотговаряща на историческата истина. Можем да докажем, че Кирилицата е Българска по произход, както и цар Самуил, синът му и племенникът му, все Български царе. Както и българското самосъзнание на Г. Делчев и комитите във ВМРО, Първото име на ВМРО е Български Македоно-Одрински Революционни Комитети, имената на членовете са чисто български, без привнесените, по късно "ски". Тези имена можете да намерите и днес във всеки телефонен указател.

Скопие да не вземе да глътне семето ма някой, вместо инвестициите му.

И пак са по добре от нас!!!

Ха, ха. Икономически тигри.

Кой, ти ходил ли си скоро в някоя от изброените страни? Я разходи се малко и пак повтори, че са по добре! В македонив особено е все едно България 1986г.

Не виждам нищо лошо в това да си облекчат митници и прочие след като нямат статуса на членки на ЕС. А вражда и война не е нужна никому.

Нищо ме ме свързва с тези страни, само искам да добавя един факт : Continental отвори огромен завид в Сърбия, както и FIAT сглобява там коли, в проект е голям завод за LIpo /Liion батерии... Странно ви е защо не са в ЕС а запада инвестира там нали. Ами защо например VW не направи завод у нас, това не ви ли е странно. Защото освен да плюете по всичко и по всеки друго не можете.

Ха ха ха, давайте блъскайте минуси а фактите са си ФАКТИ. Жалки комплексари :) Хубав ден от мен и не забравяйте да напсувате някий и да си хвърлите угарката през прозореца :)

Каза хурката и забрави да си пусне водата в тоалетната.

Стоенето извън ЕС си има и предимста. Не са длъжни да спазват европейските регулации, някои от които намаляват конкурентноспособността. Затова и Великобритания напусна. Но все пак за държави от нашата черга членството в ЕС е от огромна полза. Тука има повече политика, отколкото икономика. Сърби и албанци виждат всички сънародници в едно пространство.

Съвсем вярно си го написал/а , най-доброто което можем да направим и да отлепин от дъното е да се обединим на Балканите. Членството ни в ес не ни донесе нищо добро, освен съсипване на икономиката, липса на всякакви кадри, пълна загуба на суверенитет и отстъпване он всички български интереси...Щом България е поканена, трябва да приемем.

Смешници.

И какво му е смешното, дайте конкретен пример.

Свободна зона, за нарко търговия, това е по скоро и плацдарм, за Китайска инвазия. А където стъпят китайците заден няма, ако ме разбираш, за какво става дума.

Примерите са очевАдни. Има хубава поговорка " Видяла жабата, че подкова ват коня, та и тя вдигнал крака". Ясен ли съм сърбоман че? В БЮРМ и Сърбия продължават да тероризират българите. Така че вето до дупка.

Ще глътнат вода и албански ... ясно какво. Някакви смешни опити да направят Нова Югославия.

И чии пари ще "глътнат" тия ганьовци, че не разбрах?

С евентуалното влизане на тези страни в ЕС ще изсмукват голяма част от евро средствата, от което ние губим.

А пък ние тъпите, продажни ганьовци ще си останем с на Мунчо синергията и празни, кухи фрази.И празни хладилници, разбира се!

На снимката: два вълка в овчи кожи и едно агне.

в някалви нови Югославии на бедняците.Ние сме в лигата на богатите!

Защо ги няма Босна и Косово?

Нали се борехте за демокрация и премахване на СФРЮ от картата на света. Постигнахте го, сега ще се обединявате, след като се разделихте и оставихте Косово на американските талибани, като цирей на балканите. България няма място в измисления ви мини-шенген. Ние сме в ЕС.

На Балканите ,единствените ни потенциални приятели(дори исторически погледнато) са румънците! С всички останали-безкомпромисно...особено срещу подлите сърби и нискоинтелигентните примати от Северджания! ВЕТО!!!

Така се прави! Балканите - на балканските народи! Ние всички имаме сходна култура, манталитет и фолклор. Всичките вражди са ни натрапени отвън, от Великите. Всъщност ние бихме се разбрали много бързо и лесно помежду си, ако ни позволят. Да живеят Обединените Балкани!

Човече, тия ни мразят и в червата.

Затворете границата с тези цървули и нека си се изживяват за фактор в измисления си свят! Не ни трябва нищо общо с тези!

Браво! Крайно време беше да се събудят и да заровят томахавката.

Зайо или Вучич,щото на Албанците много им харесва.Така направо си става Велика Албания след тоя икономически съюз.

Мухахахаха Мини ЮГОСЛАВИЯ, затъжили се по миналото, нещо… а за Косово що нищо не се чу, не разбрах …

Ан тъй! Руската върхушка си отваря още едно смукало за евро- и други фондове!

Vapreki 4e stodiram Jura/Pravo az izo4avam jurisdprudenziata no i od gramatikata razbiram Vav zaglavieto tas duma glagol GLATNAT e savershenno nipothudiashta i potstavia pot samnenie kumpitendtnosdta na ridagtorite

А хърватите, колко зор видоха да се измъкнат от подобен "съюз".

Евромъжа от 2 009 г. ИЗМАЗВА 1 СТЕНИЧКА за "Шенген" и...накрая БАЛКАНЦИТЕ Го поканиха в БАЛКАНСКИЯ "Шенген". :( Жива гавра!

Е то не може хем да сис ватенките, хем да исках НАТО и ЕС:) Да се съюзяват, тяхна си работа

Ами Big Brother дали ще му хареса тази идея ? Ако не му отърва ще ви скъса от локдуни и ваксини!

Що не сложите и една реклама на оная ви работа? Като сложите една и съща реклама 10 пъти, какво очаквате, да я кликна 10 пъти ли да ви и дира...

Коментиращите, които не могат да изразяват емоциите си по друг начин, освен като обещания за "лапане/ядене" на знаете какви неща, ще обясня, че ако не спрат с това, ни обричат на членство в такива съюзи. Едва ли децата им ще само благодарни затова! Та, моля, озаптете си, защото това отдавна не е оригинално вече!

Съюз от има-няма 8 милиона. Само Гърция е 20% по-голяма от техния съюз.

Браво! Трите най-прогресивни нации на Балканите ще глътнат една много голяма инвестиция и ще построят най-големия завод за резервни части за стари мерцедеси,

По този начин Скопие затръшна вратата към ЕС …. Едно от условията е да не си част от друг икономически съюз

Русия не е ли поканена, тя също иска да няма граници...

Тъпаци, това нещо преди 4 месеца, Меркел го предложи за западните балкани ...

Искаш да кажеш, че им е казала: "Пичове...оправяйте се. Не ни трябвате следващите 10-20 г." ?

Албанците кастрираха Сърбия ,македонците ще се разсеят ,защото не са целенасочени,албанците кротко и полека ще им седнат на вратъ(а) !!!!!! Едните не знаят с кой са....!?!? Другите не знаят кои са......!?!? Албанците го карат "...кротко и полека за поне ,няколко века"...!!!!!!!!!!!!!!!?? Глупаците са глупаци ,защото са глупаци...!!!!

Звучи като нещо от "най-краткият виц". Обаче, хем е смешно, хем е тъжно.

А Булгаристан ще прави бизнес с азиатските диваци благодарение на красивия и интелигентен Румен Тъпото.

"Азиатските диваци" са цивилизационен стожер от 10-тина хиляди години. Видели и са "сготвили" безброй такива гръмки птици, като теб.

Те че искат да гълтат е ясно, но какво точно ще глътнат? Обзалагам се, че е кожено

Тези, защо още са в НАТО?

На Чичо Сам му трябва пушечно месо да разсейва огъня от Нянките !

Дрога за джендъри ще търкалят ли?

Ветото от нас е пълна глупост и голяма грешка ! Ще го разберем но късно !

Да си правят сьюз. Нашата страна е членка на ЕС,и изобщо не ни интересуват. Разобличителя

Очевидно е, че не може да се присъединим, въпреки "любезната" покана от Заев.

Къв е тоя заек, бре? Тоя ако застане до Путин, Путин ще изглежда като жираф!

В тая свободна територия , ще е магистрала за мигранти, наркотици и оръжие. Бизнеса на Сърби и Албанци. А македонците ще си продават гъзовете...

Нова свободна икономическа зона - нова Югославия. Добре ама тези зони не са с три валути? И какво правим? Нещо путин не го е измислил добре.